Last news in Fakti

3 Юли, 2022 14:48 2 412 46

Симов: Твърдения без доказателства са политическа пиратка

  • александър симов-
  • кирил петков-
  • правителство

Дори да не продуцира битките в управлението, президентът е страна в тях, смята той

Симов: Твърдения без доказателства са политическа пиратка - 1
Снимка: БГНЕС

"Има реална възможност в рамките на този парламент да се направи правителство с малко усилия и при създаване на ясна програма и с хоризонт на кабинета. Средата на избори винаги е полезна, но три пъти миналата година гласувахме с надежда за ясна и стабилна формула за управление. Такава няма. Българското политическо пространство е твърде фрагментирано, а комуникацията между партиите е оплетена в червени линии". Това каза пред БНР Александър Симов, депутат от БСП.

И уточни, че ако се съберат гласове за избиране на правителство, след това програмата му може да бъде готова до дни.

По думите му експертен кабинет с подкрепата на различни партии е по-голяма подмяна на вота.

"Сериозна отстъпка от страна на ПП е основното им лице Кирил Петков да не бъде премиер. Това показва здрав разум и желание за диалог".

Симов допълни, че компромис с ГЕРБ и с ДПС продължава да бъде "най-лошото, което може да бъде направено на българската политическа сцена".

Според него, ако не се реализира правителство с първия мандат, вероятността това да се случи с третия е много малка.

Във връзка с изказване на началника на кабинета в оставка Лена Бориславова, че политолози, политици, общественици са говорители на Русия в България, за което получават възнаграждение от по 4000 лева на месец, Александър Симов е категоричен, че трябва да се представят имена и доказателства, защото "иначе се интригантства на българския политически терен, а без имена това е политическа пиратка".

По повод изгонването на руски дипломати той смята, че това е криза, която от някои се гледа по поетичен начин:

"Само че тази криза има конкретни икономически измерения, опасни за България. Когато разсъждаваш за подобна криза през поетични словосъчетания, пропускаш да видиш заплахите... По-добре е в тази ситуация някой да дава конкретни решения и да се опитва да ги поставя на масата. Голямата разлика в политическия живот е, че едни обичат да хвърлят пиратки, а другите да дават решения. Това е разликата между дилетанта и истинския държавник ".

Депутатът изрази притеснения от поведението на президента:

"Напоследък се натрупаха изяви на хора от президентската институция, насочени срещу БСП. Дори да не продуцира този спектакъл, при всички положения президентската институция е страна в конфликта. Има напрежение между БСП и президента, не беше редно президентската институция да участва в политическите битки на терена на управлението".

Той не отрече, че и в БСП има напрежение, а има и социалисти, които трудно издържат взаимодействието с ДБ и с ПП, но "коефициентът на полезно действие в това управление е по-голям от вредите".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    32 5 Отговор
    Пациента от Сектата на корни, все още не е Усетил Кво стана в Приключвацията! Бухахаха
  • 2 хах

    41 3 Отговор
    Тези 6 месеца ще са ви като изминалите 6 месеца, нито една реформа,само мохабети,лъжи и порно!!!
  • 3 ГЕРБ

    23 14 Отговор
    Вие го можете най добре .Колко доказахте на Борисов от цялата гнус излята върху него НУЛА.гнусляри

    Коментиран от #19

  • 4 АБВ

    27 7 Отговор
    Боклуци
  • 5 31175

    39 4 Отговор
    Вие сте срам и позор, но алчността за кражба е взел и последните остатъци от здрав разум! Виж инфлацията и как обрахте доходите на хората и сте национално отговорни мошеници, крадци, лъжци и шарлатани! Никой не ви вярва вече Симов едни провалени политици сте!
  • 6 Майна

    25 2 Отговор
    Има доказателства от бившите,,управители,, ,ръководството на СОПОТ!
    Защо сега в почивните дни, тече тридневния срок за документи на НОВОТО РЪКОВОДСТВО ,явно приготвено от НИНОВА?!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Доказателство

    36 1 Отговор
    Нощно време самолети тип руслан с украински знамена какво товарят нинам
  • 9 хъхъ

    40 2 Отговор
    Много жалко за теб, Симов. До преди да се прикрепите към подмяната и да станете техни слуги, четох с интерес твои статии. Имаш талант да пишеш, но тотално се орезели и сега търсиш всякакви начини да оправдаеш действията на твоята господарка Нинова. Закопахте партията.

    Коментиран от #46

  • 10 БСП-обречени

    33 2 Отговор
    да изчезнете,като партия с тази антибългарска политика!
  • 11 дедо

    20 16 Отговор
    Никаква отстъпка не е Симов,това си е чиста мимикрия-не виждате ли по изявите на КП,че де факто той Ви казва-реално пак начело ще съмАЗ? А по отношение на Русия така не се ориентирахте,че в близките ,може би,години,ако не и десетилетия,Русия няма да има никакво,ама никаво значение за България,след като ние така или иначе сеобвързахме сЗападния алианс.Пак БСП оставате неадекватни за обективната ситуация заблудени в силата на Руската Федерация и Руското оръжие-няма вече такова нещо-няма начин Сам срещу всички останали на силни да издържиш!
  • 12 Дааа

    22 5 Отговор
    Тоя безсрамник и национален предател и той се включи в наркогейоргията!
  • 13 гого

    28 3 Отговор
    Как не ви писна 33 години едни и същи долнопробни локуми да разтягате, нали вече не вярвате че някой се вслушва във вас.
  • 14 Кривоглед

    22 4 Отговор
    Как ми се иска всички депутати да бъдат изгонени . И без това с бищо не са полезни. Играят театър и само ни забатачват. То отдавна няма вече и за кого да се гласува. Предизборни обещания и дотам. После се коалират и се мешат помежду си само и само да са в парламента ,а за излъгания народ остава театъра ,който никак не е евтин.
  • 15 Смени си опорките

    15 3 Отговор
    Абе Симов, констатацията ти е вярна, но за съжаление сте свикнали с двоен стандарт! Защо не кажеш за Борисов, че трябват ДОКАЗАТЕЛСТВА за Мата Хари, кюлчета и пачки, Барселона и гръцки остров😂😂😂😂Щото например за Корнела има доказателства, за оръжието за Украйна, за Киро и неговата Мата космата, един куп доказателства. Ама явно Гешев засега е решил да се снишава, но ги държи здраво тези мошеници и лъжци.Истината излиза винаги наяве, не се притеснявай😂😂😂😂
  • 16 ората само ви пцyeмe

    15 1 Отговор
    Саше , я ми " изкоментирай " , а какъв е смисълът от зорот , като доказано , вие там го докарахте , не аз , че сте пълна скръб и шамак по гърбо . Да ти ги изброявам ли поединично доказателствата , или просто да ти посоча , че база за съвместна дейност нямате , пълни сте с взаимно несъчетаващи се опорки , като улично коте с бълхи. Леви политики с десни средсва , дървено желязо .
  • 17 Да си спомним как Сашо Симов се възхи-

    12 3 Отговор
    щаваше на Америка. /ОТ АРХИВА: Сашо Симов и двайсете причини да обичаш Америка/. "1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свободата трябва да има точно в САЩ!4
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ не мислите за НАРОДА а го ограбват
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ":

    ПП герб сте ИСТОРИЯ
  • 20 Възмездие

    15 3 Отговор
    По наша информация БСП не минава 4-процентовата бариера!
  • 21 Лойко

    15 1 Отговор
    БСП целят само да краднат от бюджета а нищо не направиха с Пепе и Дебе за съдебната корупция, пенсиите са ниски, договора с Македония е в ущърб на България. Инфлацията расте, няма газ, ще спрат и евтиния бензин от Русия, руското посолство се закрива, тока скача. Единствено имат полза ако техни фирми краднат заедно с Пепе и Дебе.
  • 22 Българка

    7 11 Отговор
    Твойта любовница Мутрофанова остава още малко! Бегай да праснеш един тек, че после си отива!
  • 23 Един от народа

    17 1 Отговор
    Може да греша,както сгреших с К Петков,но по-добре беше да има избори.Сега БСП и ДБ гледат да не изпуснат кокала.Нинива всичко ще направи за да остане в правителството.А тази Л.Б. е голямо недоразумение,тя изобщо знаели какво прави.
  • 24 Червен глист

    11 1 Отговор
    Защо така без ДПС?! Това е партия, с която БСП традиционно управляват! Близки са си, познават се добре... Пък сега подобно пренебрежение! 😱😂

    Коментиран от #45

  • 25 гост

    17 1 Отговор
    Симов, със смет от другите партии правителство не става, а БСП окончателно изтече в канала. , ако имате 5 % на изборите това ще бъде "огромна победа". Съсипахте една борческа партия с вашето колаборация само шайката ви да докопа кокала на властта!!!
  • 26 Много си зле

    21 1 Отговор
    Симов. Живея в пенсионерски квартал, където традиционно гласуват за БСП. Сега не ви понасят.

    Коментиран от #28

  • 27 абе стиа правете ората на uдuoтu бе саше

    7 3 Отговор
    Крив ви бил само Кирча , че изгонил дипломатите и това Кирча да не е МП ви устройвало напълно , ама че това са политики на психо-ДБавите и ППодменливите е без значение за прегръдката ви в шведска тройка , с много плам и дръзновение , па може и Кирча и някакъв министър да си го турат там , може и министерство на сексуалните въпроси да му разкрият , подходящ си е .
  • 28 сашето

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Много си зле":

    4% ни устройват , колкото резилът ни да не е пълен.
  • 29 Толкова щуротии...

    8 1 Отговор
    Цялата държава е объркана! Няма такъв народ 😇

    Коментиран от #30

  • 30 з а к о н о м е р н о и л о г и ч н о

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Толкова щуротии...":

    Би ме изненадало , ако с тези мочки яйца в управлението на държавата очакваш друг резултат , те вече не знаят ни на кой свят са , ни на кой господ се молят , ошашавили са се напълно.
  • 31 Я Я Я Я ДА

    5 4 Отговор
    ГАДНИ КОМУНИСТИ - ПРЕДАЙТЕ СЕ - ЗАТВОР ЗА ВАС .........................................................АЙДЕ НА САМОЛЕТА ЗА РУСИЙ ..................................
  • 32 МВР Перник и РУ Бобов дол са уроди

    3 2 Отговор
    Приятели на Главният Прокурор Иван Гешев ме и.зтезават с СРС, удрят ми главата с електрошок и ме псуват! Корумпираната полиция мълчи! Това нормално ли е за "Правовата" Държава България!Не ходете в Перник и Бобов дол у.родите у.биват!
  • 33 по ви е важно

    7 0 Отговор
    Саше , мани тия работи , а обсъдете в партията ви , Нинова с ритници ли ще я натирите , или културно ще я изнесете , барабар с председателския стол .
  • 34 кир Ливанчо

    5 0 Отговор
    Трябваше да забранят тази партия, още след промените. Цялота и история е анти-българска и винаги е служила на такива идеи.

    Коментиран от #44

  • 35 Анонимен

    5 0 Отговор
    Симов по бнр, вие отричате казаното от Лена, но дърветата мили, Симо, не може да се люлеят докато вятъра не задуха. И как ще управлявате, като по идеи с ПП и сие, сте коренно различни. Лично мнение. На своя глава Лена Бориславова едва ли би си вкарала главата сама в чувала. Бъди здрав.
  • 36 Реалист

    2 4 Отговор
    Този е един от списъка на копанката на руzия.
  • 37 натам върви

    3 0 Отговор
    Саше , мани , ама като гледам ще трябва да катерите Бузлуджа да основавате БСП-то наново.
  • 38 Водопада Млхоланд

    2 0 Отговор
    на там вървиш Симчо....
  • 39 Хариуан

    3 0 Отговор
    Не отричам, че има привърженици на БСП, които са Хора с главно "Х", но едно ме гложди - как БСП се радват на промяната като произхождат от лицата, разпределили парите на България в куфарчета... :(
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ист

    2 0 Отговор
    БСП само лъжат и мажат за да са във властта и за да манипулират избирателите си. Как може да подкрепяш някой който прави обратното на което искаш. Уж си за Русия и против изгонването на рус. дипломати, а се коалираш с ПП. които правят това. Това може да го прави само някой който иска да краде и да се облагодетелства от властта. Умишлено Корнелия постави ултиматум с К. Петков тъй като знаеше, че с него няма шанс за правителство. Ако беше честна трябваше да каже ще ви подкрепим само ако ПП. промени решението за изгонването на рус. дипломати.

    Коментиран от #43

  • 42 Ежко Бежко

    0 1 Отговор
    БСП ми харесваха, изправиха се срещу ГЕРБ. Ама сега се оляха. Власта е сладко нещо.
  • 43 Бивш канадец

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ист":

    Не си ли чувал, че властта е най-силният наркотик е? Я виж Тулупа - година и нещо не е на власт, и е изпаднал в абстиненция - та чак е изкрейзил тотално?
  • 44 Северозапад

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "кир Ливанчо":

    ОК, съгласен съм. Но можеш ли да ми посочиш поне една партия у нас,която е работела за доброто на България, а не за собствените си зад... джобове?
  • 45 Шматка

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Червен глист":

    Защото от 12 години дпс танцуват танго само с герп, а Буци е ревнив и не ги дава на друг!
  • 46 Да-бе-да

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "хъхъ":

    "До преди да се прикрепите към подмяната и да станете техни слуги, четох с интерес твои статии. "
    Каквото и да ви каже Симов, все още се бори за сърцето на напусналата го дама - генерал Деска.
    В изказванията си блести като излъскана тенекия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове