Last news in Fakti

17 Юни, 2022 22:20 3 463 22

Григорова: Бюджетът трябва да се промени за нуждите на хората и бизнеса

  • ваня григорова-
  • бюджет-
  • здравна каса

Икономистът заяви, че ако на второ четене нуждите на хората в Здравната каса не бъдат чути, ще има протести

Григорова: Бюджетът трябва да се промени за нуждите на хората и бизнеса - 1
Кадър NOVA NEWS

“Бюджетът трябва да се промени така, че да отговаря на нуждите както на гражданите, така и на бизнеса. Иначе актуализацията му е безсмислена”. Това заяви в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS Ваня Григорова, икономически съветник на президента на КТ “Подкрепа”.

“Ако не бъдат наложени тези промени както ги искаме, ние смятаме, че този бюджет няма да е устойчив”, каза още Григорова.

По думите ѝ, ако не бъде отговорено на нуждите на бизнеса, ще има двойно по-висока инфлация, отколкото е настоящата.

Към днешна дата тя е 15,4%. “Инфлацията в момента е такава, каквато не сме виждали от години”, каза икономистът и заяви, че “всичко това се случва заради увеличението на цените на енергоресурсите”.

Синдикатите изразяват критики към бюджета, които обаче не са чути от управляващите, каза още Ваня Григорова. “Особено що се касае до увеличението на минималната работна заплата. Това ще се отрази много тежко на българските граждани и на управляващите”, поясни тя.

Икономистът заяви, че ако на второ четене нуждите на хората в Здравната каса не бъдат чути, ще има протести.

“Колегите, които са там, ще минат към безсрочни, ефективни стачни действия. Вече беше проведена едночасова стачка в понеделник, това ще продължи”, категорична бе Григорова.

Икономистът коментира и политическата обстановка у нас.

“Много е лесно да говориш за морал, когато си извън политиката и е много трудно да го спазваш, когато вече си вътре”, заяви тя и допълни, че има възможност “в следващите няколко дни да бъдат склонени и други депутати да се присъединят към управляващата коалиция, поне по отношение на гласуването и подкрепата за нея, така че да може да мине бюджетът”.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сюн 🌟

    20 14 Отговор
    Ритай ДПС-ари, Киро, с теб сме!
    ПП - 121!

    Коментиран от #8, #9

  • 2 НЕ НЕ НЕ

    32 1 Отговор
    Айде пак на тоя бизнес. Биснеса, който кара коли аз милиони, има скъпи къщи по целия свят и който в същото време експлоатира най-ценният ресурс на тая държава - ЧОВЕШКИЯТ.
  • 3 Абе руснаците казаха

    17 0 Отговор
    че парите вече не важат. Бюджет може да имаш ама да няма какво да купиш. Финикийските знаци не стават за ядене.
  • 4 Алооо

    16 1 Отговор
    Глей да не ти изпаднат напращелите боци. Хехе.
  • 5 Анонимен

    12 0 Отговор
    Това ми прилича на детски филм за робин хут, взимаме от богатия даваме на бедния и тн до безкрай, а истината е, даваме на неравностойни и следим за злоупотреби всички.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ама

    6 5 Отговор
    Последните пет години от бюбета видях едни 900 кинта за децата, де каракачанката ги гласува предизборно, аре да си ходите вече а?
  • 8 Ама

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "Сюн 🌟":

    Не сме, повече никога нема да повторя грешката да пусна гласа си за кирю кокорю лена и чичо и министъра на екона, бобоковата мафия, та нали чичо им на бобоков назначаваше директорите у русе едно време тоя ка стана директор на брп 1986
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 безпартиен

    24 1 Отговор
    Защо нито един работещ в частния сектор не стачкува за по-високи заплати?Защото ако не му харесва заплатата и собственика не желае да се увеличи,започва да си търси по-платена с по-добри условия!На когото не му харесва заплащането,има пълното право да търси друга работа,да започне в частния сектор!Ама до сега не съм видял такъв да напусне сладката "хранилка" колкото и "малка" да е!Всички получаващи заплати от бюджета/държавен или общински/трябва да знаят,че за да се даде на едни,трябва да се вземе от други!Тези другите са единствено плащащите реално данъци и осигуровки-РАБОТЕЩИТЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР!!!
  • 11 оня с коня

    13 6 Отговор
    Много СЛАДКО обяснява Иконом. Съветничка от КТ"Подкрепа" колко е хубаво и РАЗУМНО/любимата дума на Нинова/ да се промени Бюджетът в услуга на Бизнеса и Хората,т.е. ДА СЕ АКТУАЛИЗИРА.И така - ЩО Е ТО "Бюджет":Това са една глобална сума ФИНАНСИ,която се предвижда да постъпи в Хазната от Данъци на Бизнеса и Граждани ,Такси,Акцизи и изобщо от всякакъв вид подобни Приходи,след което се гласува в Парламента.Ако всичко "мине по Вода",ПАРИТЕ ЗА ХАРЧЕНЕ от Правителството се разпределят по Периоди/Тримесечия и се предоставят на Правителството да оперира с тях- Заплати,Ремонти,Социални подпомагания,Субсидиране на Бизнес и т.н.И така:ЩО Е ТО "Актуализация"?Ами това значи че парите за отчетното Тримесечие са Свършили Предсрочно,и се налага да се харчат "Пари напред" от Следващото,пък като дойде следващото Тримесечие ...тогава ще му мислим!Е да,ама какво има за мислене,след като Парите ЗА ЦЯЛАТА ГОДИНА са изхарчени до Шушка и Кел Файда от каквото и да е Мислене?Ами за целта умните хора са измислили ЗАЕМА и точно това Прави в момента Правителството - вече опатка цели 9 Милиарда!Затова и Въпросната Григорова от Снимката да не приканва Сладко-Сладко да се "Актуализира" Бюджета,а да каже ЯСНО И ОТКРИТО че СЕ НАЛАГА да се тегли НОВ МИЛИАРДЕН ЗАЕМ...за доброто на Хората.
  • 12 Светлина

    25 3 Отговор
    Винаги се уморява да слушам това кречетало. Нула полза от приказките й.
  • 13 Комитов

    20 2 Отговор
    Ей не свършихте бе комунисти. Що не се хванеш на работа. Колко години само празни приказки говориш.
  • 14 Госあ

    20 4 Отговор
    Колко повече ма глигорова ? Колко повече ма ?
  • 15 АААААААААААааа

    15 0 Отговор
    Тази да ходи да пуска 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй, там са парите?
  • 16 гост

    11 3 Отговор
    НУЖДИТЕ НЕ СА ДА УВЕЛИЧАВАТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ . САМООСИГУРЯВАНИТЕ СА НА КРАЯ НА ВЪЗМОЖНОСТА ДА РАБОТЯТ И ДА ПЛАЩАТ , ДАНЪЦИ , ОСИГУРОВКИ , СКЪПИЯ ТОК , НАЕМИ И ВСИЧКИ ПРИСЪЩИ РАЗХОДИ ЗА ЕДНА МАЛКА ФИРМА . СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ , ЧЕ ДАНЪКА Е 10 ПРОЦЕНТА ПЛОСЪК . ЗАЩО ЗАБРАВЯТЕ ОЩЕ 5 ПРОЦЕНТА ДИВИДЕНТ , КОИТО ТРЯБВА ДА ПЛАТИМЕ ЗА ДА ПОЛУЧИМ ПЕЧАЛБАТА НА ФИРМА ОТ ЗАПЛАТА .. ЗАЩО ОСИГУРОВКИТЕ НЕ СА РАЗХОД ОТ ПЕЧАЛБАТА . НАЛИ ГИ ВЗЕМАТ И ОТИВАТ В ДЪРЖАВАТА . МАЛОУМНИЦИ , КОИТО ЖЕЛАЯТ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ИНФЛАЦИЯТА , КОЯТО УБИВАТ ВСЯКАКЪВ БИЗНЕС И ЖИВОТ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ох-х Ваня

    3 0 Отговор
    Винаги ми го изправяш .........

    Коментиран от #19

  • 19 даамане

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ох-х Ваня":

    И на менека, желанието лъха от нея та не мож се здържиш и спокоен да спиш.
  • 20 аре бе

    4 0 Отговор
    - Как отиваш на работа?
    - Със зор!
    - С какво имах предвид!?
    - С псувни.
    - Оффф... Питам те с какво стигаш до работата?
    - С депресия!
  • 21 ОБЕКТИВНИЯ

    6 0 Отговор
    Спрете с този "БИЗНЕС"! Не всички са за подпомагане! Така наречените "бизнесмени" си правят каквото искат:нови коли, екскурзии, къщи и какво ли не? Помощи за ток, заплати, ЕВРО ПРОГРАМИ... А увеличение на заплатите за работниците НЯМА! Лакоми, безскруполни и без възпитание.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове