Last news in Fakti

30 Май, 2022 16:52 1 807 16

Иванов скочи на Дунчев: Пречи на коалицията

  • александър дунчев-
  • иван иванов-
  • коалиция

Притеснява ни с какви бизнес кръгове работи Дунчев и какви задачи му поставят – може би да се доунищожи българската гора, попита министър Иванов

Иванов скочи на Дунчев: Пречи на коалицията - 1
Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция по горите, според коалиционното споразумение, излизат от Министерството на земеделието в най-скоро време, за да преминат към Министерския съвет. Това каза на брифинг в Монтана министърът на земеделието Иван Иванов, цитиран от пресслужбата на ведомството.

„За момента те са 100% под контрола на заместник-министър Иван Христанов, който е представител на “Продължаваме Промяната”, добави Иванов.

Александър Дунчев, който е представител от същата политическа сила, вече пречи и на стабилността на коалицията, и на своята партия, и е крайно време да се вземат мерки за действията му, допълни още земеделският министър.

Той подчерта, че волята на ръководството на министерството е за прекратяване на всички корупционни практики и запазване на българските гори. Министърът посочи, че откакто е поел поста, Агенцията по горите и държавните горски предприятия са извършили над 150 хиляди проверки, съставени са хиляди констативни протоколи, както и наказателни постановления. Той увери, че целият екип на министерството работи, за да се гарантира прозрачност в управлението на горите.

Притеснява ни с какви бизнес кръгове работи Дунчев и какви задачи му поставят – може би да се доунищожи българската гора, попита министър Иванов. Той беше категоричен, че подобни действия няма да успеят да разрушат създаденото доверие в министерството и в екипа, в който има представители на БСП и "Продължаваме Промяната". Иванов допълни, че не е редно въз основа на документи със съмнителен произход да се твърди, че се извършват злоупотреби в министерството и определи това като лъжа, която се разпространява в публичното пространство.

Министър Иван Иванов припомни, че вече са разкрити 36 склада за директна продажба на местното население на дърва за огрев, като предстои броят им да се увеличи в следващите дни и за тях вече отговаря ресорен заместник-министър.

„Тази тема, колкото и да се опитват да я експлоатират в посока, че се извършват злоупотреби, аз ви гарантирам, както и представителят на ПП в министерството, че злоупотреби не се извършват. Не считам, че трябва повече да се дава гласност на подобни теми“, заяви в заключение министърът на земеделието.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    26 5 Отговор
    Ако на коалицията й пречи Дунчев, значи на МОМЕНТА ЦЕЛИЯТ УПРАВЛЯВАЩ СБИРТАК ДА СИ ХОДИ!!!!!!!!!!! Дунчев реално се бори срещу корупция, обезлесяване и безразборно унищожаване на българските гори/ природа. Дунчев се бори срещу некадърни политически назначения на зависими от задкулисието хора! Тоя министър да си ходи, за да не го изгонят с камъни!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Бойко Разбойко

    12 12 Отговор
    Седя си дома у бащината ми къща и ви гледам сеира, мили мои! Нали искахте да си отида, е отидох си, и ся кво ще правите? Пръснаха ли ви диииирнициите тия "Новите, Младите, Образованите, Некорумпираните", направиха ли ви живота "..по хубав от песен, по хубав от пролетен ден..." или се чудите дали изобщо ще изкарате зимата? Сори, ама, ще си сърбате помията цялата, дето ви я сервират цяла година тия мошенници и ще мълчите, щото това заслужавате! И солбта ще изядете и боя, и парите ще платите накрая! Аз поне бях чел "Винету" и "Оцеола", а па тия новите не са чели нищо, но пък са изкарали краткият Харвардски курс:- "Как да ограбим и фалираме държава от малоумници"! Ай честито на печелившите!
  • 3 Фактите

    23 6 Отговор
    Сиреч пречи на алиш-вериша на БСП и на продължаването на практиката от времето на Боко.
  • 4 Българка

    19 4 Отговор
    „Тази тема, колкото и да се опитват да я експлоатират в посока, че се извършват злоупотреби, аз ви гарантирам, както и представителят на ПП в министерството, че злоупотреби не се извършват. Не считам, че трябва повече да се дава гласност на подобни теми“, заяви в заключение министърът на земеделието."
    Хора, това напомня ли ви министЕрката Танева, която призоваваше да СЕ КРАДЕ ТИХО? А нормалните гласоподаватели считаме, че такива управляващи не трябва дяа имаме! Не за това хората се довериха и овластиха тия управляващи. ОСТАВКА НА ИВАН ИВАНОВ! И не зная дали само това...............

    Коментиран от #10

  • 5 Мила ми Българко

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    не видиш ли че тая "коалиция" е дошла на власт и се стиска за нея само за да крадат, като невидяли! Че БСП стоят гладни милите от 2015 година и вече се самоизяждаха по между си и сега да пуснат кокала? Айде де! Ами другите "Новите", а па те па са още по нагли и крадливи и от БСП-то. Комунягите като крадът поне се крият, а тия от Промяната направо се хвалят пред всички медии, като са ограбили някой милион, подарили са още някой друг на някой приятел, нарушили са законите и Конституцията или са сторили някоя магария с държавата!
  • 6 ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ

    10 11 Отговор
    Преди викахте "Асфал не се яде!", ама сега ще ядете, това което посяхте на Протестите на Промяната от 2020! Да ви е вкусно!

    Коментиран от #7

  • 7 едно мнение

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ":

    А ТИ ЩЕ ВРЪЩАШ ВСИЧКО, КАКВОТО СИ ДОКОПЪЛ В ЕВРО!!!
  • 8 крадци

    5 0 Отговор
    Когато ви настъпят по мазола започвате да търсите под вола теле.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 едно мнение

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    БСП винаги е била подла! Тя използва българските гори за собствена изгода и набиране на избиратели!! Но ще си получи заслуженото!!!!!
  • 11 Мирослав

    15 3 Отговор
    Дунчев е човекът направил и правещ най-много за спиране на злоупотребите и корупцията в този парламент. Явно пречи много на далаверите и кражбите. Щом баш БКП министрите реват, значи яко ги е настъпил по мазола. Това е добре, много добре. Браво Алекс Дунчев! С теб сме. А тия с мазните физиономии дето под "стабилност на коалицията" разбират "да си крадем на воля" да оттичат в канала.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Тошо

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мирослав":

    Дунчев все още нищо не направил, има добри намерения но има и цел, той да обере лаврите на всички работили лесовъди! А той не е даже горски стржар, а жаден за власт природозащитник!
  • 13 Не не

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Мирослав":

    Дунчев защитава кръг тлъсти фирми също. Промените целят да останат неговите едри риби и да си правят монополно каквото искат в горите в цялата страна.
    Той нищо не опазва
  • 14 Вампир

    7 3 Отговор
    Дунчев пречи на далаверите на мръсните комуняги.
    Нищо по различно не са от бандата "НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ" на БАНКЯНСКИЯ ПРОСТАК.
  • 15 Хайде де

    4 2 Отговор
    Дунчев си е много добре, вие др.Иванов сте далавераджиите и пръта в каруцата
  • 16 ФЕЙК

    4 1 Отговор
    Корифеят на селското стопанство в България И. Иванов /Малък Шошо/ учил "за право" и баща му го натика в СИК, доктор по ИСТОРИЯ във световния Шуменски университет виждал нива и крава само от пътя! Като на д-р по История да ти напомня , че сте точно копие на коалицията "Народен Блок" 1931-34 г. раздирана от противоречия в борбата си за министерства - ТЛЪСТИ ДРОБЧЕТА и от корупция! Връх в нея е министъра на железниците Стоян Костурков прибирал по 10% от заплатите на всеки жепеец. Колкото до ДАЛАВЕРАТА С ГОРИТЕ която правите и вие Хайтов я описва в разказа "Гола съвест", екранизиран през 1973 г. Героят на Константин Коцев - е горски, който се опитва да спре изсичането на гората. Накрая отчаян погребва снимката на правителството на Блока. Самият блок пада с военния преврат от 19. май 1934 г. Но сега и истинска армия нямаме! Но дерзай Малък Шошо - кака ти Курни те пази!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове