Last news in Fakti

11 Юни, 2022 10:40 2 098 27

Боян Балев: Реално БСП не е на власт

  • боян балев-
  • бсп-
  • власт-
  • кирил петков

Националният съвет на БСП ще проведе пореден пленум, на който единствената задача ще бъде да легитимира оставането във властта като единствен шанс за оставането на самата Корнелия Нинова начело на партията

Боян Балев: Реално БСП не е на власт - 1
Снимка: News.bg

Националният съвет на БСП ще проведе пореден пленум, на който единствената задача ще бъде да легитимира оставането във властта като единствен шанс за оставането на самата Корнелия Нинова начело на партията. Това заяви за News.bg Боян Балев, член на Националния съвет на БСП и кандидат за лидер на червената партия.

Утре левицата ще проведе заседание след оттеглянето на ИТН от властта. Всъщност тезата, че БСП е на власт е спорна - на власт са Нинова и Калоян Методиев, който не е социалист, но очевидно взима решения и по партийни въпроси - от кадровите назначения, до промяната на идеологията от социалистическа към консервативна, допълни той. По думите му нищо от политиката на правителството дори не подсказва, че в него участва лява партия. В кризата се говори само за подпомагане на бизнеса, сякаш българските капиталисти са социално слаби, критикува Балев.

Увеличението на пенсиите очевидно няма да компенсират инфлацията, според него. "За половин година във властта БСП като партия на наемния труд не може да каже, че правителството по някакъв начин е подпомогнало хората на труда. Само във ВМЗ "Сопот" уж ще има по-високи заплати, но в резултат на протестни действия на работници и синдикати", каза още социалистът.

"Сгрешен е подходът към доходите. Пенсиите са функция на осигуровките на работещите, което означава, че първото условие да има достойни пенсии е да има достойно заплащане на труда в България. Ако БСП допусне даже минималната работна заплата да остане на това ниво въпреки високата инфлация това ще е тежък провал, който обезсмисля присъствието на социалисти в министерствата на икономиката и труда и социалната политика", допълни Боян Балев.

Груба грешка на Нинова е заявената подкрепа за Кирил Петков, по мнението му. "Кое точно подкрепяме? Подкрепяме ли смяната на доставчиците на газ и новите по-високи цени на природния газ и парното? Подкрепяме ли глупавите излишни русофобски изказвания на Петков? Подкрепяме ли усилията на Петков и ПП за сваляне на ветото за Македония?", попита той. Изключително проблематично за партията е, че излизат все повече факти за това как българско оръжие стига до Украйна през Полша и други посредници, смята социалистът.

"Нинова упорито отказва да ги коментира и бяга от тази тема. Вече дори наши членове и симпатизанти са убедени, че под ръководството на Нинова и Калоян Методиев се реализира огромен износ на военна продукция за Украйна. Ако не може да спре един такъв износ, то Нинова поне да спре да лъже, че нито един български патрон не отива за Украйна", посочи още Балев.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кака ти курна

    16 1 Отговор
    трай бе! важното е че усвоявам!
  • 2 Мдаа..

    21 4 Отговор
    Реално Козяк е на власт,ма тва не е новина..
  • 3 Само

    12 0 Отговор
    каката на власт !
  • 4 Само Нинова е на власт

    12 1 Отговор
    Защото иска власт.
  • 5 Грую

    11 1 Отговор
    Този "честен" социалист караше по времето на Тато мотор БМВ за 15000 марки.Аз не можех да си купя дори Симсон,защото бяха с ред и ги купуваха само партийни другари.Толкова за морала на комунягите.Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #27

  • 6 Кака ви Кури

    4 1 Отговор
    Дреме ми на шошоната,какви ги плещиш.
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 2 Отговор
    Когато синчето ти е в САЩ на заплата с четири нули , ти каква точно ПРОлетарийка си ‼️‼️
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 3 Отговор
    Абе , Киро верно ли се е фанал за парапета❓❗❓❗❓❗
    /който видя снимката разбра/
  • 9 Тоя па

    7 2 Отговор
    То, според коня, реално и Путлер не бил нападал Украйна. Гаче ли един и същ е правил и рашистите, и нашите комунета. Дъно.
  • 10 Какво искат десните

    1 2 Отговор
    : Какво искат десните икономисти: Искат пазарна икономика: Ако едно предприятие обяви 100 работни места, и се явят 1000 кандидата, да получат работните тези 100 които са съгласни да дадат най-много труд за най-малко заплаане. Затова десните икономисти са против минималното ограничено заплащане, защото безработицата предполага падане на заплащането. (Съответно заплатите трябва да нарастват ако няма работници, но тогава десните икономисти мълчат или искат държавата да внесе евтин труд.) === Десните икономисти очакват безкрайно падане на цените, чрез безкрайно падане на цената на трудът. Съответно трябва да има безпрепядствен внос на работници и стоки. Дефицитът се бори с висока цена. Ако за природен газ или ток има 1000 предприятия потребители, но той стига само да задоволи половината потребители, значи цената трябва да отреже половината потребление - потребителство, докато се откаже излишното потребление. Но десните икономисти мълчат, че искат това, защото това е пазарно. .. Искат не повече 10% от БВП да отива за данъци, 5% за армия, полиция и администрация, и 5% за бедните или базов доход. ................................................................. При дефлацията има проблеми, че банковите депозити и заемите са в номинал, ако цените падат - дори главницата няма да може да се върне. Борсите са важни за пазарната икономика защото подсказват реалната цена на пазарат и пазарът в светът - световната цена. При падащи цени по принцип и борсите се сриват. Из
  • 11 Какво искат десните.2

    1 2 Отговор
    При дефлацията има проблеми, че банковите депозити и заемите са в номинал, ако цените падат - дори главницата няма да може да се върне. Борсите са важни за пазарната икономика защото подсказват реалната цена на пазарат и пазарът в светът - световната цена. При падащи цени по принцип и борсите се сриват. Изобщо трудно се работи с променящи се цени. Но сега вече има БИТКОЙН, извън държавната намеса и расте, пазарно, а златото не расте. ..... По принцип парите може да са стокови, фиксирани в 10 стоки, изплащащи се на всеки 5години, и тези пари - облигации да се сменяват всяка година и така изплащането се отлага, но който ги задържи ще получи стоката. Но пак държавата трябва да го прави, как може частник да го прави, да прави тези пари, може би банките? .... При роботизацията, падат и работните места, значи и заплатите, а ниски заплати плюс малко работници - ще е доста понижено номинално потребление. Как си я представяте тази утопия, възможна ли е математически. Очевидно банките, заемите отпадат, ако номиналните доходи падат. Доходите номинално падат, а дали и реално падат? И спестеното като доход от бизнес и труд, ще спестяват търсенето. Тоест ще трябва да пада цената. ........
  • 12 Какво искат десните.3

    1 2 Отговор
    .... Дали е възможно всичко това? Богатите икономики не го прилагат, не го искат. Всички искат потребители от богатите страни с фиксирано минимално възнаграждение и огромни заплати плюс социални помощи и социална държава. При сегашната пазарна икономика в светът, има скачени съдове на стоките и услугите които пътуват, и те са на еднакви световни цени, но заплатите не са като скачени съдове в световен мащаб. Така всичко което пътува и е произведено от бедните страни отива при богатите страни понеже бедните имат по малко доходи - съответно и по-малко възможност да купуват, и цените падат на богатият пазар в сравнение ако са затворени икономики, а в бедните пазари не остава стока за да свали цените..
  • 13 мдаааа

    5 0 Отговор
    И на тоя през устата говорят станишев, гергов и т.н. израсли със златни биберони!!!
  • 14 Нова опорка

    5 0 Отговор
    Затова ли се бетонират по институциите? БСП винаги са били на власт дали публична или пасивна, както при пушачите, но вместо дим получават милиони и хотели. Лицемерни сте.
  • 15 Какво искат десните.4

    1 2 Отговор
    Опонентите на запад, опоненти на десните пазарни идеи вярват, че държавата връща в икономиката, спестеното, като го взима като данъци. Опонентите вярват и в мултипликацията. Ако изплатим 5 милиарда за пенсии, нови пари, нови плащания, тези пари къде ще отидат? Те няма да свършат в стомасите на пенсионерите, а ще отидат в джобът на бизнесът и в джобът на работниците. После от джобът на работниците и от джобът на бизнесът ще отидат в джобът на друг бизнес и други работници, и това освен - че води до производство на нови стоки - ново производство - увеличено производство, това отделя веднага 20% от тези 5-милиарда да отидат в държавата - като ДДС, и още 10% като данък доход, и като акцизи. И като се превъртят няколко пъти от джоб на джоб и тез 5-милиарда се връщат в държавата, като увеличават и БВП и работни места и заплати и печалби.. ТОВА Е МУЛТИПЛИКАЦИЯТА - кой ще я отрече? тя направи богатите икономики богати!

    Коментиран от #17

  • 16 Аз от народа

    7 0 Отговор
    Толкова са нагли и безочливи, че дори не се крият. Иначе го раздават социалисти и сладки думи за бедните и несправедливо ограбваните работници. Ама чакай и те фирми имат, и те хотели имат, някой трябва и на тях да ѝм работи за без пари, докато си пълнят офшорките и си купуват яхти и луксозни возила. Първи с усмивките на снимките с партийните величия..
  • 17 А дали ама надали

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Какво искат десните.4":

    Каква част от парите стигат до работниците, всеки може да се досети, то се и вижда и усеща. В една реална и справедлива икономика, това може да е така, но в икономиката на феодалните мутри в България, това е абсолютно противоположно. Вместо парите да стигат до работниците, те отиват по офшорки, шекмеджета и хотели.

    Коментиран от #23

  • 18 Какво искат десните.5

    1 1 Отговор
    Къде са математиците, и къде са изкуствените интелекти и софтуери - определящи пътят на парите и реалното развитие на всичко в икономиката. 1000 милиарда долара струват новите криптовалути, това е 20% от всички отпечатани пари в светът. Но не казват, че те правят инфлация. Нито казват за електронните плащания - които макар и временни пари - като чековете, реално увеличават паричната маса. Ако в една икономика паричната база от родна валута е 2% от БВП, а в друга паричната база е 20%, реално и в двете държави цените ще са еднакви в световна валута - долари - биткойн - евро - в световни цени. Какво, че крептовалутата се прави трудно, не се печати, нали реално са произвели за 5 години валута равна на 20% от световните банкноти и монети.

    Коментиран от #19

  • 19 Математика

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Какво искат десните.5":

    Хайде да преброим милионерите и хотелиерите в БСП? Хайде да ги преброим, всеки вярвам може да извършва простото математическо действоие събиране. И да броим, колко милионери, хотелиери, джипкаджии, яхтаджии, офшорковци ги има и в БСП? Тогава, ще си проличи, кой бил и, кой не бил във властта. Каква е раликата между дясна буржоазия и лява буржоазия, които са се клели в парите и в тайните служби на чужди държави?
  • 20 И слава Богу че не е!

    1 1 Отговор
    Още имаме спомени от миналото.
  • 21 Госあ

    4 1 Отговор
    Пфффф еми май, май е точно така. Ами хайде да махнете крушовската и да престанете да хленчите и да се оправдавате, А ? Кой я сложи за шефка ? Марсианците ?
  • 22 Какво искат десните.6

    1 2 Отговор
    Дясна икономика има в периодът 1893-1929г. тя довежда Първата световна, Голямата Депресия и Втората световна война. . След 1929г. любимецът на Хитлер - Александър Цанков се обявява за създаване на „върховен стопански комитет“, който да изготвя стопански планове, и за национализация на определени икономически сфери. Той заявява, че „социализмът трябва да стане по необходимост малко буржоазен, а буржоазията, малко социалистическа“. Картел от икономики е ЕС, НАТО е картел от армии. И картел от всички фирми в държавата. Това можело да се постигне с форма на правителствен контрол над браншовете и работническата класа (наричана „корпоративна държава“ от Мусолини). .... Хитлер: „Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество“ .. В много отношения фашизмът, десният социализъм, Маркс нарича буржоазният социализъм и консервативният социализъм, той е враждебна реакция към провала на икономиката от вида laissez-faire и проява на страх от левицата.
  • 23 ТРЕНД

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "А дали ама надали":

    Когато масово взеха заеми преди 15 години, за три години 30 милиарда лева. Имотите поскъпнаха. 3-милиона имота от 15 000 лева станаха на 150 000 лева. Тоест народът забогатя със 400 милиарда лева. ВДИГНАХА МУ СЕ АКЦИИТЕ!! За 3-години. БВП по номинал се качи от 3 500 ДОЛАРА на глава до 7 000 долара на глава, преди ЕС. Тоест паричната производителност се качи с 25 милиарда долара ГОДИШНО. С 10 милиарда долара скочи земеделската земя, още тогава, което влезе в джобът на милиони семейства.
  • 24 питам

    2 0 Отговор
    Нинова, БСП партия на НАЕМНИЯ ТРУД ли е или на ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ?
  • 25 Нормално същество

    1 0 Отговор
    На дъното си мъж може да е жена в мъжко тяло, но на върхът си става от него мъж в мъжко тяло!
  • 26 МАЛКА пенсИЯ

    1 0 Отговор
    ...един ствен шанс,ЗА ОСТАВАНЕ,НА СОФРАТА,КОКАЛА,С МНОГО МЕСО.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове