Last news in Fakti

29 Юли, 2022 19:47 2 312 40

Рибарски: България е подсигурена с газ, интерконекторът е построен, за мен това са големи успехи на кабинета

  • радослав рибарски-
  • газ-
  • интерконектор-
  • успехи-
  • кабинета

Не сме създали енергиен хаос, България е подсигурена с газ, казва депутатът от ПП

Рибарски: България е подсигурена с газ, интерконекторът е построен, за мен това са големи успехи на кабинета - 1
Снимка: БНТ

Не бих казал, че сме създали енергиен хаос. Въпреки множеството кризи, правителството успя да осигури доставки на природен газ. Относно КЕВР - този въпрос също беше решен в последните от работата на Народното събрание. Процедурата за избор на нов председател на КЕВР беше изпълнена според правилника за работа на НС, според мен.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" и председател не Комисията по енергетика Радослав Рибарски.

"КЕВР е независим регулатор и той трябва да отчита цените спрямо пазарните. Неизвестните с цената на газа идват от цялата несигурност на пазара в Европа. Битките не са за цени, а за количества. Реално кабинетът остава България с осигурени доставки на природен газ. Цените ще са по-ниски от това, което бихме взели на свободния пазар. Служебният кабинет ще вземе решение за доставките на втечнен газ", разкри той, цитиран от novini.bg.
"Доколкото аз знам, "Булгаргаз" се опитва да търси решение относно плащанията към "Газпром", за да няма санкции от Европейската комисия. За да се намери решение, трябва да има отстъпки и от двете страни, а "Газпром" продължава да настоява да се плаща в рубли. Договорът с "Газпром" не е прекратен и аз смятам, че преговорите ще продължат, но пак ще повторя, че трябва има компромиси и от двете страни. "Топлофикация - София" има големи задължения към "Булгаргаз". Ако тази сума бъде изплатена от "Топлофикация - София", "Булгаргаз" няма да изпадне в състояние на фалит. "Топлофикация - София" е единствената топлофикация, която не се издължава на "Булгаргаз". Всички други топлофикации, които работят с газ, си плащат. Това означава, че мениджмънтът на "Топлофикация - София" явно не се справя с работата си. ТЕЦ - Брикел е спрян, защото не спазва законодателството и замърсява. Ако бъдат изпълнени препоръките и премахнати проблемите, не виждам проблеми ТЕЦ - Брикел да заработи отново", разкри Рибарски.
"Диверсификацията на енергийната система е завършена след толкова много години чакане. Интерконекторът с Гърция реално е построен. В енергетиката трябва време. Нещата не стават 5-6-7 месеца. България е подсигурена с газ, интерконекторът е построен и за мен това са големи успехи на кабинета. В следващите седмици на Национален съвет ще решим как ще се явим на изборите - самостоятелно или в коалиция. Очакваме да излезе решението на съда и в началото на август ПП да е регистрирана като партия", завърши Радослав Рибарски.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърварков

    32 2 Отговор
    Сега държавата да подсигури хората с парици....
  • 2 ТаУмВзе

    42 4 Отговор
    Халюцките на пациентите на кирелацията! Нема Договор с Газпром бре картоф. Зимата Фалирация и Гладни бунтове на студен мрак. Честито!
  • 3 Сатана Z

    44 4 Отговор
    Този клоун лъже като дърт Ром.Газ няма,Азерите ни дават само 160 милиона кубика.
    Z
  • 4 Анонимен

    44 2 Отговор
    Той може да е построен, но не е пуснат, нищо че Кики ходи да снима как държи кранчето.
  • 5 Боклук

    43 3 Отговор
    Румен,разпускай този отбор наречен народно събрание ,че ми писна да слушам неонацистки шушумиги като тая!
  • 6 Доктор

    50 3 Отговор
    Този дупнишки цървул няма допирни точки с енергетиката. Как може да бъде председател на комисията по енергетика? Некомпетентен, зависим, продажен, като цялата парламентарна група на ПП и като цялото правителство.
  • 7 Божо

    30 2 Отговор
    Несигурност и независимост нещо ви се мешат.кво стана с хамерикански 4пъти по евтин?
  • 8 Рибарски тука няма риби за ловене

    35 2 Отговор
    объркал си се, пич, ама направо си се побъркал, щото тука ваш успех няма никакъв, може даже да се говори за провал. Пообъркалр си се щото, тоя конектор не го строихте, нито вие, правитеството на Кирчовците, нито правителството на ГЕРБ, тръбата я строи ГРЪЦКА ФИРМА, даже две с Европейски средства издействани от Правитеството на ГЕРБ. По договор конектора трябваше да е готов на 01.010 2022 година, но гърците не го свършиха, а Киро и Кокорчо не можаха да направят нищо, докато бяха служебни министри на Радев макар че всеки ден думкаха тъпана по темата. И затова кандисахте да се удължи срока до 01.07.2022, но и сега месец по-късно пак не е готов и пак не тече газ по него! Така че успехи нямате!
  • 9 Голяма риба си Рибарски, направо балък

    29 2 Отговор
    Много се изложихте вие! За невежите да кажа, че строителството на интерконектора започва в края на 2019 г. и до 11.май 2021, т.е. за по-малко от 2 години, когато Борисов подава оставка, той е завършен на 80%! После две служебни правитества и вашето редовно за период от 1 година и 3 месеца още не сте построили оставащите 20 %! Не е успех, а провал, и то пълен! Вие си тръгвате а газ не тече през тръбата и кой знае кога ще потече!
  • 10 Пенчо

    26 1 Отговор
    Абе Вие не знаете какво правите. Седем месеца прахосани! Какво постигнахте? Корупцията ли оправихте или виновните на прокуратурата ли дадохте? По-добре че ще Ви няма. Заявки големи, резултати йок.
  • 11 Егати наглите лъжи

    26 1 Отговор
    Рибовски къде е газа? Докато не потече не се обаждайте! Азерския газ продължава да тече по другите тръбопроводи, както течеше и при ГЕРБ, щото този още не е готов.
  • 12 Боруна Лом

    23 2 Отговор
    ЗА СТЪЛБОВЕТЕ СТЕ!
  • 13 Софиянец

    31 1 Отговор
    А бе рибо, бегай се гръмни! Руският посланник днес каза истината, на колко купуваме краварска газ, колко логар да ни доставят азерите, а всъщност колко ни е потреблението и на колко сме купували от Русия!
  • 14 Кирчо-о-о-о интереконекторите не са

    29 1 Отговор
    толкова лесни, като "парапета" на Ленчето Лесната
  • 15 Ддд

    25 2 Отговор
    Работата стана:
    И след ПП ПОТОП!
  • 16 Абе гълфон

    26 2 Отговор
    Цена по 3 може би. Айде да ви няма
  • 17 Ей Балък -

    22 2 Отговор
    - МЛЪК!
  • 18 Служебното правителство

    33 3 Отговор
    веднага да възобнови доставките от Газпром, а далаверите на ПП да се разследват.
  • 19 циркаджии

    30 2 Отговор
    Разочарован съм от безочието и наглостта на всички които се изявяват по телевизията. Човек в костюм и голяма диплома излиза в национален ефир и заявява че газ няма, нямало къде да се разтовари, нямало договори. В следващ момент се появява следващият костюмиран чичка и пак в национален ефир заявява, че газ има и е в пъти по евтина. ТАКАВА ИЗЛАГАЦИЯ В ИМЕТО НА ПАРИТЕ ВЛАСТТА И ЗАЩИТАТА НЯМА. БЕЗ АНАЛОГ.
  • 20 Механик

    29 1 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ! Чу ли, бе ?Не ТАСС, а ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, любимата ви европейска комисия, каза, че България НЯМА ГАЗ!
    От какво си доволен ти, плyжек? От това, че зимъска ще сте си по канади, сащове и израели ли? И ще си харчите шекелите, дето ви платиха да ни погребете?
    Еххххххххххх!

    Коментиран от #26

  • 21 Агата Кристи

    14 2 Отговор
    ЦИГАНКАТА УМРЕ.

    ВЕЧНА и памет !!!

    А можеше ТЯ ....

    Дано жена ти този път ти повярва ..
  • 22 Респект към ПП

    2 34 Отговор
    Кирил Петков достоен мъж!

    Коментиран от #24

  • 23 КОГО БАЛАМОСВАШ, БЕ ДЖЕН'ДЪР'ЛЯК

    27 1 Отговор
    КИРО ПЕДЕРАСА НЯМА ПОДПИСАН НИКАКЪВ ДОГОВОР ЗА ГАЗ !
    ТОЯ БОКЛУК Е ЗА РАЗСТРЕЛ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ген. Гурко

    21 2 Отговор
    Тези късо подстригани, леко прошарени, захаросани и излезли като от един калъп юпЕнца, които дойдоха с Киро-лъжеца вече предизвикват отвращение. И какво самочувствие само, а! Каква радост е за мен че не гласувах за тях. Бях се зарекъл, след царската Юпи-кушия повече това да не се повтаря.
  • 26 Кой ти каза че....

    1 17 Отговор

    До коментар #20 от "Механик":

    Газ няма бе мамул?, газ има, и е по евтина от руската, а парите си харчим из цяла Европа.

    Коментиран от #33, #35

  • 27 Данчо

    13 1 Отговор
    Углена каза, че газ има и то в пъти по-евтин. Не знам какво стана с този газ, ама сега ни го предлагат в пъти по-скъп. Време е компетентните власти да се запознаят с този ребус.
  • 28 Хахахахахахахахахааааааа

    13 1 Отговор
    Тоя като истински рибар лъже, та се кине. Сигурно за това е такава фамилията му, потомствени лъжци.
  • 29 Я лъжльото да поясни.

    11 1 Отговор
    Като Газпром ни осъди и поиска неустойка от 3 милиарда, кой ще ги плаща? Пак народа ли? Зер няма да е от крадците, сътворили тоя гаф.
  • 30 Рибо

    9 1 Отговор
    Ти луд ли си?
  • 31 Охо-бохо

    15 1 Отговор
    Не се спряха тези измамници! НЕ СЕ ПЛАЩА В РУБЛИ! Плаща се в евро или долари но по сметка в РУСКА банка. И това е защото парите платени в западна банка се запорират(ще ги откраднат) Газпром не получава средства срещу газ. И ще продава газ, а парите ще останат в "западната демокрация" ли? Продавай ми нещо ти Радославе, а аз ще плащам на един приятел, а?
  • 32 Онзи

    16 1 Отговор
    Газ има, ама чрез посредник и комисионна. Тея се правят на спасители, ама са измамници на едро.
  • 33 Хахахахахахахахахааааааа

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "Кой ти каза че....":

    Да не си се нагълтал с червена мухоморка? Народът и казва бясна гъба. . .
  • 34 гост

    9 1 Отговор
    Ари бегаи бе шматка
  • 35 Охо-бохо

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Кой ти каза че....":

    Тези от сектите са като първолаци в сравнение с твоята отдаденост към "учението".
  • 36 Тези от този кабинет

    8 1 Отговор
    Трябва да се бият кой където ги види
  • 37 Пълно зацикляне

    8 0 Отговор
    Как съм псувала управляващите,наредена зад два камиона и няколко коли,на път от София за Търново,след края на магистралата...Новата част от "Хемус" зарязана.Тези объркаха целия живот в България. Тъкмо нещата бяха тръгнали да стават Сега всичко зацикли,нищо не се прави.Само скъпотия и оправдания.
  • 38 Къде ми е нощното шкафче?

    4 0 Отговор
    Безсрамни лъжци!Да се омитат и да вървят по дяволите всички от ПП!А много от нас им бяхме повярвали!
  • 39 Читател

    2 0 Отговор
    Да те е...на в успешния министър и успешното Харвардски правителство. По-големи некадърници от вас на власт в България не е имало. Задминахте Боко Тиквата и ГЕРБ-СДС отвсякъде. Айде по-далеч от България.
  • 40 Нане

    1 0 Отговор
    тая тръба я строят от 20 години и се излиза Един в костум и казва ние построихме тръбата газ ша има а ние кихаме кинти в джоба на посредници. Закони има ма не се спазват еле от тия маазни адвокатчета и корумпирани съдии и прокурори
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол