Last news in Fakti

18 Май, 2022 22:31 1 462 35

Хасан Адемов: Мерките купуват време, не решават проблемите

  • хасан адемов-
  • мерки-
  • инфлация

Инфлацията ще изяде увеличението на пенсиите, смята бившият социален министър

Хасан Адемов: Мерките купуват време, не решават проблемите - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Властта обяви пакет от антикризисни мерки, сред които нулева ставка ДДС за хляба, осъвременяване на пенсиите с над 20%, по-високи данъчни облекчения за семействата с деца и отстъпки за горивата.

"Тези мерки купуват политическо време, без да решават проблемите. Където са идентифицирали проблем - там наливат пари, без да го решават", заяви депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него мерките ще доведат до увеличаване на нивата на инфлацията. Затова и от властта са започнали да наричат мерките "в подкрепа на хората".

"Да се наричат антиинфлационни категорично противоречи на икономическата теория, защото инфлация се бори с висок БВП, високи нива на производство, висок износ и високи нива на потреблението. Техният ефект ще доведе до увеличаване на нивата на инфлацията. При приемането на социалния бюджет през март инфлацията бе 10%, сега е близо 15%", посочи бившият социален министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Адемов подходът за реализирането на тези мерки е сбъркан.

"Първите осъвременени пенсии ще бъдат получени едва в началото на август и на практика инфлацията, която галопира с неимoверни темпове, ще изяде тези увеличения. Затова предупреждавахме: мерките трябва да се обсъждат не само между управляващите, а с всички парламентарно представени политически сили. Задължително да се обсъдят с работодатели и синдикати, а не в готов вариант да им се представят", обясни депутатът от ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мразя ги

    11 7 Отговор
    Като чуя дпс веднага се сещам за взривните майки с деца на гара Буново.

    Коментиран от #9, #31, #35

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост от Силистра

    11 1 Отговор
    Адемов , проблемите се решават с кеш пари...извадете откраднатия кеш от амет доган ,гроп , бсп, ено прсе (и вкл.за един газопровод за 3 млрд), ена шапка , една била чанта ...май парите стигат да сме Швейцария на балканите .Нагли сте!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да, ама не...

    12 0 Отговор
    Е, над 30 години управляващите, включително и посочения политик, решаваха проблеми, а не се притесняваха за времето. Те бяха си го присвоили така, че нямаше нужда да го печелят. За сметка на това решаваха само собствените си проблеми, а не на държавата. Нека тези пък да опитат с печелене на време, може да се окаже по добро за народа.
  • 6 Чичо Джо

    12 1 Отговор
    Бай Хасане, то на вашата партия само Магнитски може да ви реши проблема 😁😁😁😁😁
  • 7 Прав е турчинът

    2 6 Отговор
    Ама Киро Шприца по-добре знае. Харвард си е Харвард.
  • 8 от прованса

    8 5 Отговор
    Ей тоя амуджа натресе във всички служби на "Социалните" в цяла България само турско говорящи ...от Шефовете ...до чистачките . Сите мангаля и турчиля са на социални .
  • 9 Ясмина

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мразя ги":

    План "Баязид II" е арабски, не турски. Турция няма общо, но ПКК-кюрдите имат! Терористите може да са били и араби със сменени в турски имена (Възродителен процес, за който изобщо не се говори 1970 - 1972 от арабски в турски имена). Мътна история. Жестоко е
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    0 9 Отговор
    Победа над нацистите!

    Коментиран от #29, #32

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасане

    6 0 Отговор
    Брат , те са 101 кризи в момента, няма как да ги решиш на секундата, а и нещата идват повече от чужбина ! Сега трябва да се наливат пари в хората и да чакаме да се отхлаби войната, иначе няма как ...сега е момента да се купува време, дори и с кредити , защото трябва да оцелее държавата....анадъдму...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ами да

    5 0 Отговор
    Към момента само това може да се прави!
  • 16 много работят тия

    2 1 Отговор
    другарите от дпс и от герб си мислят че имат финансов ресурс да се опъват на правителството във време на война..абе вие кои бяхте ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????..сега ще ви стане ясно кои сте дребни цървули и предатели
  • 17 Анонимен

    1 1 Отговор
    Българите живеещи и рабитещи в някои региони, а защо не и в повечето провинции, Путин. Русия. Всеки има право на мнение. Сирене без пади даром никой не дава. Който работи ще има, който го мързи и не им се работи на младите си е техен проблем. Сега има работа. Нямаше при Костово, когато предприятията се приватизираха от планова в пазарна икономика. Дпс не биллит от кои са, от русия, туркие, ес или Байдън Чо. Има хора от запада, а Меди от кого е днес, интересно ни е. Бг ще мине ли към Русия. И пиши на по прост език, че и българина не може на вашите хора.. Кво каза нашия почетен.. Билириум. Много сложни думи. Права си е майка ти Доган, като моя син няма умник. Живи и здрави бъдете дпс. Добри хора сте, голям брой от вашите приятели. И през юли чакат старите самотни за кочбайрама през юли. Турчина е много добър, изстрадал и т н.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 123

    1 2 Отговор
    Не бъркайте дпс с герб и сие партии. Турчина обикновените са по строежите, работят черната работа, пуснаха се от селата в града и българските мюсюлмани. Двама души баща млад и зет, за месеци двамата построиха сами къща родопчани. Как е. Работили на запад, купуват земя за 30 х в града. Тато уж за хубаво, но не било. Кеч, занаят. А не на стол.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Цецо

    3 0 Отговор
    Чалмата да си трае
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гражданин

    0 0 Отговор
    Тракиецо. Разни хора, разни разбирания. Ако си живял навън, имаш близки на запад едва ли би разсъждавал по този начин. На запад никой не го еня какъв си. Българина е приятел с китаеца, с индиеца, перфектно се разбира и му работеха на индиеца бизнесмен, също и с кенийците, а те повечето от тях са полицаи, дисциплинирани, завърлили са, възпитани, знаещи, спортни академии. Дори бягат от.българи.имат но са от варна. Проучени българи. Тракиеца е изстрадал и затова не желае войната. Нито тази, нито втората, първата, а тяхната съдба на тракиеца е прешакец, от Албания, Гърция, България и на Запад. Тукашните местни българи християни нищо не знаят. И при живково навсякъде все те, при демокрацията пак те от селата. Живи и здрави да сте. На българин вяра нямаме. Най вече дс цк на бкп кпсс кгб диктатура. Гърция е било, но прокудени 1923. ДНЕС е същото с Украинците... Както е било с тракийците, Тракиецо. Ограбени, смяна на парите 1927 и тъй де. Важно е на Запад да са добре. Тук е резерве. Само за техните си дс
  • 27 Хасане Хасане, не ви щеме никакви!!

    1 0 Отговор
    Мрънкайте, Ревете но не ви щеме никакви!! Оня Филосов, известен в Академичните среди, като"Меди" по известен е в Академията на Дръндар!
  • 28 Очевидец

    2 0 Отговор
    Дръндар. Кръвта вода не става. Направете и вие същото. Той си държи за ромите и турците Доган, а борисов за българомохамеданите. Погасил е кредити на брата ром Доган в ютюб. От един баща ром са, ако е достоверна информацията в ютюб. Адемов дори завършва на ОВ. Той е турчин. Карадайъ мелес. Но не сме към русия и трябва да мислим като западняците. Либертешари. Хохо
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 U2U2U2

    3 0 Отговор
    Тоя юнак е в парламента от както се помня! В интерес на истината си мислех, че наистина е експерт в социалната политика! Оказва се, че е пълен кавал, след като говори такива нелепици, празни приказки– "Първите осъвременени пенсии ще бъдат получени едва в началото на август и на практика инфлацията, която галопира с неимoверни темпове, ще изяде тези увеличения. Затова предупреждавахме: мерките трябва да се обсъждат не само между управляващите, а с всички парламентарно представени политически сили. Задължително да се обсъдят с работодатели и синдикати, а не в готов вариант да им се представят", обясни депутатът от ДПС.
    Пълен кявал!
  • 31 Просия на колене

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мразя ги":

    И не само ти
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 дсх123

    0 0 Отговор
    Х. Адемов какво е направил за смесените райони? Превърнаха ги във феодални имения на 1-2 техни велможи. Никакви инвестиции, най- ниските заплати, никакви нови раб. места, никакво развитие и бъдеще в смесените райони, масова емиграция. Затова на избори чакат гласове отвън.
  • 35 питам

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мразя ги":

    Не си ли спомняш, че ДПС управлява заедно с Атака и Каракачанов?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове