Last news in Fakti

19 Май, 2022 14:41 1 536 36

Заведенията: Удрят ни, защото не свеждаме глава

  • заведения-
  • удари-
  • свеждане на глава

За последните 2 години повече от 8 месеца бяхме затворени, а през останалото време работихме с тежки рестрикции. И това правителство, ръководено от уж икономисти и финансисти, категорично отказва да разбере, че възстановяването на бранша след такава криза е невъзможно да стане с магическа пръчка, казват от бранша

Заведенията: Удрят ни, защото не свеждаме глава - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразяват искреното си възмущение от увеличението на ДДС за слабоалкохолните напитки от 9 на 20%. Това се казва в съобщение на двете браншови организации, цитирано от Нова телевизия.

Ето и пълния текст:

"Считаме това за целенасочен удар върху нашия бранш и българския туризъм като цяло. Най-засегнатият от пандемията и сега - от войната в Украйна, сектор отново е подложен на геноцид. Това е „демократичният“ отговор на намерението ни да си търсим правата и да участваме в обявените от работодателските организации протести! И, въпреки толерантността, проявена от сектор „Туризъм“ и търпението, с което отменихме участието си в протестите, за да чуем така очаквания пакет от икономически мерки, управлението ни "награди" с поредния удар върху така или иначе най-трудно възстановяващия се от пандемията бизнес.

Потърсихме отговор на единствения логичен въпрос - "ЗАЩО?". И причината за това ни беше обявена директно в неформален разговор от официален правителствен източник, пожелал все пак да не го цитираме, а именно – „Който надига глава срещу властта, ще бъде потъпкван именно с такива похвати!“.

Истината е тази – удрят ни, защото не свеждаме глави пред несъстоятелността на управляващите, защото търсим правата си и сочим грешките.

Вече ни е ясно ЗАЩО посягате към обявената за най-работеща мярка в помощ на бизнеса - намаленото ДДС! В средата на годината, в средата на летния сезон, в средата на направени сметки, разчети и ценообразуване...

Многократно молихме, след като не ни се помага, поне да не ни се пречи. Е, пречи ни се!

За последните 2 години повече от 8 месеца бяхме затворени, а през останалото време работихме с тежки рестрикции. И това правителство, ръководено от уж икономисти и финансисти, категорично отказва да разбере, че възстановяването на бранша след такава криза е невъзможно да стане с магическа пръчка. Или по-скоро го разбира, но по ясни вече за нас техни причини ни мачка целенасочено.

Водени от горното, отчитаме като грешка, че се предоверихме на правителството, че ще има икономически мерки, които ще подпомогнат и нас! Излъгаха ни! За пореден път!

Уважаеми господа управляващи, надяваме се, че сте чели приказката за лъжливото овчарче. Веднъж или два пъти може да излъжете, но не можете да очаквате доверие до безкрай. А нашето доверие приключи!", заявяват от БАЗ и СЗБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    29 7 Отговор
    Преместете се на морето, за укрите цената на пиячката е без значение

    Коментиран от #25

  • 2 Аре бегай ве Алибегов

    46 3 Отговор
    Не разбрах, какво ги засяга войната в Украйна!? Алибегов да не е станал азовец да е отишъл в някое подземие там да се бие, пардон крие ???
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 3 Отговор
    Вие пък защо се оплаквате
    Тази година сезона ви започна три месеца по рано

    Коментиран от #8

  • 4 човек от народа

    59 1 Отговор
    свалиха ви ддс на бирата от 20 на 9% и тя "поевтиня" от 2 на 3 лева ! гатанка : колко ще струва отново при 20% ?
    с колко ще намалеят клиентите ви ?
  • 5 сила

    56 1 Отговор
    ПЛАЩАЙТЕ РЕАЛНИ ОСИГУРОВКИ И НЕ УКРИВАЙТЕ ДОХОДИ.....крадливи мошенници и перачи на пари, па и нагли на това отгоре,жертви се изкарват.....
  • 6 Макрон

    48 0 Отговор
    АЛООО, Намалиха ви ДДС-то на 9 процента, вие цените не ги намалихте с 11. Материалите и стоките продължавате да си ги купувате с 20% ДДС, вече не внасяте ДДС, цените не намалихте, въпреки че вашето ДДС бе намалено, защо ревете?

    Коментиран от #26

  • 7 Не Последния Софиянец

    35 0 Отговор
    За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
    След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
  • 8 хумата

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    селлски как си
  • 9 Бургас

    45 2 Отговор
    При рибар цаца 1 кг. 1 лев
    В магазин 3 лева
    В капанче пържена цаца 200 гр.5 лева
    А сега наздраве
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай Онзи

    20 0 Отговор
    Алибяговзитя , ай да ви няма !
  • 12 Честно казано

    43 0 Отговор
    Омръзна ми да го слушам тоя как непрекъснато реве. Като не ти изнася, затваряй си миризливото заведение и се хващай да бачкаш като мене, да видим дали ще си по добре. Колкото до персонала ти, дето уж му даваш хляб, изобщо не ги мисли. Бачкатори за без пари се търсят навсякъде в милата ни Родина.
  • 13 Идва

    18 0 Отговор
    Летен сезон и държавата има нужда от приходи. Вдигнете си цените как искате. Какво сте ревнали
  • 14 Киро бизнесмена

    8 10 Отговор
    Утре отивам пак в Америка при моите приЕтели да договоря два шлепа газифицирано уиски, което да докарамЕ до Гърция, където да го втечнимЕ и по тръба и 2 конектора да го закараме до заведенията в България! Цената, ще е същатат, като да го купите тук от Кореком.
    Г-н Алибегов, ако желае може да се включи в операцията, имаме нужда от дyхач, който да създава налягане пo тръбата за пренос!
    Ще направимЕ всичко за нашите приятели от Украйна!
  • 15 Ваймс

    8 12 Отговор
    Алибегов е обединител на нацията!
    Под статията го плюят русоробите и проруските тролове - даже с платените им никове, както и нормалните читатели, които са против рашистан и войната й в Украйна!
    Евалата, Алибегче - коса много, акъл... не много!
  • 16 Гост

    35 0 Отговор
    Салата от 3 лв стана на 8 лв, на близкото заведение. Хич не ми ревете.
  • 17 МиДа

    31 0 Отговор
    Държавата няма да ви дундурка сто години, наглеци! И аз искам да пазарувам без ДДС, или да не ми удържат ДОД ,ама за обикновения човек не може, а за бизнесмените с коли за над 100 бона може.
  • 18 Най-сивия сектор

    19 0 Отговор
    Сега пъс какво искат? Да не работят и някой да им плаща мазаратитата ли?
  • 19 Бамбука

    13 2 Отговор
    Правителството направо ги "нулира. Безалкохолна напитка от 2 лв. с увеличаване на ДДС става 2.22 лв. Това си е жив нокаут. На тяхно място продавам заведенията си и беж в гората.
  • 20 емигрант

    17 1 Отговор
    Ревльовци ! А защо не ревахте когато ви намалиха данъка, а не намалихте цените ? Ресторантьори, хотелиери, превозвачи всички са бивши рекетьори-мутри от 90-те на ВИС и СИК които тормозеха народа и му прибираха честно спечелените пари с насилие в отделни случаи и със смърт, днес чрез стачки рекетират пак за пари държавата, толкова ли е изпростял този народ да не разбира сценарият на "бащицата" на мутрите от 90-те - Бойко М. Борисов /Тиквата / ???
  • 21 ттт

    17 0 Отговор
    Браншът, който е най-"сив", пак реве с глас. Само искания, само мрънкане, а където и да отидеш няма място, пълно с народ.
  • 22 Баста

    17 0 Отговор
    Али Бегов срам няма. Иска да не плаща никакви данъци, а да не намалява цените. Н а г л е ц и ! Ресторатьорите са рекетьори на държавата!

    Коментиран от #36

  • 23 Некадърници

    15 0 Отговор
    Никой не ви удря. Цяла България няма да работи за вас некадърност! Знаете ли думата КОНКУРЕНЦИЯ?

    Коментиран от #35

  • 24 Българка

    11 0 Отговор
    Ех този Бегов и този с дългия перчем да де хване и той тези около него да се хванат на работа а не само да искат всички изкарахме кризата но роботим и не хленчим ГОСПОДИН ПОДЛОГО НА МАФИЯТА
    ЗАСРАМЕТЕ СЕ АКО ВЪОБЩЕ ИМАТЕ СРАМА.А може да отидете в зайчарника при вожда си и да ви даде от чекмеджето си дето къта откраднатите пари от народа.АЛИ НЕ СТАВАЙ ПОВЕЧЕ ЗА ПОСМЕШИЩЕ АМИ РАБОТИ ЧЕСТНО ЗАЩОТО И БАБА ЗНАЕ БЕЗ ДА РАБОТИ НЯМА ДА ПОЛУЧИ!
    .
  • 25 посранобоец.

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Забравяш, че бежанците от Украйна са главно жени с деца, или не ти изнася да го споменеш. Да, много по-лесно е да трепеш рашисти / общоприет термин за руски фашисти /, когато жена ти и децата ти са на сигурно място. Колкото и да злобеете , тия дето сте на социални към руското посолство, така е.
  • 26 Макроне

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Макрон":

    Цените от магазина до заведението са само 4 пъти (400%) увеличени ! Къде намесват тук ДДС ? А получават и търговски отстъпки. Милите ми те - родни обирджии.

    Коментиран от #34

  • 27 емигрант

    7 0 Отговор
    Отвън погледнато България затъва неспасяемо и причината е в самите българи в лесната им манипулация и ширещата се простотия на нацията ! Не е случайно социологическите врачки да започнат да ви манипулират от една седмица с измислени проценти на доверие към партии след като знаят колко сте податливи, не случайно милиардите които откраднаха ГЕРБ да започнат да се показват чрез стачки на превозвачи, ресторантьори и хотелиери, че вече и библиотекарите и те наискочиха...война е, но Тиквата много добре я използва в момента да маскари като, че ли всичко се случва само в България, а цени на горива и ел се вдигат навсякъде по света и според тях всички цени растат, но герберугите това го представят като само в България и опростаченият народ веднага вярва на манипулацията....затова сте бедни, защото вярвате само на измамници и манипулатори и когато ви се представи истината не сте способни да я повярвате, защото да мислите не ви е във възможностите....връщайте си Тиквата заслужавате си беднотията която той ви създаде....

    Коментиран от #30

  • 28 гост

    6 0 Отговор
    Ха ха ха, рев,сълзи и сополи.Кой му пука в момента за вашия бранш бе? Отворени ли сте? ДА. Махнаха ли всички ограничения като маски,дистанция ,сертификати и пр.? ДА. Ама бавно щели да се възстановяват...ей смешници до Ковида като осигурявахте на минимална,плащахте мижави заплати,щото кандидати бол, а кръчмите пълни ,ви беше готино а? Хляба гони 2 лв. за 600 гр., вашите бири и вино не са приоритет.
  • 29 12783

    5 0 Отговор
    ТЕЗИ ХОРА СА МНОГО НАГЛИ ЗАВЕДЕНИЯТА СЕ ПУКАТ ПОШЕВОВЕТЕ НИЩО ПОВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИМ ДАВАТ КАТО ПОМОЩИ АЛКОХОЛА 35% ДДС ЗАВЕДЕНИЯТА СА ЛУКС А НЕ ХРАНА НАГЛЕДЦИ
  • 30 истина ви казвам

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "емигрант":

    БРАВО
  • 31 Али некъпан

    3 1 Отговор
    Сега какво им е, няма маски, няма ограничения за маси и хора , няма хигиена, нямат ДДС като останалите,само гадна , малко и скъпа храна. Хората сами си правят сметка къде да си похарчат парите.
  • 32 Крадците

    3 1 Отговор
    Кръчмари са най-долните хора на България.
    60 гр.оцветена вода наречена кафе се продава два лева.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тъпи крави....

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Некадърници":

    Така е ,
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол