Last news in Fakti

20 Юни, 2022 14:31 5 894 30

Катастрофа във Враца- моторист загина на място

  • катастрофа-
  • враца-
  • моторист-
  • загинал

По първоначална информация такси прави непозволен обратен завой и блъска моториста

Катастрофа във Враца- моторист загина на място  - 1
Снимка: bTV

Моторист загина на място при катастрофа във Враца, предаде кореспондентът на bTV в региона. Малко прeди 13 часа на оживен булевард в града такси излиза от бензиностанция и по пъврвоначaлна информация прави непозволен обратен завой.
В този момент по булеварда се движи моторист, според очевидци на видима възраст около 50-60 години. При удара мотористът изхвърча и загива на място.
Тече оглед на местопроизшествието, булевардът е затворен.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В градовете

    14 13 Отговор
    нямаше ли ограничения на скоростта?

    Коментиран от #3

  • 2 Брей

    5 4 Отговор
    това ли е най-правдоподобната статия за деня?
  • 3 Петър

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "В градовете":

    Да,има и е 50км/ч. която не е толкова опасна при удар.

    Коментиран от #11, #16

  • 4 Элиста

    14 12 Отговор
    Голям процент от мотористите гинат по пътя по една банална причина: отнемане на предимство! Сега някой ще напише, че няма как да прецениш някого, който кара с 300 при разрешени 90. И е прав, и не е прав. Прав е, защото законът е ясен. Това от една страна. От друга обаче, почти няма значение какво казва законът, защото на пътя си ти, не ЗДвП. Т.е., ти си онзи, който трябва да гледа, слуша и анализира. Ако не можеш да прецениш, че някой се движи твърде бързо за твоята бавна реакция - просто изкачай. А най-добре си стой вкъщи или ползвай градски транспорт. Все пак управлението на МПС без оглед на категорията, е преди всичко ПРЕЦЕНКА!

    Коментиран от #9, #18, #28

  • 5 Бил моторист от 1973/80-та

    21 14 Отговор
    Бог да го прости и Слава Богу , че е починал на място , да не се харчат излишни пари от НЗОК за лечението на такива говеда . Слава Богу , че не е затрил и някой невинен ... Това днешните ...какви мотористи са бе ... бетер японски камикадзета ...Мотористи бяхме ние едно време ... щото карахме мотори и не можехме коли да си вземеме и само за да си вършим някоя полезна работа ...Ама на кръстовища , светофари се редяхме чинно зад колите пред нас ...изчаквайки ...никакво "провиране " ... А вечер след 22:00 съм го бутал по инерция до дома , че БЕШЕ ЗАБРАНЕНО да се бръмчи посред нощта !

    Коментиран от #6

  • 6 Элиста

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "Бил моторист от 1973/80-та":

    Ако снимката от статията е актуална, излиза, че това не е никакъв мотоциклет, а скутер Пиаджо. Човекът е бил на 50-60 години. Т.е., отдавна прехвърлил онази възраст, за която приказваш. Нямам спомен някой да е чакал чинно на светофара без да се провира. Нито помня някой да е забранявал на мотоциклетите да се движат след 22 часа. Пишеш, първо, откровени и много злобни глупости. Второ, пишеш лъжи! Един ден някой да не каже, че не иска да ти плаща лечението, само защото цял живот си пил, пушил и ял вредно.

    Коментиран от #8, #12, #13

  • 7 да попитам

    7 8 Отговор
    А с колко км/ч е летял мАториста, преди да отлети окончателно при Създателя?
  • 8 Петър

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Элиста":

    Скутер Пиаджо(зависи точно какво е),също е мотоциклет.

    Коментиран от #10

  • 9 квя

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Элиста":

    Отнемат им предимство, заради баналната причина, че мотористите НЕ спазват ограничението на скоростта. Оглеждаш се, няма мотор, тръгваш..той върху теб, защото карал със 120 в града. А една точка е много по трудно да я забележиш от една кола. И точно за това МОТОРИСТИТЕ трябва да СПАЗВАТ ограничението на скоростта. Все едно някой да стреля с пистолет и ти да се помъчиш да прибягаш пред пистолета и да изпревариш куршума. Как ли пък не! Всяко МПС има минуси и плюсове и трябва шофиращите да се съобразяват с тях. Все едно да караш ТИР и да не се съобразяваш с габаритите му!

    Коментиран от #20

  • 10 Да знаеш

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    Мотопед - двигател до 50 cm3 - нужна категория за управлението му - М
    Мотоциклет - двигател от 50 до 2000 cm3 - нужна категория за управлението му - А

    Коментиран от #14

  • 11 Некой

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Я са фрасни с 50 челно в някой излязъл от пресечка и ела да обясниш колко е безопасно.
    За мотор говоря!

    Коментиран от #17

  • 12 Бил моторист от 1973/80-та

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Элиста":

    Абе ,келеш, явно си по-малък от децата ми ... Аз в 1977-ма бях се уволнил вече - танкист служих в Елхово ...студент във Варна първи курс без малко да ми вземат книжката точно на кръстовището де е днешният "МОЛ Варна" защото се направих на тарикат за да мина по-напред от един камион , но не видях ,че пред него бе КАТаджийската кола ...и хе така ...какво знаеш ти бе ...пубер ...
  • 13 квя

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Элиста":

    Човека не казва, да не шофира мотоциклет след 22, а да не се вдига шум. В това число става дума и за автомобили, много стриктно следяха за шумовото замърсяване. Навремето са ме връщали от технически преглед заради неработеща крушка на задният номер. На прегледа я чукнах и тя тръгна...но казаха оправяш проблема и пак наново минаваш преглед. Заради лоша маса на крушката два пъти се явавях на ГТП.

    Коментиран от #23

  • 14 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да знаеш":

    Аааа,знам какво е мотопед и мотоциклет,но има много други които не знаят.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тцтцтц

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Бива да си handicaped, ама туй вече е многоз,ле.
  • 17 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Некой":

    Казал съм, че ако се движиш с 50км/ч. е доста по безопастно от това да се движиш с 80км/ч.
  • 18 Механик

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Элиста":

    И си прав, и не си прав.
    Я ми обясни, кава реакция трябва да имаш, за да избегнеш следната ситуация:
    Излизаш с автомобила си на път с предимство. Пътят е широк и равен но малко преди мястото на кръстовището, пътят прави не много голям завой и точно на завоя има дървета и църква. растоянието от кръстовището до завоя е по-малко от 50 м. Поглеждаш в ляво, няма никой, поглеждаш в дясно и там до тия 100м. няма никой. Потегляш плавно и точно когато навлизаш в главния път, отдясно излита моторист. Кара с 100 км/ч. Петдесете метра ги изминава за 1 секунда и 8 десети. И това при "мижавите" за младите донори 100км/ч.
    Мислете като говорите!
    Има закон, там пише с каква скорост се кара. Не може аз да съм със 10 очи, щото някой имал "биндзин у кръутъ".

    Коментиран от #22

  • 19 бай Иван

    10 0 Отговор
    Загиналият в катастрофата с мотор във Враца е бившият шофьор на Иван Тодоров-Доктора Веско Джигера... По ирония на съдбата той оцеля при бомбен атентат, а загина при ПТП със скутер. На 62г.
  • 20 Браво

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "квя":

    Това трябва преди началото на всеки сезон мотористите да го напишат в тетрадка от 100 листа на всички страници и тогава да ги пускат на пътя. Не е било да пътуваме и поне трима-четирима, а понякога и цяла група да карат извън правилата и да не ми изправят косата. Малко са тези, които се движат така, че да им се накефим. и тия, дето не сме моторджии.
  • 21 Врачанче с балканче

    7 4 Отговор
    Зная го този завой, там си правят местните джигити гонки. Има и 2-3 бензиностанции. Онзи ден до 1-2 през ноща, газ на макс. Триножки Камери където снимат и отзад и отпред, конфискация на двуколката и чао. Таксаджията да го глобят за нарушаване на закона - пресичане на двойно непрекъсната лента, на загиналият, добър път за- нагоре. Най важното..." Не лети по бързо, от твоят ангел закрилник"
  • 22 Элиста

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Механик":

    Мога до утре да ти разправям за моите ситуации на пътя. Всеки носи отговорност. Но малко хора имат трезва преценка. Обикновено и двете страни имат вина. Но много често предимството на мотористите се отнема най-нагло. И това го има в статистиките на КАТ. Освен това има безумно много дела, които са спечелини по подразбиране: отнел си предимство. Точка. Няма значение, че си го отнел на някой, който е карал с 200. Жена ми и сестра ми са юристи. Зная го от първо лице. А отнемаш предимство, защото нямаш преценка. Твоят пример е показателен и поучителен, но само толкова. Като не си сигурен, ще си оставиш телефона и ще си спуснеш прозореца, за да се ослушаш. Няма значение, де. Няма да ме разберете. Не толерирам нарушенията, но преценката на много хора е в дивия.
  • 23 Элиста

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "квя":

    Аз виждам какво пише. Много моля, мога да чета. Разпоредбите за шум никой не ги е отменял. Еле пък шаренето в лентите. Просто другарят искаше да каже приказката за елена и малкото еленче в други дрехи. На 52 съм. Та, помня и аз това-онова.
  • 24 Сусу Манарата

    0 0 Отговор
    Анче, намясто се изписва слято.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Така е като няма наказания

    3 2 Отговор
    С тея обратни завои не се научиха, гаси аборигените къде карат🤔
  • 27 Митко

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Тахумба":

    Затова не е лошо преди да пишеш глупости да прочетеш малко за кого, от кого и как е измислен мотоциклета!
  • 28 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Элиста":

    Не е ,,приценка,,а АКЪЛ,А ДВЕТЕ ПОКОЛЕНИЯ СЛЕД 1989 ГО НЯМАТ,свикнали с пръста да натискат по тел.панел или на ухото в движение,не е,,приценка,,АКЪЛ СЕ НАРИЧА МОМЧЕ НЕ ОРИНТИРАНО!!!
  • 29 Димитър

    0 0 Отговор
    Не е ,,приценка,,а АКЪЛ,А ДВЕТЕ ПОКОЛЕНИЯ СЛЕД 1989 ГО НЯМАТ,свикнали с пръста да натискат по тел.панел или на ухото в движение,не е,,приценка,,АКЪЛ СЕ НАРИЧА МОМЧЕ НЕ ОРИНТИРАНО!!!
  • 30 Димитър

    0 0 Отговор
    Не е ,,приценка,,а АКЪЛ,А ДВЕТЕ ПОКОЛЕНИЯ СЛЕД 1989 ГО НЯМАТ,свикнали с пръста да натискат по тел.панел или на ухото в движение,не е,,приценка,,АКЪЛ СЕ НАРИЧА МОМЧЕ НЕ ОРИНТИРАНО!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове