Last news in Fakti

26 Юли, 2022 07:24 11 324 78

Борис Ячeв: Върви срамна, но много оживена търговия с депутати

  • борис ячeв-
  • търговия-
  • купуване-
  • депутати-
  • мнозинство

Публична тайна, е, казва той, че „в момента вървят опити за спечелване още от депутатите от ИТН, говори се вече за 3 или 4 допълнително уговорени народни представители от ИТН, които да подкрепят едно ново мнозинство, за да станат 121 -ин

Борис Ячeв: Върви срамна, но много оживена търговия с депутати - 1

Върви една срамна, но много оживена търговия с народни представители и това според мен е, една от истинските причини, за да бъде бавен мандатът. Това коментира в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Борис Ячев, председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-ото НС, сега председател на НФСБ.

Публична тайна, е, казва той, че „в момента вървят опити за спечелване още от депутатите от ИТН, говори се вече за 3 или 4 допълнително уговорени народни представители от ИТН, които да подкрепят едно ново мнозинство, за да станат 121 -ин., като обещанията са в посока участие в изпълнителна власт, макар и в рамките на 6 месеца, участие в нови листи за парламентарни избори, водачи и т.н.“

Другата вероятна причина за бавене на мандата, според Борис Ячев е „още някоя друга седмица Корнелия Нинова да остане в състава на Министерския съвет, вицепремиер и министър на икономиката, защото тази търговия, която е и с оръжие, работите на военните заводи, всичко това върви с пълна сила, а и отделно постът на вицепремиер и на човек, от който зависи до голяма степен оставането на власт и създаването на правителство дава възможност на председателката на БСП в момента да бъде по-твърда в разправата с вътрешнопартийните врагове.“

„И затова заложници на проблема на държавата в невъзможността за кабинет от 3-ти мандат, всъщност са заложници на вътрешнопартийните проблеми“, уточни той.

Коментирайки изтеклия запис Ячев заяви, че всеки един нормално мислещ българин, вече е убеден, че тази коалиция, която беше зачената в лицемерие, в двуличие, продължи да функционира в лицемере и двуличие, и в крайна сметка това лицемере и двуличие - неотменна част от характеристиката на това управление, то доведе и до провала на коалицията и до невъзможността да се състави правителство.

Председателят на НФСБ направи и няколко извода „от тези близо 10-11 минути на откровен политически разговор“, но по думите му по интересното е останало премълчано.

„Остана недоизказано това, че хората на Христо Иванов и компания са фалшиви лицемери, на които не бива да се има доверие и никой от следващите им евентуални коалиционни партньори не трябва да има доверие на тази група. Този разказ, че това било нормалното политическо говорене – да, то е нормално политическо говорене, ако същото е и публичното говорене. Пред коалиционните партньори, на официалните срещи, на срещи тип коалиционен съвет да демонстрираш едно и в същото време да разкриваш истинското си лице и истинското си мнение за коалиционните си партньори тогава, когато си мислиш, че не те слушат и това няма да се разчуе“.

„Това е двуличие, и то е двуличие от най-чиста проба“, посочи Ячев и допълни, че „това отново няма да бъде коалиция, основана на принципи, на обща политика и на общи приоритети, a и най-важното, на виждания как да бъдат решени отделните проблеми, това ще бъде отново коалиция на компромиса, коалиция на интереса“, подчерта на финала председателят на НФСБ Борис Ячев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити

    58 41 Отговор
    А Герб колко време го правеха?

    Коментиран от #7, #44, #66, #75

  • 2 Чалга космонавт

    57 33 Отговор
    Свински поглед и сладка тръпчинка на дебеличката брадичка.
    Да го изпапкаш.

    Коментиран от #60

  • 3 Колко

    53 39 Отговор
    получи за насажда е на тези щуротии , бе другарьо ?
  • 4 Фалш

    55 28 Отговор
    и алчност бликат от погледа !

    Коментиран от #61

  • 5 Кое е

    71 9 Отговор
    за учудване и кое странното, щом българина стои и го допуска! Стои и блее, докато един усмихнат лъжец го лъже, българина блее щастливо! Ами да си носи съдбата! Не случайно 30 г. е краден и лъган!
  • 6 Българин

    70 2 Отговор
    Абе явно трябва да вземем метлата и да изметем боклука,той само няма да се измете.

    Коментиран от #65

  • 7 Ревльо

    59 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тити":

    А с какво тогава сте по-различни от ГЕРБ, ПП, ДБ и БСП са същите крупни крадци и безобразни лъжци!
  • 8 Борис Ячев. митничарска фамилия!

    31 17 Отговор
    Митничарска Фамилия!!
  • 9 От служба

    33 7 Отговор
    на служба потомствено ! Да бачкат улавите !
  • 10 ГЕРБофоб

    42 22 Отговор
    този е много прост, изключително прост, абсолютен простак .................
  • 11 Tутанкамон

    53 1 Отговор
    Това показва,че всички влезли в парламента са продажници,продажни душици, влезли там за да напълнят гушите
  • 12 Стоян Хлебаров

    36 25 Отговор
    Бих попитал този интригант-Ячев-бивш член на БКП,незапочва ли твърде рано да води мръсна война срещу демократичните партии!? Страх ги тресе и започват 2-3 месеца преди изборите....Другарю Ячев,нима другите партии не се събират в тесен кръг да обсъждат стратегията си,грешките си,и бъдещите си намерения....Или това е приоритет само на ДБ!?!? Защо трябва ,когато се събират ДБ,това да се нарича "лицемерие,двуличие, продължи да функционира в лицемере и двуличие, и в крайна сметка това лицемере и двуличие - било неотменна част от характеристиката на това управление",А КОГАТО СЕ СЪБИРАТ НА РАЗГОВОРИ ДРУГИТЕ ПАРТИИ,ТОВА ДА БЪДЕ НОРМАЛНО И ДАЖЕ БЕЗСМИСЛЕНО ДА СЕ НАРИЧА ЛИЦЕМЕРИЕ И ДВУЛИЧИЕ!? КАКЪВ Е ТОЗИ..." председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-ото НС, сега председател на НФСБ.",КОЙТО ВЪРШИ ТОЧНО ОБРАТНОТО-ДА СИ ИЗМИСЛЯ ИНТРИГИ И ЛИЦЕМЕРИЕ,ЗА ДА АТАКУВА ПОЧТЕНИТЕ ПАРТИИ И ДА ЦЕЛУВА ЗАДНИКА НА МАФИОТСКИТЕ! И няма ли кой да го сложи на мястото му!?

    Коментиран от #20, #55, #62, #67

  • 13 Тома

    24 17 Отговор
    Този кога излезе от под шлифера на боко тиквата

    Коментиран от #76

  • 14 от Петрич

    30 8 Отговор
    Боби, кажи нещо за онези 400 хиляди лева, от касата на ВМРО, заради които се вкарахте с " войводата" от Русе. Остави политиката на хора с по-висок морал.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Tърновец

    33 1 Отговор
    Тази търговия върви от времето на Бай Ганю - просто.казано пишман политици обичат подкупи
  • 17 Този много

    21 6 Отговор
    То е яд че лапичката свърши
  • 18 Златният пръст

    14 5 Отговор
    На мен що никой нищо не ми предлага вече?!!!
  • 19 Абе,къде е

    8 6 Отговор
    Христинка Илийчова?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Перо

    33 0 Отговор
    Няма никаква разлика между купуване/продаване на гласове,по време на избори и купуване на депутати,което е търговия на гласове,на едро /10,000 гласа/! Това е същата престъпна дейност и Рашков трябва да се вземе в ръце или Гешев да се самосезира!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 здравка клинчева

    14 24 Отговор
    ако съберат 121 гласа - Рашков става шеф на компи - бою му се стъжнява жалкия животец на мах слафчу изгнилия пън го мятат по "ЕМИРИ" за парите на Таки и тотю, мазната коса, и тлъстия рогоноско издухват супата

    Коментиран от #56, #78

  • 24 Аре улево

    16 5 Отговор
    На връглио петричанин от ДС-МВРо пак му се иска да ни "спасява"?! Оди копай патлиджани, бе!
  • 25 Анонимен

    23 2 Отговор
    Вън търгашите от народното събрание, че не мога да ги гледам вече. Толкова са ми омразни.
  • 26 хихи

    21 6 Отговор
    Толкова ли са глупави? Толкова ли има за крадене? Ще устискат 3-6 месеца и ще паднат!?
    Толкова ли могат да открадна за торллкова малко време??
    Бойко в сравнение с тях ще излезне божа кравичка, Пионерче Чавдарче даже...
  • 27 Перо

    24 8 Отговор
    Упражнява се от правителството престъпна дейност за купуване на гласове! Хората са гласували за определена партия и определена политика,получават друга партия с друга политика,която гласоподавателя не желае! Защо Рашков няма досъдебни производства,след сигналите от депутати,че са рекетирани от ПП да сменят политическата партия,на която са членове и от чиито привърженици са избрани! Това е престъпна подмяна на вота!

    Коментиран от #41

  • 28 един

    15 4 Отговор
    Е как пък, за 30 години не чухме нищо за търговия на депутати,и не щещ ли на 31-та се появи това явление,как стана така!?

    Коментиран от #30, #52

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ммм

    20 8 Отговор

    До коментар #28 от "един":

    Ами така - сега сме при най-почтените лъжльовци. Киро, Асенчо, Лорер, гугЛена, дедо Еконтий и сие.

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Агата Кристи

    19 1 Отговор
    От древността до сега винаги е имало жени за продан.
    Важното е кой бардак плаща повече.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 един

    13 7 Отговор

    До коментар #30 от "Ммм":

    Хубаво,Киро лъжльо,Асен лъжльо,обаче ограбването на банките през 1996/97год.,не се случи при Киро и Асен,нито при Христо Иванов,за КТБ същата работа,Киро и Асен ги нямаше когато Милен Велчев/фин.министър от НДСВ/направи врътка с външния дълг на България,от което държавата/ние/,загубихме 1млрд.лв.!Да не продължавам нататък,а да питам,КОЙ Е ЛЪЖЕЦА В ТИЯ СЛУЧАИ?Не са ли комунистите и ченгетата /и техните наследници/?
  • 36 Актуална новина

    10 13 Отговор
    Мафията-крадци-ченгесари и Мафията Олигархия се обедини в лъжите против Кирил, Асен и Бойко Рашков.Отлагат с 3 месеца чистката.Да не се надяват, че ще им се размине.
    Я как било срамно да ги разследват и съдят.
  • 37 Хаха

    6 6 Отговор
    Щом това е прецедателя на НФСБ, работата е ясна. ГЕРБ-ДПС отново вкарват скандали за да пречат на нормалното функциониране …
  • 38 1-20

    9 3 Отговор
    Остатъците на Валерката проговориха. И говорят за принципи и интереси. Първата дума я знаят само от речника с втората си лягат и се събуждат.
  • 39 Бла бла

    7 3 Отговор
    Със всеки един ден забавяне на реформата в Прокуратура, Съд, по един КРАДЕЦ се измъква от наказателно преследване за откраднатото поради давност.
    Сега ни омайват как всички са маскари като ТЯХ.
  • 40 Стига лъжи!

    8 8 Отговор
    Стига сте измисляли някаква "срамна търговия с депутати"! Стига сте се мъчили да саботирате най-нормалните опити да се състави правителство!

    Коментиран от #57

  • 41 Това е съвсем нормално

    5 6 Отговор

    До коментар #27 от "Перо":

    Стига си дрънкал глупости, в мнооого страни се коалират много партии, дори невъзможни коалиции и има разместване на пластове.
  • 42 Хасан

    9 3 Отговор
    Купуването и продаването на Депутати НЕ е престъпление господин Рашков.
  • 43 Го4о

    9 4 Отговор
    Всяко съставяне на правителство с купени депутати показва, че Нинова продължава да е поддръжник на обявената "престъпна организация БКП" и няма нищо общо с ЕС!
  • 44 6нтщ5ж

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тити":

    Така е. Ако някой купуваше гласове, това беше ГЕРБ. Само, че нямаше такова "Дрънкало" като Кодошко Тошко, който не се спря да плете интриги и да разказва с подробности кой какво казал, изключително отвратителен подлец.
    ПП обещават само кауза за доброто на страната ни, за реформи, за борба с корупция.

    Коментиран от #48, #58, #64

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Тошко

    7 4 Отговор
    Стискайки мандата, Нинова работи срещу БСП. Вдига рейтинга на ГЕРБ, което е много добре за България.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тошко

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "6нтщ5ж":

    П.П. обещаваха още хиляди неща!?!? Спомням си как ще пресичаме по р.Дунав по още 4 - 5 моста, но за разпадащия мост при Русе - нито дума!
  • 49 Гггг

    4 2 Отговор
    Така е. Тия от дб са лицемери.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Иван 2

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "един":

    А на Бареков депутатите помниш ли ??? Или не ти изнася.
  • 53 Гларуса

    5 2 Отговор
    Значи,избираме ги тези красавци.И започва боя кой повече да открадне от данъците ни.Това разбирам аз.Национален идеал,благоденствие на народа?Забрави.Усилията са насочени към комисионни и кражби от държавния бюджет.
  • 54 Българин

    5 2 Отговор
    Този боклу.к от къде изкочи изневиделица ?
  • 55 Тончо

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стоян Хлебаров":

    Не се сещам коя партия е почтенна, ако можете напишете моля
  • 56 Северозапад

    5 5 Отговор

    До коментар #23 от "здравка клинчева":

    А наш ПРО100киро да си погазва конституцията, при толко милиарди заем да няма кой да го закача далавера та с газа и петрола, те затова ша си одиш гол и гладен колко пари стигнаха до теб от милиарди те дълг 00 офис мениджър
  • 57 Да кажа

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Стига лъжи!":

    Стига с това правителство 7 месеца видяхме ги какво могат нов бардак със стари к---ви не става
  • 58 Слави

    5 4 Отговор

    До коментар #44 от "6нтщ5ж":

    Ха ха ха ха от коя планета идваш, ще ми хвали Киро почтенния, погазият конституцията лъжец, продаваният българските интереси на бай ти дрън краварикус, с евтината газ ха ха ха
  • 59 Айде

    4 0 Отговор
    Българските депутати винаги са били стока за партийните си върхушки и това е приемано за нормално. Когато, обаче не слушкат са "предатели". Но точно в този случай са най-близо до понятието за депутат. Всичко това ще се изчисти само с мажоритарни избори и крайна мандатност във всички власти. Дошло е крайно време!
  • 60 Лея 13

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чалга космонавт":

    Нищо не ти разбрах!Прав ли е или напротив!?Тръпчинката му никого не вълнува!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Лея 13

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Стоян Хлебаров":

    Къде ги видя тези "почтени"партии!?За четворната коалиция ли говориш!? Скоро до доктора отбивал ли си се?
  • 63 Лея13

    1 4 Отговор
    Извинявай, ама е много наивно, ако наистина мислиш това, което пишеш.По принцип и на теория си абсолютно прав.На практика обаче,в нашата БГ действителност,се получава точно обратното.Да не говорим, че тези нагли купувачи на човешки души на черното викат бяло.А за Рашков, ако чакаш да свърши нещо полезно за държавата -забрави!Той през целият си живот на държавна работа нищо полезно не е направил,а сега това е абсолютно не е негов интерес.
  • 64 Лея 13

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "6нтщ5ж":

    Тюю, много сте платените тук.Но опорната ти точка е много кьопава.Виж си минусите.Абдалите май почнаха да свършват.
  • 65 Така е

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Отрочетата на радев - наша гордост Кои ни ги насади или от воздуха паднаха Няма виновни за кризата народа си я измисли
  • 66 Мара

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тити":

    Ами даи да ги траем още 11•6 години Хубаво че Слави ни освободи от « мафията крадци мошенници и комунисти» Ще му целуваме ръка
  • 67 Да благодарим на Слави

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Стоян Хлебаров":

    Спасителя на българия Шест месеца стигат А може би свършиха парите на божков и коалицията до тук

    Коментиран от #77

  • 68 Професионалист

    3 0 Отговор
    Всички партии са лицемерни,а ИТН, начело с неандерталеца Слави са и пагубни за България.
  • 69 Такааа

    2 0 Отговор
    Абе вие до кога ще мерите всичко с вашият аршин ! Щом вие го правихте , значи всички го правят , ама не е баш така ! Искам доказателство за биткойните че са давани , ха, ха , толкова сте смешни че чак станахте жалки !
  • 70 ормв

    2 0 Отговор
    Тюфлек от вас по срамни няма как се охрани след строежа на оградата и от нощувките на полициите в хотелите /козият рог и Златоград / вие прибрахте парите бок----
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Срам

    3 0 Отговор
    Тези да мълчат че сринаха патриотичната идея.
    Да го питам при тях как се пазареше...общински съветници,кметове,депутати
    Други партии им избираха мнозинството в общинските съвети...може би безвъзмездно
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 А, те го правеха 12 години.

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тити":

    Но по-важен и печеливш ход е номерът с хартиените бюлетини. Именно този номер трябваше да се прекрати мноооого отдавна! Неслучайно вият отново да се върнат хартиените бюлетини и тогава изборите (особено местните) са им в кърпа вързани!!! Цялата административна система и централна, и местна, е на герб! А това влияе на резултатите!
  • 76 Боко е магьосник.

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Тома":

    По всяко време може да извади от шлифера една сюрия мишки! Освен това, може и магаре да предложи в изборните листи! И хората пак за тези листи ще гласуват. Ей, това е истинският фокусник: предлагаш магаре=> Приемат и гласуват за магаре. И други фокуси може, но много завистлив народ се навъди, че чак му завидяха за снимките с кюлчетата. Поради тази причина, човекът спря с фокусите и се концентрира главно и предимно в критиките към властта. По моему обаче, не е там силата му.
  • 77 Благодарете му, че НАИСТИНА 6 месеца

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Да благодарим на Слави":

    СТИГАТ и славчовата партия остава извън парламента! Лошо няма. Да не се вайка, шоуто продължава БЕЗ него! Разбра се, че не го бива в чегъртането. Но пък е добър в обещанията.
  • 78 В този дух на мисли защо забрави

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "здравка клинчева":

    кака Здравка? И на нея ще й се стъжни. Тя обича да я показват, да говори пред микрофони, да дава обещания за опазване на зеленината в родния си град. Нооооо делата й относно "пазенето на зеленината" се оказаха в абсолютно противоречие с обещанията й. Не само, че не опази зеленината, но и халоса последният (по нейни думи) "държавен имот". Това няма да забравим! Обществото ще отговори подобаващо на изборите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове