23 Юни, 2022 20:24 45 791 21

Депутатка от ПП блъсна жена с колата си, ето каква е присъдата ѝ

  • рена стефанова-
  • блъскане-
  • жена

Адвокатката е лишена и от шофьорска книжка за същия срок от 3 месеца

Депутатка от ПП блъсна жена с колата си, ето каква е присъдата ѝ - 1

Депутатката от “Продължаваме промяната”-Русе Рена Стефанова получи условна присъда от 3 месеца, след като сключи споразумение с прокуратурата за катастрофа с пострадала жена, съобщава Русе Медия.

Делото бе гледано в Софийски градски съд вчера в присъствието на Стефанова. Адвокатката е лишена и от шофьорска книжка за същия срок от 3 месеца.

Имунитетът на Рена Стефанова като народен представител бе поискан от главния прокурор, но русенката се отказа доброволно от него.

Пътният инцидент е станал в деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември, когато Стефанова блъснала жена с колата си на столично кръстовище.

Депутатката е била зад волана на „Тойота Камри“, когато по ул. “Одрин” на кръстовището с бул. “Тодор Александров” е предприела ляв завой в посока центъра.

В същото време жена пресичала натоварения булевард. На мястото има и светофар, който обаче пуска едновременно пешеходците и колите.

Според прокуратурата Стефанова е бутнала жената по невнимание.

Тя паднала на земята и си счупила 12-и гръден прешлен, което според НК е средна телесна повреда. В акта на съда е описано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за движение по пътищата – не е била внимателна и предпазлива към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат.

След като Гешев поиска имунитета ѝ, Рена Стефанова обясни, че се е движила с колата си зад голям черен джип и в последния момент е видяла пресичащата жена, която закачила със страничната броня. След това я откарала за преглед в болница, въпреки че тя не искала.

Стефанова лично се обадила на полицията и дала обяснения. Тогава тя декларира готовност да понесе вината си.

Според одобреното споразумение Рена Стефанова ще плати и 1170 лв. разноски по делото.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво бе!

    84 49 Отговор
    Ако беше от другите 4-ри партии щяха да осъдят пострадалата! И с малко пазарлъци щеше да и се размине с условна,(за пострадалата става дума)!

    Коментиран от #5

  • 2 Пострадалата е имала късмет!

    129 9 Отговор
    Ако беше попаднала на НСО-то, щяха да минат всички коли през нея!

    Коментиран от #10

  • 3 копейковец съм

    53 67 Отговор
    Понеже е от ПП трябва да бъде обесена, тя е виновна за всичко.
  • 4 адв.Стоименов

    196 19 Отговор
    А, Местан който уби дете си е на свобода и е невинен!!! Синът на любовницата на Миньо Стайков който надрусан уби Милен Цветков също е на свобода!!! За сметка на тях депутатката от ПП е осъдена, а готвачът шеф Толев дори е в затвора без да е убил, блъснал или наранил човек!!! Думите за прокуратурата са излишни.....
  • 5 Коя партия

    97 6 Отговор

    До коментар #1 от "Браво бе!":

    Бе на власт, при катастрофата на Максим Ставийски ?
  • 6 А така

    115 10 Отговор
    А пияния готовач лежи 1 година без да е блъснал никой и поне караше бавно.

    Коментиран от #13

  • 7 Киро Катастрофата

    88 21 Отговор
    "След това я откарала за преглед в болница, въпреки че тя не искала."
    Шофьорите да внимават с такива, че в днешните времена на демократични ценности, феминизъм и т.н. може и за отвличане да осъдят някой.
    А иначе 3 месеца на депутатката са малко. Ако беше човек от народа, без пари и връзки, минимум година.
  • 8 оня с коня

    63 9 Отговор
    НИЩО НЯМА ДА ПЛАТИ Адвокатката,защото Плащането се поема от Застрахователната Компания,в която е сключена з/ката ГО,т.е. "Причиняване на неимуществени щети на Трети лица".За Инфо:Щом няма Наличие на Алкохол в кръвта на водача,Щом МПС-то не е крадено и Щом...третото го забравих,Застрахователите плащат като Попове.

    Коментиран от #11

  • 9 по същество

    22 55 Отговор
    демокрация,или путлерска ватенка,изберете сами!!!

    Коментиран от #21

  • 10 Цако Даков

    30 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пострадалата е имала късмет!":

    Даже щяха да се върнат още по веднъж! Като оная пиеса "Още веднъж отзад".
  • 11 Катърчев

    30 5 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Вдяна ли ,че става въпрозд за " Съдебни разходи " с обявена стойност. Кой Застраховател ще ги плати ? Капацитет политик колкото и тук , ама да се изока.
  • 12 Исторически парк

    69 6 Отговор
    А местан като уби бебе, вкараха бащата на бебето в затвора!

    Коментиран от #19

  • 13 Юрист

    44 4 Отговор

    До коментар #6 от "А така":

    Само дето готвачът беше в случай на многократен рецидив, а на нея й е първо провинение ;)
  • 14 Митев

    35 6 Отговор
    Гарван,Гарвану око не вади,това е правосъдната ни система.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тони

    21 2 Отговор
    Пример за голямата ни правосъдна система...надали ако беше някой дребен човечец правосъдната ни система щеше да е толкова благосклонна
  • 18 Владимир

    6 10 Отговор
    Жената минала на зелен светофар И усещат и това не го разбирам . Прокурори съдии къде са от небето ли са паднали. Съжалявам за жената но вината е в общината., Общината трябва да се приема отговорността пред двамата и пред пешеходната и пред шофьорката. Със сигурност светофара ни от вчера повреден
    . Шофьорът е шофьор а не диагностик на светофари.
  • 19 Владимир

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "Исторически парк":

    Пак същата работа безхаберие на българските "специалисти". С големи заплати и високи категории на труд.
  • 20 Гост

    14 5 Отговор
    Относно завиващите МПС трябва да дават предимство на пешеходци по ЗДП и на двамата свети зелено не са повредени светофарите ,а относно ПП те са постоянни лъжци начело с Петков ако ви харесва нека ви лъжат
  • 21 ГрУЮ

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "по същество":

    Опетлах се в дебрите на великата Ви мисъл
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове