Last news in Fakti

3 Юли, 2022 13:40 1 051 36

Филип Попов: БСП доказа, че е националноотговорна партия

  • филип попов-
  • кирил петков-
  • бсп

Необходимо за България е да бъде съставено правителство още с първия мандат, смята социалистът

Филип Попов: БСП доказа, че е националноотговорна партия - 1
Снимка: БСП

Националнополитическо отговорното поведение надделя. Освен това от “Продължаваме промяната“ изпълниха нашите условия – Кирил Петков да не е кандидат за премиер. Това условие беше изпълнено и ние се върнахме на масата за преговорите, тъй като сме националноотговорна партия, както и парламентарната ни група. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Филип Попов в ефира на БНР.

По думите му в момента коалиционните партньори работят в посока подобряване на комуникацията помежду им, за да не се взимат повече еднолично решения. „Нашата позиция винаги е била тази, която нашите органи решават, която е в защита на националния интерес и максимата „ще питам нещо, отговорът е да“, не важи за “БСП за България“, каза още депутатът от левицата.

Според Филип Попов БСП никога не е “мърморила“ и пример за това са случаите с Кирил Петков, Република Северна Македония и оръжията за Украйна. „Голямата част от социалните разходи в бюджета, близо 23 млрд. – увеличаване на пенсии, майчински, безплатни детски градини, са благодарение на БСП. И то не, защото мърморим, а защото ясно и категорично поставяме на масата проблемите, които искаме да разрешим“, заяви социалистът.

„Един от проблемите на тази коалиция, за която ние артикулирахме, беше липсата на конкретна програма“, заяви Филип Попов и продължи: „Затова от понеделник започват да работят работни групи, които да запишат ясна и конкретна програма във всяка една сфера с времеви хоризонт и законодателни инициативи.“ Той даде пример със Закона за съдебната власт и Закона за КПКОНПИ.

По отношение на образованието и здравеопазването Попов обясни, че и двете системи изпитват меко казано тежки дефицити и затруднения. „Липса на лекари и медицински сестри, поради недоброто заплащане, отношението пациент-лекар се е превърнало в търговско. Има много какво да се подобри. Има редица проблеми по отношение на изразходване на здравната каса, дисбаланс в териториалното разпределение на болниците в България“, коментира още той.

Във връзка с казуса с Руското посолство и дипломати депутатът от левицата изрази надежда, че ще бъде проявена необходимата дипломатичност. „Необходимо е да имаме нормални взаимоотношения с всички съседи, включително и с Русия. Това е в защита на националния интерес на България и се надяваме да се намери дипломатичен изход на създадената ситуация“, каза още той.

„По отношение на вчерашните консултации разговаряхме по това, което трябва да се направи, а не сме говорили за т.нар. “червени линии“, заяви депутатът от БСП и продължи: „Разговорът беше градивен. Те приеха нашите политики, които искаме да включим в тази конкретна програма – борба с корупцията, промяна в Закона за съдебната власт, КПКОНПИ, социалната политика, образование, здравеопазване, енергетика.“

Филип Попов бе категоричен, че на този етап не са коментирани нито имена, нито ресори. „Но Министерствата и на земеделието, и на икономиката, и социалното, и на туризма се справиха изключително добре. Това са важни министерства, които имат своите политики и работи и имат пряко отражение върху живота на българските граждани. За тези няколко месеца министрите на БСП се справиха много добре“, смята социалистът.

Той обясни, че в момента партиите са се съсредоточили върху реалните възможности за реализиране на първия мандат. „Националноотговорно е да не се стига до връчване на трети мандат, тъй като необходимо за България е съставяне на правителство още с първия“, заключи Филип Попов.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    41 2 Отговор
    Вие сте СРАМ , по-голям от всички ,начело със ОНАЗИ, изпитвам отвращение и не искам да споменавам иметой
    Отвратително!
  • 2 хах

    34 1 Отговор
    А бе да сме на власт е важно
  • 3 Как ли пък не!

    35 1 Отговор
    Мишки от един таван сте с Различните..
  • 4 Збогом

    41 2 Отговор
    БСП доказа, че по нищо не се различава от другите соросоидни партии на външно управление.
  • 5 Зззз

    39 1 Отговор
    На изборите ще видите колко е национално отговорен е електората ви . Ще гледате НС през крив макарон. Предатели ,алчни за власт и пари .
  • 6 боковци

    22 2 Отговор
    Сегашните говорят като бойковци. И те като управляваха казваха "Народът не иска избори", "да не хвърляме страната в хаос".
  • 7 Име

    32 1 Отговор
    Дори не искам да го коментирам тоя.
  • 8 44331

    30 1 Отговор
    Шарлатани, мошеници, лъжци и крадци това сте вие!
  • 9 ПЕЕВ

    31 1 Отговор
    БСП ДОКАЗА САМО ЧЕ ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ ИСПУСКА КОКАЛА.
  • 10 Бгг

    19 0 Отговор
    На предателите, национално-отговорни хора ли им казват вече.
  • 11 ГЕРБ

    18 0 Отговор
    Вие сте пълни гнусляри
  • 12 Бивш бесепар

    19 0 Отговор
    Довиждане сте! Нямате вече електорат, отидоха при Възраждане!
  • 13 Гост

    15 0 Отговор
    Поне едно сте се научили да представяте нещата бляскаво и да мажете очите на избирателя, а отдолу какви кражби и далавери въртите, само вие, е и другите участници, си знаете....
  • 14 Тихо

    13 0 Отговор
    Повече приказки на пазара. Видяхме ви колко струвате. Само бабите не знаят, защото гледат само телевизия.
  • 15 А бе, Попов!

    15 0 Отговор
    Язък че си от попска рода, а сега сте такива червени безродници и безбожници. Понимаешь?
  • 16 Сандо

    14 0 Отговор
    Дори и в неделя политиците ни се шегуват.Иначе на народа вече не му е до смях - преди малко малко майка ми си купи хляба за 1,70 лв.Нинова,защо спиш,какво стана с обещанието ти от вчера за хляба????!Може би са я разбрали грешно и вместо да го намалят с 20 стотинки,те са го увеличили с 20?
  • 17 Агата Кристи

    9 5 Отговор
    "НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА
    ПАРТИЯ".....
    Особено след 1944 г, когато благодарение на ОКУПАТОРА ЗАВЗЕХТЕ ВЛАСТТА, вкарахте цялата интелигенция в лагери и затвори и се настанихте в апартаментите им.
    А да ти припомня ли АТЕНТАТА в св. НЕДЕЛЯ ???
    А стига до тук, че почвам да се ядосвам от лицемерието ви.. Мило и драго давате, само и само да останете в парламента, защото знаете, ЧЕ ВИ Е ЗА ПОСЛЕДНО.
  • 18 не може да бъде

    8 0 Отговор
    БСП показа че и 10% от гласовете на избирателите може да станат много за тази партия!?Предполагам че и това ще бъде на следващите избори 10% + - 2%!
  • 19 Христов

    15 0 Отговор
    Дали ще е Киро или Асен е без значение,защото са сиамски близнаци и един център ги командва. А вие от БСП приключихте завинаги,затова не ви трябват избори и не искате да" хвърляте страната в хоас ",сякаш сега не е.
  • 20 Иван

    10 0 Отговор
    Комунистите били национално отговорни. Смях. По-голяма глупост скоро не бях чел. 😂😂😂😂

    Коментиран от #21

  • 21 Сандо

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Между комунистическата БКП и буржоазната БСП разликата е от небето до земята.Но защо ли хората не го разбират?А комунистите в съвременна България са кът.
  • 22 макробиолог

    9 0 Отговор
    за 3-4 месеца управление до късна есен колко още може да се открадне и дали ще оправдае закриването на сергията бсп?
  • 23 емо 73 канар

    7 6 Отговор
    БСП, и нейните отрочета като абв , доказаха само и единствено, че защитават интересите на руснаците, а за Българите, не ги е еня.
    Борисов, им построи с наши 3.5 милиарда лева газопровода турски поток, а червените ревът, че Петков им изгонил 70 ушанки, който са тук да дестабилизират страната. Тя даже и Мутрофанова каза, че те са спомогна ли за свалянето на ПП.
  • 24 Стоян Александров

    10 0 Отговор
    Каквоооооо ? Алоооооооо ???? Ти чуваш ли се бе ??? Най- големите предатели през тези 33 години е БСП. ПОЗОР. Още много мога да няпиша ама е напълно безмислено. След два дена ще се видя с майка ми и ще я ,, заплаша " , че ако гласува за тези имек.....я....ри още веднъж повече няма да й ходя в къщата. Тя ще ме разбере. Вече е прогледнала
  • 25 Хххх

    10 0 Отговор
    Да доказа, че е национално грабежна партия, продажна, корумпирана...... След като се съюзява с ПП. Как пропаднахте толкова много? НИКОГА ВЕЧЕ БСП!
  • 26 Иво

    4 1 Отговор
    Не сте Вие хората , който да казват какво и трябва на България. Предатели, всичките сте за затвора воглаве с Тиквата и Бойкикев! На новите избори няма и да влезнете в парламента, това го знаете и затова драпате за кокала!
  • 27 БСПетко

    5 2 Отговор
    Бесипету са русофили и предатели

    Коментиран от #35

  • 28 Я Я Я Я ДА

    3 1 Отговор
    ОЩЕ ЛИ МУ ВЯРВАТЕ НА РАДЕВ БЕ ХОРА ТОЙ Е ЛЪЖЕЦ И ПРЕДАТЕЛ - ОПРОПАСТИ ДЪРЖАВАТА ...........................ИЗМАМИ ХОРАТА / НАПРАВИ НИ ЗА ПОСМЕШИШТЕ НА ЦЯЛ СВЯТ ........................................................................................................................................................................................
  • 29 РАДЕВ

    0 3 Отговор
    БСП Е ЕДИНСВЕНАТА НОРМАЛНА ПАРТИЯ.НИНОВА МЕ НАПРАВИ ПРЕЗИДЕНТ И МЕ УЧЕШЕ НА ТОВА -ЩО Е ПОЛИТИКА!!! БЛАГОДАРЯ И. И И СЕ ИЗВИНЯВАМ ЧЕ СЪМ ПОНЯКОГА НЕБЛАГОДАРНИК И ОБИЧАМ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ(свинаря гергов). ПРОЩАВАЙТЕ.
  • 30 КОСТОВ

    0 6 Отговор
    НИНОВА Е ПОЛИТИК N 1 !!!
  • 31 КОСТОВ

    0 5 Отговор
    НИНОВА Е ПОЛИТИК N 1 !!!
  • 32 Полковник РУМНО

    7 0 Отговор
    Филипе, сега е момента да видим колко сте национално отговорните! Обръщам внимание за налагане от РБ на НЕЗАБАВНО ВЕТО на влизането на РСМ в ЕС. Франция промени текста за Скопие, различен от този даден на София. Не може ЕС да приеме македонският език за официален в общността. Това е грубо вмешателство и нарушение на нац.сигурност на РБългария. Президента Радев е длъжен да реагира на това предизвикателство.
  • 33 123

    5 0 Отговор
    Чао чао БСП не го ли разбрахте под чертата
  • 34 Васил

    3 1 Отговор
    БZП е залязващата партия какви приоритети какви пет лева?
  • 35 Никола

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "БСПетко":

    С тази разлика,че Не са русофили, а русофоби !
  • 36 Илиева

    0 0 Отговор
    Алооо,Попов ако не беше Мишо Миков никой нямаше да те забележи,защото си незабележим🤪Миков явно не е добър кадровик и натресе на БСП Филип Попов…Да е само той с мед да го намажем,но всички около Нинова са такива загубеняци и резултатите са налице🤪🤪🤪Следващия път без БСП в НС или,ако е там ще е на опашката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове