Last news in Fakti

16 Май, 2022 18:01 1 582 40

Радев от Германия: Не трябва да допускаме легитимацията на македонизма

  • румен радев-
  • рсм-
  • германия

Удивително е как Европа е готова да загърби принципите си, добави той

Радев от Германия: Не трябва да допускаме легитимацията на македонизма - 1
Снимка: БГНЕС

Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят по отношение на демокрация и човешки права, на толерантност към езика на омразата, е готова да загърби тези принципи и ценности. Не трябва да допускаме легитимацията на македонизма, на идеологеми от бивша Югославия и Коминтерна да намират място в ЕС. Това заяви на брифинг в Германия държавният глава Румен Радев, цитиран от бТВ.

Според него те ще имат дългосрочни, неблагоприятни последици за съюза и затова България, като отговорен член на ЕС, трябва да работи така, че да интегрира партньори, а не проблеми.

"Изключително съм удовлетворен от разбирането, което среща аргументираната българска позиция по отношение на Северна Македония. Когато работим обаче за общия европейски контекст и за европейските институции не трябва да допускаме тенденцията ни националната ни позиция за Северна Македония да става заложник на конфликта в Украйна да набира сила", добави президентът.

Диверсификацията на газа

"По отношение на диверсификацията на газа ще е нужно време и много усилия с изграждане на необходимата инфраструктура, с нови договори, така че това да се случи. По-важното е, че имаме пълното разбиране и подкрепа на немската страна за дерогацията и за България за вноса на петрол", каза държавният глава.

Мерки

Радев заяви, че трябва да има адекватно решение (б.р. за мерки за справяне с енергийната криза) и за гражданите.

"Такива решения трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиска на улицата и потенциални протести. Затова и българското общество продължава да очаква ясна енергийна стратегия и дългосрочни мерки, дългосрочни политики в тази област", добави той.

Войната в Украйна

"Tрябва да търсим решение за възможно най-бързо прекратяване на конфликта, понеже всеки ден от тази война е загуба не само за Украйна и Русия, а за цяла Европа. Трябва да е ясно, че България е част от всички европейски решения и решения на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжие", заяви Радев.

Според него затова не трябва да допускаме користните призиви на някои политици да се опаковат като морален дълг.

"Ние имаме огромна историческа диаспора и тя е разположена точно в зоните на конфликта. Не искам с българско оръжие по един или друг начин да се убиват българи, това е недопустимо. Призивите за мир намаляват, залогът вече е победа на всяка цена, независимо от пролятата кръв и разрушенията. Вече не се мисли и за жертвите", допълни той.

Инвестиции от Германия

Радея обясни, че германските инвестиции в България ще продължат.

„Положителното е, че от България към Германия започва да идва инженеринг и ноу-хау за подобряване на производствените процеси. Очаквам това сътрудничество да продължи да дава все по-добри резултати“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 севернаненамквоси

    19 10 Отговор
    Те обапе точно това, ще направят, защото ние исторически от Германия нищо добро не сме видели!

    Коментиран от #40

  • 2 Кой

    16 2 Отговор
    както иска да си го интерпретира - врати и прозорци широко отворени !
  • 3 Македония и България

    14 18 Отговор
    Тогава спри да служиш на бесепарската мафия. Откажи се от нея, докато е време, иначе хората, ще се откажат от теб.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 4 Отговор
    ВЕТО за РСМ
  • 5 Македония

    9 24 Отговор
    Е държава с над петхилядна история.
    Прецдент на най-бедната държава диктува европейските въпроси
  • 6 предател

    8 22 Отговор
    Тоя па, нали ако Македония влезне в ЕС ще намалее комунистическата пропаганда там, която ги насъсква срещу българите. Копейкаджия, рублофил
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майна

    10 14 Отговор
    Радев, ти си най-големия предател , ти си причината на тази пълна разруха...
  • 9 Браво!!!!

    14 4 Отговор
    Само така 😁
    Долу македонизма, путинизма, комунизма и всички тоталитарни идеологии. Да живее свободата. Васил Левски започва да печели 💪💪💪💪💪
  • 10 XYZ

    9 1 Отговор
    Как така толерантност към омразата? Нали точно срещу това се бори Европа?
  • 11 Майна

    6 9 Отговор
    Един голям политически анализатор спомена , че Източна Европа, страните ще бъдат оставени на доизживяване ,след задаващия се разпад на ЕС ...Така че, все още българите имат възможност да вземат НАЙ-НАКРАЯ СЪДБАТА СИ В СВОИ РЪЦЕ и да минат на ПРАВИЛНАТА СТРАНА...Разбира се, без господина на снимката...
  • 12 Македонизмъ,т др. Радев, е

    8 8 Отговор
    продукт на Коминтерна и сръбските комунисти. Както у нас предателите-путинисти, така и сърбоманите в РСМ са рожба на руските и сръбски служби ! Защитавайки мнимия патриотизъм по отношение на РСМ, всички проруски партии и лица у нас на практика сеят дълбока омраза между българи и македонци. Спирането на РСМ за ЕС е в услуга на русия и Сърбия. Е, те това е истината, всичко останало е дъвка за наивни путинисти и фалшиви патриоти на руска ясла !

    Коментиран от #14, #15

  • 13 а яяя

    7 2 Отговор
    ДЕСКА НАКУПИ ЛИ СИ ЕРОТИЧНО БЕЛЬО КАТО ДОЙДАТ ОСВОБОДИТЕЛИТЕ ДА ИМА НА КАКВО ДА СЕ РАДВАТ И КАКВО ДА ПРАТЯТ НА ЛЮБИМИТЕ СИ
  • 14 ВИНЕТУ

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Македонизмъ,т др. Радев, е":

    ТОЙ ТОВА ОТ КЪДЕ ДА ГО ЗНАЕ //ТОЙ ЗНАЕ САМО ЧЕ САВЕЦКАТА АРМИЯ ГО Е ОСВОБОДИЛА И ОТ ТАМ НАТАТЪК БЯЛО ПЕТНО
  • 15 🐒🐒🐒🐒🐒

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Македонизмъ,т др. Радев, е":

    Аз съм срещу Путин и комунизма. Също така съм срещу македонизма, който в моите очи представлява абсолютно идентична доктрина. Дали ще денацифицират украинци или ще дефашизират българи, за мен е еднакво неприемливо.
    Съгласен съм, че това обслужва Сърбия и Русия и поради това тези държави инвестираха толкова много в корумпираните северномакедонски политици и медии през годините. Да не пропусна и Унгария, също.
    Това, с което не съм съгласен е, че като махнем ветото всичко мигновено ще се оправи. Мисля, че бъркаш. Признахме ги за държава, пуснахме ги в НАТО и пак си е същото. Ако започнат преговори сега, Путин ще добие още една марионетка, която да саботира ЕС. Виж какво стана със Сърбия, която вече започна преговорите. Веднага отказа да налага санкции, а утре като вляза в ЕС - направо вето на всичко.
    Тези или споделят нашите ценности и идеи, или вън от дома ни. Да си отиват в евразийския съюз 💪💪💪💪💪
  • 16 Бат Гечо

    8 0 Отговор
    Само дървото за титовци! Измисляци коминтерновски!
  • 17 Перо

    4 10 Отговор
    Румен засрами се.
    Ние сме осъдени от Страсбург за правата на Македонците 14 пъти и не спазваме европейските закони.
    Македония даде на Българите партия, дружество.
    Кого лъжем, Европейците да не би да са прости.
  • 18 Импийчмънт

    3 5 Отговор
    Този Путковист незабавно да бъде изгонен от Президенството Няма място в ЕС и НАТО
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Е добро

    3 11 Отговор
    Пред ветото ич не ги мразех бугарите туку напротив ги величах, ама после овоа бегај ми подалеко од очите татар монгол лаар смрде гомар оти незнам како ке направам

    Коментиран от #23, #31, #33

  • 21 БЮРМ/FYROM

    9 1 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО завинаги. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тъпчо

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "Е добро":

    Ами тогава не се натискай да влизаш в съюз с нас 😂😂😂
    Нали не искаш утре татар да ти е кмет на селото. Седи си у землянката и си чопли семки и обединявай на децата си как дедите им са татаромонголи, турци, гърци и сърби, ама те са северномакедони 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гилотин Бесилков

    2 3 Отговор
    Фaтмeтo-каруцар на самальот усеща, че приемането на Македония ще има дългосрочни последици за любимия му БКП-олигархичен мутро-комунизъм на яхналата Б-ия мародерско-клептоманска ШАЙКА! Ще ходиме на Княжево да посрещаме с цветя македонските си овободители от русофилската БКП+БЗНС+ДС-шайка на циг@ньор-българщинистките "възродители" каракачан, джандбаз, контрера, сиди, ......
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кольо Пенчев

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Е добро":

    Аз съм на твоя страна, македонски брате! Но останалите са полудели, не мога да ги позная. Не знам, защо е всичко това.

    Коментиран от #35

  • 34 Рундь0

    3 3 Отговор
    не оръжието убива, а хората които го използват. България изнася оръжие от десетилетия. Като се почне от леко стрелково оръжие и боеприпаси (пистолети, автомати и патрони за тях) и се стигне до подцевни гранатомети за АК, минохвъргачки (в поне два калибъра 82 и 100, ако си спомням точно) и мини за тях. Където и да бъде изнасяно това оръжие (Европа, Азия, Африка, латинска Америка и т.н.), то все е предназначено за убиване и разрушения.
  • 35 Добро

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Кольо Пенчев":

    Е шо има оште саглм народ и тамо, тие другите се полуделе затоа шо се рубља патриоти, бугарите од секогаш сам ги сметал за братски народ, не србите а бугарите, ама после се шо се изнаслушах и изначитах од коментари ногу ми се смени мислењетои па не би ги осудил затоа шо знам дека не се они криви туку криви се тија птопагандата шо и ја инсталират, колишевски у времето на комунизмо направи се шо можеше да направе македонија да ја измкне од прегратките на белград за сеа новите рубља патриоти па да ја врнат назад
  • 36 Глaвopeз Paдкo

    2 1 Отговор
    Това май е последния галантен и дипломатичен НАТО+ЕС–призив към русофилско-патриотарстващата клептоманско-мародерска мутро-рушветчийска БКП+Б3НС+ДС-шайка да престане с лъжливата и фалшива БКП-"възродителната" пропагандно-идеологическа гюролтия срещу Македония и македонците! След това ще има ритници и спиране на всякакво финасиране с оповестяване и конфискуване на офшорните сметки и имоти на БКП+Б3НС+ДС-шайкаджиите от всяка повръхностна разцветка!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Qqqq

    0 1 Отговор
    Значи , не трябва да се допуска идеологията на македонизма и сръбския шовинизъм да се инфилтрира в ЕС и НАТО , но идеологията на Путин и на бившия СССР - може. И с цялата си наглост е отишъл в Германия да ги приказва тези али - бали , като си мисли , че немците "пасът трева" и не се осещат , че той е предател. Преди да започнеш да им разправяш на тях тези неща, коментирай документалния филм спуснат от Русия и обясни на Путин , че ние не пишем и не говорим на македонски, че Кирил и Методий не са македонци и тнт и след като си направил това , тогава отиди в Германия , Франция или друга членка на ЕС и започни да им разясняваш какъв е проблема и защо БГ налага вето на РСМ. Иначе с какви очи ги говориш там тез неща.
    Защото , добре , много немци са заблудени и незнаят и като цяло ние знаем , че Германия е за членство на РСМ в ЕС , но Германия поне не води целенасочена анти- българска пропаганда в РСМ , заразлика от Владимир Путин и Русия и не са фактор , който изостря отношенията между нас и македонците.
    Това е най - слабия президент , който БГ е имала. Не , че другите са цвете , но като този никой не ни е посрамвал така пред света.
  • 39 ЗА u$a и EU сме НЕЧОВЕЦИ

    2 1 Отговор
    На хрухтящите и менторстващи за човешки права , права на ромляните , права на мечките и кучетата , права на прелетните птици и т.н. , ЗАДАВАМ ВЪПРОСА , БЪЛГАРИТЕ ЧОВЕЦИ ЛИ СА , ИЛИ НЕ ???! БЪЛГАРИТЕ В рсм са СА САТАНИЗИРАНИ , УБИВАНИ , ТОРМОЗЕНИ , ГОНЕНИ ! КАТО ХОКАТ БЪЛГАРИЯ ЗА ВСЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ПРОБЛЕМИ , ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА ВИДЯТ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО НА ХОРАТА В македония, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ СИ ПРОИЗХОД И САМОСЪЗНАНИЕ.ИСТОРИЧЕСКА ВИНА ЗА ТОВА ИМАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИЛИ , КОИТО ЗАРАДИ СВОИТЕ ЕГОИСТИЧНИ ИНТЕРЕСИ РАЗПОКЪСАХА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ И ОТ НАЙ- ГОЛЯМ НАРОД НА БАЛКАНИТЕ , ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В МАЛКА ДЪРЖАВИЦА , КОЯТО ДА МАЧКАТ И КОМАНДОРЯТ.
  • 40 Само дето

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "севернаненамквоси":

    Германия притисна Румъния да ни върне Южна Добруджа, но това в сравнение с комунизма, който ни дари Русия, явно е нищо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове