Last news in Fakti

30 Май, 2022 07:05 2 521 79

Мустафа Карадайъ: Нашият Ататюрк е Ахмед Доган!

  • дпс-
  • мерки-
  • ахмед доган-
  • ататюрк

Движението за права и свободи винаги е посочвало пътя за развитие на страната

С датата 29 май 1989 година е свързано едно арогантно название - „голяма екскурзия“. Преди това с цялата си арогантност то беше наречено „възродителен процес“. Истинските им имена днес са опит за насилствена асимилация, опит да ни откраднат името, езика, вярата, идентичността, живота. С тези думи лидерът на ДПС се обърна към огромното множество, събрало се на площада в Руен за празника на града.

За съжаление и днес се намират политици, които казват в парламента, че такива нещата не са се случили и жертвите, героите на демокрацията, борците за идентичност, за права и свободи, борците за достойнство, са се самонаранявали, заяви с огромно възмущение Карадайъ. И подчерта: „Онази арогантно наречена „голяма екскурзия“ за нас е етническо прочистване и депортация на над 360 000 български граждани в Република Турция само за 2-3 месеца.”.

Днес ние се прекланяме пред героизма на всички онези, които създадоха организацията за борба, за права и свободи. Организацията за борба в името на името, в името на вярата, достойнството, идентичността. Тази организация се създаде, начело със сегашния ни почетен председател д-р Ахмед Доган, припомни Карадайъ.

С мирните протести през 1989 г. тоталитарната власт беше изненадана, изкара танковете и автоматите, които не можаха да спрат духа, борбата, мечтата за свобода и демокрация на българските граждани. Това ги принуди да отворят границите, за да се получи най-голямото етническо прочистване и най-голямата депортация на хора в Европа след Втората световна война, заяви лидерът на ДПС.

Така се ускори и падането на комунистическия режим. Всички ние видяхме, че когато сме единни и заедно, можем всичко. Успяхме тогава, доведохме свободата и демокрацията в нашата Родина България. Обединихме се, начело с нашия почетен председател Ахмед Доган и това обединение се нарича Движение за права и свободи, подчерта Карадайъ.

Живеем в трудни времена - след двегодишна Ковид-пандемия има икономическа криза в световен мащаб. Но допълнително има и война. Затова мотото на тазгодишното отбелязване на Майските събития с възпоменателни митинги е „Мир в страната. Мир в света“, каза Карадайъ, припомняйки че това да думи на великия лидер Кемал Ататюрк.

„Преди повече от 100 години той каза: „Който е против България е и против Турция“. По този начин си изградихме отношенията. Великият Ататюрк създаде днешна демократична Турция. Но и ние имаме великия Ататюрк на Балканите. Защото на Балканите има два модела за решаване на етническите проблеми. Единият е югославският, а другия е българският етнически модел, чиито автор е д-р Ахмед Доган. Нашият Ататюрк на Балканите е д-р Ахмед Доган”, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Българският етнически модел е мирният преход от комунизъм към демокрация. Ние казахме НЕ на реваншизма, ДА на философията на заедността, която е същността на българския етнически модел, чиито автор и архитект е д-р Ахмед Доган, припомни лидерът на ДПС.

Мустафа Карадйъ върна множеството и към трите предизборни кампании миналата година. Дълбок поклон и поздравления за резултата за област Бургас и за представянето в национален план, каза председателят на партията.И направи анализ на политическата обстановка в страната.

Днес имаме една власт, която трудно може да комуникира със себе си. Една власт, която е дошла с реваншизъм. Една власт, която дойде с незаконното нахлуване в домовете на хората. Една власт, която се създаде незаконно. Едни политици, които газейки Конституцията на демократична България, влязоха на терена на политиката. Виждаме,че сега подготвят фашистки закони в нашата страна, отсече Карадайъ.

И заяви: „От Руен най- ни отива да кажем: ДПС сме платили много скъпа и висока цена за свободата и демокрацията в България. Имаме свидни жертви. Ние сме на поста си и ще пазим мира, защото по-голяма ценност няма.”.

Само в мира можем да живеем с достойнство. Ние ще пазим демокрацията и свободата в нашата Родина. Все повече български граждани виждат, че с реваншизъм не се преодоляват кризите, а се създават повече кризи. Ние си знаем миналото, ние градим нашето настояще и бъдеще в мир и разбирателство, в заедност , а не с противопоставяне, каза още лидерът на ДПС.

Движението за права и свободи винаги е посочвало пътя за развитие на страната. Ние начертахме пътя за постигането на големите цели - членството в ЕС и НАТО, ние помогнахме да се стигне до консенсус на обществото. В тези трудни времена, ние трябва да зададем посоката на България, а именно - ценностно, хомогенно и категорично евроатлантическо управление. Това може да се постигне само и единствено , като на предстоящите предсрочни парламентарни избори, всички български граждани, които искат да има ускорено икономическо развитие в България и преодоляване на кризите, които искат да има мир и демокрация в България, гласуват за Движението за права и свободи, заключи Карадайъ.

На празника на община Руен присъстваха и зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Йордан Цонев, генералният консул на Р Турция в Бургас Сенем Гюзел, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, председателят на Младежко ДПС и народен представител Сезгин Мехмед, народните представители Севим Али, Фатме Рамадан, Ешереф Ешереф, Адлен Шевкед, Елхан Кълков, Байрам Байрам, Александър Несторов, Имрен Мехмедова, Ихсан Хаккъ, Марио Рангелов, Мюмюн Мюмюн, Гюнер Ахмед, Павлин Кръстев, д-р Хасан Адемов и Ерджан Ебатин, евродепутатът Атидже Вели, кметът на община Ташкьопрю Исмаил Арслан и екипът му, кметът на община Каваклъ Гюрай Кочдемир, кметът на община Орхангази Бекир Айдън и екипът му, зам.-кметът на община Ялова Фатих Шахин и екипът му, началникът на кабинета на кмета община Къркларели Гюлшах Еритен и екипът и, представителят на ДПС за район Тракия и зам.-кмет на община Чорлу Гюнер Четин, представителят на ДПС за район Мармара Лютфи Йозгюр, представители на „Балгьоч”, областни председатели и общински кметове от областта и страната.

Домакин на събитието бе кметът на община Руен Исмаил Осман.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасковски каунь

    60 7 Отговор
    Да, смяната на имената бе гадно мероприятие. Но това не беше депортация ! Те сами си сванаха пътя където е тяхната Родина.
    Нали КАРАДАЙЛЪ ЕФЕНДИ - както ти я нарече преди година в Турция

    Коментиран от #53

  • 3 Само питам

    50 1 Отговор
    Това ясно, а Ментата какъв го играе ?

    Коментиран от #16, #19

  • 4 Гаглей

    47 2 Отговор
    А Бат Сали е Обама
  • 5 Продукт

    56 6 Отговор
    на ДС и БКП , а никакъв Ататюрк ! И защо се идентифицирате с Ататюрк , като сте българска партия ? Това е дискриминация на етническа основа и е недопустимо в демократична страна !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Титу

    49 3 Отговор
    Не е ли вашият Ататюрк Делян Пеевски?

    Коментиран от #17

  • 8 не лъжа

    51 1 Отговор
    Към таз ОПГ група изпитвам само огромна гнус !!!!
  • 9 Вълко Червенков

    49 0 Отговор
    Това, ако не е култ към личността. Добри комсомолци е отгледал сокола, машала!
  • 10 Мухарем

    34 0 Отговор
    На мен повече ми мяза на Али Баба. Беден, праведен и честен!
  • 11 Ганьо

    42 1 Отговор
    Хайде сега чак Ататюрк. Средно ядем боб с наденица, но реално вие ядете само наденицата а избирателите боба...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Доган

    22 1 Отговор
    Да не вземе да се капичне от толкоз яростен панегирик. Че тогава и паметник трябва да му дигаме вместо МОЧА.
  • 14 лют пипер

    30 1 Отговор
    Знаем,че се кланяте на Доган,това не е от вчера. Само дрън-дрън,ние това,ние онова.
  • 15 Помак с крива глава

    26 1 Отговор
    Нашо село станахме будисти. Доган е като Далай лама!
  • 16 Бай Ставри

    31 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    Ментата го играе икономически мозък и главен чейнчъджия и голям приятел на Христо Бисеров, дето избяга от затвора. Абе с една дума всички са мултаци, ако ще и Антарктида да е тяхната родина.
  • 17 По-благ образ

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "Титу":

    има Делянчо. А Меди е като Мехмед Агджа, направо гръмна папата, т.е. тато през 1989-та.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 чичо стамат

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    АКО СТАВА ВЪПРОС А ДАНЧО МЕНТАТА ,ТОЙ ГО ИГАРАЕ ТАКЪВ КАКЪВТО ГО ИГРА С ИВАН КОСТОВ НАВРЕМЕТО.ГЛАВЕН КЕЛЕПИРЖИЙСКИ НАПАДАТЕЛ.ИМАШЕ С НЕГО ОЩЕ ЕДИН ОТ КОСТОВОТО ВРЕМЕ ВИКАХА МУ СИВИЯТ КАРДИНАЛ.ДВАМАТА ПРИ КОСТОВ РАЗПРЕДЕЛИХА БАНИЦАТА(ПРИВАТИЗАЦИЯТА) И КОГАТО СДС СЕ РАЗПАДНА(ОМЕТЕ ДЪРЖАВНАТА СОФРА) ОТИДОХА КОМЛЕКТ ПРИ ДОГАН.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Онзи

    25 1 Отговор
    Кога и къде ще му построите МАВЗОЛЕЯ, та да му се кланят идните поколения.
    А може би и Хеопсова пирамида да му издигнете ..
  • 24 Кака Сийка

    21 1 Отговор
    Като разкарат гешеф, нали знаете какво ви чака?
  • 25 Електората

    19 0 Отговор
    Кажи го това от трибуната на Парламента. За да се валидира приказката. Пред офцоте е лесно да говориш. Излез и бъди мъж!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Прогледнал

    20 0 Отговор
    Незнам дали има някой, който да вярва на шайка бандит-манипулатор-провокатори.
  • 28 ччччч

    25 1 Отговор
    Чиба, чиба бе ей! Що за глупотевини плещиш? И от къде пари за къща и апартамент в София, че и къщи за гости на село?
  • 29 ФактЪ

    28 1 Отговор
    Агент Сава никога не може да бъде на нивото на Ататюрк. Ататюрк обичаше хората и демокрацията! А агента ги мрази..
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 чико

    14 8 Отговор
    КОЙ и КОЯ организация ПРИНУЖДАВАХА хората от този край , първо - да си вадят задгранични паспорти , а след това ги товареха нощем по график на камиони/които нямаха кола/ и ги стоварваха на границата . След месец 80 % от тези хора се ВЪРНАХА по домовете си с въшки и болести . Насилието бе от организацията която от десетки години вършеше диверсионна и пропагандна дейност в този район . Преди този грозен процес Т Живков беше при Кенан Еврен и предложи да отворят границата и който турчин желае , да се пресели в Турция . Кенан е заявил - аз ИЗВЪН Турция ТУРЦИ нямам . След това започнаха диверсиите и атентатите , Т Живков ОТВОРИ едностранно границата и започна ЕКСКУРЗИЯТА . Някъде там е и АТАТЮРКА на ДПС .
  • 32 Кочо

    23 2 Отговор
    Разликата е нищожна! Ататюр постави началото на съвременна и силна Турция, Доган постави началото на края на Бългапия!
  • 33 Това не е вярно

    15 6 Отговор
    Протестите не бяха мирни и не са бити безпричинно! Отпред жени и деца, а отзад мъже с брадви! Това не са мирни протести! И не са гонени насилствено! Имаха избор! Българско име и България или турско име и Турция! Който избира Турция, си събира покъщнината и си тръгва без репресии! И това всичко беше провокирано отвън! По същество, това са потурчени българи, сменили си вярата! А вашият лидер пък работи усилено срещу тези хора пред които го хвалиш и доносничи на ДС!
  • 34 А питам

    15 3 Отговор
    Е как така етническо прочистване и депортация на над 360 000 български граждани в Република Турция, пък после се връщата в България почти половината.

    КОЙ ЛЪЖЕ???
  • 35 Ха-ха

    17 1 Отговор
    Ататюрк дали е разпределял порциите, дали е бил хидроинженер, дали е бил доктор по философия. Със сигурност, не. Така че, д-р Доган е на доста по-високо ниво от “Бащата”.
  • 36 дерибеи

    12 0 Отговор
    Мутро-корпоративна структура сте, заедно с герберастията. Няма нищо общо с хората.
  • 37 Дааа

    10 4 Отговор
    Турците и те изтрещяха.... Техния Ататюрк ги е предавал в държавна сигурност, а и е сиганин.
    Българските мюсюлмани са 2/3 българи насила приели исляма, 1/3 сигани и някои остани турци неуспели да избягат през освободителната война.

    Какво са правят по-турци от турците.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Под феса има Ум

    9 8 Отговор
    Грозни събития бяха, дано никога повече не се повтарят! То и за това България умира, я! Който копае гроб другиму, накрая сам пада в него! За това не мислете злото на другите, за да не ви се връща, СВИШЕ!!!

    Коментиран от #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 А дали

    4 0 Отговор
    са ваксинирани.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 4896

    6 0 Отговор
    да кажат едно нещо направено в полза на българия тази банда
  • 45 Анонимен от Бъдещето

    8 0 Отговор
    ДПС ще бъде закрита като организация. От пепелта ще се възроди нова общност, която ще бъде балансьор и няма да всява етническо напрежение. Ще работи срещу дискриминацията! Това ще е каузата. Старите муцуни(доносници) ще бъдат пратени в пенсия и с черен печат за политиката в България, формално. Естествено те ще се опитват да бъдат отражение, но много бързо ще бъдат спирани,я с условна, я публично унизени..преди това БСП също ще се реаорганизира. И в Устав и в Колективен орган. Държава не се ръководи с лъжи! Особено, ако те са станали навик. Алчните ще бъдат разобличени.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Перо

    6 0 Отговор
    Тази етническа партия ДПС беше незаконно създадена и отдавна трябваше да бъде закрита! Няма аналогова етническа партия и е забранено в ЕС. Как се допуска чествания на терористични актова на една терористична организация! Борбата и “героизма” им се състои в това да поставят бомби във вагони за майки с деца!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 На този малко акъл му наляха

    0 0 Отговор
    Чавката отново го обезуми.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 гого

    3 0 Отговор
    Тоя много се е превъзбудил ,хахахахх Ататюрк е бил човек на народа , не крадец и доностник на държавна сигорност като доган .а каквото Ататюрк е направил за Турция ,нашия крадец доган 100 житота да има няма да може .гоподин бокКарадайъ хайде се скрий че не си интересен
  • 53 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хасковски каунь":

    Те не си хванаха пътя сами, беше се стигнало на ръба на война за тива всички турски мъже бяха интернирани временно по военни поделения на сръбската граница, че бай тошо от зор пусна:) иначе щеше да има патаклама:) сега без патакламата сме вилает:)

    Коментиран от #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ===

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Това е приказка.
    Да имаме две на ум за набиването на клинове между етносите, религиите и социалните ни прослойки.
    И източните, и западните демони обичат да правят такива мръсни, мръсни номера.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Реалист":

    патаклама имаше! И мъжете не са ги карали никъде!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Да, обаче....

    6 0 Отговор
    Речите му са за аудитория пред ученици в 4-5 клас, изпълнени с излишен и донякъде неразбираем патос. Излага исторически факти, пречупени през пропагандната им призма. Само да не забравяме, че народа не е ДПС и всеки има своя принос през годините на прехода към демокрация.
  • 61 Ашкоолсум бе, Карадаятъ!

    5 0 Отговор
    Ашкоолсум бе Карадаятъ! Кемал Ататюрк е голям държавник, който направи от Турция съвременна и европейска държава! А вашият султан - агент Сава, познат и като Аамед Доган, спъна, по поръчка на КГБ, на ДС и на БКП, нормалното развитие на държавата ни, пречеше по всички начини на демократичните промени и служеше безотказно на Кремъл! Това направи вашият султан бе, нищожество с Феса! Виж, за себе си направи много - още преди 31 години заяви, с целия си присъщ на ДС- функционер цинизъм, че е милионер в зелено! Помниш ли този момент бе, Карадаятъ?! След това много бързо стана и милиардер - "Муртигруп", "обръчи от фирми", рушвети, комисионни, пак по поръчка на ДС свали достойния Стефан Савов от председател на Парламента, после се прегърна с мъчителите на българските турци - комунистите, които ви смениха имената и ви прогониха от България, после Иван Костов го натика в миша дупка, гласчето му не се чуваше, после, с негова помощ, КГБ и ДС докараха мадридския комарджия, обеднял като църковна мишка и пропилял всичко, което е имал по казината на Европа, комарджията пък за благодарност вкара етническото ви антибългарско ДеПеСе във властта, даде ви под аренда селското стопанство, което сколасахте за 25 години тотално да унищожите, после си построи дворци, сараи, незаконни пирстанища, обслужващи единствено и само Кремъл, щеше да си купува и летяща чиния! Само че, Карадаятъ, това венцехвалене на сарайското чудовище, което, ако не се беше пръкнало на белия свят,
  • 62 Кукуригу

    4 0 Отговор
    Не Ататюрк,направо Ленин!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ФАКТИ

    1 0 Отговор
    За да има мир на балканите балканските страни трябва да излязат от НАТО и ЕС и да създадат балкански съюз.
    По добре да сме в съюз България, Турция, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Гърция, Северна Македония и Румъния и тогава всички ще се съобразяват с нас защото балканите са на геостратегическо място.
  • 65 скрий се

    4 1 Отговор
    Не принизявай Ататюрк до ДС агент до КГБ доносник и не е работил срещу народа си за собствена облага.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Мехмед

    1 1 Отговор
    А защо речта не е изнесена на майчин турски език? Това също е асимилация.
  • 70 Ой Ой

    2 0 Отговор
    Дпс и те не знаят на кого днес да се кланят. Кланеха се дс турците доносници на др Живков, кланеха се на КГБ, на Туркие, а последно станаха и либерални господари на Америка. Не на два, а на четири стола са седнали и чакат към къде ще завие Бг и там и те. Хитри лисици са дпс.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Истини

    0 3 Отговор
    Само те дпс ощетени от режима на др Живков, а защо не кажат Бг депутати, как след 1944 са убивали дс, кгб, цк на бкп, невинните хора, от интелигенцията. Името не прави човека, но отивайки на запад сте с български имена, а в бг се турпеете и обиждате християни, че не ставали за чеп зеле, мързеливи и крадливи. Настройвате циганкте срешу християните и тъй като бг е разграден двор правите дпс и сие, както на вас ви е изгодно с герб и тръгнали сте от герб по помашките села да агитирате с дпс и да блокирате новите млади възпитаници на Харвард . Крадохте вие и днес си вижте палатите навсякъде, от де къде са ви парите и това го знаем, но нейсе
  • 75 Анонимен

    1 0 Отговор
    Всички от кгб дс, следва до един списъци с 3 имена, адреси, егн
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Тома

    1 0 Отговор
    Значи агент сава от д.с. .А стига бе
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове