Last news in Fakti

25 Юли, 2022 12:17 7 461 25

Мая Манолова с решение на казуса с КЕВР

  • мая манолова-
  • шеф-
  • кевр

Тя изтъкна, че в Закона за енергетиката има пропуск - не е предвидено да се прави избор на заместник- председател, който да изпълнява функциите на Председателя, когато той отсъства или е в отпуск или болнични

Мая Манолова с решение на казуса с КЕВР - 1

Лидерът на ПП "Изправи се България" Мая Манолова предложи решение на кризата с КЕВР, съобщават от пресцентъра на партията. Тя призова депутатите да гласуват промени в Закона за енергетиката.

Тя изтъкна, че в Закона за енергетиката има пропуск - не е предвидено да се прави избор на заместник- председател, който да изпълнява функциите на Председателя, когато той отсъства или е в отпуск или болнични.

Тази празнота в закона е запълнена в Правилника за дейността на КЕВР, като е предвидена възможност Председателят на КЕВР да упълномощава някои от членовете на КЕВР да изпълняват функциите на Председателя в негово отсъствие. Но в случая, Председателят на КЕВР не може да упълномощи друг член на КЕВР, защото вече публично е известно, че той самият е незаконно избран.

От ПП "Изправи се, България" предлагат още тази седмица депутатите от парламентарните групи да се обединят, като внесат и гласуват изменение и допълнение в Закона за енергетиката, като дадат възможност при определени обстоятелства членовете на КЕВР да имат право да изберат един от тях за временно изпълняващ функциите на Председател на КЕВР, примерно със срок до три или шест месеца.

Според Манолова по този начин ще се намери бърз изход от създалата се правна криза в управлението на КЕВР. Това може да стане, ако има политическа Воля за това, категорична е тя.

От политическа гледна точка, в навечерието на предстоящите парламентарни избори, е по- добре да се направи предложеното от нас изменение и допълнение в Закона за енергетиката, отколкото да се удължава агонията в работата на 47-то Народно събрание с още 20 дни само и само да се избере нов Председател на КЕВР, изтъкват от Изправи се България.

Не трябва да се пропуска и фактът, че съществува реална възможност да не може да се съберат необходимите гласове за избор на нов Председател и тогава правната криза в управлението на КЕВР ще продължи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maяма ли е най-акълната бе?!

    25 5 Отговор
    Смях!!! Ами сложете я на мясото не рундев!
  • 2 Ужас

    24 2 Отговор
    Отивам да ми леят-куршум !
  • 3 Мераклия

    27 4 Отговор
    На Мая я акъла и само как да влезе отново в парламента! А на мене в акъла ми е само как да ме заведе на Малдивите!
  • 4 Кремльов

    29 3 Отговор
    И а тази женица иска да ни "оправи"......а ма ние-НЕ та НЕ.!
  • 5 И това червеното куче пак изпълзя

    30 5 Отговор
    Щом замириса на избори
  • 6 манолова

    24 6 Отговор
    тия да вземат да се върнат в канада и да си доучат след като са неграмотни

    Коментиран от #12

  • 7 ОТ ОФ то

    22 5 Отговор
    На тъз ли викаа Мая-петолъчката ?

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Сега и

    17 1 Отговор
    "откривателка" ?
  • 9 Копаем дъното отдавна

    24 1 Отговор
    Тия нашите политици имат капацитет по-малък от на зелена еуглена.
  • 10 ПАРДОН

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "ОТ ОФ то":

    М ЧИ те повекету в парламента са с петолъчки.
  • 11 Онзи

    18 4 Отговор
    И тая компетентна - за парламент ли МЕЧТАЕ, пари ли е СВЪРШИЛА.

    Маьо, мотика знаеш ли какво е. Толкова декари те чакат. Ходи работи, АКЪЛ НЕ ДАВАЙ
  • 12 селянин

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "манолова":

    В България това вече е част от народопсихологията, неграмотния да дава акъл на грамотния
  • 13 Анка картечарката

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "ОТ ОФ то":

    Не-текезесарката.
  • 14 Масон

    10 0 Отговор
    Къде е Илия Павлов?
  • 15 българин

    15 2 Отговор
    Сестра Галева.
  • 16 Смърфиела

    5 6 Отговор
    Голям зор им е на ПП-та да пробутат тия двамата хубостници, но май няма да ги огрее. Предложението на Мая звучи разумно: един и.д. за периода на служебно правителство ще реши въпроса. И така като го слушам колко е незаменим, трябва да е умряла циганката, дето го хвалеше. Заедно с именитият процесуалист, една тенекия на упащката, пиратка под същата и айде право на бунището на историята, ама не при пластмасите, че ръгат хляба в рециклиран найлон и смърди на кофи. В брашното няма достатъчно глутен, за да е хляба жилав. Имам машинка и както и да го направиш все е трошлив. Затова като сложат подобрители на фуражното зърно го режат преди да го опаковат и замразят до дистрибуцията. Глутенът се цени на азиатския пазар. Брашното се разделя на глутен и нишесте чрез измиване на нишестето и масажиране.
  • 17 Сфирката

    12 3 Отговор
    Тази е като радиоточката едно време,не я слуша никой но тя продължава да си говори.Зададат ли се избори и излиза от дупката си с безсмислените си коментари и включвания.
  • 18 Патка си беше и

    13 3 Отговор
    патка си остана. КЕВР си има председател законно и збран - Иван Иванов. Да се връща и да работи.
  • 19 Ами да

    6 0 Отговор
    Трагично ниво на българския парламент, както и на другите държавни власти! Наложителна е пълна промяна на политическата система!
  • 20 Смех

    9 3 Отговор
    Мая видяхме те и теб що струваш като влезе в парламента
  • 21 Иванова

    4 2 Отговор
    Необходимо е да има и заместник на заместника. При толкова партии и роднини трябват службички.
  • 22 Професионалист до 18

    7 2 Отговор
    Паток си ти,И.Иванов е дърт и наведен слуга,трябва млад и енергичен експерт на тази възлова за държавата длъжност.
  • 23 ха ха

    6 0 Отговор
    даже 7 заместника , за всеки ден от седмицата по един , да не се изморяват , естествено на пълен щат с комисиони от всеки кубик газ
  • 24 Ачо

    5 2 Отговор
    Мая има теория и за строежа на Вселената
  • 25 ГАНЮ

    2 0 Отговор
    КЕВР Е мафиотска шайка боклуци
    енергийната система е държавна отдали сте я под наем като блудница
    затова всички сте натаковани и здраво цакате
    да се одържави трябва а изродите в затвора или разтрел
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове