Last news in Fakti

26 Юли, 2022 18:57 2 306 28

Десислава Трифонова: Меморандумът с Gemcorp е опит за приватизация на цялата енергетика

  • десислава трифонова-
  • gemcorp-
  • приватизация-
  • ббр-
  • енергетика

Асен Василев са крие от депутатите, които очакват информация за договора, твърди депутатът от ГЕРБ

Десислава Трифонова: Меморандумът с Gemcorp е опит за приватизация на цялата енергетика - 1
Снимка: бТВ

Меморандумът с Gemcorp е опит за приватизация на цялата енергетика, обяви в предаването „Лице в лице“ депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова.

По думите ѝ все още не е ясно дали той е прекратен, тъй като никой не е виждал решението на Министерския съвет.

Асен Василев се крие от депутатите, което очакват информация за договора, обяви, обяви Трифонова.

Откритото заседание на комисията за Gemcorp миналие петък се провали, защото премиерът и министрите на финансите и енергетиката не се явиха на изслушване.

Трифонова коментира и Българската банка за развитие (ББР). По думите ѝ в банката се случват тревожни неща.

„В последната една година уставът е изменян 4 пъти. Текстът, свързан с лимитите за кредитите, е изменян 3 път. Следва да се знаят няколко неща по отношение на печалбата и загубата на банката – за първото тримесечие декларираната печалба е куха печалба – идва от преоценка на кредити и активи“, заяви депутатът от ГЕРБ. Спадът от приходите от лихви пък бил 47%.

Тя обяви още, че Валентин Михов, председател на Надзорния съвет на банката, е сериозно свързан с руски капитали. Той е завършил в Русия, в много престижен университет и е работил в „СберБанк“, изтъкна Трифонова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко много са ти зле калинките

    53 4 Отговор
    Поне избирай да лалат такива, дето не сме ги виждали къде са цицaли на сладка службица.
  • 2 От плажа

    47 13 Отговор
    Тази лъже на едро. ББР с Мавродиев човек на Баце даде необезпечени 1900 милиона, които няма да бъдат върнати. Долу Баце!

    Коментиран от #7

  • 3 Пич

    24 15 Отговор
    Скоро - ще ги дирят с червена бюлетина !!! Този път , Гешев ще си свърши работата с кеф !

    Коментиран от #9

  • 4 САМО ПИТАМ

    32 10 Отговор
    Актриса от XXL ли е тази !!!!

    Коментиран от #8

  • 5 между$другото

    14 9 Отговор
    Кво праи леля Гинче?
  • 6 пешо

    21 10 Отговор
    какви глупости говори тая
  • 7 лекар

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "От плажа":

    Слънцето, нещо ви е объркало в главата, да ви запиша ли час за преглед ?
  • 8 Не позна

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "САМО ПИТАМ":

    Taзи е само резмер XXXL дебел модел, а в XXL филмите са оная мустаката с парапета и подопчния и киртак.
  • 9 Това е карма

    5 11 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Пак няма да се доредите!

    Коментиран от #13

  • 10 Справедлив

    30 11 Отговор
    Тази калинка ни писна да и слушаме тъпотиите.Ако и 1% беше истина каскета отдавна да се беше активирал.Не е лошо обаче да обясни за какво е получавала огромна заплата биз да е свършила работа и зо 1 лв. в Агенцията за чуждестранни инвестиции.

    Коментиран от #12

  • 11 Пепи

    20 13 Отговор
    А тази не беше ли "калинката" която не искаше да си тръгне от ББР?

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ха ха ха

    2 12 Отговор

    До коментар #9 от "Това е карма":

    Благодаря за служебните минуси, но това не ви облекчава кармата! 😄😄😄
  • 14 Не от там

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пепи":

    От агенция за инвестиции не щеше да напуска. А от ББР не искат да си тръгнат простокировсците.
  • 15 ГЕРБ ИНФЛАЦИЯ

    20 9 Отговор
    За да усвои ББ 12 милиарда евро, ни вкара в обща енерийна политика на ЕС, с което ни задължи да продаваме евтиния ток на Козлодуй и ТЕЦ-ове на Запада. ГЕРБ затриха 3 жизнено важни енергийни проекта евтини ток, газ, нефт. ГЕРБ ни прати на борса газ. Заради ГЕРБ, Борисов е скъпа водата Концесия Веолия. Борисов в качеството си на кмет подписва с Концесията с изключително неИзгодни и вредни за софиянци условия, по-късно преподписват Концесията. Тока отиде в незнайна фирма-ГЕРБ. Парното 12 г. не го рефермираха, и не промениха Закони за отказ от сградна. Борисов и ГЕРБ ни вкараха в еврочакалнята. Инфлацията започна от ГЕРБ, за да обслужат Господарите и частните си бизнес интереси ВЕИ-та. Същото продължи при ПП, ДБ, СДС, БСП, ГЕРБ, ДПС. Същото ще бъде и Евро Атлинтически океан Янев. Този път българинът трябва да гласува с акъла си, ако иска чисто физически да оцелее.

    Коментиран от #19

  • 16 От ББР

    8 10 Отговор
    Респект към това експертно мнение.
  • 17 Тази калинка да каже,

    28 5 Отговор
    Къде скриха пътната карта с Газпром,а после да се обяснява.
  • 18 Бай Иван

    19 4 Отговор
    Не съм вярвал, че човек може да е толкова Тъп!
  • 19 Минувач

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ ИНФЛАЦИЯ":

    Така е, крайно време е да преразгледаме изначално всичко около ЕС и НАТО с поглед за България, за индустрията ни, ама нашата, не чужди заводи и вериги, за ресурсите ни, за енергийните ни доставки, кое е най-изгодно, за тока, за демографията ни.... Аз лично ще гласувам за Възраждане с последна надежда Костадинов да ни даде думата с референдуми. А и предполагам той много добре си знае, че ако вземе да се откланя от обешанията си, ще бъде натирен с камъни и павета. Освен български Орбан, никой не може да ни помогне в дългосрочен план.
  • 20 Хаха

    15 1 Отговор
    Неприятна пискпива дунда
  • 21 Реалист

    15 1 Отговор
    Това момиче много си е повярвало. Обикаля всеки ден по студията и ръси опорките на ГЕРБ. Личи и че не разбира а повтаря едни и същи глупости.
  • 22 наБокоМетрсата

    17 1 Отговор
    тая некадърница без да е свършила за 1 лев Работа, вземаше 15 000 лв Заплата !!! сега за некой лев е готова на всякви мерзости
  • 23 999

    7 0 Отговор
    TA3 ИMA XYБABИ ДЖYKИ 3A CФИPKИ!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Георги v.

    7 0 Отговор
    Около тази имаше скандал във връзка с назначаването и в една от агенциите. Общо взето честният Бойко Борисов я домъкна. Имаше приказка, че е протеже на Пеевски,чрез брат и. Тая е от Кнежа. Очевидно е, че Бойко Борисов много си пада по нахалните провинциалистки.
    .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тази

    4 1 Отговор
    калинка кога я опраха, че вече й дават и трибуна да плямпа? Никой ли не помни, че е получавала десетки хиляди заплата от парите на данъкоплатците за нищоправене?
  • 28 Иво Инджев

    1 0 Отговор
    Който е завършил в Русия до стената.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове