Last news in Fakti

27 Май, 2022 16:28 3 369 23

Дончева: Дотук не виждам предвидливи хора, виждам папагали, които смятат, че някое посолство ще ги държи на власт

  • татяна дончева-
  • предвидливи хора-
  • папагали-
  • посолство-
  • власт

Най-тревожното на българския вариант на закона "Магнитски" е начинът на мислене, коментира лидерът на "Движение 21"

Дончева: Дотук не виждам предвидливи хора, виждам папагали, които смятат, че някое посолство ще ги държи на власт - 1
Снимка: БГНЕС

"Нов извънреден орган да защитава националната сигурност е опит за правене на закон "Магнитски" в български условия. Без да се даде сметка, че когато един такъв закон се прави в САЩ, мерките се правят по един начин, а в малка държава – по друг".

Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21". И допълни, че вместо специализирани съд и прокуратура да се правят извънредни органи, които да фабрикуват извънредни списъци по доноси, които да замразяват имущество, буди тревога.

"Законите на Хитлер от края на 30-те години на миналия век са с такова съдържание. След края на Втората световна война има някои подобни закони, които да преследват фашистите и техните наследници. В света се развива явление, за което не знаем в подробности - конфискуване на имущество на руски олигарси, а не е ясно на какво основание се отнема това имущество".
В предаването "Хоризонт за вас" Дончева допълни, че най-тревожното на този законопроект е начинът на мислене:

"Това е фашизоиден начин на мислене. Такъв произвол на изпълнителна власт, която да прави списъци по доноси за лица, на които трябва да бъде отнето или замразено имущество, не е познато в наши дни. Ние сме обявени за демократична страна с пазарна икономика".

Според нея този законопроект реално работи от първото служебно правителство, в което Кирил Петков и Асен Василев са били министри.

"Няма нужда да се докарваме на всички велики сили, папагалствайки и слагайки се по този унизителен начин... Властта е тежка, тя се изразява в отговорност и предвидливост. Дотук не виждам предвидливи хора, виждам папагали, които смятат, че някое посолство ще ги държи на власт".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясновидски

    11 1 Отговор
    опити ?
  • 2 Последния Софиянец

    48 4 Отговор
    Осъзнавате ли с колко вдигат парното и тока!? Взимайте нещо тежко и идвайте на площада!

    Коментиран от #10

  • 3 цербер

    17 5 Отговор
    Лидерка , а не лидер.Лидерът е мъж.

    Коментиран от #19, #20

  • 4 За едно е права:

    42 4 Отговор
    Папагали са. ПП- папагали на Посолството. Щото повтарят като папагали каквото им спуснат от там.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не е фашизоиден

    30 3 Отговор
    А неолиберален, г-жо Дончева. Което си е същото, но е по-фешън.
  • 7 БЪЛГАРИН

    48 5 Отговор
    ЕДИНИЯТ СРИЧА ЪЪЪЪ,А ДРУГИЯТ СЕ КОКОРИ ОБЩОТО Е ,ЧЕ И ДВАМАТА ЛЪЖАТ
  • 8 Бамбука

    10 21 Отговор
    И какво предлага Дончева ? Ами нищо, както винаги досега.

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Винаги

    9 9 Отговор

    До коментар #8 от "Бамбука":

    от страната на критикарите и до там !
  • 10 гражданин

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Гнус ме е да гледам изрожденци на снимки/репортажи, пък камо ли да протестирам рамо до рамо с тях!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Агата Кристи

    8 15 Отговор
    ТОСПОЖИЦЕ дончева,
    крайно време е да разберете, че в групата на мъжете, няма място за "ПЕТКО"
    Не ставате за политик.
    Возете си козичката в лодката / като в онзи предизборен клип дето бяхте с майка ви /, стойте си на село и не се правете на "барабар ПЕТКО"

    Коментиран от #23

  • 14 Веднага

    17 4 Отговор
    млъкни Дончева, докато в ЕС не са чули че ги наричаш фашизоиди. Верно ,че действията им са такива незаконни, но иначе са си либерали.
  • 15 братя Галеви

    3 15 Отговор
    Че затвори си голямата и мръсната уста ма, сестра Галева, дето благодарение на теб един сводник, викат му Ванко 1, отърва затвора! Да от такъв закон в България има крещяща нужда, нещо повече - наложително е да се приеме подобен закон, защото, сестра Галева, докато Милиционеринът, който напоследък е без Каскет, закриля мафията и герберастко-сарайските олигарси и замита под килима чудовищните им грабежи, чудовищните престъпления на банкянско-сарайската шайка, ограбените стотици милиони и милиарди ще си останат по "чекмеджета", в чували и по банки на екзотични острови, а нещастните пенсионери ще се чудят как да плащат ток, парно и лекарства! Ами, като си отворила отново голямата си и мръсна уста, кажи нещо за онези 50 милиона, изнесени в чували от една знакова банка, обслужваща точно герберастко-сарайската хунта, кажи нещо за рушвета от 70 милиона, даден от Васил Божков на сикаджията, на Горановото му Влади и на личната счетоводителка на цар Киро - МенТа! Кажи нещо и за милиардите, хвърлени за боковите магистрали, които на десетия ден стават на юфка, правят им се ремонти, а после ремонти на ремонтите! Да, докато Бръснатата Кратуна на правно неграмотния закрилник на мафията и на престъпниците е все още "главен прокурор, с извинение, закон "Магнитски" в български вариант е повече от необходим! В противен случай борбата с хунтата с престъпленията и грабежите е обречена на неуспех!
  • 16 Ванко 1 или 2

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бамбука":

    какво беше там. Народът има къса памет.

    Коментиран от #18

  • 17 Отровното трио

    15 4 Отговор
    Дончева, ти и Мая трябваше да сте в парламента вместо Канадеца и Кокорчо, за да мачкате Тиквата и да изчегъртвате. ПП е проект на ГЕРБ, за да не влезем в парламента
  • 18 За Ванко 1 или 2

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ванко 1 или 2":

    Попитай Цветанов, това е негов специалитет.
  • 19 Г-жа Дончева

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "цербер":

    е мъжко момиче. Харесвам това качество у нея.
  • 20 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "цербер":

    Спорен въпрос.
  • 21 Да бе да

    6 5 Отговор
    Остаряваме бавно , неусетно почти много видимо аз .......

    Тази от снимката е доказателство, че Богдана Карадочева лъже в песента😆 изобщо не е бавно!
    Също , тази от снимката онагледява , какво става когато музиката спре и всички столчета са заети
  • 22 Смях

    5 8 Отговор
    Това бабе няма ли да се разкара нанякъде вече.
  • 23 Баба

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Агата Кристи":

    Не знам колко у вашия ум багаж но Дончева е хиляди пъти по умна ,математика и знаела от вас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол