Last news in Fakti

30 Юни, 2022 12:38 1 170 16

"Възраждане" поискаха 14 млн. за лечение на деца. Каримански: Фондът за лечение в чужбина има достатъчно пари

  • възраждане-
  • лечение-
  • деца-
  • любомир каримански-
  • пари-
  • фонд

Отказ поради липса на пари няма. Може да има откази по други причини - лекарски, но не и поради липса на пари, обясни Каримански

"Възраждане" поискаха 14 млн. за лечение на деца. Каримански: Фондът за лечение в чужбина има достатъчно пари - 1
Снимка: БГНЕС

По време на актуализацията на бюджета в Народното събрание от "Възраждане" призоваха да се дадат 14 милиона за лечение на деца.

"Беше приет бюджетът на Здравната каса. За 2020 година имаме повече от 20 отказа на деца в чужбина и има изтеглени молби за лечение, защото децата са починали. Това е периодичен проблем. Акциите за събиране на капачки - включително и в нашата стая събираме. Затова направихме предложение за 14 милиона. Това мина в комисия и в зала. Парите бяха одобрени. Ние имахме чувството, че сме направили нещо значимо, за да спасяваме деца", заяви Цончо Ганев от "Възраждане", цитиран от БНТ.

По думите му вчера е била свикана извънредна комисия по финанси.

"Аз разбрах по вайбър и то не от председателя. Точка първа и единствена беше, че 14 милиона няма да бъдат предоставени, тъй като имаше технически проблем от кое перо как да се прехвърлят. Там присъстваше и внушителна част от "Продължаваме промяната". За 2021 година нямаме официални данни. Ще има ново заседание на Комисията по бюджет и финанси, за да се вкара това в заключителните разпоредби. Искам тези хора, като откажат 14 милиона за нашите деца, да отидат при родителите на тези деца, които чакат ред. Министерството на финансите пропуснаха да забележат, че има технически проблем", допълни Цончо Ганев.

Любомир Каримански от "Има такъв народ" заяви в отговор на "Възраждане", че във Фонда за лечение на деца в чужбина има достатъчно пари.

"Няма да допусна да се спекулира с темата - лечение на децата. Внесли сме закон за личната помощ и не е разгледан още. Никой не си е позволил да спекулира. Фондът за лечение на деца в чужбина има достатъчно пари. Отказ поради липса на пари няма. Може да има откази по други причини - лекарски, но не и поради липса на пари. Ние не можем да си позволим заради бюджета на НЗОК бюджетът да бъде дисбалансиран. Бюджетната комисия е работила за лечението на децата. Трябва да бъдем коректни. Изискал съм справка. За последните три години ще ви представя всеки отказ, за да видите за какво са тези откази", каза още Любомир Каримански.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    15 2 Отговор
    После защо сме в демографски Срив и Изчезвация!
  • 2 Тоя

    8 16 Отговор
    има някаква клоунска физиономия , която и очилата не могат да замаскитюрат , и излъчва сарказъм и злоба !
  • 3 наглеци

    12 14 Отговор
    Да продадат къщата купена от субсидии
  • 4 Реалност

    10 4 Отговор
    Правилно е, държавата да има пари за лечение на децата, а не да събират хората с СМС и дарения, за да им спасяват живота! От друга страна и Каримански е прав! При положение, че във фонда няма отказ заради липса на пари, не е нужно да се наливат още, за да се чуди някой да точи със схеми! Явно има проблем другаде! Да се види какъв е проблема, че народа събира все пари и да се реши от депутатите!
  • 5 тцъ тцъ

    3 12 Отговор
    ПО-ГОЛЕМИ ПОПУЛИСТИ ОТ ТЕЗИ ТАРИКАТИ НЯМА ШАПКА ИМ СВАЛЯМ
  • 6 ЕдинОтМногото

    9 3 Отговор
    Каримански да го д...а б о кл ук
  • 7 Възбуждане

    2 8 Отговор
    пълен смях, за. феновете им да не говорим
  • 8 Фактъ

    0 3 Отговор
    Дайте им за лечението в Истанбул, кой ит де миже, от тях, от обшини, от магазини, църкви и сие, а с парите деди да си купи без пари земя, коли и пари остатък в банки. Маfията си ги държи, от всички партии, комунистите на милиционерите до днес.
  • 9 Ваня

    3 0 Отговор
    А каква е причината, ако не е финансова из цяла България да има кутии за помощи със снимка на дете?! Същото е и в медиите! Лъжци сте вие!Децата са най-важното на света!!!
  • 10 123

    0 1 Отговор
    Истината мафиоти под прикритие не следва да ви боли. Чиста кражба си е от ваша страна. Да изнудвате хората, че нямате пари, а в същото време да купувате земя, коли и др. неща. По татово бихте лежали по затворите. Хаоса е навсякъде, но крадат техните си хора, с връзки. Дори биха ви убили, за да вървят нагоре-наляво-надясно-в центъра на цариград, само да им пуснат някоя пара за болните им деца. Здравите с телк, а болните без телк. Не завиждаме. Що да им завиждаме, съдбата ги е белязала мошенниците и им се отплаща. Горния вижда и
  • 11 Анонимен

    1 0 Отговор
    Някой в ютюб го бе казало : Искате ли да имате пари? ИСКАМЕ, Щом искате, следва/трябва да крадете...
  • 12 истината

    2 0 Отговор
    Проблемът е в комисиите, които решават кое дете да се лекува тук и кое в чужбина. Когато родителите получат отказ за чужбина почват да събират пари да ги лекуват на частно, западните ни "партньори" ни дерат кожите. Истината е че държавата ни е смотана, понеже тук има като вариант лекарската комисия да не разреши лечение в чужбина, но и да не предпише такова в България и остават хората в ръцете на Господ!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол