Last news in Fakti

28 Юли, 2022 21:17 5 359 22

Кои имена се спрягат за служебни премиер и министри

  • министри-
  • служебен кабинет-
  • румен радев

Това ще бъде четвъртият служебен кабинет, назначаван от Румен Радев

Кои имена се спрягат за служебни премиер и министри - 1

Очаква се в началото на следващата седмица президентът да обяви разпускане на Народното събрание, да насрочи нови избори и да назначи служебно правителство. Това ще бъде четвъртият служебен кабинет, назначаван от Румен Радев. Засега няма яснота кой ще оглави новото правителство, но се спряга името на бившия социален министър в предишния служебен кабинет - Гълъб Донев. Той самият не потвърждава засега.

Очаква се във външното министерство да отиде или посланик Марин Райков, или другият дипломат от кариерата и също бивш министър Светлан Стоев. За стола на вътрешен министър се спрягат Иван Демерджиев и Венцислав Катинов.

Почти сигурно е, според източниците на NOVA, че в кабинета ще се завърне с ресор еврофондове и бившият вицепремиер Атанас Пеканов. Икономиката може да поеме София Касидова, а енергетиката - отстраненият шеф на „Булгаргаз” - Николай Павлов.

По непотвърдена информация министър на правосъдието може да стане Крум Зарков, а здравеопазването да поеме бившият министър Таня Андреева. Весела Лечева пък се спряга за министър на спорта. Отново подчертаваме, че става дума за неофициална информация на NOVA, без официално потвърждение за нито една от тези позиции.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохохо

    16 7 Отговор
    Есенес кирю на канада ще го върнем бацо на барцелона а ристю на москва
  • 2 Херо съм

    21 6 Отговор
    Мисирките спрягат вятъра. Още не съм дала листчето с имената на Румбата.

    Коментиран от #5

  • 3 Иво

    14 14 Отговор
    Ицо Хазарта е най подходящ за културата.
  • 4 да де

    24 6 Отговор
    Лена служебен премиер, а Кире началник на парапета пардон на кабинета.
  • 5 Всички са яко за СМЯХ

    25 9 Отговор

    До коментар #2 от "Херо съм":

    Трябва СИЛНА НАЦИОНАЛИСТИЧНА ПАРТИЯ ДА ОБЕРЕ ВСИЧКИ НЕДОВОЛНИ ОТ ТИЯ СЕГАШНИТЕ СМЕШНИЦИ И ТРАЙНО НЕГЛАСУВАЩИ .ТАМ Е ИСТИНАТА .И ДА РАБОТЯТ НАИСТИНА ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #13

  • 6 Педя жена, лакът виме

    13 1 Отговор
    70 % от уволнения персонал ще стават министри...
  • 7 оня с коня

    9 40 Отговор
    Наследството на Служебния Кабинет ще е Катастрофално и НИКОЙ от Спряганите за Премиери не е в състояние да се справи- КАТЕГОРИЧНО,което пък ще е Огромна Черна точка за Рейтинга на Радев.И все пак ИМА един Човек с Много опит,Вещина и Междунар. Признание който ще Нормализира нещата и това е БОРИСОВ.Затова и Радев макар и с Неудоволствие ще му предложи Поста с гореща молба да се съгласи,като по тоя начин ще ОТЪРВЕ Импийчмънта.Мисирките естествено тоя Вариант не го мислят,но затова са и мисирки...

    Коментиран от #9, #11, #17

  • 8 Време е

    34 7 Отговор
    За Жан Виденов, или Ренета Инджова. Единственият, осмелил се да изгони Сорос, ако не беше Вълчев от Римския клуб да отвори толкова банки, нямаше Сорос да докара изкуствената криза и фалита на банките. изведнъж Костов и Софиянски на следващият ден след махането на Виденов и предателството на колегите му с магическа пръчка напълниха като магьосници магазините и празните рафтове. Което е показателно, че кризата в България бе предизвикана от външни сили изкуствено, но трябваше да се откажем от икономическия си МВФ и СБ заеми, политически и военен суверенитет. Сега същите външни сили свалиха ветото Македония и предизвикаха енергийното унищожаване на България, само че наследниците на ДС ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС и най-големите предатели ДПС. Ще е голямо удолвоствие в НС само партията на Виденов и Възраждане. Колко народ лично Виденов ще вкара в затвора.
  • 9 Къв борисов

    9 16 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    САМО ВОЛЕН АТАКА ПОБЕДА!!!!!
  • 10 Време е

    11 14 Отговор
    Най-големите предатели БСП да не влязат в НС, а циркът ще е пълен ако Виденов и Възраждане вземат мнозинство в НС. Колко народ лично Виденов ще вкара в затвора, лично, начело с ГЕРБ. Народът още не е поумнял дотам, че да избере собственото си оцеляване.

    Коментиран от #14

  • 11 Коня с оня

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    И без да иска казал дий и се намерил на земята
  • 12 Гост

    8 5 Отговор
    То постоянно избори, грешни пари на вятъра от джоба на данъкоплатеца. ...по - добре служебно правителство и да си го сменят отвреме навреме .
    Пълна трагедия е политическия "елит" на БГ.
    Писнаха ми...
  • 13 Кво речи?

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Всички са яко за СМЯХ":

    Коя е тая партия? Националистите са ни пълна скръб. Никой няма потенциал да управлява. И да ги събереш, пак ще са толкова плачевни!
  • 14 ха ха ха

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Време е":

    Не става така с хейт, бе, герберчета! Корнелия ще ви преследва вечно!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анонимен

    4 3 Отговор
    Какво значение има, временно са, а и на последък личи че не сме способни сами да се управляваме, търсим Русия или САЩ, но истината е че сме европейци само тях не търсим, защо ли, защото сме...
  • 17 1222

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Ти май забрави, че не Радев, а хората дават властта на избори! Иначе сте добри в тълкуването на Конситуцията, но само когато ви изнася!
  • 18 оня с коня

    6 2 Отговор
    Нищо не забравям,щото си записвам.И ето чета от написаното:"Служебен Кабинет се назначава ОТ ПРЕЗИДЕНТА",т.е. НЕ Народа,а Президента дава Власт на Служебното правителство.ти обаче май за пореден път не си в Час и не вдяваш че говорим за Служебно правителство,а не за Редовни избори,пък били те и Предсрочни.
  • 19 Радев играе мръсна игра

    8 15 Отговор
    Изключително уважавам и симпатизирам изцяло на ПП и особено на Асен Василев и Кирил Петков. Това, което направиха е едно невероятно начало да видим нашата България такава, каквато всъщност тя трябва да бъде. Изключително симпатизирам на цялото семество на Кирил Петков, съпругата му Линда, която е неотклонно до него и отговорността, с която отглеждат 3 те си деца. За Бога та те на фона на всичко останало са като икони
  • 20 Само

    6 5 Отговор
    Руски проксита. Язък, че имаме президент путлерист. И Европейския съюз не мож ни спаси.
  • 21 Хаджи протестър

    2 0 Отговор
    За МВР не и Демерджиев той писа нескопосаните искове срещу Гешев във ВСС които не сринаха.Една мотика два пъти не се настъпва.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове