2 Юли, 2022 12:42 2 475 23

Зам.-министърът с охрана: В момента не се страхувам

  • иван христанов-
  • гкпп капитан андреево-
  • охрана

Иван Христанов е бил заплашван заради фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ от частна фирма

Зам.-министърът с охрана: В момента не се страхувам - 1
Кадър бТВ

Зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов, който се охранява от НСО, заяви, че в момента по-скоро не се страхува за живота си, но това не е така и за бъдещето, след като спре да бъде охраняван.

„Някой ден тази охрана ще отпадне. Семейството ми е притеснено. Въпросът е докъде ще се разпростре отмъстителността на тези хора. За в бъдеще имам известни притеснения“, добави той.

Припомняме, че по-рано стана известно, че той е бил заплашван заради фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ от частна фирма. Заплахите към него са били под формата на съобщения. След това заплахите са ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати. На зам.-министъра е предложен и подкуп от 500 хил. лв. на месец, за да остави частната фирма на границата.

Според него казуса с ГКПП „Капитан Андреево“ е причина за свалянето на правителството: „Не им хареса, че проявяваме тази решителност.“

Христанов разказа, че и други депутати от „Продължаваме промяната“ са били заплашвани.

От началото на юни държавата си взе контрола над проверките и БАБХ извършва фитосанитарния контрол на границата с Турция. Това се случи след журналистическо разследванe.

„Най-важният ни приоритет остава – да отвоюваме държавата от задкулисието и да върнем парите на хората. Смятам, че правителство ще събере необходимите гласове, за да бъде гласувано“, каза още Христанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Респект

    17 8 Отговор
    Жив и здрав !
  • 2 ТаУмВзе

    14 17 Отговор
    Плащаме си и за Охрана на Крадливите! Добре е.

    Коментиран от #20

  • 3 Глутница чакали

    19 2 Отговор
    и само един полуразложен труп.....този на България.

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИНТЕРЕСНО

    22 1 Отговор
    ПРЕДИ,, СКАНДАЛА НИКОЙ НИЩО НЕ ЗНАЕ НЕ Е ВИДЯЛ ТА ТОВА Е ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ГРАНИЦИ В СВЕТА! МИ ТИЯ ОТ СЛУЖБИТЕ И ВЛАСТА ДА НЕ СА ЖИВЕЛИ В ШВЕЙЦАРИЯ МНОГО СТРАННО В КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ
  • 6 Доротея

    7 3 Отговор
    В BG реалността, партия без собствени въоръжени сили е карикатура на педуинско сборище! Накарайте ги те да се страхуват и мислят как да се спасят, а не как пак да вземат напълно властта! Ако не бе тук НАТО, довега мафията да е направил откровен метеж! При едно учение американците без да искат влязоха в един цех!? Защо не, по същия начин ротата ,,Страйкър" да не разхвърли някое мафиотско сборище???
  • 7 Ивелин Михайлов

    7 12 Отговор
    БАЙ ТИ ГА НЯ НАЕСЕН ПАК ЩЕ ВЪРНЕ ГЕРБАВАТА МАФИЯ НА ВЛАСТ И ПАК ЩЕ МУ ГО НАБИВАТ С 300 ОЩЕ 12 ГОДИНИ!

    Коментиран от #10

  • 8 111

    5 4 Отговор
    Да не се страхува. А в бъдеще може и сам да се охранява.
  • 9 "Родната" ни мафия е продукт на

    14 6 Отговор
    ченгесарската дружба между нашите и руските тайни служби. Всичкото бандит е сътворено от генералите на ДС, всички е възникнало под руско влияние. На най-висши постове и днес се намират руски "приятели"! Войната между Радев и Брисов доведе до хаос и до разширяване на руското влияние, доколкото победата на който и да е от двамата щеше да е победа на Кремъл. Световни медии виждаха същото, каквото и ние– че България е завладяна от Русия държава, на която съюзниците ни в ЕС и НАТО трудно могат да разчитат. И че бъдещето на нашата евроатлантическа ориентация е несигурно с лидери като Радев и Борисов. За огромно съжаление много от страховете в тази посока се сбъднаха и България сега изглежда омотана в паяжините на Кремъл.
    Страната има нужда от евроатлантическа коалиция и лидер. Сега или загиваме в продължаващата прегръдка на Русия или тръгваме по нов път. Нинова казваше, че 10 млрд лева се крадат годишно от мафията. С тези милиарди ще има за всичко - пари за пенсии, за армията, за образование и култура. Ще дръпнем рязко напред. Ще има едни , които ще закъсат яко - руските измекяри , Те получават своите деньги от това, което руснаците крадат от нас - газ, петрол, енергетика , евросредства и т.н.

    Коментиран от #12

  • 10 хе хе

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ивелин Михайлов":

    Нищо няма да върне. Продължаваме промяната!
  • 11 1212

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Глутница чакали":

    България е на повече от 1300 г. и е по-жива от всички вас.

    Коментиран от #17

  • 12 Доротея

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от ""Родната" ни мафия е продукт на":

    Спести ми писането! Никой не е против вековная достолепна, православна Русия, а против описаната от теб мафия, от която страда самата Русия! Чудите се защо за Русия войната в Украйна нещо ,,не върви"!?Ами, защото това не е отечествена война, война на руския народ, както през 1812 и 1941 г. , а война на олигарсите! Иначе щяха да са някъде към Антверпен, а не в Лисичанск!
  • 13 Анонимен

    2 0 Отговор
    Да, ама ченгетата, казват, че за 2 години много са откраднали, а кога сочеше с юмрюк, казваше друго, да карат стс заплати. Бойко е между средата, за русия, ес, сащ, а радев е към старите сталинисти комунисти, които откриха в училища руски университети и някои без да ходят в училищният университет си получиха дипломи снахи на дс на радеви. Бг е мала и всучко се знае, и рашков не може да ги озапти хората на бойко борисов в мвр, той ги е назначавал, а не рашков. Кой е видял хубаво от бб, а те са много, пак ще гласува за бб. От думи го докарва бб и хората от балкана му вярват. Разделиха народа да се мразят. На бкогерб им дадоха и дпс, събират се старите сталинисти и мохамедани заможни и убиват без връзки някои си. Мълпиш и им гледаш сеира на бкпгерб и на радев сталинистите. И ми били права и свободи някои си и либерали. Либерали под масата да ви дават и вие да им се итолащате от общини с недвижими имоти на ниски цени. Всички се борите за келепира, а е в НС, там е парата, връзките, любовните игри. Лично мнение.
  • 14 Просто ме убиват

    4 1 Отговор
    Вие по човек от редовите граждани ли сте, в Бобов дол ме изтезават мутри, цигани и полицаи, за мене няма справедливост, защо така?


    Мирослав Германов
  • 15 Сатана Z

    4 6 Отговор
    Тоя изпълнява нечия поръчка,а ние трябва да му плащаме за удоволствието да има джелати покрай него.Да не е Папа Франциск та да го варди платена охрана?
    Наглец!

    Z

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тя е жива

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "1212":

    но.... полуразложена и зависима.

    Коментиран от #23

  • 18 домакин

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Какъв респект към поредния измамник ! Много сте смешни като плюете едни и хвалите други без грам информация . Вземете и прочетете малко за семейство Христанови със баща ДС . А тоя мушморок така оплеска нещата , че самият той вече не е наясно кога казва истината .Според него скандала на Капитан Андреево свалил правителството. То бива наивност , но неговото граничи с глупост. Правителството падна , защото е НЕКАДЪРНО, ЛЪЖЛИВО и АЛЧНО .
  • 19 Един

    4 1 Отговор
    Тоя мизерник, ако е заплашван, аз съм трамвай. Само му вижте мазната, лъжлива и нагла мутра. Всичко е постановка, за да назначат свои хора лапачи. По голяма софра от държавната няма. Защо например не упражнят по-добър контрол върху фирмата, така е по цял свят. И ако има неизправности, големи глоби. Ама така няма лапачка и е прекалено прозрачно. Я държавно, без никакъв контролен орган над тях и елате вижте за какво кражби става на въпрос. Как може да вярвате на толкова елементарна пропаганда. Държавите просперират, защото повечето дейности са частни, а държавата само проверява за качество. Държавно ли е не ми го хвали...комунизъм баце!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Добре дошли

    0 0 Отговор
    В държавата на ТИМ
  • 22 Верно ли

    1 0 Отговор
    Гледайте в Тубата "Григор Здравков, Легия “Антимафия”: "Капитана" - финансова яма" да ви стане ясно за какво точно иде реч, а тоя да не се прави на ощипан!
  • 23 111

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тя е жива":

    България е дух и енергия, а те никога не се губят. Материята е вторична, но с материалисти не си струва да споря.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове