Last news in Fakti

22 Юни, 2022 06:53 2 246 35

Проф. Пиргова: Вината за ранния вот не е в правителството, а в 12-годишното управление на ГЕРБ

  • професор мария пиргова-
  • политолог-
  • правителство-
  • вот на недоверие

Проектът на Слави Трифонов е създаден за такива практики, каквито бяха разкрити в МРРБ, заяви политологът

Проф. Пиргова: Вината за ранния вот не е в правителството, а в 12-годишното управление на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"Почти не си спомням вот на недоверие след 6 месеца управление, защото това е изключително малък срок, за да се проявят управленските намерения и линии на едно правителство. Вината не е в правителството и в неговите политики, а е в 12-годишното управление на ГЕРБ и тази система, която се наложи - на мрежова корупция", коментира политологът проф. Мария Пиргова в "Денят ON AIR".

Според нея тази система не може да се развали за 6 месеца. По думите ѝ, което и правителство да беше на власт, извън ГЕРБ, резултатът щеше да е днешният - цялата бивша система да е на щурм срещу новото управление, за да се върне на власт.

Проф. Пиргова посочи, че проектът на Слави Трифонов е създаден за такива практики, каквито бяха разкрити в МРРБ. Тя смята, че предположението на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че депутати от БСП ще гласуват против правителството, е пресилено.

"Костадин Костадинов има възможността да каже каквото си иска. Аз не вярвам това да се случи. Нараства, изглежда, подкрепата за "Възраждане", но нека не преувеличаваме, крайната десница не е в голям възход", обърна внимание проф. Тодоров.

Проф. Пиргова акцентира, че в обществото се натяга напрежение, което е по-пресилено, отколкото трябва да бъде. Тя отбеляза, че в митингите днес вижда участие не само на политическата класа, но и участие на определени групи с лобистки интереси, които искат да създадат хаос.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    38 32 Отговор
    Пиргова,колко години ще си миете ръцете с ГЕРБ,10-20,ще ви стигнат ли за да си оправдаете собствената си некадърност.

    Коментиран от #3, #16, #33

  • 3 ХАХАХХАХАХАХАХААХХАХАХАХА

    45 13 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    КОЙ НАПРАВИ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ ПРИ ВАЛУТЕН БОРД ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА?

    Коментиран от #13, #17

  • 4 истна е

    39 25 Отговор
    Боко с граб убиха държавата и народа !!!.Няма ли вкарани в затвора ,промяната ще е 0 .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    34 31 Отговор
    Пак ГЕРБ ви е виновен.......че сте некадърници в управлението
  • 7 Румен рашков

    25 6 Отговор
    Тия "наставници" пак ги изкарахте от навталина. А иначе се говори за някаква си промяна. Сега ще пуснете росен карадимов- комсомолски секретар, червен Кольо, малоимотния Кънчо и Андрей венцел Райчев и кой ли не червен шаман, за да ни променя. Накъде ли? ха познайте.
  • 8 Байрактар"70

    23 10 Отговор
    Не само очила ти трябват!? На човек му трябват малко разсъдък и уважение на това което е ,,ял"-а! Но отрицанието е нещо, като че ли е вродено в българите. Питам: какво още трябва да се случи,за да не се изгонят тези ,,незнайковци" от правителството? Аз не съм за някоя партия или тем подобни, просто не ставам за връзване. Но предишните нещичко ,,събраха"! Крадеше ли се -- да! Но наистина се правеше нещо, инвеститори идваха. А какво става сега? -- тия не събират нищо, вземаха всичко което е останало, и още задължиха ,,поколенията" да плащат! ...ИЗМАМНИЦИ.
  • 9 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    27 6 Отговор
    Бедност, мизерия, високи цени, ниски доходи.....избори след избори, излъгани надежди.......менте политици и БСП във властта.......
  • 10 Пеперуда

    19 3 Отговор
    Тази женица съвсем до скоро беше гербаджийка и защитаваше бб с тялото си. Сега нещо смени курса
  • 11 Явно

    22 3 Отговор
    Явно някои хора,искат да им дадем цял мандат,за да ЗАПОЧНАТ НЕЩО да правят.Щото тези още не могат да започнат.Как си личи,когато някои хора,получават от тук,от там някакви пари,за да говорят глупости.
  • 12 го шо

    6 3 Отговор
    пруфесурката е права, на някакво начално ниво. но реалната причина е, че територията не е оставена да бъде независима, сама да избира пътя си и да се управлява. поне на някакво ниво, да го наречем "благоприличие". при тоя откровен диктат от една амбасада, от едно представителство (на един "съюз"), няма как да получим друго.
  • 13 мммда

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХХАХАХАХАХААХХАХАХАХА":

    То тая инфлация е в целия ЕС без Унгария.
    Дойде от мал-оумната подкрепа на запада за Украйна и по-точно от наложените санкции.
    Не бие ли контра държавата, като Орбан на ЕС и САЩ, ще е минимум още толкова.
    1000лв ще стане с покупателна сила на 400-500 макс, от тук нататък повдигнат ли се заплатите на всеки 1% процент отгоре най-малко 3%инфлация.
    Това е да си член на пирамидката ЕС.
    Сменим ли лева още 20%мин.
    Хлебчето моментално 2,50 евро.
  • 14 оня с коня

    17 7 Отговор
    Пиргова се опитва снисходително да омаловажи ПРОВАЛА на настоящото Правителство с аргумента че 6 месеца е много кратък срок за реални реформи..А ЗАЩО Професорката не ПРИБАВИ към тия 6 месеца и Управлението на предходните РАДЕВИ Служ. Правителства,в които участваха Петков и Василев,за да закръгли Управлението на 1 Година?А иначе в много по-кратки срокове Управляващите успяха да "изчегъртат" старите кадри и да назначат своите си "КАЛИНКИ"- същества без всякакъв опит и Квалификация!
  • 15 дргт

    11 7 Отговор
    Вината е на ПП, че не започнаха борба с корупцията по високите етажи на властта. Да видим, щяха ли да посмеят да се сговарят за вотове, за надуване на цените и за създаване на изкуствена галопираща инфлация- това са олигарсите от обръчите- фирми на ГЕРБ. От 6-7 месеца приближените фирми на ГЕРБ саботират всички икономически дейности, а структурите бездействат. Правят акции срещу лихвари, продавачи на дрехи менте, кокошкари... Ах, как обичат да се занимават с кокошкарите! Те са най- лесни.
  • 16 гнус

    13 13 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    ГЕРБ 12 год. си миеха ръцете със Станишев, Орешарски и кой ли не. А ти всеки ден повтаряш, че ГЕРБ не са на власт, докато ГЕРБ в това време саботират цялата държава чрез свои хора на ключови позиции.
    И правиш лъжливи внушения, че уж ГЕРБ не са фактор.
  • 17 дргт

    11 13 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХХАХАХАХАХААХХАХАХАХА":

    Фирмите на ГЕРБ направиха хипер инфлацията. Тяхна е и ИТН, която 3 пъти проваля правителства.
    ГЕРБ не е спирала да подкопава новата власт.

    Коментиран от #23

  • 18 хахахахахаахахахахаха

    7 8 Отговор
    Поредната, платена лъжла. Само дето тея отделно от ГРОБ натрупаха още повече предателства и негативи. ГолЕмо оправдание.
  • 19 Бай Гошо

    9 8 Отговор
    Е, какво да каже комунистка като Пиргова? Измишльотини и глупости. Това представлява бутиковата им и безидейна партийка.
  • 20 Ели

    10 6 Отговор
    ПОММНИТЕ ЛИ ВЕРА СУ? Това направиха с държавата А отбора на РАДЕВ! НЕКАДЪРНИЦИ НАЗНАЧЕНИ ОТ ЗЛОБЕН НЕКАДЪРНИК
  • 21 гнус

    11 7 Отговор
    Цялата бивша система е на щурм, защото не ѝ беше потърсена отговорност за тежките "усвоявания" през 12 годишното ѝ управление.
  • 22 дргт

    9 6 Отговор
    Тролажът на бившата власт е активиран.
  • 23 Хаха

    10 12 Отговор

    До коментар #17 от "дргт":

    Герб направиха магистрали и хората накупиха нови коли и обиколиха света. Никой не плюеше герб, докато черепа не си отмъсти чрез платени протести. 100пъти повторена лъжа. Народа повярва в чекмеджето и анимации на черепа. Истината е, че човека направил най много за България е Бойко Борисов

    Коментиран от #31, #32

  • 24 жжжжжж

    8 5 Отговор
    добере ли се бкп до власт и държавата фалира. само при станишката не беше така. комунистите не трябва да управляват.
  • 25 Хайдеее

    7 6 Отговор
    Пак с ББзапочнаха да оправдават некадърността на ППда управлява.Ама нас не ни интересува с кого ще се оправдават. Нас ни интересува,че ни влошават качеството на живот.Аз трябва да съм егати мазохиста,за да ръкопляскам на хора,които ми скапват живота.Е...на своите хора го подобряват,но не и на хората от народа.Вече дойде юли.Чакат да дойде зимата,за да започнат да строят ли?Чакат да дойдат местни избори за да дадат пари на общините за строителство.И си мислят,че хората трева пасат.
  • 26 Фгь

    9 4 Отговор
    Б.Б и мафията му си имат кметове, администрация във всеки град и село,съдилищата и прокурорите, а ПП си учредиха официално партията преди около 2 месеца, ГЕРБ и сега си продължава да управлява с ДПС, нищо не се е променило

    Коментиран от #29

  • 27 Абе

    5 4 Отговор
    Пиргова червената книжка ти стърчи от джоба.вземи се гръмни, че аман от такива комунисти като тебе в тази страна.
  • 28 Лорер

    4 4 Отговор
    Айде юруш на черешите...... и госпожата го извади голям.
    Чула недочула, разбрала недоразбрала и милата взела да ми обяснява неща за които сама не вдява.
  • 29 БСП УПРАВЛЕНИЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Фгь":

    Че ние за какво сме тогава.....
  • 30 БОЙКО...БСП ТРЕПАЧ

    1 2 Отговор
    Ейййй, много съм популярен.......явно заради мен се върти и земното кълбо
  • 31 Реалист

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Хаха":

    Знам, че по времето на ГЕРБ живеех спокойно ходех няколко пъти на почивка ,пазарувах много по евтино ,горивото беше много по евтино .Това са фактите.9897
  • 32 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хаха":

    Самата истина
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ако се проявят всички управленски

    1 0 Отговор
    намерения българите ще сме покойници. В това правителство няма кой да защити интересите на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове