Last news in Fakti

30 Април, 2022 13:10 2 362 70

Атанас Атанасов: Няма да давам съвети на БСП, те не са вчерашни - знаят как да излязат от ситуацията

  • атанас атанасов-
  • бсп-
  • съвети-
  • вчерашни-
  • ситуация

"Г-н Румен Радев да си стои в президентството и да си президентства, да не се бърка в работата на законодателната и изпълнителната власт! А какво му се иска на него - е друга работа, коментира съпредседателят на "Демократична България"

Атанас Атанасов:  Няма да давам съвети на БСП, те не са вчерашни - знаят как да излязат от ситуацията - 1
Снимка: БНТ

Заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че е убеден, че БСП ще остане в коалицията и след решението на парламента за предоставяне на военна помощ за Украйна. По думите му войната е изиграла ролята на катализатор за стабилността на управлението.

"БСП са част от тази коалиция и ще останат - убеден съм в това. Въпросът с военната помощ за Украйна няма да събори правителството. Няма да давам съвети на БСП, те не са вчерашни - знаят как да излязат от ситуацията и мисля, че имат план. Утре вечер ще обсъдим това на коалиционен съвет. Коалицията се стабилизира и войната изигра ролята на катализатор в тези процеси. Ето - това, което от "Продължаваме промяната" каза на пресконференцията преди дни- вижте какви радикални позиции заеха, а в началото бяха плахи и неопитни. Но втвърдената им позиция показва оценката на нашия цивилизационен избор и на това, че сме част от НАТО и ЕС." - посочи Атанасов.

В ефира на "Денят започва с Георги Любенов" той коментира критиките на президента Румен Радев към правителството с призива да не се меси в изпълнителната и законодателната власт.

"Г-н Румен Радев да си стои в президентството и да си президентства, да не се бърка в работата на законодателната и изпълнителната власт! А какво му се иска на него - е друга работа. Към момента на президентските избори ходът за избирането му на власт е бил полезен в контекста на това, че трябваше да бъде отстранена Борисовата държава. Сега някои от неговите позиции са различни - то се вижда, че обича Москва и че е различен от нас." - каза Атанасов.

Според него в България има прекалено много руски дипломати, а трябва да се спазва принципа на реципрочност на дипломатическите представителства.

"Дипломатическият състав на Руската федерация в България като численост е по-голям от сбора на дипломатите на Великобритания, Германия и Франция взети заедно - с които ние сме в един съюз. Тия половината са ГРУ-счици тука - знаете ли какво значи това - от Главно разузнавателно управление на армията, най-силното разузнавателно звено на бившия СССР. По Виенската конвенция се препоръчва принципа на реципрочност - колкото имаме ние, толкова да имат и те. Ами ние имаме 20 в Москва, те 120 - ами трябва да се разредят. И най-добре българското контраразузнаване - те знаят кои са служителите на руското разузнаване - да извадят списъците и - "чемодан, вокзал, Москва" - каза ген. Атанасов.

То коментира и позицията на руския посланик Елеонора Митрофанова, която попита защо българската делегация отива в Киев, а не се запознава с пораженията в Донецк и Луганск.

"На госпожата Митрофанова, на която отдавна трябваше да ѝ бием дузпата, ще ѝ кажа - отидохме в Киев, а не в Москва, защото можем да направим елементарната разлика кой е агресорът и кой е жертвата. " - заяви ген. Атанасов.

По думите му заобикалянето на Украйна от газовите тръби от страна на Русия е част от плана на Путин за Украйна и Бойко Борисов е спомогнал за това, независимо дали съзнателно или не.

"Тази част от газопровода на сръбска територия е планета от "Газпром", а на българска територия я платихме ние - защо? Защото Борисов и неговите приятелчета са имали сметки за уреждане заради провалянето на Южен поток, защото авансово взели едни пари, а не са ги върнали. Затова трябват и промени в съдебната система и работата на прокуратурата, защото тук има данни за престъпления срещу Републиката, а не да се образуват дела срещу неизвестни извършители, за да могат да се подслушват протестиращите." - изтъкна той.

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Атанас Атанасов разказа и за жестоките последствия от войната, на които е станал свидетел при посещението в Киев.

"Това, което видяхме, не е за разказване. В Бородянка имаше една улица - 500 метра, а всички къщи са избушени и опожарени. И се питам - защо е трябвало, какви хора са живели там - обикновени хора! Тези хора няма къде да се върнат." - каза Атанасов.

Той допълни, че по време на разговорите с украинския президент Володимир Зеленски не е обсъждана единствено военна помощ, но и сътрудничество в областта на икономиката и енергетиката.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С НЕТАРПЕНИЯ

    71 14 Отговор
    ОЧАКВАМ ДА ВИ ВИДЯ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА
  • 2 ТЕЗИ ОТ ДБ

    69 9 Отговор
    ДОИДОХА НА ВЛАСТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЦИРКОВЕТЕ ОКОЛО САРАЯ НА ДОГАН,И ЦИРКА ПОКРАИ ГЕШЕВ,БОРИСОВ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЗАЩОТО ЩЕШЕ ДА ИЗКОРЕНИ ДПС И ДА БИЕЕЕ ДОГАН,КИРО ПРОСТИЯ ДОИДЕ НА ВЛАС НА ГАРБЪТ НА ГЕРБ КОЛКО КРАДЯЛИ И КВО ЛИ НЕ,ПОМИЯ ВСИЧКИТЕ СА ЕДНА ПОМИЯ
  • 3 Грульо

    49 9 Отговор
    На интервюто с Кирчо и тоз атлантик, зад разрушения блок, от който са стреляли украинците, къщите бяха непокътнати.
  • 4 БРАКОРАЗВОДНИЯ ГЕНЕРАЛ

    51 5 Отговор
    може да дава съвети само по разводите. Но никога безплатно
  • 5 Много ниско

    64 8 Отговор
    падна гарда и тоя псевдо генерал. С подобни изказвания сам ще си бие дузпата до 2-3 месеца.
  • 6 МНОГО СТРАХ ГИ ТРЕСЕ

    59 5 Отговор
    седесарите, че при нови избори ще гледат Парламента отвън
  • 7 какво

    51 7 Отговор
    може да каже една,дърта,крастава,опулена мазна жаба.....Квак,квак ....
  • 8 Раданч Татлъту

    30 8 Отговор
    Несето е прав,той е убеден комунист и познава отлично БКП и БСП!🥳🤡👍

    Коментиран от #11

  • 9 az #Контрапропаганда

    55 6 Отговор
    Ама тоя не остана ли в Украйна като доброволец?????
    Защо се е върнал?

    Коментиран от #46

  • 10 Стойко

    3 3 Отговор
    Рамазана Кадирката се заканил че ще дава урок на България заради посещението на делегацията ни в Киев..Рамазане, с кого ще идваш?

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    43 5 Отговор
    АтаНасе, бъди малко мъж и мисли за България първо. След това за всичко друго. Защото пак никой не мисли за над, а обслужваме интереси за Наша сметка.

    Коментиран от #13

  • 13 Грульо

    36 4 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Защото е слуга на чужд господар.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Раданч Татлъту

    13 13 Отговор

    До коментар #11 от "АЛИЛУЯ":

    Насето този път е прав🥳🤡👍 Комунистите само си преценяват 🥳🤡👍 Той за съжаление никога не е бил член на БКП. Аз ще гласувам за Коста 🥳🤡👍 А вие ?🥳🤡👍

    Коментиран от #32

  • 16 34567

    17 3 Отговор
    Ти па да не мислиш,че имаш много акъл или е колкото на едно врабче
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Препоръка

    35 5 Отговор
    ДБ са фашисти. БСП нямат място в тази фашистка коалиция на убийци и реваншисти.
  • 19 34567

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "АЛИЛУЯ":

    Ти па да не мислиш,че имаш много акъл или е колкото на едно врабче
  • 20 Раданч Татлъту

    23 8 Отговор
    С Коста се вдигаме на протести срещу военната помощ за Украйна 🥳🤡👍 Ще блокираме жп гари и прелези🥳🤡👍 Ще започнем гражданско неподчинение..Ще се включите ли? 🥳🤡👍

    Коментиран от #35

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Sieg

    29 4 Отговор
    Много зле се изказваше! Абе един с акъл от ДБ няма.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Аман

    29 4 Отговор
    Тоя генерал на хартия,защо не остана там? Няма да ни липсва!
  • 26 Някой

    24 4 Отговор

    До коментар #24 от "Вонбон":

    Тъй са ги инструктирали от едно посолство. Да не мислиш, че сам го е сътворил.
  • 27 бъдете разумни

    19 1 Отговор
    Вече управлявате, опрени на тънката социалната база на бившия РБ. Максимума в ие 20% при оптимално стечение на обстоятлествата. При по-негативно стечение можете и съвкупно да паднете под 5%.
    Не збаравяйте, че прерогативите ви ги дава избирателя, не някой чужд лидер или посланик.
    Има опасност да катастрофирате страната в изкуствено инспирарана политическа криза.

    Бързо приближаване на позициите между вас и обществото е нужно.
    Дали вие ще се ъсобразите с хората или ще ги убедите те да се съобразят с вас, важното е да запълните с нещо тази бездна.
  • 28 питам само

    13 6 Отговор
    Гномчик , а вие знаете ли ?! Да се не окажете изненадани .
  • 29 Ами ...

    10 6 Отговор
    Ще останат разбира си. Все едно повече парламента от вътре няма да видят.
  • 30 Сатана Z

    28 7 Отговор
    Само да напомня на някои новопостъпили опартайгеносета при неофашистите ,че ген.Наско бе деен участник във "Възродителния процес" като прокурор на Комунистическия режим.

    Z

    Коментиран от #64

  • 31 пешо

    22 4 Отговор
    боклук
  • 32 хахаха

    4 19 Отговор

    До коментар #15 от "Раданч Татлъту":

    "Аз ще гласувам за Коста 🥳🤡👍 А вие ?"
    НИЕ ще гласуваме за ПП или ДБ! Защото и двете формации ви бръкнаха дЛИбоко от..зад!
  • 33 какви съвети?

    14 3 Отговор
    Ако Нинова реши да си натиска постовете 4 години я чака перспективата на Патиортите. И те така го играха искрено и лично за пълния мандат.

    Кка се излиза от ситуацията - политическия капитал или салама?
  • 34 АНАЛизатор

    25 4 Отговор
    ВЪПРОС - ЗАЩО БОЮ ПАДНА ОТ ВЛАСТ ....ЗАЩОТО ОТ КОЗЯК ТАКА МУ НАРЕДИХА
    ЗАЩО ТЕЯ СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНИ ПАРЧЕТА ВИ УПРАВЛЯВАТ .... ЗАЩОТО ОТ КОЗЯК ТАКА ЗАПОВЯДАХА
    ЗА ДА ПОЧНЕМ ДА СИ ОПРАВЯМЕ КЪЩИЧКАТА ПЪРВО ТРЯБВА ОНАЯ НАСТЪПАНА ЖАБА ДА СЕ ИЗГОНИ
  • 35 хахаха

    6 8 Отговор

    До коментар #20 от "Раданч Татлъту":

    "С Коста се вдигаме на протести срещу военната помощ за Украйна 🥳🤡👍 Ще блокираме жп гари и прелези🥳🤡👍 Ще започнем гражданско неподчинение..Ще се включите ли? 🥳🤡👍"
    НЕ!
    Това да не ви е 9 септември?!? И я карайте малко по полека, че новата ДАНС, не е като старата....
  • 36 Ат Атанасов! Пълен, кръгъл Идиот!!

    26 7 Отговор
    Ходи ли до "Алеята на Ангелите!! Или до Гробищата в Д НР и ЛНР, да видиш гробовете след 2014год,на по колко години са погребаните!! Театъра от Буча" Живите мъртви"го гледахме много пъти, Постановка със Статисти, на Открито!! Идиот си Атанасов Идиот!!
  • 37 ultra

    3 20 Отговор

    До коментар #23 от "БЪЛГАРИН":

    СЛАВА НА УКРАЙНА!
  • 38 Генерала

    5 0 Отговор
    Разбра ли кой го е потслушвал? Щото много хора също не са на ясно. Ако не са службите, кой? Май са му турили ярема.
  • 39 ежко

    16 0 Отговор
    Атанасов е много хитър,като правешки селянин.Значи ако БСП останат в коалицията при пращане на оръжие за Украйна то е като да си плюят в сурата!Олекват и на следващите избори са в кошчето, ама Атанасов какво го интересува това?Бил сигурен!Сигурен може да е само и единствено за неговите решения -за нищо друго!Ако за ДБ е нещо нормално да лъжеш и да се отмяташ, то за човек с елементарна етика не е!Ако седянката на правителството се катурне, то Атанасов ще изчезне ли веднъж и завинаги от политиката или си ги плеши каквито си иска, щото неговото не се губи?Отговорен като рейтингова агенция:)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Промяна на цвета

    5 0 Отговор
    Отдавна мина времето когато бях симпатизант на червените. АКО ИСКАТ ДА СТАНАТ КАФЯВИ спокойно да гласуват за тезата на ПП. ВИЦ: Мъж и жена отиват при сексолог за оценка. Мъжът с оценка ПП, Жената ПЗЕ. Разшивроване на абревиатурите е малко цинично но приляга (ПП - ка и половина; ПЗЕ ка за не). Продължава/не/ме промяната да си изберат какво са.
  • 42 Комон Сенс

    15 0 Отговор
    Българският президент, какъвто и да е той, е единственият легитимен политически лидер, който е спечелил мажоритарни избори 4 пъти поред.
    Всички останаливластоиви играчи са пордукти на флуидно и нестабилно цяло, съставено от многобройни кръпки, всяка от които някак си придумали (често измамили) парченца от обществото да гласуват за тях и опрени решително на негласуващото мнозинство, както и на прословутите "компромиси" помежду си.

    Кръпките една-друга са се отричали неведнъж и самото им съществуване като самостоятелни субекти е под постоянна заплаха.
    Една политическа криза може да изтрие изцяло съществуващата парламентарна конструкция.

    Така че, ако не смятате да въвеждате военно положение и да забранявате демократичния процес, по-добре се съобразявайте с реалностите.

    Обществото е такова каквото е и то има такива нагласи каквито са, без значение дали това ви харесва или не. Апропо, ако не ви харесва, като как сте станали избранници точно на това общество?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 играта е друга

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "az #Контрапропаганда":

    Давайте другари да дадете пари.

    Давайте братя да се биете.

    Давайте хора да стягате колана.

    Ние ще папкаме и ще заемем позицията на новите свещени крави.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Донка

    10 1 Отговор
    Старата любов ръжда не хваща🤪Корнела започва в СДС в младежката организация заедно с Калоян Методиев сега началник на кабинета й🤮🤮🤮Гнома чинно е слугувал на режима преди 10.11.след това се пребоядисва и така до днес.Отврат.С Нинова си приличат по това,че той участва в съсипването на дясното,а тя уби лявото.Боклуци с болни амбиции и жажда за власт и пари.
  • 50 Jimmy

    11 1 Отговор
    Тва джудже да се обеси с краката нагоре
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Анти

    5 2 Отговор
    Българската социалкапиталистическа партия е на приключване.Дали е била замислена,като такава още от Димитър Благоев няма как да знаем, но е факт че техните олигарси добре се облажиха за последните 33 години.33 години стигат, стигат времетооооо им свърши,свърши.
  • 54 Боруна Лом

    6 0 Отговор
    ПОМИЯРИ, СЪР!
  • 55 Майка му.

    6 0 Отговор
    Нали тази партия ме откърми и ме направи върл комунист-полицай.После смених кожата с костовата.Ама отдолу си е все старото БКП.
  • 56 AlienMind

    2 4 Отговор
    Хайде бе комуняги вън от коалицията , за да може да изберем Възраждане и да си върнем държавата и държавноста!
  • 57 Мим

    6 2 Отговор
    Какви съвети ще даваш ти бе.Освен некадърни,нищо умно няма...Падна ми много в очите с твоята подкрепа войнствена за ястребите и нацистите..
  • 58 Джипко бибитков

    2 0 Отговор
    Никой от вас не е вчерашен,стари лисици такива.Вчерашни при вас няма има нови ама на някой си няко...би
  • 59 ПЕЕВСКИ ФИНАНСИРА ДЪ БЪ

    4 2 Отговор
    ТАКА ДА ЗНАЕТЕ СКЪПИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, КАКТО ВИ НАРИЧЯТ ПЛЕБС !!!
  • 60 кюмюря от Драгалевци

    7 1 Отговор
    Тоя лилипут , с джобни размери много злобен бе ! Ако съм на мястото на президента тоя ще го ошамаря па ако ще турско да става . Много нагъл и много прОЗД ( а то и такива гласуват за тия ) .
  • 61 никой

    9 1 Отговор
    Тая пък настъпена жаба кой я брои за човек , та се пъне да дава от това , което най-много няма , на другите хора !!!
  • 62 ХАЙДЕ ДА ВИДИМ?!

    3 2 Отговор
    ПРАВИЛНО Г-Н АТАНАСОВ ! Корнелия Нинова, "хитрата" сврака е отдавна оплетена с двата крака в мрежата на болшевишката политика! Кой е този, който ще повярва на твърдо изречените думи от нея : " Ние ще напуснем коалицията ако само един патрон бъда изпратен за УКРАЙНА?!". Все едно че чуваме агресора убиец Путин : " Ако някой се изправи срещу Русия, ще натисна ядреното копче!". Браво на " другарката " Нинова! Е това се казва заплаха кьорфишек на съмишленици. Да г-н Атанасов, тя Нинова не е от вчера, но ние българското общество не сме от днес, ако това си въобразява. Най-после след дълго умуване ще бъде изпратено оръжие официално без съмнение в защита на украинския народ срещу агресора. Хайде да видим Нинова - как ще се случи раздялата с коалицията?! Хайде да видим, как се изпуща най-сладкия кокал, кокала на властта - отдавна вече никой не вярва на нейните лъжи. Хайде да видим, тя която са прави на "мъж" ще удържи ли, ще изпълни ли по мъжки изречената закана, или пак ще постъпи с лъжа като слаба безхарактерна жена?!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Копипасте

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Сатана Z":

    Съдия в Русе беше! А после беше и прокурор в Разград! А вчера от Украйна каза : аз съм много чувствителен човек! И аз като професор Вучков гледам и не вярвам на ушите си; слушам и не вярвам на очите си! Дето са рекли старите хора : то курбан бива, ама бивол курбан не бива!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Бай село

    2 0 Отговор
    Ехххх беленеее..да поздравиш майка си от трудещите се хора и пенсионерите от майка България...
  • 67 Реалиста

    2 0 Отговор
    Голяма гад е този.
  • 68 НЯКОЙ

    1 1 Отговор
    Ти пък кой си бе Атанасов та да говориш от името на народа и цивилизационният му избор. Изборът го направиха такива като теб и дебееело намазаха филията за наша сметка.Само за последната година сме намалели с 80 000 от цивилизованият ни избор. Единствено Радев говори с гласа на по голямата част на народа и подкрепата за него го доказва. А вие на следващи избори може и да гледате отвън сградата на Народното Събрание. Поне така твърди социологията.Виж ги ти ястреби.Докога ще дупките на американците и ще ни завличате в бездната Юди мерзки, какво добро е дошло от Америка за народа ( изклчвам вашите грандове,). Оставка нещастници.
  • 69 Бай Брадър

    1 0 Отговор
    Що бе , що не лизнеш кОрнелийчето???
  • 70 Психар е

    0 0 Отговор
    Вземете химикалчето от ръката на гнома и той ще се спихне. Винаги по време на интервю държи химикалче
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол