Last news in Fakti

30 Юни, 2022 10:48 1 132 26

Симов: Петков взима еднолични решения, които не съгласува с коалиционните си партньори

  • александър симов-
  • коалиция-
  • кирил петков

„Не може да кажеш, осигурявайки реципрочност, което е едно нормално дипломатическо действие, че имате три дни да си съберете багажа и да изчезвате“, допълни той.

Симов: Петков взима еднолични решения, които не съгласува с коалиционните си партньори - 1

Ясно заявихме вчера, че ще се върнем на масата за преговори, ако кандидатът на „Продължаваме промяната“ е друг, а не Кирил Петков. Моето впечатление от цялостното му изслушване вчера е, че решението е взето еднолично“, каза в „Тази сутрин“ депутатът от БСП Александър Симов.

Той даде и други примери за това, че Петков взима еднолични решения, които не съгласува с коалиционните си партньори. Например, спирането на преговорите с „Газпром“, затварянето на небето за руски самолет, на пристанищата за руски кораби.

„Това е трудно управление между четири различни партии и най-важното е диалогът. В случая говорим за едно безпрецедентно решение, което няма аналог в дипломатическата история“, заяви Симов.

„Не може да кажеш, осигурявайки реципрочност, което е едно нормално дипломатическо действие, че имате три дни да си съберете багажа и да изчезвате“, допълни той.

Симов отново повтори, че проблемът е в липсата на комуникация и взимането на еднолично решение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ха хо ха

    21 3 Отговор
    Като е така вие защо толкова време седите в тая коалиция?? И щом седяхте до сега и ги подкрепяхте сте виновни за случващото в страната!!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЦарВул

    12 5 Отговор
    Абе Сашо,абе майк8а!!Кой Ви би по главата да влизате в коалиция с този лъжльо и измамник от който и "чеп за зеле не става"!!Хак Ви е сега!!Сърбайте попарата КОЯТО ТОЙ ВИ НАДРОБИ!!!ТОЛКОЗ!!!
  • 6 ЕВГЕНИЯ БАНЕВА

    1 4 Отговор
    Евгения Банева

    “ Изгоря моят любим Maybach. Нищо не е останало от него, както се вижда. Все нещо друго ще си купим, но не е в това въпросът „
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Баш

    6 4 Отговор
    с теб ли да съгласува ?
  • 9 мдаа

    5 11 Отговор
    Мандатът в коалицията е на ПП, те носят най-голямата отговорност. Ако Кирил Петков трябва да съгласува всичко с коалиционните си партньори с огромните им претенции, все едно нищо да не прави и да стои с вързани ръце. И стига от БСП са се правели, че все не знаели.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ххх

    9 4 Отговор
    Бившият журналист може да се прехвърли при съседите и да се надява ....на местенце до Тома Биков !!!!!!!! Има партии, които уважават индивиди с големи усти !!!!!!
  • 13 Ицо

    4 0 Отговор
    Взимаше вече няма да взима изтече в канала
  • 14 Минева

    7 3 Отговор
    Не сте проевропейска партия, И хартиените бюлетини няма да ви помогнат.
    Може да ви няма в следващия парламент.
  • 15 А вие...

    4 6 Отговор
    С кого съгласувахте когато продавахте България на русия, и се молехте да стане република от състава на СССР, когато им позволявахте да я разграбват, когато взимахте комисионните за енергийната ни зависимост, целувахте руски за.д.ни.ци за собствено облагодетелстване и продължавате да продавате българският интерес на кървавия путински режим...
  • 16 А защо някой не каже,

    5 1 Отговор
    Правилно ли бяха изгонени тези руснаци,защитен ли е нашия интерес?А говорят че не били знаели.От такава наведена политика сме на това дередже.Страх,без самочуствие,смешна работа.Повечето в парламента ще продадат и майка си за жълти стотинки.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гумата

    1 1 Отговор
    Виенската конвенция не допуска консултации относно обявяването на чужд гражданин за персона нон грата. Не се изисква предупреждение и мотиви.
    Петков не е длъжен да се съобразява с никого , нито външната министърка или нейната заместничка , която е изпълнявала длъжността на външен министър.
    Русия ни е посочила за неприятелска държава, което означава, че не е допустимо нейни граждани да бъдат третирани по друг начин освен като неприятели. В този смисъл тяхното присъствие изисква да бъдат пленени и разменени. Няма място за диалог с държава, която ни посочва като неприятелска държава, освен за сключване на мир.
  • 19 И защо да съгласува

    2 1 Отговор
    С Българска Съветска Партия ?
  • 20 Абе двулики "социалисти"

    1 0 Отговор
    10% плосък данък в чий интерес е ? БСП го предложи и с другите, борещи се за права и свободи го приеха и го устояват с подкрепата на герберастите, Тиквата преди време каза че единственото хубаво, което направил Станишеф е плоския данък. В ред на тези мисли, вчера импексова отиде в парламента да им дърпа ушите за това че няма помощи за крупния бизнез. И какра СОЦИАЛНА партия е БСП ?
  • 21 ха-ха-ха

    3 0 Отговор
    Червена проста комунистическа тиква.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 иво дебило

    0 0 Отговор
    сашее, саше, много си...
  • 24 Румен

    1 0 Отговор
    Руски любовници не трябва да коментират
  • 25 ВАШИЯТ РАШКОВ СВИДЕТЕЛСТВУВА.....

    0 0 Отговор
    ЛИГЛЬО, ЗА ДА ПОРАСНЕШ В БСП СИ ГОТОВ НА ВСЯКАКВИ ЛЪЖИ. МИНИСТЪР РАШКОВ КАЗА ПРЕД МЕДИИТЕ: "Решението за 70 руски дипломати не е взето еднолично ....темата с числеността на дипломатите в посолството на Руската федерация в София е обсъждана не само на Съвета по сигурността, но и на заседания на Министерския съвет" ПРЕЗИДЕНТЕ, ТИ И КАКА НИНА СТЕ ЗНАЕЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА ДЕВСТВЕНИЦИ ??????????????????? ВЪН НА ШПИОНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ТЕХНИТЕ ПОМАГАЧИ !!!!!!
  • 26 БСП за България и Радев

    0 0 Отговор
    Браво другарю Симов! Когато другарят Путин денацифицира България, БСП ще бъде по чл.1 от конституцията единствената партия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове