Last news in Fakti

9 Юли, 2022 07:43 1 735 17

Цветелина Пенкова: Намалените пари по Плана не са ни се полагали

  • цветелина пенкова-
  • евродепутат-
  • пари-
  • план за възстановяване

Това, че бележим ръст и намаляват средстава е добър атестат все пак, смята евродепутатът

Цветелина Пенкова: Намалените пари по Плана не са ни се полагали - 1
Снимка: Личен архив

"Звучи интересно, но това е реалността", това заяви евродепутатът Цветелина Пенкова пред "ЕвроДикоФ" по повод информацията от ЕК, че страната ни ще получи по-малко пари от Плана за възстановяване заради доброто състояние на българската икономика.

По думите ѝ за 30% от средствата е заложена актуализация до 30 юни.

"Тези пари не са ни се полагали. Това не са пари от европейски програми, а средства за възстановяване на икономиката", продължи Пенкова.

"Това, че бележим ръст и намаляват средстава е добър атестат все пак. Трябва да отчитаме и положителните тенденции", категоричен беше европедупатът.

"Много се забавихме, но това не е учудващо за никого. Планът на ГЕРБ не отговаряше на базовите критерии и нямаше как да бъде приет", подчерта Пенкова.

По думите ѝ тези пари не са сериозно обвързани с върховенството на закона у нас.

"До 2023 г. трябва да са входирани всички проекти, за да се използват средствата до 2026 г.", уточни тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    21 1 Отговор
    Ама именно! А ако не вземем никакви пари, най - добре! Тъкмо ще се научим да се оправяме сами! Браво, Диков! Само такива корифеи каниш!
  • 2 ха ха

    15 0 Отговор
    а какви ; човеко любиви ; политики изисквате в замяна ? още мутрашки фирми по веригата за енергия , или ще броите калориите на работещите българи ? или ще изисквате задължителен чип ?
  • 3 ЛИЛИ

    21 0 Отговор
    И ти ли отиде пред Диков да се слагаш на малоумницитите.Урсула , Мишел , Бурел станаха най агресивноте ястреби срещу Русия , а Вие всички в това гездо на престъпници наричано ЕС, се покрихте , лапате тлъстите за плати и мълчите.Къде е Станижшев, Елена, Иво , тези и дето Ви изпртихме ние левите хора, минахте на страната на тези дето плащат и хулите Корнелия , като обричате на глад студ и мизерия народа ни.Махайте се от там , не яжте нашият хляб!
  • 4 партии-мафии

    18 0 Отговор
    На нас никакви пари не ни се полагат! Ние сме длъжни само да плащаме и да пълним Европейския и държавния бюджет! Тези пари (от ЕС) се крадат от партиите и техните обръчи, а се пропагандира, че са за обществото! След това, партиите стават послушни, про-европейски и про-натовски и изпълняват волята на "началниците горе", както се изразяваше Б.Борисов! Обществото не печели нищо от тези средства.
  • 5 123

    13 0 Отговор
    Или някой яко е лъгъл колко добре се справяме и че сме топ харвард в ЕС! И сега не смеете да го кажете, че на фона на цените и двойната на ЕС инфлация може да има летящи камъни!
  • 6 Помак

    4 0 Отговор
    ...искам пак да сам пионерче с червена вразка..и ти да си ми дружина...
  • 7 шам фъстък

    11 0 Отговор
    То какво ли вече ни се полага,освен един Баце со жипа?!България,повтарям,е в ЕС и в НАТО само на хартия. Ползват ни само за клоака,да си карат тука всякакви отпадъци и да ни съдят,за каквото се сетят брюкселаните. Мъхъъъ!
  • 8 Поредната

    3 0 Отговор
    на която мястото не е там, където е изпратена
  • 9 Перо

    6 0 Отговор
    Само родителите на тези отрочета от БСП,които са уредени на европейски заплати,като евродепутати и др.международни организации ще гласуват за лицемерната соросистка партия! Няма да минат изборната бариера!
  • 10 хуу

    2 0 Отговор
    Тези 160 млн. лв. за ваксини заложени в бюджета... дали ще им трябват на ЕС?
  • 11 Леле колко е нахилена милата!

    4 0 Отговор
    И как иначе, при тая заплата в Евро Парламента с близо 40 000 лева на месец и допълнителни пари за "разходи" и "безплатни билети за самолет" всеки месец! За това не ти пука за 1 милиард по-малко пари за България!
  • 12 Ако някой на 11 май

    3 0 Отговор
    когато дойде Първото правителство на Радев ви беше казал, че тия новите жълтопаветници, дето крещяха срещу "мутрите", тия младите, умните, красивите, образованите на Запад, като дойдат на власт ще загубят всичките 12 милиарда от вече договорената от ГЕРБ и Патриотите сума, какво щеше да кажете? Какво? Щото то на там отиват нещата! До края на тая година трябва да готови и одобрени проектите, а то няма нищо за 1 година и 2 месеца управление! Кой ли от Умните и Красивите не го прави тоя план, преработва, допълва, и реформира, и накрая нищо! Помните ли онова момченце от Виена назначено от Радев, дето го прави тоя план от май до декември? Не нали? А знаете ли кой продължи това велико дело през последните 7-8 месеца? Не нали? Но резултатите са повече от ясни! Пълна катастрофа!

    Коментиран от #14

  • 13 Само младите, красивите, умните,

    3 0 Отговор
    образованите като това момиче и като тия другите, Кирчовците и Кокорчовците МОГАТ ДА Я СЪСИПЯТ ТАЯ ДЪРЖАВА, КАКТО НИКОЙ ДРУГ! Не сме я турили и нея за управляващ, не ни е съсипала! Ей ги няколко пишлегара, "образованите", дойдоха преди една година и ни седнаха на главите, по волята на Протеста, та ни се "изходиха" отгоре, а пък и икономиката, и държавата са в практически фалит! В ТЯХ НИ Е НАДЕЖДАТА ДА Я ЗАЛИЧИМ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ТАЯ ДЪРЖАВА И ТЕ ТАКА!
  • 14 искаш да кажеш

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ако някой на 11 май":

    11 май 2021 година, нали?
  • 15 Тая е дъщеря на един от лидерите на БСП

    4 0 Отговор
    и влезе в Евро Парламента с връзки, иначе никога нямаше да е на първо място в листата!
  • 16 Перо

    2 0 Отговор
    Само мама и тати ще гласуват за БСП! Тати е отговорен фактор в партията!
  • 17 плюс минус

    0 0 Отговор
    Нашите политици още ли не са разбрали, че ЕС дели държавите на две класи.
    А ние сме в трета класа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове