Last news in Fakti

24 Юни, 2022 09:44 1 994 53

Илхан Кючюк: България започва да спъва развитието на ЕС

  • илхан кючюк-
  • френско предложение-
  • рс македония-
  • ес

Той определи предложението на Френското председателство на Съвета на ЕС като най-доброто за България, което е имало досега

Илхан Кючюк: България започва да спъва развитието на ЕС - 1

"България се превръща в проблематична страна, която спъва процесите на развитие на ЕС. Нямаме място в това пространство на спъващите, имаме място в пространството за развитие - да залагаме дневен ред, да налагаме различни гледни точки, които да направят ЕС много по-ефективен и той да работи и за българския национален интерес. Една от темите, които България трябваше да лидира, е свързана с разширяването на ЕС и с това как Албания и Северна Македония да бъдат част от него.

Това каза в интервю за БНР Илхан Кючюк, евродепутат от "Обнови Европа", член на Външната комисия в ЕП и докладчик за Северна Македония, съпредседател на АЛДЕ.

Той подчерта категорично, че не поддържа идеята РСМ и Албания да бъдат разделени в преговорния процес, защото това допълнително ще усложни международния облик на България.

Илхан Кючюк определи предложението на Френското председателство на Съвета на ЕС като най-доброто за България, което е имало досега:

"Дали то ще бъде прието от София и Скопие е друг въпрос. ... Категорична грешка беше въпросът да се прехвърля като горещ картоф в Народното събрание. Позицията на България трябваше да бъде изкована от Министерския съвет, както е по Конституция - външната политика се моди от МС, а не от парламента".

По думите на евродепутата задължително е било да има единство на мнението на управляващата коалиция, която не е успяла да намери консолидация в себе си, и включването на опозицията е било неглижирано.

Ако България приеме позиция по предложението за РСМ, вече политическият натиск няма да е върху нея, а ще се търсят други механизми за налагане на едно или друго предложение, обясни Кючюк и добави:

"България ще има позиция, защото не може по този въпрос две години да не успяваме да имаме обща позиция. Много неуважително ще е и към ЕС, ако страната ни не успее да излезе с ясна физиономия как го вижда този въпрос. В предложението има доста добри гаранции и за решаването на тежките проблеми от миналото, и за отварянето на старите емоционални въпроси, както и за правата на българите - те намират своите гаранции по европейски начин".

Евродепутатът коментира решението на Европейския съвет за даване на Украйна и Молдова статут на страни кандидатки за членство в Европейския съюз, като посочи, че това е силен политически сигнал. Той изтъкна, че не допуска двете страни да изпреварят в преговорите РСМ и Албания.

Във връзка с появата на депутата от ДПС Делян Пеевски в пленарната зала за гласуването на вота на недоверие и на протестите около сградата на парламента, Илхан Кючюк изказа мнение, че това не трябва да изненадва никого, защото Пеевски е народен представител и е присъствал и на други дебати и ключови гласувания в това Народно събрание.

"Нетърпимостта на обществото към правителството е толкова голяма, че събира представители на различни партии. Ако говорим за политическо единомислие, категорично не може да има нито единомислие, нито единодействие с партии, които не поделят нашите идеи и ценности. Как ДПС и "Възраждане"? Какво да правят ДПС и "Възраждане" на едно място? Ние сме заявили правото на протест, вероятно и "Възраждане" са заявили протест. Пакетирането на ДПС с "Има такъв народ", което върви услужливо по медиите, искам да бъде развенчано", заяви още евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    74 1 Отговор
    По-голяма глупост скоро не бях чувал. Европа се самоуби със зелената зделка и сега ние сме виновни...

    Коментиран от #22

  • 2 Повервах

    41 1 Отговор
    Ако това е "истина",то би било ЧУДЕСНА НОВИНА.
  • 3 Константинопол

    59 1 Отговор
    Турците развиват Европа, откакто са стъпили на континента. Леле, мале.
  • 4 Не съм очаквал

    34 4 Отговор
    Господин Кючук да защитава българският интерес въпреки че е интелигентен турчин

    Коментиран от #46

  • 5 Пълни

    40 0 Отговор
    лъжи опашати и грозна провокация !
  • 6 го шо

    35 1 Отговор
    и правилно. това нещо е за закриване, не за "развитие".
    пък и защо трябва да бъде за сметка на територията.
  • 7 Сандо

    20 0 Отговор
    Спъна я и я стъпка!!!И се изплю отгоре и.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Коментар

    44 0 Отговор
    Гоу бак то тюркей!!!
    Илхан предателчук, както киро и кокоро, плюс боко, корнела, ицето иванов и слаФчо, им пука повече за съдържанията на чекмеджетата им, отколкото за съдбата на народа им!!!!!!

    Всички тия евроатлантици са абсолютни национални предатели и трябва да бъдат третирани като такива!!!
  • 10 Иван Томов

    34 0 Отговор
    Европейският съюз сам се спъва като се бърка в двустранните отношения на своите членове
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гошо

    45 0 Отговор
    Илхане, затова България да излезне от ЕС,а ти остани като евродепутат от Турция или РСМ

    Коментиран от #42

  • 13 прав е

    36 2 Отговор
    време е за референдум за членството ни в ес

    никой не ни предупреди че безкрайното национлано предателство е основно задължение на всяка членка на ес
  • 14 Кочо

    33 2 Отговор
    Този наследник на Анадола голям европеец се пръкна и креветник на България!
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 0 Отговор
    България не СПЪВА ЕС, а го СПОНСОРИРА‼️
    С активи за над СТО милиарда взети срещу ТРИ милиарда❗
    С евтина работна ръка❗
    С дипломирани кадри , за които ЕС не е дал и цент❗
    С капиталите които техни вериги изнасят от България❗
  • 16 аве реняк

    24 0 Отговор
    то и за Орбан така говорят…
  • 17 Коя Европа

    37 1 Отговор
    Ти да си видял държава в която има турци или турски роми като вас да е в напредък? Вие турските роми не се ли запитвате как преди идването ви, балканите са най-развитите държави в Европа, а днес заедно с родината ви сме на дъното!

    Коментиран от #37

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЗНАЯ

    1 8 Отговор
    Кирил Петков е виновен!
  • 21 Биби войвода

    10 1 Отговор
    Домуз Куйрук треба да е наясно каде източно албанците са отхвърлили френското предложение! Ние ка фатмакианци не носиме вина за нихната несговорчиваст.
  • 22 Деаааа!

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Пише се Сделка
  • 23 теодор

    23 1 Отговор
    Сложи си феса и се разкарай от БЪЛГАРИЯ
  • 24 Българин

    23 0 Отговор
    От кога този е някакъв капацитет за външната политика на България? Абсолютен слугинаж на някого.... Във общата суматоха тоя ходи из Европа и работи абсолютно угоднически и срещу България. От известно време го забелязвам че се появява тук там из телевизиите, ръси мозък, как трябва да вдигнем ветото
  • 25 Да скъсим дорде е време кючука

    22 0 Отговор
    ТОЗИ ЛИБЕРАЛЕН ИДИОТ КЮЧУК ОПРЕДЕЛЕНО Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ. СМЕШНОТО Е ТОВА, ЧЕ ТОЙ Е ИНДИКАТОР ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ЕВЕНТУАЛНОТО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ТУРЦИЯ КЪМ ЕС И АКО ТУРЦИЯ РЕШИ ДА ГО НАБИЕ НА КОЛ, НИЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ НАПЪНЕМ ДА ГО ЗАЩИТАВАМЕ.
  • 26 Антиосманец _7+1_12--13+68;6;0

    23 1 Отговор
    Господин Кючек,вие не сте Българин,а турчин. Идете си в Турция и там се занимавайте с политика. В България само Българите ...ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ имат право да вземат отношение към исторически заграбени и от вас турците земи. Вие сте циник. Явно наглостта ви да се правите на дръж ми шапката след всичкото апокалиптично зло в период от вече шестотин години надвишава е уникална. Мислите ли,че Русия и Китай ще ви пожалят този път ? Не,милост няма да има. Милост може да има само за милостивите,а у вас турците има дефицит на милост.
  • 27 Фффффф

    8 0 Отговор
    Не България,а ДПС и ГЕРБ
  • 28 Някой

    17 1 Отговор
    Илхан Кючюк, евродепутат от "Обнови Европа", член на Външната комисия в ЕП и докладчик за Северна Македония, съпредседател на АЛДЕ.
    -----------------------------
    тоя как го оттърваха да стигне чак до там и какво по дяволите е "Обнови Европа", че и докладчик за Северна Македония..... майко мила...

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 УСА боклук

    11 1 Отговор
    ДПС е партия на небългарските интересии и много от членовете са небългари, особно ръководството. Патронът на партията откровено в официално изкалване каза , че неговата родина е Турция ,след което направи няколко опита да се измъзулти като мокра връв.
    Другият агитиращ за преговори е доста ояден и известен в Банкя като бивш Премиер менящ мнението си п 16 пъти на ден , често и послъгващ , Зад нега стои маса същества без мисловна дейност маршеруващи в строй ,и скандиращи глупостите на човека от Банкя.
    И тези ще определят Българската външна политика и едно бъдещо управление на България.
    Българи недопускайте това да се случи!
  • 31 ПРЕКРАСНО ! Те спънаха НАС а ние ТЯХ !

    10 0 Отговор
    Ние бяхме 26-ти в СВЕТА ! Прасетата хранехме с Типов ХЛЯБ Биля ! Галиба , не сме били за оплакване и ЕВРОПАТА ни ЗАВИДЯ ! И те ти го НА ! Ще ни правели като Втората Швейцария на Европа ! Ти виждал ли си КЬОСЕ с БРАДА ? Като на Дремджиев ?
  • 32 Един

    11 0 Отговор
    Как няма да е против разделянето на Македония и Албания, че нали тогава ще лъсне истината, че никой не иска албанците в ЕС ха ха няма как да влязат по друг начин. Ако разделят двете държави в преговорният процес, тогава ще се види всъщност кои държави са против и проблема не е толкова Македония, колкото Албания

    Коментиран от #36

  • 33 мдаа бе

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Някой":

    И кого да "оттърват" до там!?Някой български гладник!?

    Коментиран от #48

  • 34 Не създавайте етнически ДРАЗГИ !

    7 0 Отговор
    Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по конституция !
  • 35 Пеевски

    9 0 Отговор
    Този с общите познания и наизустените опорки беше пратен от Пеевски в Брюксел и си отвори очите, че бъдещето е в джендър лобитата.
    EВРОДЕПУТАТЪТ ИЛХАН КЮЧЮК: ТУРЦИЯ ТРЯБВАШЕ ДА Е СРЕД ПРИОРИТЕТИТЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ
    Публикувано: Сряда, 31 Януари 2018.

    Истанбулската конвенция е най-значимият международен договор за насилието над жените и домашното насилие и българите заслужават да бъдат добре информирани

    -Г-н Кючюк, една от най-спорните теми в България продължава да е за Истанбулската конвенция, чието разглеждане в парламента засега бе отложено. Като евродепутат вие подкрепихте ли документа и как бихте посъветвали да гласуват колегите ви в България?

    - Разбира се, че гласувах в подкрепа на конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жените и домашното насилие, както между другото направиха и 488 от моите колеги в Европейския парламент. Така наречената Истанбулска конвенция е най-значимият международен договор, посветен на това сериозно нарушение на правата на човека, и българските граждани заслужават да бъдат добре информирани. Тя е насочена към проявата на пълна нетърпимост към подобно насилие и представлява важна стъпка към превръщането на Европа и света в по-безопасно място за живот. България не трябва да прави изключение, а напротив. У нас този проблем е още по-сериозен, защото на практика институциите, които трябва да се занимават с него, отсъстват. За съжаление, последиците от насилието срещу жени се простират д
  • 36 Аааа верно ли!!

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Един":

    Пък аз виждам,че Албания вето НЯМА!!А СМР има!От уж бртска държава!Тва славяните и за чеп за зеле....
  • 37 Аз от нашето Село

    1 9 Отговор

    До коментар #17 от "Коя Европа":

    Поредният ,,руски болгарин" --- значи руски циганин! Ако аз греша, проблема е в речниците значи! Ако имаш някои доказателства, за това, което пишеш--- публикувай ?!
  • 38 Перо

    13 1 Отговор
    На тоя reza@k трябва да му се отнеме българското гражданство! Неуморни работи против българските интереси и изпълнява задачи на РСМ и Турция в ЕС! Като чуждестранен агент е “избран” за координатор за РСМ и работи активно за тях!
  • 39 А бе

    11 0 Отговор
    Кючек, ти верно ли така "мислиш"? Европа се простреля в краката с тази Осрайна, сега пак ние сме виновни. Аман от "мозъци" като тебе ! Случайник.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Алоооу

    7 0 Отговор
    защо коментираш точно тази тема бе? Мисля, че точно на тебе не ти е работа.
  • 42 сноу

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гошо":

    Не бе то кючека най го блазни ,сичкото албанец при него на миндера..Тогаз да видиш ти какъв шербет и имам баялдъ ще има..
  • 43 Импас

    8 0 Отговор
    Този става все по-противен и нагъл.
  • 44 Този служи на султана,а е избран в...

    4 0 Отговор
    България!Да не би сърцето да е в Анадола,а ръчичките да са в България?Много отрицателна енергия създава това човече с физиономията и с програмираните си изказвания!
  • 45 Този смешник

    3 0 Отговор
    Който не е работил истинска работа и е специалист по нищо не си заслужава и да се коментира. Но хубаво е че стана така и може да пуснем РСМ по пързалката
  • 46 касапина

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не съм очаквал":

    Няма интелигентен така наречен турчин, просто това са анадолски тарикати.
  • 47 Точно обратно.

    2 0 Отговор
    Управниците на ЕС спъват развитието на БЪЛГАРИЯ.
  • 48 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "мдаа бе":

    То щот вий сте мноогу хубави......
  • 49 пфууууу

    1 0 Отговор
    Аман от тоя Кютук. нещо много се взе за фактор в политиката.
  • 50 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Хитрец е турчинът, както и албанецът Еди Рама! Знае, че самостоятелна Северна Македония, без българското влияние, лесно ще попадне под албанска зависимост, а Албания е подкрепяна и покровителствувана от Турция... Това е и "номерът" на северно македонският външен министър, албанецът? Буяр Османи....Само "макетата" не стоплят как ще ги сготвят. И това чудо се случи! Наследник на вековните душмани на БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ да се загрижи за тях!
  • 51 Хлъц..

    1 0 Отговор
    Нещо да ви напомня,за един мъдър политик- държавник от началото на т.н Демокрация? Той още тогава,предупреждаваше за т.н "Ислямска дъга" която стартира след отцепването на Косово..И ето -25 години по късно,с негласната подкрепа на фащисаните,който пресират ЕС, започва затварянето на тази" дъга". От косоварите през шиптърите,до македонските шиптъри.Който вече са 1/3 от реалното население на Македония.Ще дойде ден,и макето както и нашего брата,ще се хапе за г,,з,,о.Точно заради проспаното,преди 25 години.А и ние ше се хапем- влезе ли шиптъра в Европа,тук ще ври от техни фирми и търговци.Да не припомням за техните ОПГ, с който се съобразяват местните във всички европейски държави.Ще превземат и законно,и не законно всички ниши у нас.Който си е нямал работа със шиптъряса,той не знае,що за стока са.Нашите прадеди най много са измъчвани,грабени,убивани именно от шиптърите.Тогава са ги наричали Арнаути.
  • 52 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Илхане Европа спира парата за крадливи те гербери и дпс туй то пак се редките на опашката за порциона
  • 53 емил радев

    1 0 Отговор
    тоз откакто ръмби лейтенант милотинова много се възгордя и се взе за голям фактор в политиката
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове