Last news in Fakti

30 Май, 2022 22:50 1 360 21

Изплатени са над 52,4 млн. лв. на хотелите, подслонили украински бежанци

  • изплатени пари-
  • хотели-
  • украински бежанци

От министерството на туризма уточняват, че изплащат само нощувки, данни за които са "засечени от 3 източника", а на подалите заявки места за настаняване, където има несъответствия, ще се даде възможност да представят доказателства за настаняването и храненето на бежанците

Изплатени са над 52,4 млн. лв. на хотелите, подслонили украински бежанци - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма е изплатило над 52 милиона и 400 хиляди лева на хотелиери, приютили украински бежанци. Средствата обхващат субсидираните нощувки за месец април на над 67 000 бежанци в 687 места за настаняване, съобщават от БНР

От министерството уточняват, че изплащат само нощувки, данни за които са "засечени от 3 източника", а на подалите заявки места за настаняване, където има несъответствия, ще се даде възможност да представят доказателства за настаняването и храненето на бежанците.

Извършеното плащане е по втория отчетен период, обхващащ месец април. За предоставените на бежанци нощувки през май, хотелиерите ще могат да подадат документи между 1 и 5 юни. Дотогава заявки могат да подадат и собствениците на места за настаняване, които са приютили бежанци и през март и април, но до момента не са го заявили.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йоко

    45 3 Отговор
    А за българските деца капачки и някакви Коледи!А бе докога тоя загубен народ ще трае това!?!?

    Коментиран от #3

  • 2 ежко

    30 4 Отговор
    Прост сметка:52 милиона разделено на 6 милиона българи е 8,6лв.Като извадим от сметката едни личности, дето по принцип нищо не плащат, на работещите българи са изхвърчали грубо по 20 лева от джоба.Това е само за хотелиерите......
  • 3 допълнение

    31 2 Отговор

    До коментар #1 от "йоко":

    Българската Коледа 2022 събра 2 500 000 лв.
    Тук са хвърлени 20 ПЪТИ повече средства
  • 4 От къде

    25 3 Отговор
    По дяволите се взеха тия милиони! По принцип сме свикнали да няма за здравеопазване, за социални нужди,за пенсии и какво ли още не!

    Коментиран от #10, #11

  • 5 Българин

    27 3 Отговор
    52 милиона по бедни за да храним богатите Укри и да се харесаме на чичо Салам?

    Коментиран от #13

  • 6 Хахаха

    7 2 Отговор
    Да живеят българските пенсионери
  • 7 видяхме им благодарността

    15 3 Отговор
    Бежанци ли ? Глупости - туристи с претенции. Нито един българин, дори и тези , които спят по пейките, защото са бездомни, не е получил такова внимание и помощ. И къде е благодарността? Не желаят да отидат на места, където няма лукс, искат автобуси да ги разхождат до градовете, да има климатици, лекари, удобства за деца, лични лекари, асансьори. Добре ли са тези хора ?
    Знаят ли как живеят нашите майки и бащи, как оцеляват семействата с малки деца, знаят ли, дали до всеки българин достига здравната помощ, автобусът, възможността да ползва почивните станции и хотелите, дори за седмица и то срещу заплащане.
    Хайде малко да се засрамят, а ? Днес нашите политици спорят дали да дадат на хората по няколко левчета , ей така,
    "от кумова срама", а тези с безкрайните си претенции, ще заплашват, че ще си ходят. Ами да си ходят.
  • 8 Гръч

    11 2 Отговор
    Оставка на фашисткото правителство.40 милиона се хвърлиха за плюене в пликчета,50 милиона за хотелите с бежанци...що за идиотска държава сме а пенсионерите чакат европейски пенсии а народа европейски заплати
  • 9 Станка

    4 2 Отговор
    Викнете ги в София украинските бежанци!
    Места и леглова база има свободни за над 3 милиона хора
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Събрани са от дарените заплати на....

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "От къде":

    Кокорчо,Тъпчо и БЪЛГАРСКИТЕ инвалиди!Големи дарения ще пристигнат и от маалите...Проблема им е в транспорта!Много бакър и много железо е насъбрано....Дано пак не ми изтрият мнението🙊
  • 12 Българин

    2 5 Отговор
    Чета изпълнените с животинска омраза към украинците русофилски коментари. Сигурен съм, че всяко едно от тези мразещи същества ще се закълне, че е православен християнин. Но тяхното православие всъщност е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! Не важат и правилата за състрадание и помощ към ближния! Има единствено обожествяване на психопата Путин и фашистка Русия!

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Един боклук

    3 0 Отговор
    в женски дрехи, плещи простотийте в ефира на нова за бежанците в западна Европа в сравнение с тук, че там получавали пари а тук давали от собствените си и то гривни. А този женски буклук какво ще каже за скъпите и луксозни автомобили и саковете пълни с долари и евро. Били свикнали на луксозен живот, а тук не им го подсигурява ме. Ами овца тъпа, да си ходят там където им е бил луксозен живота, тук са бежанци и ще се съобразяват с това което им се предлага. Между другото на запад ги слагат в хотели с далеч по лоши условия и нагъчкани като сардели в консерва.
  • 15 Ами тези

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    укри които са тук със скъпите си коли и пълните сакончве с долари и евра, въобще не са за оплакване. И въобще не ми е жал за тях. Аз не бих си напуснал страната, а тези за мен са предатели. Да си ходят с претенциите в Укрорандия.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Анонимен

    1 0 Отговор
    Украинците и претенции имат. Навремето са ги заселвали в села без ток и вода идващи от войни и днес са над 80 г и живеят по зле от кучета и котки и мълчат. Не знаят града. Може би е прав бил путин, знаем ли истината. В Бг смед 1989 български деца в някои провинции не се раждат, а те претенции, и на запад им било трудно. Хляб без кора няма. Там на запад се работи на 2,3 работи, за да оцелеете, или като имате 3 деца, запада,.?, трябва децата ви да са родени на запад, а не в Украинския град, село. Лесно къде има, на масата и някой да ви сервира. Да, не ви опрекваме, всеки си е прав, но много българи живееха ок по време на ссср, но днес е клошар и се труди, копае, за да си купи скъпите лекарства, да си отремонтира нещо повредено и прочуе. Бъдете здрави и се съхранете, че нервите са неизлечима болест, която засяга целият организъм на човека.
  • 19 Z Ентропа 2009

    0 0 Отговор
    Ако Еврапа е дала 40 евро на калпак, а у нас те са 20 евро - 40 лева , то при кой "наш човек" остана разликата?
  • 20 Кирчо Лъжеца

    1 0 Отговор
    ЕС ни даде 148 000 000 Евро за украинските бежанци и те им се полагат по право! Калинка похарчи до тук кръгло 48 млн.Къде са останалите сто милиона евро???
  • 21 Бай Ставри

    0 0 Отговор
    В края на април ЕК преведе на България 148 360 870 евро предназначени САМО за украинските бежанци.
    Въпреки, че парите бяха за конкретна цел, вицепремиерката Калина Константинова заяви още тогава, че 100 млн. евро ще са за "други цели", а само 49 млн. евро ще са за бежанците. Това нейно изявление в края на април е скандално и ако е станало реалност, то може да се наложи да връщаме средствата на ЕК, защото парите бяха САМО за бежанци.
    Та България е получила външно финансиране, което няма нищо общо с българските данъкоплатци или некадърното правителство, но някаква Калина днес размахва пръст на изпаднали в беда хора и ги плаши с лоши условия на живот. Калинке, плаши гаргите, ако искаш, НО преди това върнете парите!
    Къде са парите, тарикати?
    Къде са и нашите пари от заемите, които теглите на наш гръб?
    Къде са онези 8 млрд. лева от спрените кражби?
    Ще отговорите ли или да попитам така: Знаете ли къде е сградата на ЦСЗ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол