Last news in Fakti

23 Юли, 2022 17:41 2 475 34

Георги Лозанов: От ПП влязоха в посока, която беше различна от това, което президентът очакваше от тях

  • георги лозанов-
  • пп-
  • посока-
  • различна-
  • президент-
  • очаквания

„На Бойко Рашков се дължи един от огромните гафове на ПП - арестът на Борисов, за който той не можа да извади някакъв аргумент”,  добави медийният експерт

Георги Лозанов: От ПП влязоха в посока, която беше различна от това, което президентът очакваше от тях - 1
Снимка: NovaNews

„Има такъв народ”, доколкото зависи от тях, нямат желание да се направи прозападно българско правителство, в каквато посока се позиционира и развива кабинетът на „Продължаваме Промяната”. Такава теза изрази медийният експерт доц. Георги Лозанов в ефира на "Офанзива".

„Фактически, от „Продължаваме Промяната” влязоха в една посока, която беше различна от това, което президентът очакваше от тях. Той има връзка с тяхната роля в съвременната българска политика. Особено след войната застанаха доста ясно на антипутинови и прозападни позиции”, отчете той.

Доц. Лозанов добави още: „Нямам съмнение, че има голяма съпротива и то подкрепена от много страни в България в момента да не се създаде прозападно правителство”. Той обаче е и на мнение, че е щяло да бъде „голяма мъка”, ако се беше съставило такова правителство.

Относно борбата с корупцията и дали символът на успехите в тази сфера може да бъде Бойко Рашков, експертът каза: „На него се дължи един от огромните гафове на ПП - арестът на Борисов, за който той не можа да извади някакъв аргумент”, подчерта доц. Лозанов.

Според него всеки път, когато Рашков се опитва да влезе в някаква по-силна властова роля или стратегия, това будело много силна насрещна реакция. „Радикалното проваляне на преговорите за правителство пак опря до това дали Рашков ще бъде начело на КПКОНПИ и до енергетиката”, каза още медийният експерт.

Коментар от него дойде и за записа от срещата на „Демократична България”. „Политиците вътре в НС си говорят много по-радикално и крайно, отколкото тези хора, които се бяха събрали в една затворена приятелска среда. Анализаторите, които искат да извадят от това някакъв особен скандал, срещат доста голяма трудност”, добави той.

Доц. Лозанов не смята, че влизаме в изборна спирала.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болшевик

    7 30 Отговор
    Прав е другаря доцент Трябваше да е в източна посока-посоката на Радев-предателя.
  • 2 Честито

    8 24 Отговор
    БСП-ДПС и ГЕРБ, работят усилено в полза на Кремъл
  • 3 Българка

    23 10 Отговор
    Българите искаме ПРОБЪЛГАРСКО правителство, което защитава интереса на българите и се грижи за тях. Това означава да не влизаме в никакви крайности, но да се държим като членове на ЕС и НАТО. Гражданското общество основно иска правосъдна реформа, отстраняване и разследване на Гешев, осъждане на грабителите, които ни докараха до последни просяци в Европа и конфискации. Това ще отпуши и другите реформи за намаляване инфлацията, по-добър и справедлив живот. И да законът за КПКОНПИ е много важен и е редно да бъде приет

    Коментиран от #7, #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петьо Петров

    23 2 Отговор
    А кому е нужно прозападно или проруско правителство? Дали все пак не е нужно българско, нашенско си, или все трябва да се кланяме на някой? Иначе се борим да сме независими, нали?
  • 6 Хасан азис

    11 3 Отговор
    Е как никакъв аргумент, той окраде България, ограби бизнеси с рекет и изнудване. Парите за хемус предварително ги изяде. Аааа да вашето е присвояване и да на очевадни кражби ще търсят доказателства.
  • 7 Шумкар

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    С ДПС на върха на пирамидата КПСС-БКП ,това няма как да стане,

    Коментиран от #13

  • 8 ПППП

    15 2 Отговор
    посоката я определя Херо!
  • 9 Провинция

    12 12 Отговор
    И децата вече знаят,че пътят на нар..котиците към Европа минава през Капитан Андреево,...и Ба.це изпрати на предната линия за отбраната на Златния гьол цялата кохорта блюдо...лизци,Деси,Бик.ов,Ми.тов,Томито Дон..чев.Те са на първа линия.Впрегнати са евроде..путати,политоло..зи,анализатори,експерти......процесът се контролира изкъсо лично от Та..ки,Кота.раците,Ста...лийски,Паша..та,трите Маргина,Чакърян,бан.дата на чук.овете,Къра,Ши.ши,Соко.ла....Чал.гарят и Орлито Алексиев мътят водата,всеки си има задача.....Боже, пази България.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Име

    14 4 Отговор
    Кажете си го в прав текст, ПП се самосвалиха. И понеже не може с това мега его дето го имат да си го признаят, си търсеха виновници. Само, че когато обвиняваш невинни за собствения си гаф, тия невинни скачат и ти обръщат гръб. А ПП разбира се, че като деца в първи клас ще седнат да се тръшкат и да обвиняват другите. И още по-зле, като тинейджъри ще обиждат и ще скачат да се бият. Сори. Но за да си политик и то във време което войната е на прага на целия свят, най-малкото трябва да си пълнолетен. Децата да стоят при тати.

    Коментиран от #17

  • 13 Българка

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Шумкар":

    Че кой ти коментира, че на върха на управлението трябва да ДПС. Та ДПС не са българска партия
  • 14 Точен

    9 6 Отговор
    ПП, ДБ и особено БСП ги е страх от Възраждане. Значи провилното гласуване е за Българско - за Възраждане. Козяк събра на "закуска" Даниел Митов, Вигенин, Христо Иванов и някакъв никакъв от ПП и им заповяда да направят правителство. Срам!

    Коментиран от #33

  • 15 И как

    13 5 Отговор
    разбра това за ИТН бе лозанчо? Срещу колко? Че и ние присъстваме и виждаме какво се случва! ИТН няма желание да прави правителство с продажници, задкулисници и хора без морал, чест и достойнство! А се оказа, че в нашата политика, са все такива!
  • 16 Проруско правителство ви е нужно на вас,

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    нали? Българско правителство се казва , а не пробългарско. Който е русофил, не е българин !
  • 17 Кой е значи

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Име":

    Кой е тати,да не искаш да кажеш ...Та.ки.
  • 18 Въпросче с повишена трудност

    8 3 Отговор
    Само да питам, кой кара ПП и Кирил да нарушават многократно Конституцията? Това поведение на наглост ли е? Или може би тотална некадърност? И как въвеждаш законност, когато непрекъснато нарушават върховния закон?

    Коментиран от #20

  • 19 Хаахо

    8 2 Отговор
    Време е Кирил и Асен да платят на на една неутрална социологическа агенция едно проучване на Обществото да отговори само на един въпрос.
    Трябва ли Бойко да бъде арестуван и да не излиза от ареста.
    Да видиме в Рашков ли е кабаята или в матрьошките на мафията.
  • 20 70% от Обществото

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Въпросче с повишена трудност":

    Ние пък казваме, че конституционните съдии нарушават Конституцията и я ползват за политическа бухалка.

    Коментиран от #27

  • 21 тоя ПА БОКЛУК ОТДЕ ЗНАЕ КВО ОЧАКВА ПРЕЗИ

    7 0 Отговор
    ДЕНТА ?
  • 22 ПРЕЗИДЕНТА ЧАКА КИРО И КОКОРА ДА ВЛЕЗАТ

    5 3 Отговор
    В ЗАТВОРА !
  • 23 Малинка

    3 5 Отговор
    И т. н. няма да влезне в следващия парламент...
  • 24 Психо Доктор

    9 4 Отговор
    В действителност ПП се извъртяха като фурнаджийски лопати. Излъгаха избирателите и партньрите си.Натресоха ни още заеми, издъниха ни в прекия и преносния смисъл. И очевидно то им доставя удоволствие.
  • 25 Тома

    5 6 Отговор
    Президента чакаше от ПП.да клекнат на Русия но не му се получи
  • 26 Пъпеш

    6 0 Отговор
    Такъв ти от всичко ли разбираш
  • 27 Хи хи

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "70% от Обществото":

    Не бяхте ли 80 % ?10 % липсват, какво ли се е случило с тях ?
  • 28 набор -плешар

    5 1 Отговор
    А бе тоя рошльо с тая неизменна папионка ми мяза на покойният шут от цирка - Тошко Козарев ... един червен нос "камба" само му трябва ... и винаги го оприличавам и с оня английският рошльо ... де го свалиха ...забравих му името ...ама съм го запомнил как ходеше в главата ,като разплетена кошница ...Егати и ЦИРКА
  • 29 12340

    5 2 Отговор
    Доц.Гого,медиен експерт,
    му дреме на увехналата папионка,
    че Бою Простия в четвъртък и събота пак
    оплю
    журналята....!?...
    ...а се закахърил за наклона на ПП?
    ...ми сэрСЕМ !!!
  • 30 име

    4 0 Отговор
    Тоя да си ръга бустерите и да не демонстрира липсата си на акъл.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Лили

    4 0 Отговор
    На този джувката му е позеленяла от яд.
  • 33 Атакист

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Точен":

    Всичко вярно само че от Възраждане като декламират стихотворение да кажат кой е Автора
  • 34 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Лозанов, от "....антипутинови и прозападни позиции..." няма никакъв СЪЩЕСТВЕН ЕФЕКТ. Това е "димна завеса"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол