15 Април, 2022 20:09 1 926 43

Асен Василев: На нас се падна честта да вземем големите лопати, големите гумени ботуши и да започнем да чистим

  • асен василев-
  • чистене-
  • ботуши-
  • лопати

Искахме да спрем и променим точно тази политика. Затова скочихме в първия служебен кабинет като камикадзе, каза вицепремиерът

Асен Василев: На нас се падна честта да вземем големите лопати, големите гумени ботуши и да започнем да чистим - 1
Снимка: БГНЕС

Познавам по-голяма част от хората в тази зала. Вие сте мои приятели, надявам се и вие да ме приемате като приятел. Никога през живота си не съм си мислел, че ще стана член на партия, камо ли, че ще основавам такава. Всичко започна с един разговори, който имахме с Кирил (премиерът и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков - б. ред) много отдавна за това как България може да бъде нормална и развиваща се държава. Това каза вицепремиерът и съпредседател на "Продължаваме промяната" пред учредителното събрание на партията в Пловдив, предаде репортер на Novini.bg.

Имаме си всичко – планини, морета, реки, но всичко, което имаме, не го използваме. Не го използваме не защото сме по-глупави от другите, а защото една малка група е присвоила властта и го използва за собствени цели. И тази малка група така е организирала правилата на играта, че или им помагаш да крадат, или напускаш страната. Тази политика изгони 800 000 човека извън страната в последните 10 г. Това е най-голямата загуба за България, заяви Василев.

Искахме да спрем и променим точно тази политика. Затова скочихме в първия служебен кабинет като камикадзе. Хубавото е, че имаше едни достатъчно луди 20 човека, които скочиха с нас, без да знаят дали ще е успешно, дали има дъно, без да знаят дали няма да катастрофираме челно. Оказа се достатъчно успешно, за да можем да съберем седем човека на основаването на "Продължаваме промяната" няколко месеца по-късно. От седем човека станахме един автобус хора, от един автобус хора стигнахме до 240 човека в листите. Сега в тази зала сме около 1000 души и всеки един от нас според мен е тук не за да подобри собствения си живот и собствената си кариера, а всеки един тук е оставил един доста по-спокоен живот с идеята, че ако ние не си помогнем, няма кой да ни помогне. Ако ние не оправим страната, няма да има какво да оставим на следващото поколение, добави той.

За радост или за съжаление, на нас се падна честта да вземем големите лопати, големите гумени ботуши и фадромите и да започнем да чистим. Истината е, че като започнем да чистим, има мръсотия, тя хвърчи навсякъде, виждаме я всеки ден, хората в парламента се допират до нея всеки ден. Чистенето не е чиста работа, но някой трябва да я свърши. В процеса на чистенето трябва да отпушим затлачени системи, които не работят от десетилетия. Това отнема много време, много кураж, много нерви и изисква страшно много време и страшно много съмишленици, посочи съпредседателят на "Продължаваме промяната".
Тук е моментът да благодаря на трите партии-мандатоносители, които също повярваха в нас и ни повериха техните партии, така че да можем да сме тук днес и да чистим заедно. Ние основаваме "Продължаваме промяната". Много често ме питат каква е философията на тази партия. Тя е много проста - да си подредим държавата, да я изчистим и да я направим такава, че да искаме да живеем в България и да се гордеем с това, каза още Асен Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    49 9 Отговор
    Вземете си и противогази, че и много мирише!
  • 2 Грульо

    54 12 Отговор
    "Асен Василев: На нас се падна честта да вземем големите лопати, големите гумени ботуши и да започнем да чистим"

    И вместо да изчистите боклука, както обещахте и подведохте електората, се омазахте и вие в л...

    Коментиран от #13

  • 3 Истинско

    16 45 Отговор
    предизвикателство ! Успех !!!
  • 4 Алеле Кокорчо

    50 17 Отговор
    Съвсем си изтрещял. Жална ни майка, Карлуково влезе в управлението.
  • 5 Шиша

    19 36 Отговор
    Дръжте се, момчета! Бутайте напред!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пази Боже България

    38 15 Отговор
    От такива у.ро. ди с къси ръце и кръгове под очите!

    Коментиран от #16

  • 8 Не ги мисли

    36 10 Отговор

    До коментар #5 от "Шиша":

    здраво са се вкопчили и пълнят банковите сметки
  • 9 Извънреден коментар

    3 7 Отговор
    Aз съм загадка !
    Ако желаете запознайте се с мен и ме опознайте !
    Аз съм турбо свестен човек, но не личи !
    За да си проличи запознайте се с мен !
    Аз съм мъж за жена !
  • 10 Пич

    34 5 Отговор
    Дръжте си лопатите зад врата , защото на народа пък , се падна дървото , но той ще си направи тояги от него , и ще ви изчисти още по хубаво !
  • 11 отегчен

    43 4 Отговор
    Добре изчистихте 9 млрд. Декември, други 8 млрд. от резерва и по 500 млн. заеми на седмица. Все още има ли наивници които вярват в промяната?
  • 12 Хи хи

    34 3 Отговор
    Какво изчистихте бе Асене като докарахте по голям боклук придружен със смрад. Не си го представям този "умен мошеник" с ботуши и лопата . Палячо 1
  • 13 ПАМЕТ

    12 14 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    КАЛЕНДАР на ЦИВИЛИЗАЦИЯТА

    На днешния 15 април,
    1452-та година.

    Роден е Леонардо да Винчи.
    Италиански инженер, архитект, скулптор и художник.

    Един от безспорните гении,
    допринесъл за добруването на човечеството.


    КАЛЕНДАР на ЦИВИЛИЗАЦИЯТА

    Новите варвари са руснаците!
    Неонацистът Путлер
    само дрънка оръжие!

    От 100 години комунизъм,
    руснаците са загубили човешкия си образ!

    Комунистът Путлер вече е озверял!
  • 14 Майна

    30 5 Отговор
    Българите АКО ИМАТ ВСЕ ОЩЕ ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ, ТРЯБВА ДА ИЗЧИСТЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ ВАС!!!
  • 15 Извънреден коментар

    2 6 Отговор
    Aз съм загадка !
    Ако желаете запознайте се с мен и ме опознайте !
    Аз съм турбо свестен човек, но не личи !
    За да си проличи запознайте се с мен !
    Аз съм мъж за жена !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ку Ку

    22 4 Отговор
    Кокорчо е на гъбки май.
  • 18 Asdfg

    26 8 Отговор
    Какво чистиш бре го ь вньо?!?
  • 19 Ставро

    18 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Ставри":

    Де гиди шамар зад врата.

    Коментиран от #22

  • 20 След вас

    12 1 Отговор
    дето го изтръшкахте и бригада,,КАМАТЦУТА "немогат го изрина !
  • 21 ОКОКОРЕН

    16 1 Отговор
    Направо се окорих ,като прочетох това изказване в заглавието . Тоя ококорения -"спец " по енергетика и енергийни доставки се проявява и по-голям шаман дори и от покойната баба Ванга бре . Я виж ,как ТОЧНО е предвидил съдбата на това най-антибългарско правителство ,част от ,което е и той. Само ,че саповете и дряновиците ще са в НАШИТЕ ръце ,а на тях не гумени ботуши ...ами маратонки ще им трябват да бягат и спасяват и латексови "опаковки" да се пазят ,от "любовта" ни ,когато ги ...настигнем ...
  • 22 Дали си

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ставро":

    Толкова курназ на живо или пред компа мъж,а в живота мекотело ?!
  • 23 ха ха

    10 5 Отговор
    Много често ме питат каква е философията на тази партия. Тя е много проста - да си подредим държавата, да я изчистим и да я направим такава, че да искаме да живеем в България и да се гордеем с това, каза още Асен Василев./ с заплати от 350 евра за месец , преди 50% данъци за 70% от работещите ? той и боко си беше подредил държавата по неговите виждания , а като гледам много разлика няма , една година ще почакам да видя , успехи
  • 24 Е'Б'А Т'И Н'А'Г'Л'И'Я П'Е'Д'Е'Р'А'С'Т

    22 5 Отговор
    ОСТАВКА БОКЛУЦИ!!!

    Коментиран от #30

  • 25 ТОДОР СТОЯНОВ

    13 2 Отговор
    И???КАКВО ИЗЧИСТИ???ВСЕ ЕДНО ТОЛУЪПА ВИ Е ПРАВИЛ ВСИЧ1КИТЕ ВАС...ДОСУЩ СТЕ КАТО НЕГО, САМО ДЕТО МАЛКО ПОНАЗНАЙВАТЕ ИНГЛИША...!!!ВЗЕМАЙТЕ СИ БОТУШИТЕ, ЛОПАТИТЕ И ДОЧЕНИТЕ ДРЕШКИ И СЕ СПАСЯВАЙТЕ, ОТИ КЕ ПАТИТЕ!!!ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ!!!ПАРТИЯ ЩЕ МИ ПРАВЯТ,,,ДВАМА ДУШИ И ЕДНА...КОКОШКА...АРЕ ВЕ...
  • 26 Behemoth

    2 14 Отговор
    Давай кокорчи рини герберастите л.а.й.на...
  • 27 Дяконъ

    13 2 Отговор
    На вас се падна честа да изринете всичко което неможаха да изринат герб и да го изнесете в чужбина . Кражбите и предарелствата продължават !!! Вие сте родоотстъпници и крадци !
  • 28 егати

    15 1 Отговор
    А големия гумен взе ли си или той вече ти е малък
  • 29 Fury

    13 1 Отговор
    С погнуса четох статията, тези думи изречени от тези хора са като едно гмо. Гледаш царевица а вкус на диня несъвместимо е за вкусовите рецептори и зрителните.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Селяк

    11 0 Отговор
    Абе, баба Васка която чисти входа ни, го прави по-добре да ви кажа! Вие само сер@те на метенето!
  • 32 Мара Чистачката

    4 0 Отговор
    Да ти пишем и аз от най-долната графа на таблицата с оценка на труда . С най-малкото парички като "Неквалифициран труд " . Охранителите с 7-9 документа вкл. платени и чистачките с едната лична карта. И едните и другите работим колкото ни кажат щото " Те са закона на труда и който не му харесва -пътя " . Ведомости и графици са пълна измислица подписвана от роднина секретарка и нямат нищо общо с реалния вложен труд. Много често е двойно над нормата по договори от 170 часа. Заплата минимална законна и реална в банката 510 лв. Това е за малките населени места където рядко има друга работа и всичко е заето от кметско общинска рода и приятели гласуващи правилно. За да разберете ,че и в чистенето има професионализъм - Вие бършете праха от мебели и високо ,после метете и вдигате праха отново там където е бил . Така много бавно ще намалее боклука или изобщо няма да се махне защото всеки ден и час се трупа нов нагаждащ се. Идват и паяците с мрежите си. Без вода и силни препарати нищо няма да направите. Поздрави от Кака Ви Мара дето даже и бегълци от затвора може да хваща. П.П. То пък вярно ,че Вие богоизбраните партийци тука не четете. Народ не Ви интересува . Всичко е пари ,много пари и когато ги имаш трябва власт да се покажеш. Алчност.
  • 33 Лудница

    4 0 Отговор
    Тези всичките са живяли на по една цистерна керосин от България и сега някой мисли, че ще променят нещо неееее те са малко по зле от бат Бойко той беше брутален и посегна на всичко тези са още патенца но ще се научат. Всичко е театро биийч. Гладни са за многото.
  • 34 И тази чест я компрометирахте

    3 0 Отговор
    Взехте лопатите, ботушите и започнахте да се карате кой ще е отговорник на обекта, кой ще доставя храната, кой ще кара количката, кой ще поръча нови лопати, кой ще разпределя бюджета и т.н. и в крайна сметка нивата си стой "натурена", а вашето работно време изтича и оставате само с отдадената ви чест. В крайна сметка техниката за изхвърляне на боклуците, но честта я усвоихте добре, като я използвате във всеки момент образувайки собствена партия и ПР, лобирайки за определени интереси или показвайки самодоволно селфи клипчета от кабинетите и гледката от прозореца. Гледка която странно изкривява реалността когато погледнеш от МС, а не от улицата. Улицата обаче не е като онази в Канада и все още на нея се оцелява като в джунглата, където слабия или третия пол не оцелява дълго ако не и служи по един или друг начин.
  • 35 Факт

    3 0 Отговор
    Поредното жалкоквичащо недоразумение от "умнокрасивите" просто кирчовци, които се провалиха с трясък и плясък в отходния канал ....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Моряка

    0 0 Отговор
    Е да ,ама сто дена минаха.Трябваше вече да е очистено.Досега само приказки.И хвалби.
  • 39 qwert

    0 0 Отговор
    Е, имали сме морета, но ни остана само едно.
  • 40 Инфлация на теглото му

    2 0 Отговор
    Кокорчо се охранил като миеща се мечка, как няма да е приятел на всички в залата ХАХАХАХА
  • 41 Спецов

    2 0 Отговор
    На мен се пада честта да взимам други гумени работи,преди всяка среща с Кокорчо.
  • 42 Кадир

    1 0 Отговор
    Искам кокорчо на шишче
  • 43 спрете се малко

    0 0 Отговор
    Човека ви казва как да се оправим да подредим къщата вие какви простотии сте написали. За шест месеца и господ не може да оправи тази кочина вие искате Кирчо и Асен да я оправят веднага, дайте им един цял мандат пък тогава се произнасяйте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове