Last news in Fakti

23 Май, 2022 12:18 1 277 21

Румен Гечев: БСП напуска коалицията при зелена светлина за преговори с РСМ

  • румен гечев-
  • бсп-
  • напуска-
  • коалиция-
  • зелена светлина-
  • преговори-
  • рсм

Според него контролът при помощта за гориво може да става на базата на талона на колата

Румен Гечев: БСП напуска коалицията при зелена светлина за преговори с РСМ - 1
Снимка: NovaNews

"Не само "Има такъв народ" ще напусне коалицията, ако бъде дадена зелена светлина за преговори на РС Македония без изпълнение на критериите". Това заяви за "Твоят ден" проф. Румен Гечев от БСП.

Относно помощта за гориво той разкри, че обсъждано контролът да става на базата на талона на колата, тъй като има опасност от търговия с личните карти и закупуване на гориво от семейства, които нямат коли.

Според него правителството е взело своевременни мерки. "Войната в Украйна наложи вземането на нови решения заради поскъпването на енергийните носители. Бизнесът трябва да понесе промените на пазара, ние не печатаме пари. Няма как да разчитаме, че има чудодейна държава, която има чувал с пари", призова той.
За него бюджетният дефицит остава както е бил заложен, по-големи постъпления има от ДДС. "Създават се косвени отстъпки от данъчното облагане на работещите семейства. Отстъпката на семейство с едно дете се увеличава от 4500 лева на 6000, а с две - плюс 3000 лева. Те ще се ползват на всеки 3 месеца. Предлагаме на намаляване на ДДС на някои енергоносители на 9%. Инфлация над 10% дава положителен ефект, защото приходите в държавата са по-големи", обясни Гечев.

По думите му коалицията предвижда преразпределение на средствата от свръхпечалби на енергийни компании. "Ориентирът ще бъде около 15% осигуряване на печалба на производителите и доставчиците на електричество, а разликата - преразпределена в полза на българското общество", посочи той. И допълва, че 60-те лева добавка към пенсиите остават, независимо от пандемичната обстановка.

"Има мерки, които ще влязат в сила от октомври, например вдигане на тавана на пенсиите на 3400 лева", припомни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    20 0 Отговор
    То и ИТН трябва да направи същото , та ще видим !!! Кой обича повече папкането от родината !!!
  • 2 Последния Софиянец

    15 0 Отговор
    А за оръжията за Украйна?
  • 3 Не че

    12 0 Отговор
    ще напуснат , де !
  • 4 Дългият

    9 14 Отговор
    Изненадан съм, че БСП напоследък отстоява най балансирана и разумна позиция.
  • 5 Бой последен е този на червените

    6 11 Отговор
    другари ! Русия чрез Белград ръководи тотално политическия, икономически и културен живот на Скопие. По същия начин и при нас Москва ни владее. Докато двете братски по произход народа не отхвърлят тези зависимости от Москва и Белград, нашите отношения и занапред ще бъдат блокирани. Патриотарщината на Радев, Борисов, ВМРО, ИТН, т.нар.“възраждене“ и др., на практика обслужват интересите на Кремъл и са антибългарски по своята същност. Само европейска Македония може да скъса робските си вериги от Белград. Виждате , ние от 16 години в НАТО и 14 в ЕС все още не можем да се освободим от руското влияние

    Коментиран от #12, #13

  • 6 БСП

    18 2 Отговор
    Лицемери, интриганти и популичсти, с хотели, джипки, яхти и фирми. Лявата буржоазия. Милионери на държавна заплата. Социалисти ли?
  • 7 българина

    11 0 Отговор
    лесно се напуска колаиция, КП ще даде зелена светлина и ще си иде изпълнил задачите, въпросът е следващата власт как ще поправи щетата. И от сега трябва да го кажат и ИТН и БСП, т.е. предишните решения се прегласуват и обявяват за невалидни!!! ето това трябва да кажете, за да ви повярваме. Само ние се сърдим не става, трябва осъдени в затвора
  • 8 Ветеринарен психолог

    16 0 Отговор
    Пак ли напускате коалицията бе Румене? Също ,като при гласуването за военна помощ за Украина ли. Сега сменяш другарката Корнелия,за да не се налага тя да се отметне за втори път и да стане хептен за резил. На следващите избори сте под чертата
  • 9 Орце Камчев

    0 3 Отговор
    Па не мое да ни барате конституцията, историята и литературата. Уж сте браикя пе не знаате дека постоат свети работи
  • 10 Карлуково, чуваме ли се?

    3 1 Отговор
    "Инфлация над 10% дава положителен ефект, защото приходите в държавата са по-големи".
  • 11 Илиев

    10 2 Отговор
    Лют Гечев, та лют. А кой призна през 1947 година 100 хиляди българи за македонци бе, мунчо? Даже и паспорти им даде, в които черно на бяло пише македонец. Поразийте на комуняците са непоправими.
  • 12 Ам,чи

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бой последен е този на червените":

    То и нас ни подкокоросват москувлийте...
  • 13 Трагедията на българския народ

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бой последен е този на червените":

    За 500 години османците не успяха да заличат българската идентичност на народа. За 100 години московските феодали подпомагани на местно ниво успяха да го направят, дори и да създадат нова народност, македонска. Като и някои западни държави също помагаха това да се случи. Низостта в българина винаги си търси господар, на който да се поклони. Робско и злобно племе, крадливо.

    Коментиран от #15

  • 14 чевенотиквеничовчета

    5 0 Отговор
    Да бе , да ! Ей сега и ще повЕрваме ! БСП ще изпусне кокала , 40 дни след закриването на партията (когато и да е то) . Да очакваме лисицата сама да напусне курника , преди да е изяла всичките кокошки - не става .
  • 15 Чеп

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Трагедията на българския народ":

    Ееее това е защотото в две световни войни България е все от ,,умната" и грешна страна.Сега пак.Пък ти си обвинявай ако щеш и марсианците за българските провали.

    Коментиран от #16

  • 16 Ясно

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чеп":

    Пионерчета фашисти.
  • 17 Румба

    6 0 Отговор
    Ами напуснет по-рано, за да не се вземе решението. Много е просто.
  • 18 След дъжд качулка...

    3 1 Отговор
    Какво от това че БСП ще ще напусне коалицията, ако бъде дадена зелена светлина за преговори на РС Македония без изпълнение на критериите, и примерно ИТН също.... Ама белата К.Петков ще е свършил, резила за нас в очите на С.Македонското общество ще е факт, подигравките също, да не говорим за самочувствието на македонистите как ще се изстреля в орбита .... какво от това че правителството ще падне.... г-н Гечев направете нужноте да не се случи резила ...иначе вие ще лепнете петно и върху социалистите... а от това бъдете сигурен - нямате потребност при едни нови предсрочни избори... горното важи в пълна степен и за ИТН!

    Коментиран от #19

  • 19 селтак

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "След дъжд качулка...":

    Ше напуснат ама друг път! Отиват директно на политическото бунище!
  • 20 !!!?

    3 0 Отговор
    БСП директно казва: Ние сме марионетка на Кремъл !!!?
  • 21 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    Жаждата за власт уби стогодишна партия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол