Last news in Fakti

14 Юли, 2022 09:52 3 285 31

Доц. Кунчев разкри ще бъдат ли затваряни заведенията

  • ангел кунчев-
  • мерки-
  • коронавирус

Най-лошият вариант е наесен да се появи коренно различен щам, но не вярвам това да се случи, коментира доц. Кунчев

Доц. Кунчев разкри ще бъдат ли затваряни заведенията - 1
Снимка: БГНЕС

Много малко вероятно е през лятото да бъдат затваряни заведенията заради разпространението на COVID-19. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той напомни, че на първо време маските ще станат задължителни в болниците, ДКЦ-тата, социалните домове и пред кабинетите на общопрактикуващите лекари. Това са места, в които се събират болни хора и е по-вероятно да срещнем вируса, обясни епидемиологът.

В магазините и градския транспорт маски отново ще се изискват на следващ етап, ако се налага, допълни доц. Кунчев.

„Малко над 2/3 от българите са се срещали с COVID-19, ако съберем преболедувалите, имунизираните и скритата заболеваемост. Но новите варианти имат възможност да заобиколят този имунитет“, обяви още главният държавен здравен инспектор.

По думите му в страната ни има налични всички разрешени ваксини срещу вируса. Интересът към тях се завръща. Повечето хора си поставят първо или втора бустерна доза.

Най-лошият вариант е наесен да се появи коренно различен щам, но не вярвам това да се случи, коментира доц. Кунчев. Той допълни, че се правят опити са създаване на ваксина срещу щама „Омикрон“, но проблемът е, че той непрекъснато мутира.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    32 7 Отговор
    Май Кунчев работи за Възраждане.
  • 3 ха ха ха ЖЕЛЕЗЕН

    25 2 Отговор
    Интересът към тях се завръща. Повечето хора си поставят първо или втора бустерна доза.
  • 4 Петьо Петров

    52 0 Отговор
    Започват игрите на глада, слагайте маските! САЩ губейки войната в Украйна, губят и световното си превъзходство. Спомнете си думите на Милен Цветков, маските са за да си мълчите, не да ви пазят!

    Коментиран от #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вова

    41 0 Отговор
    Мръсник! Продажник!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 2 Отговор
    Трудов стаж
    от 2008 г. - директор на отдел "Надзор на заразните болести", Министерство на здравеопазването
    от 2001 г. - отдел "Противоепидемичен контрол", Министерство на здравеопазването
    от 1986 г. - отдел "Противоепидемичен контрол", ХЕИ-Хасково

    Без един ден стаж в болница
  • 9 Зевс

    38 2 Отговор
    Много се трие тук...
    Та пак ще го напиша, смъртността от Омикрон е под тази от сезонния грип.
    Не на маските, те целят само да ни затворят устите!
  • 10 Браво

    31 2 Отговор
    Време е добитъка да се затвори. Чорбаджиите не искат протести наесен.
  • 11 и за какво

    26 1 Отговор
    Каква ваксинация като следващия щам пак няма да го лови? Или се боцкаш с бустерни през месец, или зеления сертификат не важи.
  • 12 не знам

    24 2 Отговор
    До кога това п р а вителство в оставка ще продължава да взима решения в последната минута...
  • 13 Брех тоа цирк мноо продължава вечи

    31 0 Отговор
    Не са ли изтърка таз плоча вече 3 годин
  • 14 Психопати!

    28 0 Отговор
    Психари! Сега на почивката се задавих с кафето и взеха да ме зяпат. Страх ме е да се изкашлям. Ненормалници, до там ни докарахте
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Д-р Тодоров

    19 0 Отговор
    Главният държавен санитар (санитар е най-ниската позиция в медицината) предавал на Министерски съвет предложение за въвеждане на мерки срещу летния сопол. И да върне маските!Само че днес изрече нещо по БНР, то го издаде, че не познава българската здравна система и закони, а именно: вмени на ОПЛ или Джи Питата задължението да правят АГ тестове, нещо, което не им е работа. Без пари!СЕГА ОПЛ ще го разкъсат. Предложи да се отнемат правата на лабораториите да правят такива тестове, освен ако не са ПСР – най неточния тест за РНК! За да не чакали хората, да нямало направления! Ами кой ще ги предава в НЗИС? Пълен игнорант!Този човек е уникален в праволинейността си да показва невежеството и да следва господарите си.Очаквайте да се върнат маските на закрито без да е обявена епидемиологична обстановка, което ще е нарушение на ЗАКОНА за Здравето, следователно няма да е задължително!ДА не говорим за липсата на какъвто и да е професионален и административен капацитет на РЗИтата, да изпълняват каквото и да е, идващо от тоталната щета- МЗ в оставка!!!Състава, компетентността и структурата на РЗИ са еманация за хаоса и немощността на държавата ни, наследено от ГЕРБ, засилено от Продължаваме подмяната! В лицето на Сербезова!
  • 19 просто като фасул

    18 0 Отговор
    Вие сте си виновни ,че гледате телевизия ......спрете да гледате и рейтингите им ще паднат ....просто като фасул
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хаха

    11 0 Отговор
    Либералните елити по света чрез своята марионетка СЗО отново се опитват да ограничат правата и да манипулира психиката на хората. Ковидът отново ще служи за повод хората да се изгонят по домовете им, да бъдат въведени масови ограничения. Това е жизнено важно за последователите на Клаус Шваб. Масовите протести стават неизбежни във връзка с бързо влошаващата се икономическа ситуация в ЕС и САЩ. Системата за правене на "хората на маймуни" бе нагледно усъвършенствана през последните две години. В Русия местните либерали също се мобилизират. Активна фигура е Владимир Христенко, който е син на вицепремиершата Татяна Голикова и Виктор Христенко. Всичките видни руски либерали.
  • 22 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    2 8 Отговор
    ИЗКАЗВАНИИЯ ИЗКАЗАНИ ПРЕЗ ВИРТУАЛНА МАСКА🤐РАЗБИРАЙ:СВЕТНЕ ЛИ ПЪРВИЯ ЧЕРВЕН ОКРЪГ СВЕТВАМЕ„😷😷😷”......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Доктор

    9 1 Отговор
    Невороятен боклук. Некомпетентен, натеглив и нагъл. Искрено се надявам рано или късно да бъде съден и осъден.

    Коментиран от #27

  • 25 Баба Вyна

    7 0 Отговор
    Eга пyкне тоо омраз!
  • 26 Какво ви пречат маските в болниците

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Петьо Петров":

    и в старческите домове не мога да проумея? Онкоболна съм и в болница не съм спряла да нося маска, въпреки че не е задължителна. Лекуващата ми лекарка и сестрата също не са спрели да носят маски в кабинета. Това е отговорно, защото могат да предпазят онкоболни пациенти, за които заразата с ковид би била много рискова. Защото и без особено изявена симптоматика можеш да заразиш някого. И не не съм ваксинирана, защото имам сериозни противопоказания за това. Синът ми и мъжът ми се ваксинираха, защото работата им го изисква, не че са големи фенове на ваксините.
  • 27 Нито едно от изброените не е.

    0 5 Отговор

    До коментар #24 от "Доктор":

    Завист ли усещам? Или просто злоба? Все някой трябва да работи на тази позиция в държавата, нали? Който и да е все ще го оплювате, защото само това можете.
  • 28 Асенчо

    1 0 Отговор
    кумчо, няма да пиша кво мисля за капацитета, щото ще ме трият ...
    все пак някой де е бил прос хеиджия в аскьой изведнъж да стане гладен здравен инспектиращ е съмнително
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тоя

    2 0 Отговор
    Тоя тря да се изгони и да оди да пасе патки,боклук мръсен само глупости говори.
  • 31 1520

    1 0 Отговор
    престанете просто не ви вярваме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове