Last news in Fakti

21 Юли, 2022 14:37 4 668 33

Въвеждат бял билет за градския транспорт в София

  • билет-
  • градски транспорт-
  • софия

Месечните карти за една линия в градския транспорт ще отпаднат след 31 декември тази година

Въвеждат бял билет за градския транспорт в София - 1
Снимка: БГНЕС

Месечните карти за една линия в градския транспорт ще отпаднат след 31 декември тази година. Това стана ясно, след като столичните общински съветници приеха на редовното си заседание доклад на Наредба за изменение и допълнение на реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община.

От групата на БСП настояха този вид превозен документ да не отпада. „Не може да наказваме столичани, чиито интереси сме длъжни да пазим. Оставете едномесечните карти за една линия. Настояваме картите отново да намерят място в приложение едно на наредбата“, каза Иван Таков от БСП по повод на това, че този вид карта не е заложен в документа.

Според Милка Христова от БСП с приемането на доклада ще бъде ощетена групата на пенсионерите, студентите и учениците. „Защо ще ги наказваме с непоискана услуга? Моля, подкрепете нашите предложения, защото те не са самоцелни. Хайде да не ги караме да ползват нещо, от което нямат нужда и да ги караме да плащат за това“, призова тя.

Картата за една линия дава възможност да се ползва от всички линии, които минават по даден маршрут, обясни Борис Бонев от „Спаси София“, който е един от вносителите на доклада. „Смятам, че не е добре при толкова важна тема да се набляга така популистки, коментира той.

От доклада става ясно, че до края на годината ще бъдат въведени и годишни карти за ученици и студенти, чиито цени ще са на база 10-месечна такса, тоест ползвателите им ще имат два месеца безплатен превоз. Това е важно, защото трябва в професионалния път да се създава навик за пътуване с градския транспорт“, каза Борис Бонев от „Спаси София“.

Освен това ще бъде въведен и бял билет, който ще е безплатен при високи нива на замърсяване на въздуха.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мюмюн (Майкъл)

    33 0 Отговор
    Ромите ще могат ли да пътуват с този билет ?

    Коментиран от #3

  • 2 Фандупковаааа

    29 2 Отговор
    ОСТАВКА !!!!!
  • 3 кико

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мюмюн (Майкъл)":

    На всеки ром,който има регистрирана каруца,се дава бял билет за градският транспорт..

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Как може

    42 0 Отговор
    да отнемат нещо,което е добро и да казваш,че е в полза на хората!?
  • 5 Ромът на бял кон

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "кико":

    Само ако има бял кон.
  • 6 Исус Асенов Методиев

    21 0 Отговор
    Нии бате не плаштаме за грацки трънспорд штото сме соцялно слаби и бесработни
  • 7 Волен

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "кико":

    Какво е ром?

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 8 Бай Онзи

    9 2 Отговор
    Данчитоу ф .ъ.ндъчето обича белотооооо !
  • 9 Роман емпайър

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Волен":

    Ром от латинското Rome (римлянин).

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бббббеее

    33 1 Отговор
    Въртяхте, сукахте и най-накрая го измътихте! Разбира се в ущърб на хората! По-просто щеше да бъде да кажете "увеличаваме цената на билетите" и точка! А този дето иска да спасява София да се наведе по-дълбоко надолу, че да го усети по-яко! Вместо да опростявате нещата вие ги правите по-сложни и още по-сложни! Това не ви прави да изглеждате по-умни! И разкарайте от комисията по транспорт онзи кубинец, че и чеп за зеле не става от него!

    Коментиран от #18

  • 12 кико

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Волен":

    Нещо като зюмбюл,ама много по лилаво.хахаха

    Коментиран от #14

  • 13 тм20

    28 1 Отговор
    Тоя бок-лук от спаси София скоро ще трябва да спасява него си. Картите за една линия са за една линия не за един автобус трамвай или тролей. По линията че се движат и другите какъв е проблема, така или иначе си плащам за ЕДНА ЛИНИЯ. Ми хубаво ще си ходя с колата на работа като не мога да си ползвам картата а после глу-пака ще мрънка че града се задръства. Оставка и затвор!

    Коментиран от #21

  • 14 Волен

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "кико":

    Заслужи един плюс :)
  • 15 Волен

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Роман емпайър":

    Ама индиън едишън?
  • 16 Дабеда

    28 0 Отговор
    Вие сериозно ли? Аз зареждам само за 76, защото ползвам само него до работата...сега какво, ще трябва да давам 50 лв за всички линии, които и без тва не ползвам?!?!?!
  • 17 Алоооооооооооо

    21 0 Отговор
    Вместо да помагате на хората в тези трудни дни вие им правите живота още по - труден! Как да ползвам две и повече линии като ползвам само една която ми върши работа! А относно БЕЛИЯ БИЛЕТ вече има такъв! ЗЕЛЕН БИЛЕТ които вие не пускате въпреки високите нива на замърсяване 1 лв за цял ден! Ако напиша какво мисля за вас ще ме изтрият!
  • 18 БАН

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "бббббеее":

    Поздравления за готиния коментар :) С уточнението, че навеждане и поемане са любимо занимание на Бориса ! Кубинецът е не просто кубинец, а пернишки такъв :)
  • 19 Юрданка

    6 1 Отговор
    Ееее най-накрая вкарахме всички в системата да си крадем спокойно централизирано 30-40 % от приходите (като тола) с Иво и шефа!
  • 20 Въпрос

    12 0 Отговор
    Този Борис Бонев ли е внесъл това предложение да се махнат картите за една линия? И какво спасява този Г........ Не го ли е срам може да забрани ползването на другите линии по този маршрут, но не и да маха карта за една линия!

    Коментиран от #24

  • 21 БАН

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "тм20":

    Сладурчето за нагзи и на ПП, та дано го припознаят за техен кандидат-кмет, ама получи греда! Тия жалкари са спонсорирани от Прокопиев и вършат мръсната работа, за да им издействат права на сбърканата полова ориентация - не мога да ги понасям и да се махат!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хубава работа

    3 0 Отговор
    Ама п........ Р.......... С... Ка
  • 24 Юрданка

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос":

    Вдигат принудително цената ползваш/неползваш -плащаш....от там се вдига % на фирмата на гръка, а от там и рушвета. Бонев е купеееен вечеее...
  • 25 ТОДОР

    9 0 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА В ПОЛОВИН ЕВРОПА ГР ТРАНСПОРТ Е БЕЗПЛАТЕН ИЛИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ НО НЕ И ТУК И НАРОДА МЪЛЧИ И МЪЛЧИ РОБИ СМЕ И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ТАКИВА ЖАЛКО ЗА МЛАДИТЕ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА

    Коментиран от #29

  • 26 мишо

    6 0 Отговор
    МАЛЕ КАКВИ СМЕ ШМАТКИ ТЕ КАЗАХА И НИЕ ГО ПРИЕМАМЕ С НАВЕДЕНИ ГЛАВИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Бай Тошо

    6 0 Отговор
    Наскачахе ли се? Хак ви е! Моето билетче беше 6 стотинки.

    Коментиран от #28

  • 28 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Тошо":

    Аз помня трамвая за 2 ст. Черният хляб струваше 15 ст и ти режеха от него за 10 ст и за 5 ст. Страшен стандарт - да искаш черен хляб да ти режат за 5 ст, вместо цял да си купиш. Пак започвате с глупостите за тези стотинки. Транспортът трябваше да е евтин, за да ходят хората да бачкат. Другото? Другото, ако "пуснат" в магазина.
  • 29 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "ТОДОР":

    Въпросът с безплатния транспорт е дискусионен. Ти живееш в голям град и си приел позитивите и негативите на големия град, вкл. разстоянията за които трябва транспорт. Да, но когато отиваш на работа, не отиваш да се забавляваш, защо ти ще плащаш. Смятам за разумно транспортът под някаква форма да се поема от фирмите. Иска фирмата му да е в София и да има избор на работна ръка, но ще си плаща за това удоволствие. Пак казвам, дискусионно е ,но от опит ще ти кажа, че от дете тези билети за които непрекъснато си бъркаш по джобовете са ми противни.
  • 30 Наблюдател

    0 0 Отговор
    "Белия билет" със сигурност ще е нещо като "бялата лястовица"...
  • 31 Мария

    1 0 Отговор
    Червен картон за общинарите от грб, а не бял билет...
  • 32 не си разбрал

    0 0 Отговор
    Абе защо ми изтрихте коментара?
    Понеже написах, че дълбоката държава в САЩ искат цял свят да поробят и тези "безплатни" билети пак са тяхна идея, да не се замърсява "тяхната" планета...
    А всички други за тях са "шарани", които ще бъдат избити с "вируси", "ваксини", с глад и войни, за да останат само Гейтсовете, Ротшилдови и подобните на тази планета... Без тебе, без цяла България.

    Ама този, който ме трие е малоумник!
    Хайде трии всичко, нали и теб ще ти видят сметката? Я ще те унищожат с някои техен вирус, я ще те принудят да се "ваксинираш" с тяхната отрова или зараза, я ще обявят война от име на нашата страна и ще те застрелят... Ама сте малоумници!
    Ние сме всички заедно, в един отбор, ако не си Рокфелер, значи си от нас?
    Вместо да сме заедно, то взаимно си пречим. А имаме общ враг. За да останеш ти да живееш, то трябва да си заедно с много други, като теб.
    За Ротшилд ти и децата ти сте само тор, нищо друго! Ама още не си разбрал!!!
  • 33 ЕС МАХАТ ИЗОБЩО КАРТИТЕ ЩОТО ЩЕ ФАЛИРАТ

    1 0 Отговор
    ТАКА ЧЕ ИЗРОДЧЕТАТА НИЩО НЕ ПРЕДЛАГАТ - КОПИРАТ ГО ! И НИЕ ЩЕ КОПИРАМЕ ТЯХ - ЩЕ СЕ ВОЗИМ БЕЗ БИЛЕТ КАТО ТЯХ - ПОЛИЦАЯ И ТОЙ СЕ ВОЗИ БЕЗ ПАРИ И КАКТО ВИНАГИ НИЩО НЕ СИ ПЛАЩА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове