Last news in Fakti

18 Април, 2022 20:07 1 266 26

Георги Свиленски: Няма драма! Коалиционното споразумение се изпълнява

  • георги свиленски-
  • коалиция-
  • пенсионери

Край на лошите ремонти на пътищата

Георги Свиленски: Няма драма! Коалиционното споразумение се изпълнява - 1
Снимка: БГНЕС

Важно беше да зарадваме българските граждани за Великден. Очевидно обаче няма да можем да го направим, заради насадените повече от 12 години проблеми. Управляващата коалиция търси решение на кризите. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Коментарът му е във връзка със състоянието на пътищата в страната. Според БСП това е следствие от некачествени ремонти, извършени по време на управлението на Бойко Борисов.

„Няма как да правим компромиси с некачествените ремонти. Това време свърши“, отсече Свиленски.

На въпрос дали има опасност от преформатиране на коалицията, Свиленски заяви: „Няма подобни сигнали. Коалиционното споразумение се изпълнява. Това е гарант за стабилност на управлението. Всичко друго е въпрос на диалог“, подчерта той.

"Не се готвим за избори. Изборният кодекс трябва да се променя три години преди изборите, а не три месеца преди това. Внесохме това предложение, защото не очаквахме да има толкова ниска избирателна активност", обяви Свиленски. Той отрече причината да е слабият изборен резултат на БСП.

Във връзка с думите на Тошко Йорданов от ИТН, че вижда не много дълъг хоризонт на това мнозинство, най-много до Нова година, Георги Свиленски заяви: "Специално ИТН трябва най-добре да са си извлекли изводите от честите избори. Българският народ не иска да има избори сега. Формацията, която тласне държавата към избори в тези кризи, ще понесе последствията от това. Българите искат проблемите им да се решат днес", предупреди той.

"Заложеили сме в бюджета преизчисление на пенсиите от юли месец с нов средноосигурителен доход. Това ще доведе до по-справедливо разпределение на средствата на пенсионерите. Когато приемахме бюджета беше ясно, че юни-юли ще се наложи актуализация. Може би са се получили някакви разминавани, но кой е очаквал, че през февруари ще има война. Ние сме длъжни да приложим антикризисни мерки, които ще помогнат на българските граждани. Българите ще усетят подкрепата от правителството. Ще усетят, че по време на война има кой да се грижи за тях. Пари в България има, важно е да не се крадат", коментира още Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грипен Решетников

    17 1 Отговор
    В грешка си бадже има проблем и съвсем скоро ще го усетиш,ти го усещаш,но скоро ще го признаеш.
  • 2 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Всичко е точно в Последната Национална Катастрофа. Слугинажа Краде по план! БЕЛЕНЕ!
  • 3 Клюкарка

    16 1 Отговор
    Ники Василев разправя,че сте се карали за пари на съвета.Каза още ,че държавата няма пари да изкупи житната реколта и ще се наложи да ядем пасти.
    Кажи бе,има ли пари или няма?
  • 4 управление

    11 0 Отговор
    -доразвиваме мизерията
  • 5 Комуняги ООД

    13 0 Отговор
    Лапайте, да лапаме ... ЗА ПОСЛЕДНО!
  • 6 Тот

    12 1 Отговор
    Единственото споразумение която в момента се изпълнявате е да ограбите народа и държавата.То сигурно и за него говори ГОШО.
  • 7 Питам

    4 8 Отговор
    Жан Виденов, Луканов / да не цитирам други/, от ВАШАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ли бяха /са/ ???

    Коментиран от #12

  • 8 3.14К

    6 1 Отговор
    Питам Киро-факиро, защо не може да се чете сайта Афера, а всички джендърски медии ни заливат с примитивна дезинформация?
  • 9 Реалист

    0 4 Отговор
    Хора които искат аз да не живея добре, всъщност заради това настройват хора против мен, вероятно са истински демони!

    Коментиран от #25

  • 10 Споразумения против българския народ

    6 1 Отговор
    Бсп скоро извън парламента завинаги
  • 11 Мамул

    5 1 Отговор
    Крадене, калинки и кредити! Това е управлението на държавата!

    Коментиран от #14

  • 12 тс66щгг

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Питам":

    Вече сме 2022 година, ако не си забелязал. Ти явно си останал някъде в миналото.

    Коментиран от #17, #22

  • 13 умен селянин

    4 0 Отговор
    га провесим агент "сава","гоце","буда"."николай","иван" и другите агенти,е тогиз ще потръгне България!
  • 14 мдаа

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Мамул":

    Така е, 12 години крадене. Краденето и корупцията свършиха. Сега ще има як контрол и на някои не им харесва, затово търсят да злепоставят и оплюят новото управление с клевети и лъжи, щото няма лапачка вече.

    Коментиран от #16

  • 15 Тия

    4 2 Отговор
    филми сме ги гледали. Докато крадете ще плямпате 4 години как предишните ви пречат. Няма да мине номера.
  • 16 Мамул

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "мдаа":

    От душа и сърце искам да е както казваш. Заставам до теб веднага за тази кауза, но мисля, че проявяваш наивност и виждаш това за което копнееш.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 jorj

    5 1 Отговор
    Шопар, мисли само за деня, в който джуджето ще се хумне!!! С курнеля търсете дупката на спасението.
  • 19 Хахо Дзън

    2 0 Отговор
    която и от ИТН или БСП напуснат това коалиционно управление по какъвто и да е принципен въпрос, ще извлече огромни политически дивиденти, тъй като ще вдигне резултата си с поне с 2 % само защото са имали кураж да напуснат властта , за ДБ и ПП е ясно, те ще вървят само надолу в следващите избори. На всички е ясно, че това правителство няма да прави нищо, освен само да чака и изпълнява поръчки на САЩ, защото ги е страх да направят каквото и да е сами. Но Златното време на САЩ и Европейския Съюз изтече и вече никоя власт няма да има лукса на ГЕРБ да е на хранилка на ЕС в период на световен икономически растеж и да лъже народа, че добре управлява, щот ни изсиспват грантовете от излишъка. Вече няма да ни държат на ясла и трябва да се храним и издържаме сами, защото кризата тепърва започва и няма да е една година, ще е тежка енергийна, икономическа, продоволствена и социална криза.
  • 20 ПОКО

    7 1 Отговор
    Уточнете моля г-н Свиленски с какво зарадвахте българите за Великден? с Ниските цени ли?7282 На пенсионери работили по 40- 50г. - 70 лв. за Великден, на украинци по 40 лв. дневно за хотелче. Стегнете си багажа целото БСП и напускайте, или не искате, тъй като при скорошни следващи избори ще сте едно полско фиатче 125 хора в парламента. - т.е 3-4 депутата.
  • 21 Станко георгиев

    6 1 Отговор
    Свиленски, ще ни зарадвате всички като се хванете под ръка с корнелия нинова и румен гечев и се хвърлите в най дълбоките води на язовир Искър
  • 22 Онзи

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "тс66щгг":

    "ФАКТИ" - без да съм ползвал неща, които игнорирате, ме триете ... ЗАЩО-???
    НИМА НА ИМПЕКСОВАТА СИНА И НЕ СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА В САЩ ???
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 зъл пророк

    0 0 Отговор
    Няма драма, само малко САЩ сменят посоката, но кои са те пък.
  • 25 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Завъртя ли безкраен цикъл? На робитата психологията ви е ахилесовата пета!
  • 26 Хахаха

    3 0 Отговор
    Източиха 6,5 млд от януари.... Всичко е точно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове