Last news in Fakti

23 Май, 2022 14:20 1 268 29

Каракачанов: Трябва да се въведе мораториум върху цените на тока, природния газ и най-вече петрола

  • красимир каракачанов-
  • мораториум-
  • цени-
  • ток-
  • природен газ-
  • петрол

Според почетният председател на ВМРО военните действия в Украйна могат да приключат до месец – два, но по-важният проблем е какво ще стане след това 

Каракачанов: Трябва да се въведе мораториум върху цените на тока, природния газ и най-вече петрола - 1
Снимка: БГНЕС

Два може да са поводите, които биха довели до предсрочни избори – промяна в позицията на правителството до края на юни по темата за Северна Македония и приемането на бюджета за 2023 г. Това коментира днес на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО. Той прогнозира, че ако министър-председателят промени българската позиция за Северна Македония, то две от партиите в коалицията ще я напуснат – БСП и "Има такъв народ".

Според него военните действия в Украйна могат да приключат до месец – два, но по-важният проблем е какво ще стане след това. "Новата Студена война е по-големият проблем, както и какво се случва с европейската икономика, какви ще бъдат отраженията върху България, защото нашата икономика в немалка степен е зависима от европейската", обясни бившият вицепремиер и министър на отбраната. Според него държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки.

Санкциите са нож с две остриета - те вредят на Русия, но и на европейската икономика, посочи той.

По думите на Каракачанов в България трябва да се въведе мораториум върху цените на тока, природния газ и най-вече на петрола. Според него при петрола освен световните процеси, които влияят върху цените, има много ясен картел по отношение на горивата. Като пример той посочи сравнението между цените на горивата в големите, международни вериги и тези, на които продават малките, частни бензиностанции.

"Разликите са с около 25 до 40 стотинки на литър. Какво излиза, че един малък собственик може да си позволи да продава по-евтин дизел и бензин, а по-големите продават по-скъпо. Картелът е ясен, държавата трябва да се намеси", категоричен е Каракачанов. Като добър пример в това отношение той посочи Унгария, която е член на Европейския съюз и на НАТО, и там цената на литър бензин е 2,50 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор
    Теб никой не те пита.
    Яж и мЪлчи /ударението на "Ъ" /

    Коментиран от #16

  • 2 Момо

    19 2 Отговор
    Била торбата много пари окраде от армията.
  • 3 Пич

    3 13 Отговор
    Трябва , но на Кирчовцте не им стиска !!! Само от Бойко трепереха олигарсите !!! А Кико яде шамари зад врата !!!

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сандо

    17 3 Отговор
    Каракачанов,как ще го въведеш тоя мораториум и скакво ще го обезпечиш евентуално?То това не ти е да купуваш самолети от Хегемона.
  • 6 Говедо

    13 2 Отговор
    Докато беше на власт,тоя очеваден картел не го ли видя?!
  • 7 тр234

    16 2 Отговор
    Тоя никой не го закачи за продадените паспорти.
  • 8 прасето

    11 2 Отговор
    Трябва да е в затвора.
  • 9 Агентът

    9 2 Отговор
    от ДС и той да излее някоя друга тъпня ! Жалка работа !
  • 10 Гнусно човече

    13 3 Отговор
    Мръсно шкембе, защо блокираш хората по пътищата с измислените си протести!? И кога ще те подведат под отговорност за златните паспорти!
  • 11 Като братята цигани и този

    7 2 Отговор
    фалшив герой има по две имена - едното Красимир, другото "Иван" !
  • 12 Иван

    7 2 Отговор
    опикан !
  • 13 ТВ зрител

    4 1 Отговор
    Изглежда 15-минутната спец-провокационната акция по блокиране на Кресненското дефиле от оня ден чрез джиткане с 20 км/ч, е излезла твърде солено на ДС-МВРовците с тия повишени цени на "петрола", винетките, ТОЛ-таксите, ......?! Не са останали пари за след-акционния гуляй-коьр-софра с лапачка и къркачка на корем!? Нито за порциона от прах за баш-"войводите"?! А това е крайно мъчително за Данболина моме, която е в състояние на мензис и е крайно изнервена и агресивна - може даже да набие субСидерчук на улицата!
  • 14 Анте Павелич

    6 1 Отговор
    Трябва един друг мораториум. Забрана на всички съвеЦки милиционери от ДС и техните доносници да заемат обществени и държавни позиции. И да получават минималната пенсия. Нарича се ЛУСТРАЦИЯ!

    Коментиран от #23

  • 15 Абе и ти

    5 2 Отговор
    Си като Волен-бити продажни карти с 0,5,% електорат.
  • 16 нееееее

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Как така няма да го питате, нали е ваш човек? Човек на Възраждане!
  • 17 Прометей с гащи от Скопие

    4 1 Отговор
    Македонците питали Слави Трифонов ,за космонавти пак при Каракачанов ли се плаща.
  • 18 даааааа

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Даа бе ,яде шамари Кико? Шамарите сега са вас и, то доста яки и звучни.
  • 19 АнтиГост

    2 1 Отговор
    Трябва да се въведе мораториум на такива русофили като тебе да не се дава
    микрофона.
  • 20 Наблюдател 1

    2 0 Отговор
    Трябва да се въведе мораториум върху участието на ДС-ари в политиката.
  • 21 комита

    2 0 Отговор
    След използването на ДС-МВРо-торбалан за реклано лице на Билла, тя съвсем се побългари и изциг@ни! С каквото се е захванал ДС-Ванче - всичко е oc.paл! Вкл. множеството коалиции, в които е бил съдружник - всиките се разпаднаха след "дружбата" си с него! Тоя е ДС-каръка (къръкачана) в бълг. политика и затова никой не го ще за коалиционер! Сега личните му "национални интереси" са по опазване от КОНПИ на мезонетите с тераси, резиденциите по Балкана (3 бр.), Сандански и морето, офшорните сметки и активи, които натрупа през време на неговото "служене на народа"!
  • 22 За Народен съд

    1 1 Отговор
    На тоя крадлив михлюзин ,вместо да му се дава трибуна за изява , ТРЯБВА да му си връчи една кирка, лопата и бригадирска количка ...някъде на обекти ,като "Белене" и да БАЧКА дорде стане кожа и кости само ....

    Коментиран от #24

  • 23 Сандо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Анте Павелич":

    Съвецките милиционери да бъдат заменени с американски шерифи,и тогава "...ще настане такъв живот ...".Аман от наивници,съсипали държавата и бъдещето на народа ни.
  • 24 За Народен съд

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "За Народен съд":

    "Минуса" ,който получих още в първите секунди след публикацията ми , не се съмнявам ,че е от редакцията ... превърнала се в "професионалистки" ,като на тия де им плащат на "Околовръстното " ...Важното е мангизи да има и да лапат на тоя де им плаща !
  • 25 а агент иване

    3 2 Отговор
    МОРАТОРИУМ НА ПРОДАЖБАТА НА ПАСПОРТИ НА МАКЕТАТА ДА ИМА ЛИ???!!!
  • 26 тхйт

    3 1 Отговор
    Точно,Каракачанов! Точно това трябва да се направи, но няма кой да го направи..
  • 27 А бе

    2 0 Отговор
    Ким Чен-ун ряпа да яде !
  • 28 Глупости, откъде пари за тоя мораториум?

    2 0 Отговор
    Нали сметката пак народа ще плати бе, мошеник! За да може Киро Гела или Ковачки да плащат малко, пък България да тегли заеми... Мръсници!
  • 29 Елиза

    3 0 Отговор
    Каракачанов, каквото и да кажеш, все е глупост. Бива те само да крадеш и разбира се, да клякаш красиво. А, да и да стреляш, като оставяш гащите си сухи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол