Last news in Fakti

19 Юли, 2022 13:27 5 735 32

Над 6000 лева сметка за вода получи семейство от Варна

  • 6 хиляди-
  • вода-
  • сметка-
  • семейство-
  • варна

Според местното ВиК дружество е възможно да е възникнала авария

Над 6000 лева сметка за вода получи семейство от Варна - 1
Снимка: bTV

Семейство от Варна получи сметка за вода от 6285 лева. Общо за три месеца и половина местното ВиК дружество начислява на сем. Бояджиеви близо 3000 кубика вода, разказват от bTV.

"Нашите водомери са дистанционни. Не виждаме инкасаторката до началото на месец май тази година, когато се обади и поиска да погледне водомера. Оказа се, че са навъртени близо 3000 куб. метра вода. Изпратиха техник, който огледа водомера, мрежата, двора. Пускахме и спирахме водата", сподели Димитър Бояджиев.
От местното ВиК дружество посочват, че количеството вода е минало през тръбата.

„Имаме ангажимент да подадем до имота на потребителя дадено количество вода, а това как той ще го разходва – ние не носим отговорност. По-вероятно е да е имало авария“, посочи Виолин Лазаров, ръководител на отдел „Водомерно стопанство“ във ВиК-Варна.

Семейството смята да се обърне към адвокати за съдействие, тъй като от дружеството им обясняват, че сметката трябва да бъде платена.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    25 4 Отговор
    Това семейство май ще си останат жадни и гладни за дълго време.

    Коментиран от #12

  • 2 Хитрата сврака

    9 26 Отговор
    Сигурно са си пълнили надуваем басейн.
  • 3 да де

    36 8 Отговор
    Да заведат дело това физически е невъзможно. През половин цол тръба какъвто е стандартния размер за къща няма как да минат 3000 куб.м. вода.

    Коментиран от #23

  • 4 Любопитен

    38 1 Отговор
    Толкова кубика могат ли да минат през чешмата?🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #6

  • 5 Казанджията

    12 15 Отговор
    Може и казан за ракия да имат и там отива много вода.
  • 6 Хах

    25 4 Отговор

    До коментар #4 от "Любопитен":

    Направи си експеримент отвърти всички чешми и накрая на месеца пиши какъв е резултата.

    Коментиран от #32

  • 7 ДОКО

    12 32 Отговор
    НОРМАЛНА СМЕТКА ..КАКВО ТОЛКОВА НАЛИ СЕ БАРАТЕ ЗА ЕВРОПЕЙЦИ..КАТО ИСКАТЕ ДА СЕ ЕВРОПЦИ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА ПЛАЩАТЕ..ОТ СЪРЦЕ И ПО ОБИЛНО..ОПИИ

    Коментиран от #15

  • 8 един

    25 2 Отговор
    Защо не пишат за колко време е изразходвана тая вода,това е страшно много кубици!?Колко човека живеят,колко са плащали преди,има ли вероятност да са ползвали вода за напочване или друга дейност изискваща много вода,къде са били ВИК-то до сега и т.н.!?

    Коментиран от #24

  • 9 Кръчмар

    4 26 Отговор
    При социализма, когато водата беше 6 /ШЕСТ/ СТОТИНКИ за кубически метър ме вкараха за 5 лева в затвора! Лежах 8 години ЗА 5 ЛЕВА! Не бях направил нищо само сложих на 5 лева ВОДА В РАКИЯТА!

    Коментиран от #11

  • 10 Измама е

    29 1 Отговор
    Не може да е вярно. Излиза, че в рамките на три месеца и половина всеки час през тръбата е минавал 1 кубик вода. Не е че е невъзможно, но просто водомера няма да издържи. Максимума на домашните водомери е 1,5 което могат да отчитат. 3000 кубика са 15 на 15 на 15 метра или за да го разберете басейн за плуване 50 на 30 на 2 метра. Тия трябва да са се удавили досега.
  • 11 Много смешно

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Кръчмар":

    Шут.
  • 12 Дай,Боже всекиму

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Да изпита коректността на ВиК дружествата .
  • 13 АлиАга

    3 12 Отговор
    поливали са бахчата

    Коментиран от #18

  • 14 сирене

    19 1 Отговор
    съд до дупка! Експертиза на качеството на водопроводите и още повече съд!
  • 15 Корги

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДОКО":

    Разбирам, че правиш опити за някаква ирония, опитвайки се да се правиш на забавен, но не ти е тук мястото. Хайде пътя!
  • 16 1-20

    15 3 Отговор
    От 2024 г. всички задължително минават на дистанционно отчитане. Представете си как съвестните инкасатори на ВиК ще ни суровакат. За Софийска вода съм сигурен.
  • 17 Поливали са

    4 14 Отговор
    Градината а сега се правят на луди
  • 18 Българка

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "АлиАга":

    Глупости пишеш. От февруари до април и през май са дошли да засичат. Нито има летовници, нито нещо за поливане. На ВиК им е ясно, че не е в ред водомера, но никой не иска да си признае грешката.
  • 19 гост

    13 1 Отговор
    същата работа при мен за по-малко от месец 24 куб съм навъртял а нямам нито басейн нито автомивка сигурно денонощно трябва да се къпя за да навъртя толкова обяснението е,че ни грабят
  • 20 Кой ми ака в гащите?

    3 8 Отговор
    А поливната и басейна?
  • 21 123

    5 8 Отговор
    Хората едно, че не четат и второ не си знаят интереса. Три месеца да не си погледнеш консумацията по водомера с цел да си установиш теч не ми се вижда нормално. А той се установява лесно, достатъчно е само да се спрат всички водочерпещи точки в имота и да се погледне дали водомера върти...И тъй като, както споменах не четат, не са наясно, че за течове по вътрешната мрежа след водомера си отговарят те, тъй като трябва сами да си я поддържат. Ако теча беше преди водомера, в частта, която се поддържа от вик просто нямаше да се навъртят кубиците. А ако има проблем със самият водомер една метрологична проверка на уреда ще го установи, на такава всеки има право. Ако водомера е извън нормите, задължението отпада. Най-вероятно имат вътрешен теч, който са неглижирали и съдът няма да им помогне..
  • 22 Ви К са ОПГ, Мафия!!

    10 0 Отговор
    Натписват сметки, изчистваш всички задължения, сменят водомера, не може да им се хване края на Номерата!! После ти пускат за 1000лв Изравняване на сметки!! Водомерите си ги прибират, трябва да доказваш, нещо, където като показание е незнай но как са го записали, като не са, идвали да отчитат?? Мафия!
  • 23 Дянков

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Ще минат и заминат . За 3 месеца са по 3 кубика на ден .

    Коментиран от #28

  • 24 Защо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "един":

    Ти четеш ли изобщо , три месеца .

    Коментиран от #25

  • 25 един

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Защо":

    Пропуснал съм,извинявам се!
  • 26 ВиК-то

    0 0 Отговор
    съм ги стъкмил както трябва...тече водата по цял ден и плащам до два кубика на месец!!Купете хидрофор,бидон за вода 250л и си гледайте кефа!Да го....
    Досетете се,как се пълни бидона безплатно....и всичко ще е ок!

    Коментиран от #29

  • 27 Бай Лисан

    2 0 Отговор
    Айде да видим сметката:
    3000 кубика вода са 3 000 000 (три милиона) литра вода.
    Изразходени са за 3,5 месеца, да кажем 100 дни.
    Което прави 30 000 (тридесет хиляди) литра на ден - 30 кубика, или по кубик и малко на час.
  • 28 По-точно

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Дянков":

    по над 30 на ден! (ако смятаме 3000 кубика за 3 месеца)
  • 29 мисля мисля

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ВиК-то":

    Но нищо не мога да измисля!Дай жокер помощ от публиката или обади се на приятел....
  • 30 метролог

    0 0 Отговор
    Ако брояча на водомера е превъртял някоя предна цифра от скалата ..... Не знам дали е възможно но различни водомери различни механизми . Дори ако така се е случило , трябва поне три пъти да е превъртял за да стане 3 първата цифра
  • 31 Във Варна водата е

    0 1 Отговор
    точно 4,547 за кубик. С тенденция към покачване. Каквито и адвокати да намери това семейство, ще плати и на тях, и на ВиК. Проблемът обаче е защо всички ние трябва да плащаме тези високи цени и кой е виновен за това? Значи -да си некадърен политик и за едното "браво" можеш да вземаш решения, които ще вдигнат цените, но когато си обикновен гражданин, ти навират в очите правилото, че щом е отчетено ,трябва да се плаща. Нещо не е както трябва.
  • 32 Трудно

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хах":

    Имам сонда! Имам и панели за ток, имам и дизелов генератор за ток! Имам и малки ветрогенератори по покрива От 10 години не ползвам услугите им!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове