16 Май, 2022 19:47 2 908 123

Иван Костов: Русия води хибридна война срещу България още от 2013 г.

  • иван костов-
  • политика-
  • национално съгласие

Например пълна проверка на лоялността на службите

Иван Костов: Русия води хибридна война срещу България още от 2013 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Без национално съгласие политическата система ще рухне. Това заяви Иван Костов, министър-председател на България в периода 1997 – 2001 г. в предаването "Лице в лице" по бТВ.

В отговор на въпроса какво трябва да направи сегашната власт, експремиерът направи фундаментален анализ. Той призова за национален консенсус.

"Политиците, ако не разберат това и не отстъпят всички - "ще вкарат вълка в кошарата". Те ще предизвикат лавина от непрекъснати избори, непрекъснати служебни правителства. Ще стане рухване на самата политическа система. Това е системният риск за българската държава в момента. Те трябва да го разберат, трябва да постигнат съгласие за една обща декларация. Те трябва да се разберат за мерки да отърват България от този риск. Те трябва да противодействат на заплахите, които реално виждаме", категоричен бе Костов.

Според него националното съгласие е ключово, за да може да се излезе от тази ситуация, да се отговори на заплахите, да бъдат неутрализирани, като се предприемат съответните действия.

"Например пълна проверка на лоялността на службите. Службите виждаме, че подават невярна информация преди началото на военните действия и след началото на военните действия убедиха президента и доста други политици, че войната ще трае съвсем кратко. Първото е държавата да се погрижи за сигурността си. След това нулева енергийна зависимост. През енергетиката Русия може да предизвика големи вълнения, може да предизвика падане на правителството и какво ли не", обясни Костов.

Според него е възможна нулева енергийна зависимост от Русия. „Възможно е „Лукойл“ да преработва петрол. Те и сега преработват чужд петрол“, допълни Костов.

Той отбеляза, че предприятия като "Лукойл" трябва да могат да бъдат контролирани ,за да не саботират сигурността на страната. Той посочи, че трябва да се обявяват санкции срещу определени лица и фирми. "Това е мощен инструмент за нанасяне на щети на Русия, който е прицелен към един друг въпрос - как ще приключи военната инвазия в Украйна", обяви още Иван Костов.

Костов направи анализ на войната в Украйна. "Има малко повече информация, отколкото примерно публични източници. Това, което показва обстановката е следното. Русия след като не постигна своите цели да завладее Киев и Харков, се ориентира към това да постави под контрол Луганска, Донецска област, Запорожието и Херсон така, че да направи коридор до Крим.

Тук военната агресия на Русия загуби сили. В момента не може да продължи по начина, по който е планирано. Това е обстановката към момента. Какво може да стане в следващите месеци и години ще кажа аз? Има ентусиазирани хора, които считат, че Украйна ще разбие или деморализира руските войски до степен, че да напуснат страната. Не разбирам или просто не ми е обяснимо това, че Байдън, казва, че се притеснява, че Русия няма накъде да отстъпи, че президентът Макрон казва, че не бива да бъде унижавана Русия. От друга страна се притеснявам от цяла кохорта европейски политици, които казват, че Украйна ще победи.

Притеснявам се от тези неща. Не става въпрос за никаква победа и за никакво притискане на Русия в ъгъла. Тя трябва да изтегли войските си от територията на Украйна. Това са целите на украинското политическо и военно ръководство. Когато Руската армия се изтегли от територията на Украйна, където не ѝ е мястото, тя нито ще е победена, тъй като никой няма да навлиза в територия на ядрена държава, нито ще бъде унижена, нито ще се намира в ъгъла, тя просто ще си прибере войските. Много по-точно, по-правилно украинския генерален щаб и ръководство са дефинирали целите си. Това може да не е победа. Русия може да излезе от това обстоятелство с някакъв приличен договор", обясни Иван Костов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 106 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    67 22 Отговор
    Военното учение в Украйна няма да свърши до септември, още много бизнес има да фалира и още много Ганьо да подивее от глад.

    Коментиран от #121

  • 2 Димов

    96 29 Отговор
    Защо да заменяме една енергийна зависимост, за друга? С какво газът, влачен с кораби през океана, е по-добър от онзи, по тръбата?

    Коментиран от #22, #34, #118

  • 3 Майна

    120 32 Отговор
    От този е започнало скоростното разграбване на България и унищожение на икономиката и! Може да си направите извод щом се дава трибуна на такива на какво положение е всичко в България! Ех, бедна Българийо, що за народ имаш!
  • 4 Мургавият предател

    101 22 Отговор
    незабавно в затвора.
  • 5 БАЙ КУРТИ

    83 16 Отговор
    Този нафталин от къде го изкопахте бе . То бива краварски ценности / ама вий се оляхте вече.

    Коментиран от #12, #13

  • 6 питам

    80 14 Отговор
    Този рептил- гробокопач на българите и трупач на пари и имоти от къде изникна?
  • 7 Този ли?

    61 14 Отговор
    Колко ли му е комисионното от лукойл?
  • 8 Джуревски

    38 13 Отговор
    бръщолевици .
  • 9 Командира

    52 15 Отговор
    Който подари на руснаците ЛукОйл.ЕмТел -Първия джиесем оператор и други
  • 10 А ти я

    61 13 Отговор
    Продаде за жълти стотинки
  • 11 Иванушка  🇷🇺

    54 13 Отговор
    И кво от това бе Ваня, нали ни продаде за жълти центове на евреите пък копейките не те огряха ?
  • 12 Киро Хибрида

    58 15 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ КУРТИ":

    Плюс-че за "нафталина". Искренно ме разсмя.
    На такива изобщо не трябва да се дава трибуна за изява. Достатъчно е "направил" за България.

    Коментиран от #75

  • 13 Димов

    46 13 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ КУРТИ":

    Досегашните не хванаха дикиш. Почват да вадят де що има набивачи на истини.
  • 14 ха ха

    43 10 Отговор
    баш мутра със съвети към държавата , дали му е пораснала нова опашка ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Говедо

    43 9 Отговор
    "Кажи си Иване,кажи си..."
  • 17 Предател

    64 12 Отговор
    Закри работещи реактори Козлодуй, Затри Син Поток, престъпна приватизация, бандитизъм, корупция, мизерия, разрушаване на образование, здравеопазване. Заради теб минимум 200 000 ще останат без пенсия, завършили специфични тесни специалности, и когато дойде времето за стаж младите останаха безработни-закри държавни предприятия, да не са конкуретни на Запада.. Заради тъпита ти точкова система, младите вече стари няма да се пенсионират, заради бандитите, които не плащаха осигуровки на това изстрадало поколение. Едва 10-15 г. след това осигурителната с-ма придоби някакви рамки, само че живота на тези хора завинаги е опропастен и решението да не можеш да се самоосигуряваш в НОИ, както при здравните, а да се регистрараш като фирма. Така тарикатите бандити неплащащи осигуровки, можеха да бъдат избегнат. Проклет да си. След десет години идва унищоженото от ТЕБ Поколение на ПРЕХОДА, без пенсии и стаж-заради бандити. Тогава всички "евроатлантици" ще си берете плодовете на площадите, Защото ЧСИ-та ще идват, а няма кой да плаща сметките.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 а яяя

    12 4 Отговор
    НЯМА ДА МИ ПИПАТЕ САМО КРЕМЕНЧУК ЧЕ КЪДЕ ЩЕ ХОДЯ НА ОПРЕСНИТЕЛНИ КУРСОВЕ
  • 20 Еми умно говори

    28 11 Отговор
    Ама и умно краде.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ще ти отговоря като децата:

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Ми... защото ТАКА!
  • 23 Ти точно

    45 7 Отговор
    не трябва ли да си в затвора?
  • 24 Предложение

    23 12 Отговор
    Командира да не се коментира никога повече
  • 25 ядрен самовар

    12 7 Отговор
    Много по-отдавна се води хибридната война. А най-сполучливата съветска биобомба, използвана до момента от "братушките" срещу България е самият кременчугски авиатор.
  • 26 📌🇧🇬

    5 4 Отговор
    Цитат:
    “ Ролята на когнитивната война в руско-украинския конфликт: потенциал за постигане на стратегическа победа, заобикаляйки традиционното бойно поле.
    С Д Прадхан е бил председател на Съвместния комитет по разузнаването на Индия. Той е и заместник-национален представител на страната ... Повече:
    Руско-украинският конфликт е свидетел на интензивно използване на операции за влияние, които формират когнитивната война. Въпреки че използването на операции за пропаганда и влияние е често срещано във войните, сега те са приели форма на война със стратегическото си използване в мащаб и обхват, които не са наблюдавани по-рано. Все по-широкото и добре планирано използване на социални медии, цифрови и други средства за комуникация направи възможно достигането до по-голяма аудитория с персонализирано и целенасочено съдържание със светкавична скорост.

    В настоящата криза забележимият аспект е, че докато наративът САЩ/НАТО/Украйна доминира, руският наратив се засенчва. Това изисква сериозен анализ на ролята на когнитивната война за спечелване на предимство във войни, без да се взема страна в кризата.
    В когнитивната война човешкият ум се превръща в бойно поле. Тя (когнитивната война) включва манипулации в когнитивната област, насочени към промяна на възприятията на целите. Манипулираната информация се представя по такъв начин, че създава предварително определено възприятие, което води до предварително определено действие сред целевата аудитория, за да спечели пре
  • 27 📌🇧🇬

    4 5 Отговор
    Цитат:
    “ Манипулираната информация се представя по такъв начин, че създава предварително определено възприятие, което води до предварително определено действие сред целевата аудитория, за да спечели предимство пред съперника. Това е въоръжаване на общественото мнение от външен субект.
    Когнитивната война е нещо повече от сумата от различните измерения на информационната война. Той интегрира всички налични елементи в Информационната, Кибер и Психологическата области и ги извежда на ново ниво не само чрез манипулиране на възприятието на целевото население, но и като гарантира постигането на желаната реакция. Терминът “Когнитивен” се отнася до умствения процес на придобиване и разбиране на знания, който включва придобиване, съпоставяне, тълкуване, анализ на информация. Те представляват вътрешната страна на действието. Стратегическите експерти предполагат, че в петте бойни области-земя, море, въздух, космос и киберпространство-е добавена шестата когнитивна област.
    В общи линии тя има три измерения: първо, психологическите операции; второ, ангажирането на невронауките, т.е. въоръжаването на мозъчните науки; и трето, прилагането на социално инженерство. Въздействието му е страшно: всеки се превръща в оръжие. Тя има потенциала да разцепи и фрагментира цялото общество, така че вече да няма колективната воля да се съпротивлява на противника или да подтиква по-слабата страна да продължи да се изправя срещу по-силен противник, въпреки че е изправена пред тежки загу
  • 28 Помнещ

    11 37 Отговор
    Иван Костов е единственият лидер и реформатор в най-новата история на България. Ако не бяха докарали през 2001 агента на КГБ Симеон Сакскобурготски да извади ОДС от управлението на държавата, България сега щеше да е на едно ниво с Чехия и Полша.

    Коментиран от #53, #58

  • 29 Иван

    18 2 Отговор
    Костов ограби България, направо я унищожи и сега дава акъл. Каква несправедливост!
  • 30 А бе

    22 5 Отговор
    Тоя що не е още в затвора?
  • 31 📌🇧🇬

    3 9 Отговор
    Цитат:
    “ Тя има потенциала да разцепи и фрагментира цялото общество, така че вече да няма колективната воля да се съпротивлява на противника или да подтиква по-слабата страна да продължи да се изправя срещу по-силен противник, въпреки че е изправена пред тежки загуби в конвенционалната война.
    Има четири фактора, които позволяват на САЩ/НАТО / Украйна да доминират в световен мащаб. Първо, разликите между доктрините на НАТО и Русия за когнитивна война; второ, прилагането на опита на НАТО, придобит чрез двугодишни учения; трето, стратегическото използване на социалните медии и канали под контрола на САЩ, както и голям брой дипломати, мозъчни тръстове, журналисти и експерти за създаване на благоприятни възприятия в световен мащаб; и четвърто, внимателно планираните операции повлияха за предизвикване на желаните реакции от украинците и целевото население другаде.
    1. Доктрината за когнитивната война на НАТО се фокусира върху промяната на възприятията на обществата не само в спорните зони, но и в по-широк план. Когнитивната война се основава на три елемента. Първо, фокусът върху мозъка като бойно поле. Второ, бъдещите конфликти вероятно ще се появят първо сред хората дигитално и след това физически в близост до центровете на политическа и икономическа власт. Трето, целта на когнитивната война е да навреди на обществата, а не само на военните. Тя също така твърди, че когнитивната война може да мотивира хората да действат по начини, които могат да разрушат или ф
  • 32 дай му

    24 5 Отговор
    Костов,като пукясаш да кажат къде е могилата ти да уринирам върху нея,може и да се изпражня.
  • 33 📌🇧🇬

    4 6 Отговор
    Цитат:
    “ Тя също така твърди, че когнитивната война може да мотивира хората да действат по начини, които могат да разрушат или фрагментират иначе сплотеното общество. Философията на НАТО е обобщена от генерал-майор Робърт Скейл: "победата ще бъде дефинирана по-скоро от гледна точка на завладяването на психокултурната, отколкото на географската височина."Стратегията на НАТО е насочена към горепосочената цел.
    От друга страна, руската хибридна доктрина се фокусира върху зоната на конфликта. В руската доктрина Герасимов целта е да се отслаби вражеската държава отвътре.  Тя се основава на ИС, т.е. не се набляга на интегрирането на всички елементи. Нещо повече, в наръчника за МВ се посочва, че информационно-технологичната война се води по време на въоръжени конфликти.
    1. САЩ и техните съюзници умело използват научените уроци от ученията за когнитивната война, организирани два пъти годишно, насочени към противодействие на Русия и Китай. Секретарят на армията на САЩ Кристин Уормът преди конфликта подчерта значението на модернизирането на данните и мрежовите възможности на армията на САЩ, за да запази предимството си в спорните райони. Подразделенията на ПСИОП са модернизирани и изкуственият интелект е интегриран, за да се подобрят възможностите им за използване на сложна информационна среда. Стратегията за модернизация на армията за 2019 г.и стратегията за образование за изкуствен интелект на Министерството на отбраната предоставят насоки за генериране на сила,
  • 34 Грульо

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Защото американския газ е демократичен и пълен с ценности, а руският тоталитарен и вреден за евроатлантическите ценности. :D
  • 35 📌🇧🇬

    5 6 Отговор
    Цитат:
    “ Стратегията за модернизация на армията за 2019 г.и стратегията за образование за изкуствен интелект на Министерството на отбраната предоставят насоки за генериране на сила, способна на многоцелеви операции.
    Има три различни предимства за САЩ/НАТО / Украйна по отношение на средствата за когнитивна война. Първо, САЩ имат монопол над много световни медийни канали и дори социални медийни сайтове като Фейсбук, Туитър, Майкрософт и други.. Второ, дипломати от НАТО, мозъчни тръстове, журналисти са ефективно разгърнати, за да изпращат стратегически съобщения до други страни, за да подкрепят техните санкции или да се изправят пред сериозни последици. Трето, високата интернет грамотност на украинците, използващи платформата на социалните медии, им помага изключително много. Повечето украинци функционират като воини на когнитивната война, които им помагат да прокарат разказа си в социалните медийни платформи. Зеленски, бивш телевизионен актьор, отправя призиви за помощ и помощ към света всеки час по различни телевизионни канали, представяйки Русия в лоша светлина. Актьорските му умения са от голяма полза в проекцията на украинския наратив. От друга страна, Русия има централизирана система, която не помага за разпространението на информация. Телевизионните канали обикновено отразяват предполагаемите руски зверства. Руските претенции за използването на украински биолаборатории едва ли получават някакво покритие.
    1. Внимателно се планира наративът на САЩ/НА
  • 36 📌🇧🇬

    4 7 Отговор
    Цитат:
    “ 1. Внимателно се планира наративът на САЩ/НАТО / Украйна, за да се проектира, че украинците водят трудна борба с руснаците и печелят въпреки недостатъците. Руските загуби се показват като поражение в конфликта и че са замесени във военни престъпления и нарушаване на правата на човека. В тази война Първите “хамали” имат предимство. Усилията на Русия за външна дезинформация са до голяма степен неефективни, защото украинските съобщения се предават бързо и се насочват към съюзническото население, което вече е скептично настроено към руските медии. Западните сили спечелиха предимство пред руския разказ, като публикуваха разузнавателни данни за руските операции, преди те да се случат. Освен това внимателно подбраните видеоклипове и изображения имат по-голямо въздействие. Видеоклиповете и снимките на 13 украински войници на Змийския остров, които молят руския военен кораб да се махне, руски фермер на трактор, който улавя руски танк, и възрастна двойка, която предизвиква руските войници, имат по-голямо въздействие от видеоклиповете, показващи унищожаването на руски оръжеен склад и т.н. да се засили решимостта на украинците да се изправят смело срещу руснаците. Светът се отнася към тях като към герои. Като цяло тези кампании позволяват на украинските послания да доминират в западното мнение и са решаващи за привличането на чуждестранна военна помощ. Сега Украйна отива за финансиране “от тълпата”, което ще даде допълнителен тласък на нейния разказ.
    В закл
  • 37 Българин

    8 26 Отговор
    Както винаги - убийствено точен!!!
    Липсвате на България, господин Костов!!!

    Коментиран от #42, #116

  • 38 Гост

    25 6 Отговор
    България е на това дередже точно заради този. Точно той направи първата копка.
  • 39 📌🇧🇬

    3 7 Отговор
    Цитат:
    “ Сега Украйна отива за финансиране “от тълпата”, което ще даде допълнителен тласък на нейния разказ.
    В заключение може да се каже, че в когнитивната война по-слаб противник може да постигне стратегическа победа, заобикаляйки традиционното бойно поле, ако се води успешно. Именно на това сме свидетели в конфликта между Русия и Украйна. Това има голямо значение за Индия, която е изправена пред двама противници, а Китай използва доктрината си за три военни операции срещу Индия, за да спечели предимство в тази област. Нашите системи трябва да бъдат достатъчно пригодени за когнитивна война, за да лишат нашите противници от предимства. Индийският АНС Аджит Довал заяви, че гражданското общество е новата граница на войната и че обикновените хора, тяхното мислене, техните възприятия, чувството им за благополучие и възприятието им за собствените им правителства могат да повлияят на волята на нацията. Това изисква ефективна програма за повишаване на осведомеността на всички граждани, за да разберат различните му измерения и последици, които могат да им позволят да се противопоставят на дезинформацията, разпространявана от нашите противници .

    Коментиран от #83

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Познаваш ли го ?

    15 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Аз го познавам. Ако има за приватизация ще се появи.
  • 43 Патриот

    9 13 Отговор
    Алоу, тролетариата, на Костов всичките ви лидери - от агент "Гоце " до Нинова, Румен Решетников и Костя Копейкин, не могат да се класират даже вода да му носят!!!

    Коментиран от #45

  • 44 А ти

    20 2 Отговор
    трябваше да гниеш в затвора,за това че унищожи България.Предател!!!
  • 45 Патриотче,

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "Патриот":

    Този пролетариат, завършил в Ленинград , продаде нефтохим на руснаците.

    Коментиран от #54

  • 46 Санкин

    13 2 Отговор
    Кой продаде Нефтохима на руснаците ?
  • 47 Култура миянко

    14 3 Отговор
    Мавъра хубаво ги реди,още малко сълзи на умиление ще предизвика,но защо продаде Нефтохим на Лукойл?Или комисионната не мирише?
  • 48 Кременчуг

    15 2 Отговор
    Ване Цигането от с. Драгалевци, Софийско има мангизи да ни бие всичките от тук до неговите хора в Москва.
  • 49 Ване от Драгалевци

    19 2 Отговор

    До коментар #18 от "м.джери":

    Той не е сиганин, само майка му и баща му.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ComfortablyNumb

    8 1 Отговор
    Иване Иване , България я загуби хибридната война от Русия още като падна твоето правителство ... някой одеалцето на Пепи!?
  • 52 Теодоро

    14 2 Отговор
    В ЗАТВОРА ПРЕДАТЕЛ.
  • 53 Кажи нещо

    19 5 Отговор

    До коментар #28 от "Помнещ":

    За "Шоковата терапия", и "Изгубеното поколение на Прехода". За дивашката осигурителна и социална система. Остави милиони безработни специалисти на улицата, повечето избягаха в чужбина, лекари, химици, строители, биолози, зоотехници, 3 поколения унищожи този Престъпник-баби и дядовци, майки и бащи и Поколението на Прехода. Тепърва чука изгубеното поколение на Прехода, което посмъртно няма да се пенсионира, заради този на снимката. А няма и да пристигат пари от чужбина, върастните ни баби и дядовци, майки и бащи си отиват. Затри реактори Козлодуй, Син Поток, и Белене реакторите на Шкода ги продаде. А сега махат тавана на пенсиите на онези лапачи, които от 20 000 лева, се осигуряваха на таван 3000 лв. искат за 5 години вноски, да им плащат 30 г. безобразни високи пенсии, които са над доходи на средната работеща класа. Уреждат се Дипутатите с десет хиляди заплати, и бюджетните кърлежи Пенсиите, НПО$та, цял живот на хранилка. След десет не знаят какво ги чака управляващите, масови протести, масови.А сегашните задълбочават кризата, една мярка нямат за подобряване на бизнеса и производството, качество на живот, здравеопазване и др.
  • 54 Патриот

    5 8 Отговор

    До коментар #45 от "Патриотче,":

    Руснаците дадоха най-високата цена, товарищ! Освен рафинерията в Бургас, купиха и рафинерията в Румъния! Случайно да се сещаш, че България имаше и друга рафинерия -"Плама " Плевен? Нея кой я продаде и на кого през 1996-та? Ще ти дам жокер - не е Костов!!!

    Коментиран от #65, #92

  • 55 Ей, фук...ти

    12 2 Отговор
    Още стари вмирисани чорапи да се изх...кажат по "темата" ще извадите ли? Този не става и да ми лъска обувките, камо ли да има мнение. Факт!
  • 56 Костов

    15 2 Отговор
    Е комунист, хамелеон, крадец и боклук. Има крадени пари. Продаде Бегето за без пари. Затвор за Костов или при б ъ к и бомбата.
  • 57 Георги

    12 2 Отговор
    Тоя пак от нафталина го извадиха. За къв у...й? Нищо не разбрах от това кво каза. Квото каза и другите го казват. Нищо ново, просто самореклама. )))
  • 58 ядрен самовар

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "Помнещ":

    Такива чутовни "реформи" натвори другарят ИК, та накрая на своето четиригодишно управление остави същия първобитен комунизъм, който завари.
  • 59 Гай Турий

    14 2 Отговор
    Убиецът на българските пенсионери като кучетата Чаушеску на стената.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 По полека

    10 2 Отговор
    Непомнещите го да не коментират. Даже сегашните пенсионери теглят от този самовлюбен. Великия приватизатор с % от доста предприятия. Някой помни ли Христо Бисеров а Данчо ментата? Всички беди Български тръгнаха от този. Преди да стане премиер, купи къща на малката си щерка на женевското езеро. Този е номер едно!
  • 62 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 4 Отговор
    По Дефиниция всеки с книжка за принадлежност към бг-комунистическа партия е и шпионин на русия.Представа си нямате,ако някой херкулес почне да рине оборът на бг ,каква мръсотия ще изкара на бял свят!
  • 63 Tърновец

    10 1 Отговор
    Нефтохимик в Бургас преди 30 години беше не само рафинерия но правеше и качествени моторни масла и се изнасяха навън ; Shell даваше 6.5 млрд. Долара за него аКостов то подари на Лукойл за около 100 млн
  • 64 Пъци

    8 1 Отговор
    Бегай,бе!Костов се прави,че е открил топлата вода в 21 век.
  • 65 Иван бургията първия коронпиран

    13 1 Отговор

    До коментар #54 от "Патриот":

    По принцип нефтените рафинерии спадат към предприятията, които бързо и стабилно трупат печалби. Абсурдно е една рафинерия да фалира, ако работи в нормална търговска среда. Това, изглежда, не се отнася за българските нефтени рафинерии в годините на прехода към демокрация – и „Нефтохим“ – Бургас, и „Плама“ – Плевен, са докарани до плачевно финансово дередже, след което първата е продадена на нищожна цена, а втората фалира и е изличена от правния свят. Именно сагата с нейното съсипване е сред най-красноречивите примери за това докъде водят корупционните практики в касовата приватизация: до пладнешки грабеж и присвояване на собственост за милиарди, която после бива прехвърляна от собственик на собственик, докато всички възможни активи бъдат изцедени докрай. 
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    господин КОСТОВ ви е не унищожихте ли не съсипахте ли БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
  • 68 1020

    2 0 Отговор
    Ние пък играем супер почтено през цялото време. Ти да видиш!
  • 69 незнайко

    7 5 Отговор
    Тоя жив ли е още ? Защо трябва де се излага когато никой не му иска мнението ? Ехидната му усмивка ще замръзне някой ден !!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Мето

    6 6 Отговор
    Тоя измамник отдавна трябваше да е в затвора.
  • 72 Там ги натискат

    2 0 Отговор
    Тук се обаждат.. сами.
  • 73 Смешник

    9 10 Отговор
    Този ако живееше в Китай и постъпи така както постъпи в България до сега и червеите да са забравили не само народа за тук му дават още трибуна.По това може да съдим в каква държава живеем и защо сме най бедните в Европа ,а няма да се учудя скоро и в света.
  • 74 Фактъ

    13 6 Отговор
    При герб , Русия правеше каквото си поиска в България .И турски поток с народните пари и построиха , фалирах КТБ умишлено . Боко и компания ,триста години затвор ги чака .
  • 75 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 10 Отговор

    До коментар #12 от "Киро Хибрида":

    КИРЧО КОСТОВ ВИДЕНОВ ДЯНКОВ ЛУКАНОВ СИМЕОН МЕГЛЕНА КУНЕВА ПРЪМОВА ДЯНКОВ съсипаха БЪЛГАРИЯ има и други
  • 76 Тоя не мога да го гледам

    9 13 Отговор
    Камо ли да го чета!
    Кандидат за истински народен съд, мизерник алчен!
  • 77 КАЖИ ИМ БЕ ИВАНЕ

    11 13 Отговор
    КАЖИ ИМ КАК ОТКРАДНА БГА БАЛКАН....КАК ЗАКОПА ЕНЕРГЕТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ, КАЖИ КАК СИ КУПИ ПАРК СЪС СОЛАРНИ ПАНЕЛИ, КАК ХАРИЗИ ЗЛАТОТО НА БЪЛГАРИЯ, КАК СЕ ПРАВИ ПРИВАТИЗАЦИЯ!!!! МИСЛИШ ЛИ ЧЕ НЯКОЙ ТИ ВЯРВА БРЕ? МЪЛЧИ И СЕ РАДВАЙ ЧЕ НАРОДЪТ ОЩЕ НЕ ТЕ Е ЛИНЧУВАЛ!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 proi4o

    8 15 Отговор
    Главният МРЪСНИК на Републиката !
  • 80 Циник

    6 14 Отговор
    Още ли не е обесен тоя, бе?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Мамул

    6 13 Отговор
    Сопри са, ва Ваньо! Син комунист! Не вярвам да си изхарчил милионите и да се редиш за олио на промоция. Не се напиняй, глей си рахатя. Всичко се управлява на къса верижка от Козяк. С политици и без политици, все тази. Ами те всички партии са еднакви ако не им слушал празните приказки.
  • 83 Питаш ли се?

    3 13 Отговор

    До коментар #39 от "📌🇧🇬":

    Дали някой ти чете цитатите?
  • 84 Мутата

    7 14 Отговор
    Тоя чер циганин що не е в затвора.
  • 85 Петър Стоянов

    7 14 Отговор
    Иване, нали ти казах да си кажеш? До кога ще си траеш?
  • 86 Ани - Лекарство за мъж ФЕН

    2 11 Отговор
    България няма приятели, защото "така" !
  • 87 Бачи Кики

    4 14 Отговор
    Рашков няма ли да го арестува тоя? Един единствен път ми хареса когато го дават по телевизията, като падна и се преби пред народно събрание май беше.
  • 88 оня

    6 14 Отговор
    тоа боклук ма.нг.ал що му давате думата?:)) тоа разсипа държавата:))
  • 89 чико

    6 13 Отговор
    ТОЯ ментараджия дето разсипа държавата , АК0 ербап да поиска отваряне делото САПИО . Народа ПОМНИ и ГОСПОД не прощава рано или късно .
  • 90 Ало Лостов

    3 14 Отговор
    ти не завърши ли в СССР ? ама сега повече ти плащат явно от Европата !
  • 91 КГБ

    15 6 Отговор
    Наи мьдрия политик
  • 92 Патриотче,

    9 14 Отговор

    До коментар #54 от "Патриот":

    Три падения има в биографията си Иван Костов. През 2001 г., когато след 4-годишно управление като действащ министър-председател катастрофално загуби парламентарните избори и се разсърди на българите, защото не го разбирали. Дори спря да им говори.
    Вторият път беше през 2014-2015 г., когато обикаляше телевизиите, за да се жалва, че спестяванията му в КТБ били блокирани и съпругата му - Елена Костова, не могла да си плати дори хляба в кварталния супермаркет, което жестоко я унизило. Тогава обаче се разбра, че укриващият се и до днес от правосъдието фараон Цветан Василев всеки месец е превеждал по 30 000 лв. на фирма на една от дъщерите на Костов за консултантски услуги.
  • 93 Пенсионер

    8 14 Отговор
    Това същество някога четеше във ВИИ КАРЛ МАРКС - София лекции по политикономия на социализма. После стана върл седесар и с жена му, на която й направи фондация станаха милионери в зелено от контрабандната на горива в бивша Югославия. След като Царят го свали от власт това мургаво човече се обиди и дълги години се скри зад високите дувари в Драгалевци от хората и медиите да ближи рани. Но явно пак прави опити за търсене на внимание и съчувствие - дали пък щерките и зетьовете му не похарчиха парите и нашият не е на път отново да лови риба в мътните води на държавицата ни?!

    Коментиран от #104

  • 94 chi

    6 13 Отговор
    Тоз разбойник що не е в затвора?

    Коментиран от #96

  • 95 Кратун

    5 11 Отговор
    Еххх ти пловдивски синявец, ако знаеш как тА обичам.
  • 96 Човек за реализации

    4 12 Отговор

    До коментар #94 от "chi":

    В затвора не е за хора !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Църен

    3 14 Отговор
    Ваньо е за дране
  • 99 ИВАН КОСТОВ!!!! Както винаги професионал

    17 8 Отговор
    Държавник! Иван Костов извади България от калта и мизерията след Виденовото управление

    Коментиран от #102, #111

  • 100 така ли

    3 12 Отговор
    Аби Ванко....Мръсник....
  • 101 Доган живее като бей.. А хората мизЕрува

    12 4 Отговор
    Всички смеещи се путинофилски човечета са предатели на собствената си Родина! Призовавам ги да си стегнат багажа и да отидат да живеят при Путин, а не в България!
  • 102 Иван

    5 12 Отговор

    До коментар #99 от "ИВАН КОСТОВ!!!! Както винаги професионал":

    Бащата на корупцията !
  • 103 Бургазлия 2

    3 12 Отговор
    Видяхте ли драги приятели, какво каза Иван Костов днес в Лице в лице с Цв. Ризова, когато тя го попита защо е продал Нефтохим Бургас на руснаците, след като толкова много ни обяснява , че са лоши? Той се оправда, че тогава руснаците изглеждали много коректни и това било до 2007 г. Значи по негово време всичко е наред, а когато управляват други, не е?! Хитрец! По аналогия с "тръбата" на Борисов, "тръбата" на Костов е ЛукОйл - Нефтохим!
  • 104 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #93 от "Пенсионер":

    В ГРЕШКА СТЕ! Във ВМЕИ "В. И. Ленин".
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ники

    3 13 Отговор
    ЕЙ ТОЯ ЧЕРЕН БОКЛУК ОГРАБИ ПАРИТЕ НА БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ НИ.ОТ ТОЯ ПОЧНА БЕЗБОЖНОТО ГРАБЕНЕ И УБИВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.ТОЯ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ЛИНЧУВАН ПУБЛИЧНО ,А НЕ ДА МУ СЕ ДАВА ПОЛЕ ЗА ИЗЯВА.ПРЕДАТЕЛИ!
  • 109 Брендилия

    2 11 Отговор
    А твоите приятели САЩ, продажен икономисте водят война за заличаване на България. Ключовия момент м.12.2003 !!! банкнота 100 лева "Алеко Константинов"
  • 110 РАШКО БОЙКОВ

    2 11 Отговор
    ЧУДЯ СЕ ЕЙИ ТАКИВА ИНДИВИДИ КАК ДА ВИ ИЗПРАВЯ ПРЕД ТРИБУНАЛА В ХАГА , И ДА ВИ НАТИКАМ НА ТОПЛО ДО ЖИВОТ , ТАМ КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО , МРЪСЕН ПРЕДАТЕЛ , ОТ ТЕБ И КОМПАНИЯ ЗАПОЧНА РАЗГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ , ТИ СИ СРАМ ЗА НАЦИОНАЛНОТО НИ ДОСТОЙНСТВО И СИГУРНОСТ !!!🇧🇬❤️🇧🇬!!!.
  • 111 РАШКО БОЙКОВ

    2 11 Отговор

    До коментар #99 от "ИВАН КОСТОВ!!!! Както винаги професионал":

    Е ТО ТОВА МУ БЕШЕ ЦЕЛТА , КАТО МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ , СДС ИЗЦЕНИРАХА ТАЗИ ГЛУПОСТ , ТА ДА МОЖЕ ДА СЕ ДОБАРАТ ДО ВЛАСТА И ДА РУШАТ ДЪРЖАВАТА , ПОСЛУШКОВЦИ ТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ КОНСПИРАТОРИ РАН-ЪТ, СЕГА СЪЩИЯ СЦЕНАРЙИ СЕ РАЗИГРАВА ОТ ГЕРБ-СДС МАФИЯ , СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО , ДЕТО ИМА СДС , НЕ Е НА ДОБРЕ , (СЕДИ СИ ДОМА НЕСПОКОЙНО И БЕЗ ПАРИ ) И СА ТОЗИ СЕДНАЛ ДА РЪСИ МОЗЪК , ВМЕСТО ДА ТЪРКАТ НАРОВЕТЕ В ЗАТВОРА КАТО ПОЛИТЗАТВОРНИЦИ , ЗА ПРЕСТЪПНОСТ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!🇧🇬❤️🇧🇬!!!.
  • 112 ганю

    3 10 Отговор
    Костов ходи 2 пъти в СССР навремето като му отказаха да стане член на БКП
    май КГБ нали се сещате и след това ви докара до просешка тояга
    айде да не казвам повече
    сега пък е Нинова а тока троен размер
    големия за бизнеса изодзадзе и всички сте оправени вече

    Коментиран от #113

  • 113 РАШКО БОЙКОВ

    1 11 Отговор

    До коментар #112 от "ганю":

    ТОЧНО , ПОСЛЕ ЗА ТОВА ТОЯ И ПЕШО КОНЯ , ИЗГОНИХА МАЙКЪЛ ЧОРНИ ОТ БЪЛГАРИЯ , А ВЛАДИМР ГРАШНОВ ГО УМОРИХА , НАПРАВИХА ЕГАТИ ИЗЦЕНИРОВКАТА , ЗАТОВА МРАЗЯТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ , ЩОТО ЛА.НО КАТО СЕ ПОСЕ.. СЕ ОТПИРА , НО УСТА ЩО ПОСЕ.. СЕ НЕ ОТПИРА , ОСТАВА ТИ КАТО ПАМЕТ В АКЪЛА ТИ ЩО СИ КАЗАЛ И СЪТВОРИЛ , И СЕ ПОМНИ ЦЯЛ ЖИВОТ !!!🇧🇬❤️🇧🇬!!!.
  • 114 ники

    3 10 Отговор
    Г-н Костов, няма ли най-после да се скриете, да си гледате теменужките... Вие сте част от националните предатели през последните 33 г. Как спите спокойно, като знаете какви ги натворихте, на какво обрекохте българския народ. Срам и страх нямате. Нали сте финансово осигурен, няма кой да Ви пипне. Е, да но има Бог. Рано или късно всеки си плаща сметката за причиненото нещастие. За Васи останалите като Вас няма правосъдие тук на земята, но има Съден ден.
  • 115 Много гневна

    2 11 Отговор
    А ФАЩ каква война води в БГ от 30 години?
  • 116 Много гневна

    1 11 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Липсва на бай Ставри
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Кози

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Защото Русия с нахлуването си в Украйна, с опита си да влезе в Киев и да "денацифицира" правителството, тоест да екзекутира Зеленски да сложи своя пионка показва че тя е заплаха за мира в Европа и ако такова действие остане безнаказано то какво би си помислил Кремъл? Че в Европа сме едни мишки и целуваме руски задник за едните ресурси. Тогава Путин ще се чувства с развързани ръце и кой знае какво му се върти в главата.
  • 119 Гришата

    0 0 Отговор
    иван костоф води икономическа ,диверсионна война против България и успя да е направи най-бедната и най ограбената държава в Европа. Защо не се направи анализ на неговото престъпно управление а го влачите и му давате трибуна да говори глупости
  • 120 сороснерес

    0 0 Отговор
    и този се изс--а публично, по темата която не разбира...чел тук там..и станал специалист по военното изкуство.. Затова нашата държава в трета глуха, заради такива капацитети..За 30 години нито един корумпиран бандит не беше признат за виновен ...но им дават трибуна да се покажат рога..
  • 121 сороснерес

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    и този се изс--а публично, по темата която не разбира...чел тук там..и станал специалист по военното изкуство.. Затова нашата държава в трета глуха, заради такива капацитети..За 30 години нито един корумпиран бандит не беше признат за виновен ...но им дават трибуна да се покажат рога..
  • 122 ДОГАН КОСТОВ И БОКО СА ОТ МАЛЦИНСТВОТО !

    0 0 Отговор
    .........................................................
  • 123 Ей тоо същият

    1 0 Отговор
    Дет много знае сега и такива като него не трябва да се показват никъде а навряни в миша дупка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове