23 Май, 2022 18:30 3 196 28

Проф. Топалов: РСМ не желае в ЕС, а и Сърбия няма да позволи

  • рсм-
  • ес-
  • проф. кирил топалов-
  • сърбия

Македонците са сигурни, че Европа ще принуди България да ги пусне, смята още проф. Топалов

Проф. Топалов: РСМ не желае в ЕС, а и Сърбия няма да позволи - 1
Кадър NOVA NEWS

„Република Северна Македония не желае да влиза в ЕС. А дори да желае, Сърбия няма да я пусне. Те просто използват нашето вето като алиби. Защото РСМ не е самостоятелна държава, а тоталитарен филиал на бивша Югославия”. Това заяви в ефира на „Денят на живо” по NOVA NEWS проф. Кирил Топалов. Той е бивш посланик на страната ни в Атина и Ватикана, бивш директор на Народната библиотека и член на смесената историческа комисия със Скопие.

Според професора македонците са сигурни, че Европа ще принуди България да ги пусне. Ето защо те нямали никакво желание да направят крачка към нас. „Колкото повече ние сме готови да направим някакъв жест, толкова повече те втвърдяват своята позиция”, категоричен бе проф. Топалов.

Според него Русия ще бъде печеливша, независимо от това дали РСМ ще бъде приета в ЕС, или не.

„Ако не влезе, това ще означава, че между България и Европа стои една плътна стена, която работи за Русия. Ако пък влезе, Русия ще има най-могъщия си троянски кон в ЕС, защото РСМ не е самостоятелна държава. Тя се управлява от Сърбия. Много пъти съм казвал, че когато се говори със Скопие, всъщност се говори с Белград”, категоричен бе историкът.

Той подчерта, че в преговорите със Скопие няма никакъв напредък, и то не по наша вина. „Ако бях политик, щях да кажа, че се държат нагло”, заключи професорът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    46 8 Отговор
    "РСМ не желае в ЕС"

    Разгеле, накрая некой да зацепи, че само некои крадливи политици искат РСМ в ЕС. ЕС също не ги искат, но САЩ ги искат, та да се забатачат нещата още повече.
  • 2 Пич

    48 4 Отговор
    Дааа..... много е прав професора !!! Обмислил е добре нещата !!!
  • 3 АБВ

    35 2 Отговор
    През крив макарон ЕС
  • 4 Вергина

    15 10 Отговор
    Изключително много уважавам проф. Топалов, но няма логика да не искат в ЕС. Ако искат да бъдат троянски кон, трябва да са там, иначе няма как да стане.

    Коментиран от #7, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Каквото повикало, такова се обадило

    28 5 Отговор
    РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ИСКА РСМ В ЕС. ТЯ САМО ЩЕ КОНСУМИРА ОТ ФОНДОВЕТЕ, НИЩО НЯМА ДА ПРОИЗВЕЖДА И ЩЕ БЪДЕ КАТАЛИЗАТОР НА КОНФЛИКТИ НА БАЛКАНИТЕ. ЕВРОПА СИ СВЪРШИ СВОЕТО - РСМ СТАНА ЧЛЕН НА НАТО И ДОТУК. ТОВА, ЧЕ МАШАТА Е БГ НЯМА НИЩО ОБЩО С КОНЦЕПЦИЯТА. СЛЕДВАЩАТА Е СЪРБИЯ - ЦЕПЕНЕ И ПРЕТОПЯВАНЕ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Перо

    35 1 Отговор
    Абсолютно прав е професора! Македонизмът е трансмисията между Скопие и Белград! За жалост,когато скопианци разберат безразсъдното си поведение,няма да има кой да работи в РСМ и ще останат само пенсионирани старци и шиптъри!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фондоветеееее

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Вергина":

    Не искат в ЕС тези, които са в икономическата и политическата орбита на Русия и Сърбия. Плебса иска, защото е гладен и не му се работи.

    Коментиран от #16, #17

  • 12 даааааа

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    Нека ги асимилират албанците и цирка приключва!
  • 13 Това и аз го пиша много отдавна,

    27 8 Отговор
    Русия командва Сърбия, а Сърбия - РСМ. Проблемът ни е, че Русия ни владее много отдавна, със сигурност през последните 75 години. Целият ни живот от политиката, до културата и до икономиката е прояден като от дървояди от руските агенти на влияние. Те ръководят нещата, щом една Франция, Италия, Германия са пробити на най-високо ниво, какво да говорим за нас ! Путин вместо да храни чужди държави с милиарди за да ги привлече в своята орбита, просто купува влиятелна част от елита. Така му излиза много евтина. От толкова години се появиха К.Петков и Василев и казаха истината за мъртвата руска хватка и вижте --- всичко живо и продадено скочи да го плюе и да иска оставка. Това показва , че младите хора са на прав път !
  • 14 Точно

    19 2 Отговор
    Така,това е самата истина...........всичко друго са само празни приказки....
  • 15 Наталия Кобилкина

    6 19 Отговор
    След постигането на целите си в Украйна Русия ще се съсредоточи към създаването на Балканска федерация от България, Сърбия и Македония.
  • 16 Вергина

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Фондоветеееее":

    Ами като нас са, нормално. Все пак сме близки роднини!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Почитания за проф.Топалов

    16 4 Отговор
    Най-после да публикувате една истина, македонците са в хватката на сърбоманите, на русофилите и никога, ама никога няма да влязат доброволно в ЕС. Има една възможност в бъдеще-албанците дотолкова да ги асимилират, ме ракетата без да се усетят, да станат част от Велика Албания😂😂😂😂
  • 19 Каза това,

    3 12 Отговор
    руския агент Топалов!

    Коментиран от #23

  • 20 колхозник

    2 7 Отговор
    Киро тупалката станал "голем" "учен" с есе за ..... Джоро павето! Явно БКП+ДС съвсем са го закъсали откъм кадри, щом издигат подобни екземпляри! Въобще в тая "историческа" комисия от бълг. страна са все подобни екземпляри: БКП-пропагандист ТК3С-агитатор ДС-ченге, БКП-пропагандист ТК3С-агитатор ДС-ченге, БКП-пропагандист ТК3С-агитатор ДС-ченге, ..... Сигурно и от македонска страна са същите!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 античивешка империя на злото

    1 2 Отговор
    Русия, ще си плати за Македонизма.
  • 23 Страхувко

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Каза това,":

    Не, просто още Георги Марков през комунизма беше забелязал в задочните си репортажи, че нашите интелектуалци са изключително продажни. Наближава времето да спрем да четем новинарски сайтове и просто сами да си търсим достоверни източници, да е жив и здрав интернета.
  • 24 Абе

    0 6 Отговор
    Измислен професоре!Добре,че е темата Македония,че някой да чуе и за тебе!Ти въобще мислиш ли като говориш!Или глупотевините ти си идват естествено!По рождение!Колко много полезни и.диоти се пръкнаха в България!Не е за вярване!
  • 25 патриот

    2 1 Отговор
    Проф. Топалов много точно е определил, че РСМ не е самостоятелна държава а тоталитарен филиал на бивша Югославия, в която Сърбия имаше ръководна роля. Роля, която тя все още налага върху РСМ, за отношенията й с България и присъединяването й към ЕС. Но тази й роля не може да бъде съвсем миродавна, защото в процеса по приемането в Европейският Съюз, фигурират още държавата Албания, както и Албанците, живеещи в Северна Македония, които са приятелски настроени към нас и на които България може да разчита за промяна в междудържавните ни отношения! Ако България оттегли ветото пред РСМ, плюсовете за напредъка на страната ни и за общността ще бъдат много повече и за това, трябва да го направим!

    Коментиран от #28

  • 26 Професоро

    0 1 Отговор
    Заборава дека Блгариа запре Македониа на патот км ЕС а не Србиа. Макњдониа иска ама Бкгариа недава.
  • 27 Ванчо Михайлов

    1 0 Отговор
    Не бе това са келеши...какви политици
    Езикът е опростачен български. На обувки да казваш кондурите
  • 28 Бай Ганьо

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "патриот":

    Ми да след 30г. рязко ще се подобрят отношенията с " македонците".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове