Last news in Fakti

20 Май, 2022 23:15 1 115 10

Важните новини във ФАКТИ на 20.05.2022 г.

  • кирил петков-
  • асен василев-
  • николай василев-
  • прогноза-
  • божидар божанов-
  • драгомир заков-
  • крум зарков-
  • иван христанов-
  • мррб-
  • горива-
  • никола минчев-
  • сметна палата-
  • делян добрев

Министър-председателят подчертава, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение

Важните новини във ФАКТИ на 20.05.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Петков поиска от Радев да свика КСНС заради състоянието на преговорите между България и РСМ

В свое видеообръщение премиерът Петков призовава президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония.
Министър-председателят подчертава, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение, съобщават от Министерския съвет.

Асен Василев: Септември ще стане ясно дали ще има по-високи нива на инфлацията

През септември ще видим дали ще има по-високи нива на инфлацията, заяви финансовият министър Асен Василев в bTV Новините.

Николай Василев: Нито една от антикризисните мерки на кабинета няма да намали инфлацията

"Нека кажат: Ние двамата сме големи бюджетни популисти, ние вярваме така, че това е правилната политика, ние такава политика смятаме да водим. Ако управляваме до 2025 година бюджетният дълг ще бъде най-малко 52 милиарда лева и според нас това е правилно. Нека така да кажат." Това коментира бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев специално за телевизия "Евроком". Повод за думите му беше въпрос дали е съгласен с твърдението на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, че инфлацията у нас идва отвън.

Неприятна прогноза: За новия сезон се чака шоково поскъпване на парното

Шоково поскъпване на парното за новия сезон. Вероятно между 30 и 50 на сто за различните райони на страната, прогнозират експерти.

Министър Божанов: Киберсигурността в "Български пощи" е неглижирана с години, не може да виним Русия за срива

Нямаме нова информация, която да затвърди предположенията. Доказателства едва ли ще има някога. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV министърът на електронното управление Божидар Божанов по повод твърденията на управляващите, че сривът в електронната система на "Български пощи" се дължи на хакерска атака от Русия.

Драгомир Заков: В състояние сме да пазим българското небе и за целта имаме подготвени пилоти

Никой в НАТО не можеше да предвиди колко време ще продължи войната, но аз не очаквах да бъде кратка, защото знаех, че украинската армия няма да се предаде толкова лесно. Това сподели в "Лице в лице" по bTV министърът на отбраната Драгомир Заков.

Крум Зарков: Големи компании ще платят глоба, вместо да спазват трудовите права на работниците си

„Социалният диалог е важен на всяко ниво, но той няма да се случи качествено, ако работниците нямат право да се сдружават и да ползват синдикалната подкрепа за това“. С тези думи се обърна Крум Зарков към министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков.

Антикорупционната комисия проверява зам.-министър Иван Христанов

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси за Иван Христанов, заместник-министър на земеделието. Проверката е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър, съобщават от Антикорупционната комисия.

МРРБ: Работим по сериозни изменения в ЗУТ

Работим по сериозни изменения в Закона за устройство на територията. С тях ще ускорим процедурите, както по устройствено планиране, така и по инвестиционното проектиране, одобряването на проектите, издаването на разрешенията за строеж, въвеждането в експлоатация и тяхното управление след него. Фокусирали сме в това да намалим стъпките, през които преминават и инвеститорите, както и сроковете за изпълнението на инфраструктурните обекти, да направим електронен и прозрачен процеса на целия жизнен цикъл на всеки един от проектите. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Стефан Аспарухов по време на конференцията “Digital Plovdiv”.

Обсъжда се намаляване на ДДС за горивата

Над три часа е продължила работата на експертната група между превозвачите и регионалното министерство във връзка с исканията на превозвачите, свързани с толсистемата.

Главният секретар на парламента сложил решетките

„Това е началото на казуса. Ще бъдат махнати съобразно препоръките на Министерството на културата. Свързахме се с тях още днес да ни връчат както акта, така и предписанието за премахване и ще се съобразим с тях без да ги обжалваме“. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на Народното събрание по повод казуса с решетките на парадния вход на Народното събрание.

Сметната палата ще прави одит на "Български пощи"

Народното събрание възложи на Сметната палата да направи одит на състоянието на "Български пощи". Причината - неизплатените заплати на служителите и хакерската атака.

Делян Добрев: Не разбирам Петков нарочно ли лъже или някой го подвежда

ГЕРБ опровергаха премиера Кирил Петков за изплатените компенсации за високите цени на тока. На брифинг опозицията посочи, че министър-председателят се похвалил с 4,1 милиарда лева компенсации за бизнеса заради скъпия ток. Всъщност от отговор на енергийния министър до Делян Добрев става ясно ,че са платени 1,1 милиарда лева. Не войната и световната конспирация са виновни за инфлацията у нас, критикуваха от ГЕРБ. Хората се чудят защо обедняват всеки ден, каза Делян Добрев.

Кирил Петков за газа: Твърдата крачка на България помогна на целия ЕС

Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България помогна на целия Съюз да вземе същата твърда позиция. Това коментира пред "Нова телевизия" премиерът Кирил Петков във връзка с доставките на газа и плащанията в рубли. Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от много европейски лидери.

Заков след срещата с Петровска: Страните ни имат важна роля за поддържане на сигурността в региона

Българският министър на отбраната Драгомир Заков посрещна днес министъра на отбраната на Република Северна Македония Славянка Петровска.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про100 Киро

    6 4 Отговор
    Просто да си ходи

    Коментиран от #3

  • 2 Българи за употреба

    3 0 Отговор
    На ниска цена.
  • 3 Зайчарника

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Про100 Киро":

    Трябва да пусне някой лев.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Киро

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "емигрант":

    Крайно време е корумпирания Български парламент да бъде затворен и крадците които работят в него да си търсят друга работа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кажете си за проекта "Домоно"

    1 0 Отговор
    Ние двеаме.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРЕШКА!!!!!!

    2 0 Отговор
    80% СА БЕ ЛЪЖЕЦ БЕЗСТРАМЕН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол