29 Юни, 2022 22:25 2 667 34

Василев: 760 млн. лв. са допълнително предвидените от Народно събрание приходи

  • асен василев-
  • приходи

Ако се види, че приходите не се реализират, е възможно да се налагат ограничения на различните министерства и ведомства, така че те да имат по-малки лимити от това, което е предвидено в бюджета с цел да не се наруши бюджетното салдо. Това е правено предишни години", посочи Василев

Василев: 760 млн. лв. са допълнително предвидените от Народно събрание приходи - 1

760 млн. лв. са допълнително предвидените от Народно събрание приходи спрямо това, което беше изчислено от Министерство на финансите, това заяви министърът на финансите в оставка Асен Василев.

"Тези допълнителни приходи, срещу които са заложени и много разходи, са над това, което министерството предвижда със 760 млн. При много неблагоприятно икономическо развитие и много висока инфлация от септември натам, през последните 3 месеца на годината, е възможно част от тези приходи да бъдат реализирани. Мисля, че всички ще бъдат реализирани. Ако се види, че приходите не се реализират, е възможно да се налагат ограничения на различните министерства и ведомства, така че те да имат по-малки лимити от това, което е предвидено в бюджета с цел да не се наруши бюджетното салдо. Това е правено предишни години", посочи Василев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Момо

    31 3 Отговор
    Приходи от данъци на раята, а на картели хлебари, кръчмари 0% ДДС да могат да си купят още бентлита.
  • 2 КИКИ

    36 5 Отговор
    КОЛКО Е ЖАЛЪК
  • 3 Каньо

    32 6 Отговор
    Тоя за нищо не става ,дори и метач у финансовото министерство му е много.Заедно тъпото кИРЕ ДА ГИ ПРАТЯТи белене да топлят наровете
  • 4 саки

    23 3 Отговор
    Тоя ли ще е новия любовник на Лена или спецов му е достатъчен
  • 5 Тоя

    21 5 Отговор
    За нищо не става.
  • 6 много ясно

    19 2 Отговор
    Нали твоя ръстот 7.9% в икономиката се основава на повишените цени на енертоносителите, а от там и на всичко друго? НС в лицето на ДПС и ГРОБ явно предвиждат че цените ще скачат още и от там идват тези пари. И като гледам как макс. през 2-3 месеца се вдига цената на някой основен хранителен продукт, мисля че не грешат в прогнозата. И после вярвайте на лъжите на кирчо и кокорчо, че докарали евтин газ!
  • 7 Агата Кристи

    16 2 Отговор
    А КОЛКО ЩЕ ОКРАДЕТЕ БЕ НЕЩ........К
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 голда мейр

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "голда мейр":

    Без голда мейр да е написала, каквото и да било!
  • 10 Без коментар

    1 1 Отговор
    ф акти.бг, сър, обективни, точни и иправдиви...
  • 11 31145

    10 2 Отговор
    Некадърник и пропаднал крадец и лъжец!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Параатлантик

    11 1 Отговор
    Оцапахте, яяяяяяяя ,оцапахте! Няма бъдеще за вас в България ,продажници!!!
  • 14 Месарят

    8 1 Отговор
    Пухкав бей с ококорен поглед...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГЕРБ

    7 3 Отговор
    Марш бе крадец
  • 17 Заради това пухкаво, бездарно Сиси

    7 1 Отговор
    чийто бюджет не трае повече от 3 месеца, Харвард стана мръсна дума
  • 18 Урюрвкос

    5 1 Отговор
    Мисля, че всички ще бъдат реализирани във вид на "бонуси"
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГЕРБ

    7 1 Отговор
    Колко стана горивото бе гнусен измамник
  • 21 Хохо секса

    5 9 Отговор
    Убеден съм, че приходите ще са още повече от предвидените.
    Така е, защо кражбите намаляха, а ще става и по-зле за крадците.
    И това - стана само за шест месеца...
    Нали?

    Коментиран от #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 факт

    4 1 Отговор
    И този не е за мястото, което заема.
  • 24 Асен Василев: Крадец е много тежка дума

    3 0 Отговор
    Думата крадец е много тежка дума и г-н Йорданов трябва да се извини. Това каза в "Лице в лице" по bTV служебният финансов министър Асен Василев по отношение на обвиненията, отправени от Тошко Йорданов от "Има такъв народ" вчера от парламентарната трибуна, че той е отговорен за кражба на интелектуална собственост.

    Коментиран от #25

  • 25 БГ Е МАФИОТСКА ДЪРЖАВА И БАНАНОВА РЕПУБ

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Асен Василев: Крадец е много тежка дума":

    „Г-н Христо Иванов от трибуната на НС си позволи да посочи конкретни личности, които трябва да седнат в министерски кресла. Той посочи следните имена – Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. През 2008 г. инвеститор дава 1,5 млн. долара на „Лесно.ком“.

    Тогава изпълнителен директор е Асен Василев. През 2009 г. инвеститорът отказва да налива пари и възниква конфликт. Тогава Василев дава личен заем на фирмата, а след това изисква да му бъде върнат. Тогава фирмата фалира. След това основава нова фирма със същата дейност, която участва в редица дела. В процеса на делото, което се води в Лондон, съдебна техническа експертиза доказва, че новият продукт на фирмата е направен въз основа на код от откраднат компютър от Асен Василев. Неговите адвокати предлагат и постигат извънсъдебно споразумение, заплащайки няколко милиона долара и признавайки факта за откраднатата интелектуална собственост.

    Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, което е доказано в Лондонския съд, не трябва да бъде български министър. Разбираме смисъла на думата симпатия, разбираме, че един човек може да е симпатичен, но когато говорим за хора, които носят обществена отговорност, предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на г-н Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от собствените си симпатии“.
  • 26 Токсик

    5 1 Отговор
    Кирил Петков е невменяем ! Утре ще обяви на своя глава война на чужда държава и пак никой няма да е разбрал . Приберете го спешно този психопат ! Приберете и комплексара Василев, защото той е дори много по-опасен, нали видяхте истеричния му писклив глас в парламента , в опита му да се направи на мъж? ДАНС или Гешев да си влязат веедага в ролите?!
  • 27 Приходи

    5 1 Отговор
    от нови заеми и инфлация! Тежко ни!
  • 28 Каква

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хохо секса":

    мерзост още трябва да извърши правителството в оставка за да се осъзнаеш? Заради такива, като теб страдат всички и България загива!
  • 29 Кинжал

    2 1 Отговор
    Този кого точно лъже?! Икономиката е в тотален колапс, а туризмът ще бъде също катастрофален Бюджетът в момента се пълни основно от високите цени на горивата, чиято стойност включва повече от 70% акцизи, данъци и такси. Високите цени нямат никакво логично обяснение. През 2014 година петролът беше даже по-скъп. Другото перо е рекордния износ на оръжия. България от години не е била с положително търговско салдо, както в момента.
  • 30 КРАДЕЦА И КАНАДЕЦА ВИКА ДРЪЖ КРАДЕЦА

    3 1 Отговор
    Малката Теодора: Чичо Бойко! Ти изгони мама и тате от България. Затвор за тебе трябва да има............ ДОН КОРЛЕОНЕ - Борисов за Асен Василев: Доказан мошенник и крадец ще вдига заплатите! Този човек трябва да е в затвора. Наложиха страх, какъвто не е имало от комунизма. Кръстникът на всичко това е Радев 8598
  • 31 РЕалиста

    2 2 Отговор
    Съкратете Партийните Субсидии, особено на Копейкин, както и на НС, и Безтова се рзапада !!
  • 32 Тоя нагъл безродник

    2 1 Отговор
    няма значение какво говори вече. Тоя предатели са пътници. И ако само с това се отърват ще са страхотни късметлии.
  • 33 Отказ от евро, ей

    0 1 Отговор
    Връщай парите от План Разрушаване. Ще изпоскате общо 30 милиарда, и ще приемете василитета на ЕЦБ и ЕС. Махайте се от управлението. Приложенията и условията при които България ще получи тези пари са Заплаха за националната Сигурност на България, икономически, образователно, енергийно. Вие сте в оставка, нищо не харчете. Безплатно е сиренето в капана за мишки. Разрушителите на България Петков, Василев, ДБ, ДПС и ГЕРБ. БСП се чуди как да сложи смокиновият лист на Безобразията си. ПродаЖници.
  • 34 егати

    0 0 Отговор
    Егати злобната мастна лелка.Почвам да се чудя какъв за народ сме след като търпим някакъв средностатистическо пеехрастченце да се разполага с парите на хората както реши.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове