Last news in Fakti

11 Юли, 2022 10:14 2 633 20

Янаки Стоилов намекна, че ПП и ГЕРБ може да се подкрепят

  • янаки стоилов-
  • пп-
  • герб-
  • подкрепа

След едни избори, когато и да са те, не е изключено под някакво евроатлантическо було тези, които ожесточено се сблъскват сега, да бъдат управляващите на страната, коментира той

Янаки Стоилов намекна, че ПП  и ГЕРБ  може да се подкрепят - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият служебен правосъден министър и настоящ конституционен съдия проф. Янаки Стоилов намекна за общо управление между ПП (Продължаваме промяната) и ГЕРБ.
"Продължаваме промяната" и ГЕРБ не се различават като позиции по основни въпроси. Това каза Стоилов пред БНТ.
Проф. Стоилов добави, че след едни избори, когато и да са те, не е изключено под някакво евроатлантическо було тези, които ожесточено се сблъскват сега, да бъдат управляващите на страната. Ако им продиктуват, могат да управляват заедно, посочи проф. Стоилов, визирайки ПП и ГЕРБ.

Стоилов отбеляза, че третият мандат за съставяне на правителство ще е отлагателен, за да може да се приемат необходимите закони за Плана за възстановяване и устойчивост. Тактически може да се маневрира с третия мандат и да се прояви целесъобразност с оглед възможностите за съставяне на кабинет. Изборите едва ли ще предизвикат голяма активност сред гражданите и да навлезем в кризи и неустойчиво управление, предупреди проф. Стоилов.

По думите му причината за развръзката на правителството е недооценката на времето. Времето похабява голяма част от добрите намерения, коментира бившият служебен правосъден министър, цитиран от actualno.com.

Държавата трябва да създава собствен капацитет, с който да работи и да постига целите си. До ден-днешен такава промяна няма и системно проблемите остават, отбеляза проф. Стоилов.
Проф. Стоилов открои, че се намираме в три големи кризи и никой не говори за тях, освен обичайните – едната е на българската нация, криза на държавността и в период на глобална криза. Защо не търсим доброто в отношенията с другите страни, а се превръщаме в инструмент на чуждите интереси, запита бившият служебен правосъден министър.

Във връзка с процедурата по предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, Янаки Стоилов обясни, че разположението на силите във ВСС е предразполагало резултата с процедурата по предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

В процедурата по предсрочното освобождаване на главния прокурор няма нарушение на разделение на властите. В тази позиция няма намеса на изпълнителната и законодателната власт, като това е сигнал, който ще играе за настоящия и бъдещия главен прокурор, че има един механизъм, за който може да бъде отговорен и да бъде подлаган на съмнения мандатът, който изпълнява, каза още проф. Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    25 7 Отговор
    Ако ПП влязат в каквито и да е съглашения с шайката, която разкости България и ограби българите, то това ще е техния крах

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 антрашпиц

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Няма вечни врагове, а ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ !!!

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1221

    6 5 Отговор
    Изключвам такова управление. Никакво евроатлантическо було не може да гарантира съдебната реформа и антикорупционна програма.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    9 3 Отговор
    ЯНАКИ, ЩО ГЕШЕВ Е ОЩЕ ГЛАВЕН ????
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен

    3 1 Отговор
    Пременил се, Илия, поогледал се пак тиядс тати, децата им западняци със сорос пари изучени, а евреите са комунисти в червата, бяха в бегето, но поне малко по смирени, от бкп диктаторите им.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анонимен

    3 0 Отговор
    Живковци и Лукановци. Младите нищо не знаят, или не роден Петко 1989,или малки и добре, че са аполитични и не ги интересува, кой в бг е на власт. Струва ми се, че и името Борисов на запад нищо не им говори, само им говори, че някоя си ПКП... Навън говорили семейства и се радвали, че с деца и без деца попаднали на запад, разказвали млади семейства с родени навън деца. Добре че напуснахме бг, децата ни от глад щяха да умрат и т. н. В бг. Не е лъжа. Рома живее по добре либерала в бг днес. На квартира с 2 деца в една стая, а бащата навън пред блока спи в колата и хърка, но смее ли полицая да му направи забележка, поне балкана да ходи да спи на чист въздух. Ще се оправи, но кога, кога цъфнат налъмите
  • 16 пфууууу

    3 0 Отговор
    Аре стига вече! Баста! Само шмекерлъци, сметки и шашарми! надминахте Гочолу и Дочолу.
  • 17 007

    4 0 Отговор
    Звучи интересно и подтекстът, който не смее да го каже Стоилов е, че вече общият враг на ПП и ГЕРБ вече е Радев-Рисия (Борисов светкавично одобри изгонването на руските дипломати и подобни), т.е. президентът настъпва отново, за кой ли път, същата политическа мотика. Става забавно и непредсказуемо.

    Коментиран от #18

  • 18 Ако

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "007":

    Това стане ли, всички други партии и лидери/ки ще ду хт супата заедно.
  • 19 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    2 0 Отговор
    ЯНАКИЕВ, ЩО БАЦЕ Е НА СВОБОДА ?????
  • 20 Да бе Да

    1 1 Отговор
    От 32 години това е най- доброто правителство , което сме имали! Каквото и да говори Бацето и калинките му , които му подгласят , по- голямата част от хората вече го разбраха! ГЕРБ са токсична партия, който се е събрал с тях в управление е минал в забвение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол