Last news in Fakti

21 Май, 2022 11:22 3 055 56

Борисов: Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой (ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • шумен-
  • храм

Лидерът на ГЕРБ инспектира как се изгражда местния храм Св. мъченик Райко Шуменски

Борисов: Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой (ВИДЕО) - 1

Бойко Борисов продължава обиколката си из България. Днес той се намира в Шумен, където проверява как са били изхарчени средства за изграждането на храм на Св. мъченик Райко Шуменски.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Владиката благодари на Борисов за оказаната финансова подкрепа от правителството му по време на третия мандат и изтъкна, че православието е важна опора на народния дух, а в църквата нещата стават, защото има Божие благословение и благодат.

"Вие ни помогнахте много. По принцип помогнахте много на светата църква. Винаги ще го помним.

Вие проявихте своята човечност, а като сега си нямаме човек като вас, нещата не се случват. Повече от 15 години - каквото сме помолили - бяхте и кмет, и три мандата министър-председател - за каквото сме ви помолили, сте го направили", каза владиката.

Митрополит Йоан допълни, че Христос е до нас, но няма кой да отвори вратите на сърцето си, за да го приеме и отново се обърна към Бойко Борисов:

"Колкото повече има храмове, колкото повече се засилва религиозността на човек, толкова повече той проявява Божия образ в себе си.

Вие сте вярващ човек и знаете - никога човек не остава без врагове, които да му търсят сметка за нещо. Защото в крайна сметка арената на духовната борба на човека е в него - в неговия ум и в неговото сърце".

"Да, не случайно и вашето слово винаги започва с "Да внимаваме" и че без господа нищо не може да се направи, отбеляза Борисов.

Всяка събота и неделя взимам младежите от ГЕРБ, сутринта ги водих на Плиска. Сега там един работник няма, а е майката на църквите, каза още той.

Владиката благодари на всички дарители, допринесли със средства за изграждането на шуменския храм.

"Правилно казахте, дядо владика, че поколението е изпуснато от църквата. Затова всяка събота и неделя водя младежите от ГЕРБ", заяви Борисов и допълни: "Преди да се оглеждаме в чуждата история, да научим децата ни на славната българска история".

Дядо Йоан му изказа благодарност, че по време на пандемията не са били затворени храмовете. "В църквите имаше всичко - дезинфектанти, спазваха се мерките. А всички други страни туриха катинарите и затвориха храмовете", отбеляза Борисов.

"Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой", посочи бившият премиер.

"Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода. Ще се сетят за какво говоря. Всички спазиха мерките и църквите останаха отворени. Дядо владика, много благодаря", заяви Бойко Борисов.

Владиката Йоан връчи епархийска грамота в знак на благодарност за изключителната помощ за възстановяването на варненски храм. "Да подкрепяме храмовете, защото те остават за векове", заяви Борисов и още веднъж благодари на митрополита, пожелавайки му здраве.

След това той разговаря с миряните, събрали се пред строящия се храм. Хората му благодариха, че благодарение на средства от неговото правителство кварталът им е бил облагороден.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пунта мара

    66 6 Отговор
    Тулупа е бита карта

    Коментиран от #10

  • 2 Крадец

    57 3 Отговор
    какво качесвенно направи ? От всичко крадна половината цена.
  • 3 Тук Боко е прав

    51 3 Отговор
    Правели са го за чекмеджетата а не за благодарност.
  • 4 ТаУмВзе

    43 3 Отговор
    БЕЛЕНЕ!
  • 5 Извинявам се!!!!

    48 5 Отговор
    Това лице защо не е в килия номер 238 южно крило от към страната на лунната соната...при малко луннно затъмнение....докога този боклук ще го рекламирате и давате трибунка ?????

    Коментиран от #8

  • 6 Севда

    7 30 Отговор
    Момента е подходящ за предсрочни избори!

    Коментиран от #33

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 3 Отговор
    Някой беше го писал:
    Харесвам ТИКВИТЕ печени.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пацо

    25 6 Отговор
    Толупа е руска подлога.

    Коментиран от #11, #32

  • 10 Севда

    10 41 Отговор

    До коментар #1 от "Пунта мара":

    Бойко и ГЕРБ в момента са първа сила!

    Коментиран от #35, #40, #47

  • 11 А Просто

    8 24 Отговор

    До коментар #9 от "Пацо":

    Киро каква подлога е?
  • 12 Васил

    27 2 Отговор
    Аз се сещам и за много други неща Бойко лъжите ти нямат край.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ИЗТРИТ

    30 2 Отговор
    Защо ? Лъжа ли че Борисов плаща греховете си с народни крадени пари ? Лъжа ли е , че християните нямаме нужда от лъскави храмове и политици , които не се свенят да използуват дори вярата в Бог , в своя полза и изгода?
  • 15 Бойко и история, те това е демагог

    6 1 Отговор
    Няма такъв манипулатор

    Коментиран от #48

  • 16 Наталия Кобилкина

    22 2 Отговор
    Тиквата да заеме да стане поп и да не ни занимава с глупостите си. И кога умре главния на поповете, поповете да си го изберат за главен поп. Тиквата футболист на годината не можа да стане но главен поп на България може да бъде.
  • 17 Имат си нов офис просто

    14 3 Отговор
    БПЦ можеше да дадат личен пример и да отворят рехабилитационни хосписи към манастирите дето ги имат за хора прекарали ковид..освен че не споделяха теглото на народа през време на чумата задочно са го разпространявали както става ясно
    Ковид е много реална болест..божията промисъл е много селективна над хора над 70 години там..повечето измряха както показва статистиката
  • 18 Иван Грозни

    10 1 Отговор
    Един коментатор казваше: нашата загуба се равнява на равенство на силите, то пък автоматично се явява победа за нас. Пъва сила ама под нулата.
  • 19 Румен

    15 1 Отговор
    С чужда пита помен. Това са парите от бедните хора. На тиквата парите са в чужбина. Крадените пари, и мафиотските далавери.
  • 20 📌🇧🇬

    13 1 Отговор
    Айе, пак се кръстиме като сатаната, бостански изявления на ена тиква, която на Есен ще бъде издълбана за Хьалоуин.
  • 21 ГРАОГПЖПТГЭФГФ П

    15 2 Отговор
    Тоя дебил,12 години обикаляше България,за да лъже и да се хвали,че нещо е направил,а сега прави хората на дебили,че са забравили това...Прибирайте го по бързо в затвора,че е опротивял на целия народ!
  • 22 Много работят

    14 1 Отговор
    Само за справка БПЦ..под магистралата във Варна и над магистралата са продали имоти за 100 милиона..защо трябва някой да им дава пари е добър въпрос
  • 23 Бойко е Безбожник! 12год подложи

    22 3 Отговор
    На грабеж и геноцид Българския народ!!
  • 24 Коко Н

    6 1 Отговор
    В нормалните държави религиите получават съдействие,изразяващо се в събиране на процент от вярващите,а не,в помощи.
    Трябва да се провери и "помощта му"за "КЛИСУРСКА СВЕТА ОБИТЕЛЬ преп. ПЕТКА ПАРАСКЕВА".
  • 25 Да бе

    5 2 Отговор
    Посмали М А Н Г О!
  • 26 Плиска...

    11 2 Отговор
    Бойко,Бойкоооо ... Какви църкви сънуваш в Плиска и ти бе....?!?!? Преслав е столицата на покръстването... Аман от тоя идиот,измислящ си история и още куп лъжи. Ама и попа мълчи,щото мисли,че тиквата пак ще управлява...
  • 27 Идоло

    7 1 Отговор
    Поклонници. Бог не е в църквите и имотите, а в сърцата на хората, защото Той е любов.
  • 28 8976597598

    11 1 Отговор
    Инспектира???? Като какъв??? Тиква!!!!! Този постоянно досажда с просташкото си медийно присъствие , кво му дават енергия въобще на това чудо?!!!??!???!!
  • 29 Дани

    10 1 Отговор
    Колкото и да ходиш в храмовете ГОСПОД БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ.ИДВА ВИДОВ ДЕН.ЩЕ ПОЛУЧИШ ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА ВСИЧКИ КРАЖБИ И ЗЛИНИ. ЗА 12 ГАДИШНАТО ТИ НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕВИЕ.!
  • 30 Скитник

    9 1 Отговор
    Абе Чекмедже-ефенди, защо ми се струва, че ти и твоята потеря предизвикахте с действията си /и то за отрицателен период от време/ повече бели и социално-демографски катастрофи в държавата, отколкото турците и комунягите взети заедно, бре?! Изобщо не оправдавам нито едните, нито другите.
  • 31 Тотьо

    7 1 Отговор
    Оф,то па от такива като тебе доволни останахме.Ще те благославяме поне три поколения напред!
  • 32 Я па тоя

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пацо":

    Тоз не знае на кой господ се кланя, ти за руска подлога го нарочваш! А какво ще кажеш за великото му изхвърляне пред едни американци, че бил спрял 3 руски проекта, а? Тогаз каква подлога беше? Да не си мислиш, че прословутия "Балкански поток" го "построи" за да угоди на руснаците? "Построи" го за да спаси себе си и тулупа Шиши, че там от парите за Южен поток имаше необяснимо големи липси, както и че потурчиха много руски пари от КТБ...Така поне твърдят злите езици, а когато те твърдят, винаги има голям процент истина...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 1-20

    6 1 Отговор
    Браво на Тиквата. Може папска индулгенция да си издейства но там ще трябва повечко да бръкне в чекмеджетата.
  • 35 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Севда":

    Спрямо социологическите проучвания на платените от ГЕРБ агенции Да,но спрямо реалния вот на хората НЕ! Ще го видиш на следващите избори!
  • 36 12340

    6 1 Отговор
    "...Дядо Йоан му изказа благодарност, че ...."
    .....направо един сосен свирчок да му е врътнал на свети Бою Банкянлията Чекмеджеугодец !
  • 37 Че за

    8 1 Отговор
    кой и за какво да ти благодари , пишман християнин без християнски ценности , ограбил ЕС , България и българския народ !
  • 38 Тиквата е ясен

    8 1 Отговор
    Абсолютен лицевер, мошеник, крадец и престъпник - не ме изненадва.
    По-изненадващото е, че и до днес владиците у нас и висшето "духовенство" са от същото котило - абсолютни безверници и сребролюбци.
    Един честен и вярващ духовник не само не би говорил, но би изгонил от храма тази мутра.
  • 39 Бамбука

    6 1 Отговор
    Набожен човек, но в Библията не пише, ако откраднеш с лявата, открадни и с дясната ръка.
  • 40 Севда бягай

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Севда":

    На някъде
  • 41 Светослав Илчовски

    7 1 Отговор
    Ех , Иване , Иванее , това ли ти се откъсна от сърцето ? Само 250 грама златно кюлче да ми подариш ? Я виж Цоло Вутов какво златно кюлче ми донел цял 1 килограм злато и на другия ден Бай Иван тича до Тавекс и купува още две златни кюлчета на Тюлена от Банкя , Буци ги слага при другите 2 в нощното шкафче , при пачките с по 500 евро , отваря бутилка Роял Салют за 3000 лв , любимото на прияреля му Маджо ,изпива го , уригва се и лега да спи
  • 42 📌🇧🇬

    4 1 Отговор
    Изгледайте видеото, няма го старият гард, Цветанов, Фандъкова, Томислав Дончев но има нови звезди от антуража на баш мафиотина. Георг Георгиев върви след него като “апостол”, смяна на поколенията и несменяемият Тиквоний.
  • 43 И и П

    5 1 Отговор
    Не користи ради ...

    ЦвВ го зографисаха като ктитор на една света обител, но после го изчегъртаха.
    Парите не върнаха.
  • 44 Влади

    7 1 Отговор
    Къде скри парите Буци ? Парите , къде ги скри ? Пачки , кюлчета , мафия ! Ще лежиш в затвора Буци , може след 50 години , но ще лежиш в затвора ! Плондир смахнат , дядка крадлива изкуфяла , в затвора ще лежиш —добре го запомни
  • 45 Роси

    7 1 Отговор
    Коя е Мата Хари , буци ? коя мастия те снима пиян как спиш напреко на спалнята бе , тюлен дърт ? снимала е пачките ти с крадените пари , и златните ти кюлчета е снимала и пистолета ти , и оранжавия презерватив еснимала и пусна снимките в интернет , как може да си токова прост бе ? как го допусна ? Тъпанар с тъпанарите
  • 46 Метовия

    7 1 Отговор
    "гард" , дето го "опази", и той край него с ръце на кръста ! Атеисти червени "християни"....... Наглост неземна !
  • 47 Ахъ

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Севда":

    първа сила сте според агенциите, които бяха и са на вашата хранилка! А нали знаеш поговорката, че оня, който плаща, той поръчва и музиката...?
  • 48 Това драги

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бойко и история, те това е демагог":

    не е манипулация! Това е пълна тъпанарщина от страна на бившия министър председател! Тъп човек като тоя не може да манипулира, просто защото е неграмотен...
  • 49 Тези

    6 1 Отговор
    свещеници ще идват ли на свиждане ?
  • 50 Дядо Йоан му изказа благодарност

    8 1 Отговор
    А ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА, ГЛЕДА, ГЛЕДА ПА ВИКНА И ПОПИТА: КАКВА Е ОНАЯ ЧЕРНА ТОРБА ДО ТУЛУПА? И ТУЛУПЪТ ПАК ЛИ ОГЛАДНЯ, ТА ГОВОРИ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ?
  • 51 За какво Реве бивола от Банкя??

    5 0 Отговор
    Смята ли че некой му се хваща на изтърканите номера?? "Направете на Есен избори, аз няма да участвам"???? Хитрец голям!! Избори ще има след като бъде махнат Гешев и ти Борисов влезеш в Затвора!!
  • 52 Простак,

    2 0 Отговор
    Скрий се някъде и не се появявай,че омръзна на хората.
  • 53 До кабак бея

    2 0 Отговор
    млъкни и ще ти благодарим!
  • 54 КОЙковците

    1 0 Отговор
    КОЙко Борисов, КОЙко Горанов, КОЙко Добрев, КОЙко Биков, КОЙка Атанасова, КОЙка Стоянова, КОЙка Караянчева, КОЙка Сачева, КОЙка Арнаудова, КОЙко Доган, КОЙко Местан, КОЙко Карадайь, КОЙко Пеевски, КОЙко Каримански, КОЙка Нинова, КОЙко Цацаров, КОЙко Гешев, КОЙка Фандъкова, КОЙко Тотев, КОЙко Гергов, КОЙко Станишев. И още много КОЙковци.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ОЩЕ ИМА ПАРИ ДА ВЗИМА ОТ

    0 1 Отговор
    НЕГОВИТЕ СИ КРАДЦИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове