Last news in Fakti

18 Май, 2022 22:50, обновена 19 Май, 2022 04:36 2 188 29

Филип Попов: "Газпром" е част от националния ни интерес

  • филип попов-
  • ддс-
  • газпром

Бюджетът на държавата не е бездънна каца и мерките трябва да се приоритизират, подчерта депутатът

Филип Попов: "Газпром" е част от националния ни интерес - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Правителството представи безпрецедентен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса.

"0% ДДС за хляба няма как да не се отрази на крайната цена. Хипотетично при 2 лв. цена в магазина, той ще стане 1,60 лв. Не мисля, че ще има спекулации с цената на хляба. Това е една от мерките, която ще достигне до всеки български гражданин. Както и 25 ст. отстъпка за литър гориво, ДДС на парното, премахване на акциза на газта", коментира депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

И уточни, че новите над 10 мерки, за които коалиционните партньори са се споразумели, са насочени към всички български граждани.

"Инфлацията не е само в България, тя е навсякъде. Редица страни предприеха вече мерки. Основният проблем в България са цените и доходите. Цените на основни продукти растат, доходите бяха замразени последните 10 г.", уточни народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Попов подчерта, че с актуализацията на бюджета ще бъдат въведени още мерки, които засягат пряко гражданите.

"Не може всички мерки да бъдат накуп, бюджетът на държавата не е бездънна каца и мерките трябва да се приоритизират", уточни той. И изрази увереността си, че коалицията е стабилна, а напрежението се създавало изкуствено.

"Всички излязоха обединени от коалиционния съвет по отношение на мерките, на справянето с кризата. От доста време насам се правят опити да се създаде изкуствено напрежение в коалицията. Първо беше за управителя на БНБ, после опозицията се опита да вклини клин по отношение на доставките на оръжие за Украйна", заяви Попов.

От думите му стана ясно, че левицата не се е отказала от искането си за подновяване на преговорите с "Газпром" за доставки на синьо гориво.

"Това което постигна министър-председателят, договарянето на 2 танкера от САЩ, е нещо наистина положително. В крайна сметка, доколкото ми е известно, на България са ѝ нужни поне по 2 танкера на месец, за да задоволи газовите си нужди. Не знаем как ще е по-евтино - дали газ по тръба или с танкери. Затова "Газпром" е част от нашия национален интерес и защитата му", добави депутатът от БСП.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    27 23 Отговор
    Ето ги и другите предатели поклонници на Кремъл !

    Коментиран от #8, #26

  • 2 Левски

    13 14 Отговор
    А добро утро!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пъци

    20 10 Отговор
    "Затова "Газпром" е част от нашия национален интерес и защитата му", добави депутатът от БСП."
    БСП ,БСП,БСП........

    Коментиран от #16, #25

  • 5 ЛЛЛ

    19 20 Отговор
    С тези два танкера сме до никъде. Я вадете рублите и докарайте евтиния газ и гледайте националния интерес а не портфейла на ШАЩ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да бе

    11 15 Отговор
    Поредният слуга подкупен от раша
  • 8 Пловдив 1912

    11 15 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Е какво общо има предалството , което ти предлага човека, че Газпром ще ти даде 35% по ниска цена за газа и 40% за петрола от американския...това е национален интерес...ние сме против войната, но това не означава, че трябва да плащаме 5 лв литър бензин и отопление на среден апартамент по 500-700лв , по евтини ресурси от руските няямааа...

    Коментиран от #12, #19

  • 9 Айде бе...

    7 9 Отговор
    Чак пък и националния ни интерес...А дали не е и част от националната ни сигурност?

    Коментиран от #13

  • 10 Ляв плюс

    9 7 Отговор
    "Бюджетът на държавата не е бездънна каца" - о, ние знаем това много добре - особено бюджета на Демократична България, с все мършавите европейски помощи. Днешният бюджет е бледа сянка на бюджета в Социалистическа България, който осигуряваше гарантирана работа и всичко безплатно.
  • 11 Наблюдател 1

    12 8 Отговор
    Не, "Газпром" не е част от националния ни интерес. Отсъствието на "Газпром" от пазара ни е български национален интерес. С преките доставки от Азербейджан, на България и трябват 8 танкера годишно. По един на месец и половина. През Дарданелите всяка година преминават 40 000 танкера. Няма проблем осем да са за нас. РФ се прояви като ненадежден доставчик и нелоялен партньор. Сделки с такива не се правят.

    Коментиран от #27

  • 12 Наблюдател 1

    11 9 Отговор

    До коментар #8 от "Пловдив 1912":

    Има общо и то много. Тези фантазии за 35% и 40% вече не вървят. Руския газ е СКЪП, убедихме се в това и ще се убеждаваме все повече. Освен това са ни го пробутвали на монополни цени, защото са могли. Най-важното обаче е, че с газопроводите си, "Газпром" създава зависимости. На студено сме щали да стоим, щали сме да гладуваме без газ от РФ. До вчера ни го обясняваха руските тролчета. И като стана ясно, че няма да се случи нищо такова, прокситата го удариха на молба. "Газпром" бил част от националния интерес. Не, не е. Ние с господина, националния интерес го разбираме различно, изглежда. За мен национален интерес е родината ми да е независима, не някой да я заплашва, че ще спре газа или нефта или кой знае какво, ако не му играе по гайдата. Танкер от всякъде може са се докара. С азерските доставки, на България са нужни осем танкера годишно. През Дарданелите минават десетки хиляди. Няма проблем десетина да са за нас. Не желаем да сме зависими от никого. В това число и от РФ. Ако ти се живее в руски свят, хващай се куфарчето и заминавай. Тук не е руски свят. Няма и да бъде.

    Коментиран от #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ерго

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател 1":

    Кога и по какъв повод са ни изнудвали ...когато Канадеца солидарен с Бай Дън отказа да открие сметка в руска банка за да плати за газта . Само че депутатите имат пари да плащат и 800 лв на месец за парно , а 70% от народа им не може. Абсолютно прав е този , който каза , че на всички , които са участвали в управлението на държавата от 1989г. до сега до сега , трябва да им бъде забранено със закон да участват в политиката .

    Коментиран от #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Две поправки

    4 4 Отговор
    1. Намаленото ДДС няма да намали цените 2. Газпром може да е във Вашия национален интерес, но не и в Нашия.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Обективно

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател 1":

    Много бързаш, чакай да дойде зимата.
  • 23 Обективно

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател 1":

    Много бързаш с изводите, чакай да дойде зимата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 pepy

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пъци":

    "... БСП ,БСП,БСП........"

    Българска Смехотворна Партокрация
  • 26 До ком1

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Дано не си част от редакцията.Там прилагат този трик.Негативни постове,за да предизвикат отговори.- посещаемост на сайта,което носи финансово изражение.Ако наистина го мислиш,повтори написаното през зимата.Около,и след ЧНГ.Ако си коректен, посочи тогава,дали ти стигат доходите за ток,парно и храна.За горивата не споменавам.
  • 27 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател 1":

    Прав си. Колко газ може да изконсумира една държава без индустрия.

    Коментиран от #29

  • 28 Наблюдател 1

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "ерго":

    Сметка в руска банка си имахме. В евро. Изнудваха ни тогава, когато едностранно промениха условията на договора и когато не приехме промените, ни спряха доставките. И не спряхте да ни заплашвате - 800 лв. за парно, така ли? 😀 Нали щяхме да студуваве, защото никъде на планетата няма газ. Освен в Русия. 😀
  • 29 Наблюдател 1

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Реалист":

    Постарахте се на времето да я ликвидирате индустрията. Ние пък си направихме друга, която не зависи вече от вас. 😀
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове