Last news in Fakti

28 Юни, 2022 13:49 1 975 27

Христо Иванов: Всеки се държи като хан Аспарух

  • христо иванов-
  • хан аспарух

Тези консултации в тази изключително сериозна ситуация, бяха важен шанс да се възстанови някакъв диалог, да се потърси някаква рационална гледна точка от всички и тази гледна точка да се сглоби в нещо работещо. Този шанс беше пропуснат, коментира Иванов

Христо Иванов: Всеки се държи като хан Аспарух - 1
Снимка: БГНЕС

Всеки се държи като хан Аспарух. Все едно държавата започва с него и той ще отиде, той ще каже. От това няма да излезе управление. Не го виждам. Не го виждам и в следващия парламент след една още по-разделителна кампания, в която ще се замеряме със своите непримиримости и нежелание да мръднем от никаква позиция. Това заяви в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"В момента разсъждавам какъв е шансът да се състави кабинет в по-следващия парламент. Това се питам. Виждате ли някакъв рационален процес и рационални усилия в цялото нещо?", запита риторично той, цитиран от novini.bg.
"Не ме карайте да интерпретирам защо президентът е избързал. Само мога да ви кажа, че тези консултации в тази изключително сериозна ситуация, бяха важен шанс да се възстанови някакъв диалог, да се потърси някаква рационална гледна точка от всички и тази гледна точка да се сглоби в нещо работещо. Този шанс беше пропуснат. Тези разговори не са ритуал, а преследват цел. Ако мандатоносителят има нужда от повече време, няма никаква конституционна необходимост това време да бъде отказано", коментира още Христо Иванов.
Според него, избирателите на ДБ очакват съвместно явяване с ПП на предстоящи избори. "Тангото като танц изисква двама. Още на миналите избори направихме такова предложение. От наша страна вратата за такъв разговор е отворена", посочи съпредседателят на ДБ.

Той заяви още, че нямат претенции за персоналния състав на бъдещ Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    24 8 Отговор
    Още ли си жив бе гнусляр

    Коментиран от #18

  • 2 Теле

    22 6 Отговор
    А ти като плевнелиев
  • 3 Какво

    21 7 Отговор
    танго бе, Ристю - последен валс за вас.
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    13 6 Отговор
    А Ристю като Иванко, убиеца на Асеня!
  • 5 Азз

    23 5 Отговор
    За тебе ристенце,най-важно е да се присламчиш кън някой,независимо кой,само и само да не изтървеш кокала....
    Нищо друго няма значение...
  • 6 гост

    14 6 Отговор
    Ти миналата година говореше, че нямаш претенции и към кабинет на Славчо, но после му заби нож в гърба.

    Къв си ти .....
  • 7 Кремльов

    6 10 Отговор
    Другаря Путин да ни превземе-официално и да се приключва с този неуспешен опит за държава !
    Лошото е че на русофилите ще им е скучно а и кранчето ще им спре,ще трябва да се хванат на работа а те не искат такава защото предателите не са от най работливите. Кражбата е в тях !
  • 8 12340

    5 2 Отговор
    Тц!
    Радев е ичургубоил!/генерал/
    Бою е Самодържеца !
  • 9 Селския

    8 5 Отговор
    Мдаааа, само ристето се държи като плужек..........
  • 10 да де

    11 4 Отговор
    Язе си мислим, че повечето се държат като поп Кръстьо особено другарят Бойкикев.
  • 11 Прокопи

    5 5 Отговор
    Прокопи проблемът е че това време е нужно не лидерите на партиите да седнат и да говорят а да се купят депутати. Ето това е проблемът покупко-продажбата на депутати.
  • 12 Няма вакуум в природата

    2 7 Отговор
    Руското посолство не губи нищо..само печели
    Всяват хаос..Гумен Радев ще им сбъдне мечтите на наша територия на тях им е добре..накрая ще платят с нашите пари пак на предателите направо им е супер даже
  • 13 Матей преображенски

    5 3 Отговор
    Ами да,когато от дб се държат като Тимур-ленк и Чингиз хан,съпротивата е задължителна.Из-тъ-па-ни.ли се разни га-до.ве и си ло-мо.тят на техния пол-тикан-ски сле-нг,въртят си своите фар-со-ве и как да не им отправи човек едни фи-ли-пи-ки,да ги на,у-ка както подобава ,тия сви-нчо-вци напълно се само-забравиха.
  • 14 Българка

    7 9 Отговор
    ДБ са най-умерени, в изказа си, толерантни ,търпеливи и консенсусни. Това дори е изненада за избирателите им. Смятам, че тай са най-стабилни в тая коалиция. Приветствам ДБ да се явят като коалиция с ПП. Но нека там се обединят и други движения и партии, които споделят подобни политики. Защо не Ние Идваме да са с тях? Ако те бяха в това НС определено темпото за законово реформи щеше да е много по-голямо и стойностно

    Коментиран от #19

  • 15 Флориан

    11 1 Отговор
    Всеки се държи като хан Аспарух.
    ==============
    Не става ясно кава е представата на Христо Иванов за държанието на хан Аспарух. Още повече, че той (хан Аспарух) дори не е имал претенции, че "държавата започа с него". Защо Иванов ни боде очите със своята неграмотност?

    Коментиран от #20

  • 16 Реалист

    2 1 Отговор
    Демек, искаш да кажеш като патладжан?
  • 17 СОРОС

    8 1 Отговор
    ИЦКО Е НАШЕ ДЕТЕ И Е ЗА ДЖЕНДЪРЛЪКА.
  • 18 12345

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Този ИИцхак е Хаммериканско ммекере!
  • 19 1917

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Нека всеки се явява сам - коалицията завоалира и лъже избирателя!!! Самички и - о изненада - извън парламента, ха, ха ,
  • 20 Делю Хайдутин

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Флориан":

    А Христо Иванов е Пагане.ха ха ха

    Коментиран от #21

  • 21 "Тангото като танц изисква двама.

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Делю Хайдутин":

    голям танцувач е този ристе!
  • 22 Галина

    6 0 Отговор
    Танго иска Иванов..и казачок ще затанцува и кълбета ще прави, отчаян е
  • 23 табсо

    5 0 Отговор
    А бе много си нагал,боко първи разбра че си фурнаджийска лопата,простио ти обеща местото на гешев,ама ядец..дългио ви прецака.
  • 24 Петър

    4 0 Отговор
    В следващия парламент ДБ няма да влязат и няма да има кой да се прикрива зад подобни алабалистики.
  • 25 Тодор

    1 0 Отговор
    Някой трябва да му събере на Христо бисерите на едно място :)
  • 26 Канас о Биги

    1 0 Отговор
    Първо не Хан,но както и да е ,на тебе Колелото на живота ти е Ромско по майчина линия!Иди в щата Пешевар и не се занимавай с България!
  • 27 Тишо

    0 0 Отговор
    А ДБ се държат като обикновени селски идиоти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол