4 Юли, 2022 21:16 2 203 48

Бориславова: Нямаме никакво притеснение от каквито и да е производства

  • лена бориславова-
  • производство-
  • кирил петков-
  • прокуратура

Лена Борислава заяви, че посреща разследването със спокойствие

Бориславова: Нямаме никакво притеснение от каквито и да е производства - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата разследва неизгодна сделка при договор между Българската банка за развитие и адвокатската кантора, с която миналата година е работила банката. Част от тази кантора е била и Лена Бориславова - в момента началник на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков, затова и днес се появи информация, че именно тя е обект на разследване, съобщава БНР.

След появата на информацията за разследване срещу Бориславова от Софийската градска прокуратура излязоха с прессъобщение, в което изрично се подчертава, че такова няма и че от пет години досъдебните производства не се образуват срещу лица.

Разследване обаче има за неизгодна сделка при договора за правни услуги, сключен преди година между Българската банка за развитие и адвокатското дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", където тогава е работила шефката на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков.

От съобщението на държавното обвинение става ясно, че делото е за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка и от това е произлязла значителна вреда.

Лена Борислава заяви, че посреща разследването със спокойствие и според данните, с които разполага: "Това граничи по-скоро с някаква политическа акция, защото аз лично не съм подписвала никакъв договор от името на банката или от името на кантората, така, че аз нямам притеснения, но както виждате, има много голяма съпротива срещу мерките на правителството и това, което успяхме да постигнем до този момент и явно това е един пореден такъв заход затова някой да бъде сплашен. Господин Гешев явно е ангажиран също пряко в това разследване".

Предположението ѝ защо именно тя е обект на сплашване беше:

"Това е по-скоро част от развитията, които наблюдаваме последните няколко месеца, откакто започнахме и битката на "Капитан Андреево" знаете, валят заплахи, досъдебни производства не срещу извършителите, които са отклонявали средства, а срещу тези, които са се опитали да спрат отклоняването.

Това, което искам да стане много ясно - нямаме никакво притеснение от каквито и да било съдебни производства, прокурорски разследвания, преписки. Каквото желаят да повдигнат срещу нас, са добре дошли и ние ще съдействаме, както сме го правили досега".

Бориславова обясни, че не е разпитвана, но знае, че от ББР са изисквани документи във връзка с договора с кантората, в която е работила миналата година: "Чакам да разбера какво още са измислили", каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    25 4 Отговор
    ....ас та подкрепям ...и сам зад тебе ....първи го казах!

    Коментиран от #5

  • 2 хихи

    41 2 Отговор
    Гешев!
    Пускай видеото...

    Коментиран от #46

  • 3 Селския

    37 2 Отговор
    Ние българите имаме едно притеснение, че няма никакви производства, ни промишлени, ни земеделски, а то е ясно, че вашите производства с каскета на чело и тях няма да ги има............
  • 4 Macтypбиpaщият c вълцu

    32 4 Отговор
    Ленче,плътно зад теб съм.А,ако се и наведеж малко,ще експлодирам с "евроатлантически ценности" на мощни тласъци.
  • 5 Киреча

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "Помак":

    закъснял си брат , ас бях първи!
  • 6 Тъй де

    35 2 Отговор
    Само по често смяна на памперси, всички продажници хранещи се от грантовете на САЩ на амбразувра с глупавите лъжи, и стадо да блее в захлас! Ама колко ще продължи тази "идилия"? Колко време още, поне част от стадото няма да си зададе въпроси и да потърси отговори? Колко време, стадото ще блее на голи приказки и лъжи и няма да потърси поне едно доказателство за нещо?!
  • 7 Кокора

    23 1 Отговор
    полази ли и в гащите и той?

    Коментиран от #10

  • 8 ПРОСЪЛЖАВАМЕ РАЗМЯНАТА

    29 1 Отговор
    Много ти е благодарен киро харварда ,че му дадЕ , и че доказа по френски колко дълбоко можеш да работиш Талант.Няма притеснение пак на хотел у солун или брюксел след вечеря да духнех дебелата свещ.
  • 9 12340

    11 1 Отговор
    Това, което искам да стане много ясно - нямаме никакво притеснение от каквито и да било съдебни производства, прокурорски разследвания, преписки. Каквото желаят да повдигнат срещу нас, са добре дошли и ние ще съдействаме, както сме го правили досега"......
    ....
    АЗЪ
    АННА КОМНИНА
    КАЗаХЪ !!! :)))
    ..пу !
  • 10 Macтypбиpaщият c вълцu

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кокора":

    Него го ползва само Спецов.Спецов, като вдигне голямата паламарка и Асан,се опулва до пръсване.
  • 11 Кукер смотан от Ямбула града голем

    24 1 Отговор
    Къде щеше да видиш ти такава романтика ,да си първа дупка на мин.председател.Повечето ти сексуални контакти са на полеви условия, зад блока или по пътя на някоя чешма.
  • 12 БигириМигири

    14 4 Отговор
    На есен Бойко печели купата и Лена става лидер на ГЕРБ-Женки

    Коментиран от #13

  • 13 Macтypбиpaщият c вълцu

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "БигириМигири":

    Ммм,а Деса и ПКП,тях къде ги остави? Ами,Дани Каназирева?

    Коментиран от #16

  • 14 Да,бе

    27 0 Отговор
    Като е без сводник една труженичка на свободният занаят и те тва е резултатът...Започва да си вярва,че е незаменима в гей връзка.
  • 15 Коко

    25 0 Отговор
    Ленче, Бай Ставри яко рендосва! Га яде кифтета не рева, (14 000 бондака) а ся ревеш, не е достойна тази твоя позиция!
  • 16 БигириМигири

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Macтypбиpaщият c вълцu":

    Те са вече в ГЕРБ-Баби
  • 17 Независим зоолог

    26 0 Отговор
    Тази мома прилича на невестулка?! Ами ако и храктерът й е такъв!!?? Лелеее!!

    Коментиран от #38

  • 18 Фатки

    20 3 Отговор
    станахте "Проститутки нюз"!
  • 19 ооо

    18 0 Отговор
    тепърва ще се притесните, и ти, и оня зъбльо!
  • 20 Асан

    17 1 Отговор
    В крайна сметка какво е имало в кутиите за пици, поръчани посред нощ в МС? Няма ли кой да каже
  • 21 дред

    9 3 Отговор
    Разбирра се , че Киро и Кокорчо нямат никакви притеснения , прокуратурата никога не намира доказателства за престъпления и измами на политици . Завиждам на хората , които имаха възможност и отидоха да работят и живеят в чужбина .
  • 22 3.14К

    16 1 Отговор
    Ако Гешев я сложи на парапета сигурно ще пропее, след като засвири.

    Коментиран от #27

  • 23 Някой

    20 0 Отговор
    Момиче, хората с по голям опит от твоя са казали:"Голям залък лапни, голяма дума не казвай".
  • 24 Няма притеснение

    12 0 Отговор
    Ние нямаме притеснение, кои са тия ние не е ясно, каза че чака.... А ние политически лили пут чакаме да изчезнеш ти и твоите политически приятели, които сътворихте под ръководството на Вашингтон скандала с Русия. И вече бившия министър председател да не казва тази седмица няма да се занимава с този за него този незначителен дипломатически въпрос. Той лично е наредил на ДАНС, а тази прескубана патка, явно като премиерша бързо нарежда, макар и да е свалено доверието от тях. Този въпрос умнице, касае България, не вашите авантюри. Като влезете в съда друга песен ще пеете нагли продажници.

    Коментиран от #41

  • 25 Агенти

    2 9 Отговор
    Неспорими доказателства има, че вие обслужващия персонал на Кремъл съборихте правителството, чрез заповед спусната по SMS. Неоспорими са и доказателствата, че има хора на заплати, за да работят срещу българската държава. Но грешна е политиката на ПП да стъпват на основите на предишните бандитски режими, възприемайки модела на компромати и умишлени оневинявания - "ное ще имаме едни тука комромати, ще те оневиним, но ще те държим". Това няма да се получи. Тези са се научили веднъж да предават, ще го направят отново в най-удобния момент, ще ви прецакат. Така, че единствения ви ход е да изкарате всичко на светло, техните имена пред обществото и да редизвикате избори. Хора следят и очакват да видят, кои са предателите, и ще бъдат наказани. Имате шанса да спечелите убедително изборите. Така, че колкото и секретна да е тази информация, намерете начин да я пуснете.
  • 26 ЛЕНЧЕ ОТ ПАРАПЕТА ЛИ

    7 0 Отговор
    СЛИЗАШ ....??????? А ТВОЯ ЕЛЕН ЗНАЕ ЛИ ???

    Коментиран от #28

  • 27 Ааааааааа не !

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "3.14К":

    То Кирчо я издуха много яко ..... Нищо вече не бърка ЛЕНЧЕТО и нищо не я плаши , само туй , дето няма да е началник на кабинета !!!!!!
  • 28 Ленче

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "ЛЕНЧЕ ОТ ПАРАПЕТА ЛИ":

    Има 900 000 прекратени преписки на престъпници в КПКОНПИ. Въпреки уговорките ви на де ги жалите, неьата се промениха драстично и, ще трябва да отворите папките отново и да ги изжалите всичките до една!
  • 29 ЧЕ КВИ ПРИТЕСНЕНИЯ МА ВЕЖДО

    12 0 Отговор
    СВИРКИ СРЕЩУ ДОГОВОР ЗА 16 К + 200€ ...НА ЧАС ИЗОБЩО НЕ Е... ПРОСТИТУЦИЯ!😂
    А КИКИ Е ЯСЕН - КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД РЕШИ:
    ЛЪЖЕЦ И КАНАДСКИ ГРАЙНДЪР!
    ДЕМЕК... ПРЕСТЪПНИК
  • 30 Обективен

    2 1 Отговор
    Искам да я праскам...мисля, че е страстна. За друго не става, но да го поема на задна и да вие..идеална е!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хубавата (Е)лена

    3 1 Отговор
    Кики е като див звяр като се качим на таванчето, бих го правила и безплатно с него.

    Коментиран от #34

  • 33 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Никви перипетии нема ме спрат! ЩИП ЩИП.
  • 34 Вервай си

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хубавата (Е)лена":

    Затова ли двамата си канят...надарени "КУРиери"
    с камшици, белезници и страпони?🌈
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Казуар

    4 0 Отговор
    Преди години прокурори от времето на живковизма обвиниха съпругата на Иван Костов, че в нейната фондация не е наложен данък на 16000 лева. Следствието продължи години, извикваха я на разпити, като преди това съобщаваха на журналисти. Даже беше извикан за разпит и Костов. А за откраднатите милиарди от фалита на банките не беше осъден никой. В по новото време оставиха собственика на КТБ и Васко Черепа да избягат, за да не бъдат разкрити замесени от управляващите.
  • 38 Бай Лисан

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Независим зоолог":

    По-скоро е нов биологичен вид - травестулка
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Е как ще имате притеснения

    5 0 Отговор
    от "производства"?! Вие и вашите духовни бащи - Ф. Димитров и Костов направихте така, че на територията на България такава дейност вече няма. Само обслужващ персонал остана след вас - съвременни хуни и други плячкосващи безверници!
  • 41 Много добър коментар

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Няма притеснение":

    Браво.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гуглена

    5 0 Отговор
    Това че тази нямала притеснения, не значи че не може да я осъдят. Явно е събирала огромни суми за смехотворните си Гугъл обяснения.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хахаха

    1 0 Отговор
    А, Ленче, кои "вие" нямате притеснения, нали само ти беше "жертва" на политическа поръчка и на Гешев?
    Ако питаш мен трябва нов затвор да сторим, че бая народ от вашата клика има доста заслуги, за дълъг
    престой в него.
  • 46 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "хихи":

    Айде вече, цяла България чака.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ???

    0 0 Отговор
    Стари срещу млади, млади срещу стари. Къде е арбитъра Бате Бойко, да разреши проблемите. Има си всякакви. От старите сталинисти диктатори, оредпичитам Бориславова. Ко казваш Бате
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове