Last news in Fakti

18 Май, 2022 23:22, обновена 19 Май, 2022 04:36 1 202 15

Панев: По-високата инфлация е враг на домакинствата, но е приятел на държавния бюджет

  • владислав панев-
  • инфлация-
  • държавен бюджет

Панев коментира и призива на Христо Иванов за "депутинизация на страната"

Панев: По-високата инфлация е враг на домакинствата, но е приятел на държавния бюджет - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Два са вариантите за получаване на отстъпка на всяко зареждане от 25 ст. на литър гориво, заяви зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" в 47-ото НС Владислав Панев пред "Денят ON AIR".

"Като зареждаш на бензиностанция или получаваш, или не получаваш отстъпката. Получаваш отстъпката, ако зареждаш от масовите бензини (A‑95 и Diesel EKONOMY) и си физическо лице. Ако зареждаш "премиум" клас горива, няма да има отстъпка, тъй като се предполага, че гражданите, които ползват такива горива, нямат нужда от тези 25 ст. на литър", обясни Панев.

По думите на съпредседателя на "Зелено движение" мярката е направена така, че да помага на най-потърпевшите от растящите цени на горивата и от инфлацията. Ще влезе в сила евентуално от 1 юли, след актуализацията на бюджета.

"Мерките не бих казал, че са антиинфлационни, но не биха и напомпали инфлацията. Инфлацията се помпа, когато държавните разходи скачат и дефицитите растат. Дефицитът в случая няма да расте, като заложеното и в актуализацията ще бъде, че той ще остане в рамките на коалиционното споразумение като процент от БВП", увери Панев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По-високата инфлация е враг на домакинските бюджети, но е приятел на държавния бюджет, стана ясно от думите му. "Води до по-високи приходи от ДДС; отделно имаме капиталови разходи, които бяха двойно по-големи от Бюджет 2021 – и те няма да се случат", посочи депутатът от ДБ.

Панев коментира и призива на Христо Иванов за "депутинизация на страната", като според него изземването на собственост от частнa компания като "Лукойл Нефтохим Бургас" е сериозно действие, което може да бъде прилагано в много крайни случаи.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ender

    12 0 Отговор
    Значи хората няма да могат да си купят хляб, ама на политиците ще им е хубаво?!?!

    Коментиран от #7

  • 2 Сатана Z

    10 1 Отговор
    Този лаф за инфлацията не е измислен от Панев ,а на Милтън Фридман.Плагиат та дрънка.
  • 3 Хихи

    5 1 Отговор
    Едно време са се раждали от здрави родители по 7,9 деца, без ток, без вода, от изворче на 2 километра от къщите им и днес са над 80 годишни здрави, без нерви. Трудно е, но е в целият свят. На запад с кредите българите живеят и работят на две три работи. Работата калява. Да се молите на Путин да свърши или спрат войната. Това е спасението. Учили сме икономика, но дс не ни даде, на децата ни също. От 1944 до днес едни и същи на софрата на Путин сте. А тия без ток и вода роби до днес и не искат да чуят за живковото. Сега било по окей. Защото не се огъват, а работят децата им от града на селото. Не ги слушайте ПП, реват за една дрянова тояга. Имат по 5 коли, жилища по няколко в провинцията. Земи, ядат и пият и някои заможни вече не, кой ги храни тия хора. Едни харчат за цигари, кафе, алкохол, други пък за храна. Старите кво да кажат, след 1944 купона система, по две деца, майчинството е било 6 месеца, а са работили, нямало е кой, и сами. Търпение, а кой не може, куфара и на терминала. Хляб без кора няма. Всички крадохте, но не давате на новите и те да бъдат преизбрани. Само вие ли искате телета да ядете и под масата да ви дават.. И направо ни казват, дай и си вземи х.. Аз дадох и имам. Може гладни, но цент, 0,0001 не даваме. Дай 20 к, ще започнеш работа както ни казваха преди 12 години и на втория месец.. Терминал 1, е чиста работа.
  • 4 Анонимен

    2 8 Отговор
    Едно жилище, кола, работа. Това им трябва на младите. И войната ще свърши и човешкото око все няма да се задоволи.. Космоса ви зове зомбита. Сащ с векове напред бг е последна дупка на кавала
  • 5 Наблюдател

    0 3 Отговор
    Заглавието кърти. От работа държавна, в събота на пазара ромите ходят в германия и с бусове продават от пиле и мляко купуваш за 2 лева една права лопата, земя има, обръщаш смееш и няма да си гладен. Но кой след работа да пие по кръчмите. На запад имат, но и работят. Преди години ни казваха няма ги капанчета и до тоалетна, а пеш по 25 км на ден да разнасят... Всеки гледа в паницата на другите, но трябва да се работи, нищо, че имаш диплома, тая диплома в Бг и навън за тоалетна хартия не стават българските дипломи. Ако имаш депутат горе и без диплома ще си депутат или на държавна служба. Излишни разходи. По добре занаят, ел техник, нещо от тоя род, но в бг всичко е плачевно. Всеки акъл дава, а кой ще работи, а и за 33 г нищо особено, освен сеч. Не е хубаво да си черноглед, но.. Лично мнение.
  • 6 БОЗАДЖИЯН

    8 0 Отговор
    Така по лесно крадат.Тези са Харвардския възпитаници тоест учили са за спекуланти за да печелят.Затова умишлено вдигат инфлацията.Лорер това каза още в началото.Инвестиции.Ама техните са в глупости с Които те са работили.Батерии и вятър работи.А България има един ресурс географско положение..За това трябват пътища .
  • 7 Първи курс

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ender":

    Перефразира Байдън, без да нахоква журналист. Нищо ново, учи се в първи курс икономика.
  • 8 Иво

    0 0 Отговор
    Умирам да ми казват очевадни неща просто като някакви страшни заключения!
  • 9 Ивана

    1 0 Отговор
    Обясненията и думите на Панев не са полезни за здравето
  • 10 Васил

    1 0 Отговор
    Врат на домакинствата са и самозвани политици, като тези събрани в Демократична България!
  • 11 Иванов

    1 0 Отговор
    Наистина много глупаво изказване от страна на Панев, но кадрите на "Демократична България" не разполагат с много акъл и капацитет, за съжаление на техния създател олигархът Иво Прокопиев!
  • 12 Пацо

    0 0 Отговор
    Панев, я да вземеш да прочетеш някой учебник по икономика и финанси и пак си помисли преди да говориш глупости!
  • 13 Кико

    0 0 Отговор
    Кой го истърва тоя пак да говори тъпотии пред хората?
  • 14 Блу

    0 0 Отговор
    На Панев от къде му идва да прави такива изказвания се чудя!? То всяко по-безумно от другото ...
  • 15 Дарин

    0 0 Отговор
    Ясно е, че ДБ се интересуват само от собствената си изгода.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове