Last news in Fakti

27 Юни, 2022 20:21 1 817 20

Пламен Димитров: Според нашите разчети в бюджета приходите са подценени с между 800 млн. и един милиард

  • пламен димитров-
  • бюджет-
  • приходи-
  • подценени

За последните 6 години над 10 млрд. лв. са гласувани в бюджетите и не са изхарчени, коментира президентът на КНСБ

Пламен Димитров: Според нашите разчети в бюджета приходите са подценени с между 800 млн. и един милиард  - 1
Снимка: БНТ

Бюджетът може да си позволи повече и като приходи, нашите разчети показват, че приходите са подценени с между 800 млн. и един милиард и това, което се предложи в момента и получи съгласие в бюджетна комисия да се завишат приходите със 760 млн., респективно толкова и разходите, всъщност е абсолютно допустимо и даже належащо, за да могат да се посрещат тези разходи, които не бяха предвидени", каза в "Още от деня" Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му за последните 6 години над 10 млрд. лв. са гласувани в бюджетите и не са изхарчени.

"Толкова е можело, позволил парламентът, да се инвестира в различни направления, в това число и в доходите на хората. Не мисля, че с това трябва да се хвали някой. Сега това може да бъде по друг начин", отбеляза президентът на КНСБ.

Той подчерта, че от КНСБ са поискали 650 млн. лв. за заплати. В Бюджетната комисия на Народното събрание са минали при гласуването 175 млн. за МВР, 150 млн. допълнително за предучилищно и училищно образование, като 1/3 от тези пари са за заплати, 20 млн. допълнително са гласувани за ВУЗ, 5,5 млн. за Селскостопанската академия. Гласувани са и 7 млн. за стипендии и за социално-битовите разходи на студентите и докторантите. Очаква се гласуване на около 30 млн. за заплати на работещите в общините.

"Около 500 млн. от тези 760 млн. ще отидат за заплати - нещо, за което ние отдавна предупреждавахме и аргументирахме, че е крайно належащо. Не можеш да имаш нулево увеличение на доходите при 16% инфлация", заяви Пламен Димитров.

За пенсиите са приети 10% увеличение плюс 60 лева, както и актуализация от октомври.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    19 1 Отговор
    НИЩО НЕ КАЗА ЗА МИНИМАЛНАТА РЗ,ТОЯ ПАПУНЯК..
  • 2 Ветеринарен психолог

    18 2 Отговор
    Тези на които ние даваме по 7000 лева заплати,не могат да си позволят да да направят нашите заплати поне на половина на техните.Оставка! Алчни некадърници!
  • 3 А според

    17 1 Отговор
    наши , е най - добре да спреш да се появяваш и да сипеш небивалици ! В мизерния ти живот, винаги си лежкунил на народен гръб и си повече от ненужен !
  • 4 Помак

    12 3 Отговор
    ...Германите са в Ес ..и зимат средно по 3 иляди евро чисти ..и ние от Бг (българе,помаци,цигане,евреи арменци...)..сме в Европскта униа както казват в кюстендилска област простираща се до Скопие...зашто не заемаме поне по 1500 евро ?...ас ли сам прос или Мутро-мафиата на окраде и варна с 30-40 г назат
  • 5 ха ха

    10 1 Отговор
    По думите му за последните 6 години над 10 млрд. лв. са гласувани в бюджетите и не са изхарчени./ напротив , раздадени са като бонуси , и с новите 800 000 000 милиона така ще стане
  • 6 Пламен Димитров, КНСБ. СЛУГИНАЖ НА

    13 1 Отговор
    На ГЕРБ!! Тоя с това червено сако, нещо да не сее объркал, къде се намира?

    Коментиран от #9

  • 7 Иван

    12 0 Отговор
    Я кажи какво става с членския внос или там куче влачи автобус
  • 8 факт

    12 0 Отговор
    нали си на държавна издръжка и само плямпаш!
  • 9 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пламен Димитров, КНСБ. СЛУГИНАЖ НА":

    подсъзнание!
  • 10 Простия

    8 1 Отговор
    Ало КНСБ откакто си председател на този синдикат си защитавал само управляващите а защитата на работниците от профсъюза винаги е била 0. Говориш за пари от бюджета за заплати както правителството нов бюджет за да вдигнат с малко пенсиите. Явно идват избори и искате да си купите избиратели. Пенсионер съм и не ддигането на пенсиите е важно. Докато не вдигнете минималната заплата на 1000 $ по добре не се показвай пред хората.
  • 11 Простия

    6 0 Отговор
    Грешката е моя не председател а президент. Вероятно и заплатата му е като на президента
  • 12 С тоя червен костюм

    7 0 Отговор
    Работи в цирка клоун.
  • 13 безпартиен

    4 0 Отговор
    Сега имаме 2.3 млн.пенсионери,около 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,около 650 хил.малолетни и не пълнолетни,около 1 млн.ц..гани без образовани,без професионална подготовка и без трудови навици!Всички тези изброени по-горе са на "издръжка" от работещите в частния сектор!Така само от там влизат средства за осигуровки здравни и за пенсионната система реално изработени с платени реално данъци!Така,че този тарикат има "почва" за растеж единствено в бюджетната сфера!Работник в частния сектор не протестира за заплата!Ако не му харесва заплащането и собственика не желае да увеличи,напуска и си търси по-платена работа!Тези профсъюзи от какво се издържат,че ако е от членски внос,да са измрели от глад!?
  • 14 Фактъ

    5 0 Отговор
    Варненски бек населил се в София и абсолютно безполезен . Това е този на снимката .
  • 15 А според моите разчети...!

    6 0 Отговор
    Ти-синдикални търтею,трябваше отдавна да бъдеш изритан ,с ритници,от нас-работещите...!
  • 16 Я виж ти...?!

    4 0 Отговор
    На снимката виждам една супер мързелива...мартеница-с ярко-червено сако и бяла риза...!Забодена безпощадно на ревера на клетите работници и смучеща ,като кърлеж кръвчицата им...
  • 17 НЕМА ДА ПИПАТЕ ЧУЖДО!

    2 0 Отговор
    ВИЕ НЕМАТЕ НИКАКВИ ЗАСЛУГИ ЗА ПРИХОДИТЕ, КОИТО НАГЛИЯ ПЕЛИКАН СЕ ОТКАЗВА ДА ОТКРАДНЕ :) НЕМА ДА ПИПАТЕ МОЕТО! ДА НЕ ВИ ЧУПИМ КРАДЛИВИТЕ ЛАПИ! АЗ НЕ СЪМ БЪЛГАРИН! НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ВАС И ВАШИТЕ ПРОБЛЕМИ :) ОПРАВЯЙТЕ СЕ! НАЛИ ТАКА МИ КАЗАХТЕ, ПРЕДИ НЕКОЛКО ГОДИНИ :) А СЕГА ГО Д У Х А Й Т Е БЪЛГАРИ! :)
  • 18 КВАРТАЛНАТА БАТЬКА

    1 0 Отговор
    ФОНДЬЮ ИСКАТЕ ЛИ ИЛИ НЕЩО ПО ЗАВЪРЗАНО ДА ВИ СГОТВИМ? :) ЛАПИТЕ ДО РАМЕНЕТЕ!
  • 19 ОБЕКТИВНИЯ

    4 0 Отговор
    Нищо добро не можем да очакваме от "синдикатите" те гледат интереса на работодателите(бизнеса) а не на работниците. Не правят никакви проверки за условията на труд, работно време, предпазни средства и месторабота. Има хора които се водят официално в една фирма а работят за друга. Това е забранено но няма КОНТРОЛ и РЕСПЕКТ от и към държавата. Пускат некоректни обяви за работа, но никой не ги закача.
  • 20 Николай

    0 0 Отговор
    Неправителствени организации са без полезни за народа, хрантутници и търтеи са били винаги.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол