Last news in Fakti

27 Май, 2022 14:50 2 686 13

Рашков се принуди да обяснява кога се образува досъдебно производство

  • бойко рашков-
  • дпс-
  • досъдебно производство

Вие искате да отговоря нещо, което вие искате, без да се интересувате каква е фактическата обстановка, коментира вътрешният министър

Рашков се принуди да обяснява кога се образува досъдебно производство - 1
Снимка: БГНЕС

Моля, ако имате конкретни данни за конкретни служители от МВР, които са оказвали незаконен натиск и тормоз върху български граждани, моля да ги посочите, за да ги открием. В случай, че разполагате с данни за извършено престъпление по повод изборния ден, ще трябва да се информира прокуратурата. Toва заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на участието си на парламентарния контрол в Народното събрание, цитиран от news.bg. Към Рашков има задени общо 64 въпроса от ДПС за оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания и в изборния ден на 11 юли 2021 г.

МВР не е компетентното длъжностно лице в страната, каза Рашков. Не е по силата на който и да е друг вътрешен министър да предприеме действия, които са по силата на закона вменени на прокуратурата.

Смятате ли, че министърът на вътрешните работи може да каже защо прокуратурата образува досъдебно производство? Образуването на досъдебно производство е по решение на прокуратурата, когато е намерила достатъчно доказателства, за да повдигне обвинение, обясни Рашков.

Всеки петък през седмица давам отговори на всички въпроси, които сте ми поставили. Вие искате да отговоря нещо, което вие искате, без да се интересувате каква е фактическата обстановка. Старая се да ви отговарям спрямо информацията от областните дирекции на МВР, обърна се Рашков към парламентарната група на ДПС.

Не мога да разбера какво искате да кажа повече от това, с което държавата разполага като информация, недоумява Рашков.

Рашков увери отново, че с действията си органите на МВР не делят хората на членове и симпатизанти на ДПС или на някоя друга политическа партия.

Рашков не може да спести фактите, които са били установени от служителите на МВР, като за това той оповести един случай - получена информация от отдел "Икономическа полиция" към ОДМВР-Пловдив за случай за разпределение на парични средства за купуване на гласове на парламентарните избори на 11 юли 2021 г. Нека да не мислим, че полицейските органи ще предприемат избирателни действия. Ако това го допуснем, тогава ще се върнем много назад в историята, което е опасно, предупреди Рашков.

След като са изпълнени всички действия на наблюдаващия прокурор, материалът е изпратен на Районна прокуратура-Пловдив, която не е образувала досъдебно производство за случая за купуване на гласове.

По думите му служителите на МВР и прокуратурата имат задачата да предприемат действия в съответствие с рамките на своите права и задължения, ако има извършено престъпление.

Рашков увери отново, че няма тенденциозни действия на МВР. Нека от тази трибуна не учим прокуратурата как трябва да си върши работата, призова вътрешният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Киро Дамаджаната

    21 12 Отговор
    Всеки петък през седмица съм достатъчно трезвен за да свържа две думи
  • 3 Тони

    14 9 Отговор
    Рикията нещо омекна….
  • 4 Дамаджан воевода

    11 8 Отговор
    Тоз не е ли бил фиркан ?
  • 5 Рашее

    13 7 Отговор
    като гледам накъде отиват работите, голямо писане те чака, да знаеш!
  • 6 Ку корчо

    8 10 Отговор
    "Недостигът на интелект, не е оправдание". Така е казал един учен. По отношение на драскачите -Бойко Рашков е преподовотел по наказателно право. А, вие какви сте???? Може би последователи на Деса от Дулово. НЕ отговаряте, прочетете внимателно написаното в началото.

    Коментиран от #13

  • 7 Браво, Рашков!

    6 10 Отговор
    Не се давай на провокаторите и мошениците, които купуваха години наред гласове на изборите, а ти ги уплаши и спря. Сега се правят на жертви горкичките. Секна им мръсния бизнес с купуването на гласове.
  • 8 тр234

    9 3 Отговор
    Незаконен натиск и тормоз ли? Че натискът и тормозът, над когото и да е, винаги са незаконни. Няма законен натиск и тормоз.
    Върнаха времената на ДС и Шесто управление. Милиционерите, ведно с охранителните фирми, са се увълчили още повече. Върви се към диктатура.
  • 9 мдаа

    5 7 Отговор
    Целият този театър на "жертвите" от ДПС е гавра с министъра на вътрешните работи!!!
  • 10 тр234

    12 3 Отговор
    ПП докараха старите комунисти пак начело на структурите. Да гонят кокошкари, казанджии и лихвари. Нямат нито едно действие срещу корупцията по високите етажи на властта и срещу "усвояванията" в особено големи размери на бивши управляващи и олигарси.
  • 11 фгщ53аъмд

    5 8 Отговор
    Натискът и тормозът е върху министърът на вътрушните работи Бойко Рашков, който им нарита кошера на купувачите на гласове и сега го тормозят с едни и същи въпроси за всеки човек поотделно. Въпросите са безмислени и трябва да се отправят всъщност към Прокуратурата. Но те се гаврят с него използвайки парламентарния контрол и му губят в.емето с един и същи въпрос.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове