Last news in Fakti

19 Юли, 2022 18:40 2 270 22

Иван Хиновски: Правителството зависи от ИТН

  • иван хиновски-
  • итн-
  • правителство

Би трябвало сега да настане период на разум, да бъдат анализирани кадровите грешки

Иван Хиновски: Правителството зависи от ИТН - 1

Възможно е и е крайно необходимо да се сформира правителство с третия мандат. Ако това се случи ще спечели обществото и българският народ, защото преди тежката криза биха се свършили много важни неща и няма да загубим средства по Плана за възстановяване. Това заяви енергийният експерт и доскорошен представител на „Има такъв народ“ (ИТН) Иван Хиновски в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Би трябвало сега да настане период на разум, да бъдат анализирани кадровите грешки. Критичната партия в момента в България е ИТН. От тях зависи дали ще има правителство“, обяви той.

Хиновски коментира и енергийната криза, пред която се изправя Европа.

„Трябва постепенно да се пускаме от хорото на „Газпром“. Това не може да стане за 1-2 г. Трябва да продължим доставките си. Ние имаме действащ договор, който беше нарушен едностранно. Би трябвало спешно да направим анализ на увеличаване на количествата газ от Азербайджан. Азербайджан изразява желание за това. Би трябвало България да обяви открит международен конкурс за дългосрочен договор за доставка на природен газ. За август се очакват ограничения. Септември се очаква да влезе в експлоатация българо-гръцката връзка. Ако това се комбинира с увеличаване на доставките от Азербайджан, ние бихме могли да покрием голяма част от нуждите си, но трябва да продължим да получаваме газ и от „Газпром“, обясни енергийният експерт.

„Всички прогнози показват до 30-50% поскъпване на природния газ от настоящите цени. Международната ситуация трябва да се успокои“, предупреди Иван Хиновски. По думите му е реалистично цената на газа от септември да варира от 200-220 лева/куб. м. през есента. Тогава ще има и голямо търсене.

„Защо „Булгаргаз“ не търси газ? Газ има и в Турция има. Можем да внасяме огромни количества газ и от Турция, но нямаме договор“, пита се той.

„Русия е непредсказуема в момента. Тя е разярена. Форсмажорите са свързани с технически проблеми. Отдавна Русия има проблем с компресорните системи през Сибир“, заяви енергийният експерт.

„Втечнен газ има. Всичко е въпрос на развитие на пазара. Има ли търсене – ще има и предлагане. Русия също произвежда големи количества втечнен газ. Танкерите, които доставят втечнен газ, превозват руски газ“, каза Хиновски.

Той призна, че има притеснения за осигуряването на топлина през зимата. Енергийният експерт добави, че топлофикациите имат възможности за пестене на газ, но не се възползват.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да живее ДПС

    3 5 Отговор
    България ще внася директно от турците втечнен газ на стойност 59 милиарда кубински метра за 60 милиарда долара.
  • 2 Пишман експерти

    13 1 Отговор
    тука има тука нема
  • 3 да де

    18 0 Отговор
    Па ние от 30 години все сме в криза и всеки път разправят как, ако има правителство ще спечели обществото и българския народ , ама друг път.
  • 4 Щом руският газ

    11 2 Отговор
    отвращава наште благородни политици има едно чудесно решение. Присъесиняваме се към Турция и те няма да се налага да си цапат ръцете.
  • 5 Последния Софиянец

    7 16 Отговор
    Да бе, да. Ще зависим от безмозъчни чалгари друг път. Следващия парламент ще имаме 160 независими депутата и ще владеем България

    Коментиран от #18

  • 6 Айде Слави

    16 5 Отговор
    бий шута на фашистите и да ходим на избори.
  • 7 Анонимен

    6 9 Отговор
    Дали ще има правителство зависи от ИТН. А от кого е зависимо ИТН? Без тях няма правителство а с тях ще има слабо и кратковременно правителство. При първите опити на новото правителство да промени нещо в ущърб на олигарсите, те отново ще разтурят правителството. След това пакк ще има въртележка на мандати и т.н.
  • 8 оня с коня

    3 6 Отговор
    Няма проблем БГ пък и Цяла Европа НА ПЪРВО ВРЕМЕ да продължи да купува Руски Газ ЧРЕЗ Азербайджан или която и да е друга държава,въпросът е в ЦЕНАТА КОЯТО Е в пъти по-ниска ОТКОЛКОТО РУСНАЦИТЕ очакват,потривайки доволно ръце!

    Коментиран от #16

  • 9 Кольо,

    13 5 Отговор
    Тези некадърници с патерицата умиращото БСП искат пак да продължават агонията докато скапят нацяло държавата а ние си траем...
    Няма такъв овчедушен народ....
  • 10 Продавам ефтино...

    9 2 Отговор
    Хиновски, звучиш някак нервно, хаотично и притеснено... Да си мисля ли за най-лошото или да продължавам да ти вярвам?!
  • 11 Емо

    13 2 Отговор
    ГЕРБ въобще не са изчегъртани. Продължават да държат и Съда и Прокуратурата, както и голяма част от Полицията.

    Коментиран от #14

  • 12 нннн

    9 0 Отговор
    Избори! Тия постоянно настъпват мотиката, пък нашите глави в синини...
  • 13 Бамбука

    4 3 Отговор
    Да зависиш от измекяри, това ли е алтернативата за България ? Не, и без преговори с тях !.
  • 14 нннн

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Емо":

    От април миналата година ,,Промяната", по един или друг начин са във властта. Последните 7 месеца съвсем пълноценно. Но вместо да чегъртат ГЕРБ, съд и прокуратура, се уреждаха по шуробаджанашка, семейна и любовна линия, почнаха да борят Путин, да въоръжават Украйна, оправят Македония, въвеждат еврото и др. простотии. Инфлация - два пъти повече от европейската... Не стават!
  • 15 Анонимен

    10 2 Отговор
    Като си избягал не си давай мнението за нищо не ставаш
  • 16 Ама ти

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    хем че наистина си с коня, егати образа!
  • 17 Деций

    2 4 Отговор
    Е то ако поскъпне още 50% от настоящите цени,газа става неизползваем,кое ще ти се върже да го ползваш?Колкото до ИТН,те показаха истинското си лице,и с тях нищо стабилно не може да се очаква, особено с реалната борба срещу ОПГ ГЕРБ ДПС ,така ,че избори.Тук не става въпрос за това някой да преосмисли определено поведение.Те са марионетки.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 сирене

    2 0 Отговор
    това не им ли беше експертчето към енергийното министърче на ИТН, брей, що така е?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ммм

    2 1 Отговор
    Киро ще ни закопа с неадекватното си поведение. Тоя наистина се помисли за велик. Разкарай се бе, мафиот гну.сен. Цялата мафия е при него и роднинския и приятелски кръг от гуглени лорери и сие разбойници. Самовлюбен глу.пак и неща.стник. Вреден си, махни се!
  • 22 Боже пази България

    3 0 Отговор
    Как стана така,че втора година,четвърти парламент и правителство,съдбата на България зависи от чалгаря Слави? Отговорът е, че задкулисието от ДС определя всичко,затова властта на всички нива е в ръцете им.За тях винаги е било важно само
    парите да са техни с цената на всичко.Народ и държава никога не са ги интересували,те са средства за обогатяване.Това е политиката на Кремъл, доказано от 77 години .Най-печалното е очалгарването на голяма част от хората.Ниско образованите се манипулират най-лесно.Връзката на Слави с мафията Мултигруп и ДПС ченгетата повече от 20 години е ясна.Чрез чалгата го вкараха в парламента и сега не е ясна бъдещата ни съдба - Европа или Кремъл, цивилизация или варварщина.Този избор България го е направила преди 140 години и дълго време се е борила да се спаси от влиянието на Кремъл,но очевидно не е успяла.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове