Last news in Fakti

15 Юли, 2022 12:46 1 952 33

Викат Гешев в антикорупнционната комисия в НС за кюлчетата

  • иван гешев-
  • нс-
  • кюлчета

Темата - истински ли са снимките с кюлчетата и пачките от спалнята на Борисов

Викат Гешев в антикорупнционната комисия в НС за кюлчетата - 1
Снимка: БГНЕС

На извънредно заседание днес парламентарната антикорупционна комисия ще изслуша главния прокурор Иван Гешев, съобщи бТВ.

Темата - експертизите, поръчани от прокуратурата, истински ли са снимките с кюлчетата и евробанкнотите, за които онлайн издания твърдяха, че са заснети в правителствената резиденция "Секвоя" по време на управлението на Борисов.

В комисията ще бъдат изслушани и евродепутатите Елена Йончева, Цветелина Пенкова, както и журналистите Атанас Чобанов и Иван Бакалов.

Преди дни в ЕП евродепутатът от ЕНП Томаш Здеховски каза, че е получил информация от българската прокуратура за петорна експертиза върху снимките от спалнята на бившия министър-председател Бойко Борисов. Според експертизата кюлчетата и пачките, които се виждат на снимките са монтаж и те са с различна резолюция.

„Едва ли е коректно в 16 ч. да се получава покана и да се иска в нарушение на закона и Конституцията определена информация до 17 ч. Едва ли е коректно тази форма на спешност, надявам се тя да не говори за липса на държавност“, заяви главният прокурор.

„Не мога да си представя да прекарам петък с Елена Йончева. Може в някой понеделник, когато и без това съм в лошо настроение“, заяви Тома Биков от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    21 4 Отговор
    ГЕШЕВ , МАДЖО ЩЕШЕ ДА СИ ВЗЕМЕ БОЛНИЧНИ
    :)))
  • 3 Група

    26 7 Отговор
    от ГЕРБ саботираше и го бранеше , искаше дори заседанито да не се състои ! А "отговори" просто нямаше , само общи приказки , клишета и самохвалство ! Нищо конкретно ! Истински позор , просто срамно !
  • 4 12340

    16 2 Отговор
    Викаг Матю Хари,демек
  • 5 истина е

    25 10 Отговор
    Гешев е ха големият позор на съдебната система , и ще дойде времето да влезе в затвора!!!
  • 6 Герборатура ни

    17 8 Отговор
    Прокурор, гербаво прокси, разследва гербаджия и излиза с "експертиза". Естествено, и тя гербава. За достоверност и тежест, нещо, наречено Здеховски говори пред ЕП, че нашата герборатура намира снимките за фалшиви.

    Коментиран от #8

  • 7 замислен

    8 8 Отговор
    Снимките са пипани, къде смяна на резолюция, къде промяна на метаданни. Докато не излязат оригиналите, никой няма да си сложи главата в торбата да обяви че снимките са истински на 100%.
  • 8 Просто

    13 8 Отговор

    До коментар #6 от "Герборатура ни":

    са пратили на Европейската прокуратура манипулирани снимки , за да спасяват покровителя си , спящия до шкафчето , пълно с лилави пачки и кюлчета и пищов върху него ! А не истинските ! Та това е !
  • 9 Настава Нужда от ПП " Ш М А Й З Е Р "

    4 3 Отговор
    Со КРОТЦЕ все по - зле става !
  • 10 Прокурорска република

    6 2 Отговор
    Геша няма ли мисия от европрокуратурата да залови "все пак някакви корумпирани". .ние имахме един заподозрян пък той излезе "невинен"
  • 11 Прокурор и Съдия е САМО

    6 3 Отговор
    Н А Р О Д А !
  • 12 Гледам го на живо

    8 12 Отговор
    Гешев ги прави на мармалад - около него само тулупи .....
  • 13 Магнаурска школа

    9 5 Отговор
    Милиционерчето пак ще лъже и маже - скъпо платен зидаромазач!

    Коментиран от #17

  • 14 брейка

    7 3 Отговор
    Гешев има ли петкратна експертиза дали Буци е кллесаал Мата Хари
  • 15 ИСМАЙЛ

    9 4 Отговор
    Къдеее са паритеее къде е Мата Хари
    ЗАТВООООООООР!

    Коментиран от #22

  • 16 НЕЛИ

    6 0 Отговор
    НА ПРЕЗАРВАТИВА В СПАЛНЯТА ПРАВЕХТЕ ЛИ ЕКСПЕРТИЗА
  • 17 Подкрепен

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Магнаурска школа":

    мазно - мазно от лакействащия Бикльов , не е и трагикомично , а просто жалко !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 3 Отговор
    КОГАТО ПРОКУРАТУРАТА ВЛЕЗЕ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО....... РЕZИДРНТА ФИГУРАНТ , ЗАПОЧНА ДА ПИЩИ ......ЧЕ СА МУ НАРУШЕНИ ПРАВАТА ДА....... ШПИОНИРА ЗА ПУТЛЕР ..... ФАКТ ! СЛЕД КОЕТО ИЗЛЯЗОХА ........ МАНИПУЛИРАНИТЕ СНИМКИ...... ЛОШО СКРОЕН КОМПРОМАТ ОТ...... РЕZИДЕНТА ФИГУРАНТ И ДС ...... ФАКТ !
  • 20 Гешев е позор

    5 4 Отговор
    Оставка, съд и затвор за този индивид!!!!!
  • 21 лесно

    3 1 Отговор
    може да се установи дали са истински.Преиграва се цялата ситуация с реално видео и снимки и се прави сравнение.
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "ИСМАЙЛ":

    ЗА МАТА ХАРИ И ФАЛШИВИТЕ ПАЧКИ С ЕВРО , ПИТАЙТЕ ........ РЕZИДЕНТА ФИГУРАНТ И ДС ...... ЗАЩОТО , ТОЙ Е ПОРЪЧИТЕЛЯ А ДС СА ИСПЪЛНИТЕЛИТЕ НА КОМПРОМАТА ...... ФАКТ !

    Коментиран от #32

  • 23 Едуард Петров-Едо

    5 1 Отговор
    Като погледнах коментарите ви, за сетен път се уверих, че в съвременна Европейска България е израсло и избуяло едно БЕЗГРЪБНАЧНО, БЕЗДОБЛЕСТНО, СТРАХЛИВО, ЧУЖДО НА БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, МАЛОДУШНО ПОКОЛЕНИЕ, МЕРКАНТИЛНО И ХЕДОНИСТИЧНО НАСТРОЕНО! Дали армия имаме, дали вяра на Съюзниците ни имаме, при фактическо обезлюдяване с около 3 000 000 на ,,територията, наречена България", по думите на Проф.Иво Христов! През Периода 1912-1919г. на Балканските и Първа Световна Войни, тогавашна бедна, селска България е мобилизирала Един Милионна Армия, победила е всичките си противници, но губи на Ньойския Договор! И според планът ,Венизелос България е трябвало да бъде поделена между съседите си! Кой ни спасява? Едуард Бел Хаскел, роден в Пловдив през 1865 г. от родители американски мисионери, през 1919г. написва писмо на Президента Удроу Уилсън, в което ЗАЩИЩАВА БЪЛГАРИЯ и лично заминава за Вашингтон, където му го връчва! Удроу Уилсън СПАСЯВА БЪЛГАРИЯ! ОЩЕ НЕ СМЕ МУ ИЗДИГНАЛИ ПАМЕТНИЦИ! През 1935г. умира Едуард Бел Хаскел и е погребан в двора на основания от него Селскостопански Техникум в Г.Пордим, който носи неговото име! След 30 години в Калифорния, САЩ, умира съпругата му Елизабет Хаскел, чиято Урна е погребана в Пордим до своят съпруг! Баща ми Илия Петров, родом от Севлиево, е осиновен от сем. Хаскел, а аз нося скромно името Едуард Илиев Петров! ДА ОБИЧАМЕ И ПАЗИМ БЪЛГАРИЯ, И БОГ ДА НИ ПОМАГА! АМИН!
  • 24 толупа

    2 0 Отговор
    гешо я им е...и май....та на тия
  • 25 Тома

    3 1 Отговор
    Да го питат защо вика на боко тиквата шефе
  • 26 Иво

    2 4 Отговор
    Гледах онлайн заседанието и мога да кажа че това е най глупавия и упорит главен прокурор който е заемал тази длъжност.НЕ отговори на нито един въпрос за снимките с кюлчетата и пачките с евро и КПП Капитан Андреево...каза че по конституция не е длъжен да отговаря...ЗАКРИВАЙТЕ ТАЯ ТЕРИТОРИЯ НАРЕЧЕНА ДЪРЖАВА !!

    Коментиран от #33

  • 27 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    1 2 Отговор
    Много се активираха в защитна поза и евродепутати. Да не би чекмеджето да е било гара разпределителна за техните гуши?
  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 1 Отговор
    ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА Е РЕZИДЕНТА МУНЧО....... ЗАЩОТО ТОЙ Е КРЪСТНИКЪТ НА РУСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ........ НАЛИ ЗНАЕТЕ КОЙ ГО ПРЕДЛОЖИ НА РЕШЕТНИКОВ ....... ФАКТ !
  • 29 КПКОНПИ

    1 0 Отговор
    900 000 прекратени по дваност преписки в КПКОНПИ, на има няма 7 милионна България, и при само пълнолетни на още по-малък брой. Кой знае още, колко други стотици хиляди действащи и изпозагубени по коридорите и стаичките има? Това са абсурдни числа! Точно тези корумпирани и свикнали да крадят мерзавци свалиха правилтелството, по нареждане на тези, които имат информацията за тях.
  • 30 дядото

    1 0 Отговор
    всички си мълчат и се правят на ударени с мокър парцал.що за демокрация е това,в страната да е създадена фигурата на недосегаем и от господ държавен служител.та той е обида за народа и държавата,той е превърнат в точно копие на древно персииски сатрап
  • 31 Гост

    0 0 Отговор
    Пак ще е обиден, може и да поплаче, преди да си излезе
  • 32 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Да бе, разбрахме че дрона на Радев е навестил спалнята на твойчкия бойкоооо🤭🤭🤭
  • 33 Шляхтиц

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Иво":

    А ТИ пък кой си, та на ТЕБ да отговори. АЗ съм най-обикновен сиромах и малкото парички, които притежавам са в банката и пазарувам с дебитна карта. Доходите си получавам на разплащателна сметка. С купюри почти не се занимавам. Златните украшения, които притежавам са или по ръцете ми или са скрити в малка мраморна кутийка. Кюлчета злато и голяма сума валута в нощно шкафче не мога да си представя и в най-освободената си фантазия........
    Въоръжен и опасен съм и пистолетът, дори когато спя е под лявата ми мишница. Десняк съм. Никога не оставям оръжието си на нощното шкафче, още повече, че съм длъжен да го съхранявам в каса.
    АЗ, ШЛЯХТИЦ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове