Last news in Fakti

30 Юли, 2022 11:25 4 023 72

Константинова за ИТН: Не виждам начин те да се върнат в парламента. Имаха достатъчно време да се разобличат

  • калина константинова-
  • итн-
  • връщане-
  • парламент-
  • разобличаване

„Продължаваме Промяната” са абсолютно уверени, че ще спечелят предсрочните парламентарни избори, допълни вицепремиерът в оставка 

Константинова за ИТН: Не виждам начин те да се върнат в парламента. Имаха достатъчно време да се разобличат - 1
Снимка: Нова телевизия

Вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова заяви в студиото на „Събуди се”, че от „Продължаваме Промяната” са абсолютно уверени, че ще спечелят предсрочните парламентарни избори.

„Предвид факта колко бързо стартира всичко миналото лято, колко неподготвени бяхме, неопитни в това, което ни предстои, кампания не бяхме правили. И на мускул, ентусиазъм и любов към каузата успяхме да спечелим изборите. Сега сме доста обиколки напред”, подчерта тя.

На въпрос дали ПП ще се яви на вота самостоятелно, или с „Демократична България”, Константинова каза: „Такова категорично решение не е взето. Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия”, уточни Константинова.

Тя посочи, че е недвусмислено ясно, че ще управляват заедно с ДБ. И каза: „Изключително съм щастлива, че виждам тази мобилизация на енергията за промяна, за нещо различно. Че всички изведнъж виждат, че това е правилният подход в работата - безмилостна, безжалостна борба с корупцията”.

Константинова категорично отхвърли вариант за управление с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Възможна е обаче коалиция с досегашните партньори - БСП и ДБ. За „Има такъв народ” заяви: „Спокойна съм, че няма да се налага да го мислим това, защото не виждам начин те да се върнат в парламента. Те имаха достатъчно време да се разобличат”.

Газовата криза

Според вицепремиера не се е разбрала „революцията”, която се е случила около доставките на синьо гориво. „Заварихме една близо 100% зависимост от руския газ и от „Газпром”. Това, което се случва днес, е че имаме конкурентен пазар и България има свободата на доставчици, които са по-евтини”, отбеляза тя.

Константинова смята, че са показали пътеки как може да се осигури газ, който е на алтернативни и по-добри потенциални цени, а не да бъдем зависими от един „несигурен доставчик”. „Цяла Европа е полудяла от факта, че не може да разчита на договорите, които не се изпълняват”, допълни вицепремиерът.

„Много е хубаво да има едни пожелания да си мислим как живеем в един свят до миналата година, но ние вече не сме там. За да имаме самостоятелност, трябва да вкараме конкуренция и да имаме алтернативи. Защото няма как да зависим от един доставчик и от Путин, който води икономическа война през газа”, е нейното мнение.

Тя засегна седемте танкера със синьо гориво, което кабинетът „Петков” е осигурил. „Те спокойно ще помогнат на България да премине през зимата, на цени с 30 долара по-ниски от средноевропейските”, уточни Константинова. И посочи, че служебното правителство трябва да осигури инфраструктурата.

Вицепремиерът беше категоричен, че на този етап евентуално отваряне на вратите за договорки с „Газпром” няма да се случи. „Разбира се, че ще сме твърди. Защото трябва да имаме сигурност на доставките. Оттук нататък, както трябва да бъде - ще гледаме конкурентния принцип и това, което е най-изгодно и обслужва държавния интерес”, каза Константинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    84 17 Отговор
    Една от парапетотрошачките.

    Коментиран от #44

  • 2 Асан

    93 23 Отговор
    Пълен абсурд е "Продължаваме промяната" да бъдат отново първа политическа сила. Абсурд е да успеят да завършат на някакво прилично ниво след тази криза, в която вкараха държавата. Ще поживеем, ще видим... Но аз казвам, че ще се сринат тежко след грешките си.

    Коментиран от #4

  • 3 не го мислете

    68 14 Отговор
    Слави ще направи 2 безплатни концерта и ще вкара депутати в парламента.

    Коментиран от #25

  • 4 Анкета

    21 27 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Аз нямам да гласувам , а ТИ ?

    Коментиран от #7, #11

  • 5 Пич

    81 19 Отговор
    Тия от ПП , освен некадърници , са и фантазьори !!! Алооо..... вече започнаха да ви издирват за разпити !!! Знаете ли , до изборите още колко далавери ще ви лъснат ?! А фантазирате , че пак ще управлявате ! Следващите избори на Кирчо и Кокорчо , ще са за кмет на затвора !!!
  • 6 пешо

    53 8 Отговор
    калинке , сух да ти го напера
  • 7 Асан

    28 11 Отговор

    До коментар #4 от "Анкета":

    Ще гласувам много ясно!

    Коментиран от #10

  • 8 Българка

    20 70 Отговор
    ИТН са малкото ДПС, т.е. част от мафията. Не вярвам да има толкова много българи, които искат да бъдат мамени, употребени за облагите на Слави, сценаристите и откровени мутри. Знаете ли, че над 40% от финансирането на телевизията на Слави 7/8 се финансира от мутренската силова и скандална охранителна фирма "Скорпион"? Вече се знае кой реално определя решенията на ИТН- кръгове на мафията- Орлин Василев, кръга около Мултигруп, кръга около вече убития Доктора

    Коментиран от #12, #17

  • 9 Наистина ли

    67 14 Отговор
    Някой вярва че тези незрели младежи могат да спечелят изборите
    Вероятно известен брой наивници ще гласуват за тях но ще бъдат много малко
  • 10 Доган ага

    25 10 Отговор

    До коментар #7 от "Асан":

    Ще гласуващ и хоро ще играеш инак ти спираме тока и дървата, в магазина леб няма да ти продават.

    Коментиран от #20

  • 11 Българка

    40 21 Отговор

    До коментар #4 от "Анкета":

    Ако не гласуваш, не наказваш политиците, а наказваш себе си, приятелите и близките си. Напротив масово трябва да гласуваме като помним КОЙ ни докара след 12 години безнаказен грабеж до това дередже

    Коментиран от #14, #71

  • 12 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    42 12 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Да правилно а ти си от Дай България Белобрадова, сега на Киро се молите защото с Бойкикиев и Гнома повече парламент няма да видите . А ти давай коментирай че само парите от Прокопиев ти останаха. ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ФОНДАЦИИ НА СОРОС И ФАЩ

    Коментиран от #24

  • 13 ааа

    22 18 Отговор
    Ще се върнат, ще се върнат. Чакам още малко копейкин да си мълчи и скатава за новите ковид мерки и 5 гласа от моето семейство отиват при чалгите.
  • 14 Никой не трябва да гласува

    32 17 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Гласувах за Киро канадеца и нафтата стана 4 лв няма да гласувам за друг да се оправят.

    Коментиран от #26, #45

  • 15 Абе

    37 5 Отговор
    и аз не виждам колко овтсе шъ излъжеш, ама знам ли!? Може пък и да е останало стадо да блее по лъжите ви все още!
  • 16 Калинка Проста с голям парапет

    47 8 Отговор
    Ще гледаш парламента по телевизията.
  • 17 Тези

    43 9 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    ниско интелигентните лъжи спонсорирани от мафията зад ПП и ДБ ги знаем! А нещо стойностно имаш ли, освен лъжите на америка за България?

    Коментиран от #27, #47

  • 18 Никога

    23 7 Отговор
    повече да не влиза тоя позор , създаден с криминални цели като Боюва патерица и режисура на агент Николай , когото не отдавна посетиха дуловската кресла и банкянския мутрьо третокласен ! Безродни наглеци !

    Коментиран от #72

  • 19 Не пълно

    33 9 Отговор
    И Вие също успяхте да се изложите достатъчно, че хората да не повторят грешката си от последния вот да гласуват за Вас. Но вие не сте виновни разбира се, Путин е виновен, че не хареса плямпането на водача ви Кики. Приятелски съвет: По малко се изхвърляйте, може и да не сме с харвардски дипломи, но значително по земни сме.
  • 20 карачовек

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Доган ага":

    Ще гласувам , ама не хоро , а кючек ще играя, бай Догане , и да не забравите за кой номер от бюлетината да ми кажете .
  • 21 глоги

    6 8 Отговор
    Вицепремиерката по ефективно управление в оставка Калина Константинова.
  • 22 бушприт

    13 4 Отговор
    ЗА РЕСАНЕ С ГРЕБЕН Е ТАЯ.
  • 23 MacтypбиpäщияT c Bълцu

    10 6 Отговор
    Хехе, Калинке,моя.
    Дисагите ми,са пълни със семе.Искам яко,да те мажа.
  • 24 чужденец

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО":

    В Беларус ли си ? Чужбини много, коя е твоята ?
  • 25 Българка

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "не го мислете":

    Защо бъркате парламента с чалготека? Нима искаме такива опростачени да решават съдбата ни?

    Коментиран от #31

  • 26 Българка

    8 17 Отговор

    До коментар #14 от "Никой не трябва да гласува":

    Жалка опорка на ГЕРБ-ДПС, които имат твърд електорат и искат хората да не излязат до урните.
  • 27 БГ ДБ

    7 18 Отговор

    До коментар #17 от "Тези":

    Това са публични факти, които дори Слави е потвърдил и не може да отрече. Шоуто му се финансира от близки и част от мафията

    Коментиран от #30

  • 28 Деций

    6 7 Отговор
    ДПС ще им дадат пари да купуват ,и отделно може да им налеят за да ги вкарат.Когато не виждаш реалността не бива да коментираш.
  • 29 оня с коня

    17 3 Отговор
    Единствено ГЕРБ,ДПС и БСП имат ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ с тая разлика че тоя на БСП се стопи до критичната си точка,а на другите две портии стои Непокътнат.Факт е че Партии с непостоянен Електорат напазаруван от Улиците и Площадите може да се грабне и Първото място на Избори,като се използва Лумпенската сила,активирана с подходящи Революционни лозунги и пресни примери са ИТН и ПП.решаващата подробност обаче е ,че това са ЛАБИЛНИ Партии,които могат да задържат Властта МНОГО ЗАКРАТКО.Колкото до отчаяните Призиви тука да се гласува за Тоя или Оня за да бъде ЕДИНСТВЕНО наказан Третия или Четвъртия,това са несериозни напъни на МЕКИЯ Електорат,който изобщо не се слага в полит. Сметки,защото накрая вместо при Урните на Изборите,отива...за Гъби в гората.
  • 30 Тези

    20 4 Отговор

    До коментар #27 от "БГ ДБ":

    ниско интелигентните лъжи спонсорирани от мафията зад ПП и ДБ ги знаем! А нещо стойностно имаш ли, освен лъжите на америка за България?
  • 31 И какво

    15 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    общо има чалготека с парламента, освен глупавите ниско интелигентни опорки на америка за България?
  • 32 ЛЪЖИТЕ НА АСАН И КОРНЕЛА

    22 1 Отговор
    Отворете сайта на НСИ и сравнете нетното потребление на ток за първите 5 месеца на 2022 ( за тях има данни) с първите 5 месеца на 2021. Януари и Февруари няма никаква разлика, увеличението за Март е 3.4%, за Април има НАМАЛЕНИЕ с близо 7% спрямо 2021, за Май месец също почти никаква разлика. Асан, Корнела, простото киро и другите прости лъжат, че икономиката е скочила с 20%. Ако.беше така, щеше да се увеличи потреблението на ток. Фиктивния ръст, който отчитат е заради поскъпването на енергоносителите и инфлацията. Обедняваме, не произвеждаме повече, не потребяваме повече, не изнасяме повече.
  • 33 ташунко

    15 3 Отговор
    Тая е мата космата отдолу . Как ги обичам такива да и се празня на косматата .
  • 34 плюс минус

    13 3 Отговор
    Тази дама коя беше?
  • 35 Мдаааа....

    19 3 Отговор
    Продължаваме провала! Покрепяме с обещания и лъжи 😂🤣😅
  • 36 Бонев

    15 3 Отговор
    Избирателите ще решат кой ще победи и кой ще влезе. Или машините. Между другото тази се държа много точно с украинците. Но веднага и набиха канчето.
  • 37 Моя сраня, моя Болгарияяя

    8 19 Отговор
    За съжаление има доста неграмотни хора които пак ще гласуват за Станислав Трифонов, да не говорим и че всички общи работници, миячи на чинии и берачи на ягоди във Великобритания също ще гласуват за ИТН срещу 2 вафли и 2 кебапчета

    Коментиран от #39, #54

  • 38 Март 2023

    4 13 Отговор
    Учиндолеца продава мартеници пред ЦУМ
  • 39 Браво

    18 3 Отговор

    До коментар #37 от "Моя сраня, моя Болгарияяя":

    Значи има доста умни и достойни хора мислещи за България, а не стадо блеещо по лъжите на кирчо и компания и мафята зад тях!!
  • 40 Дзержински

    13 1 Отговор
    Калина трахатся лучше чем Лена!
  • 41 ай са , кажи нещо за ПП , ДБ , БСП

    17 0 Отговор
    Аааа и вие не си губихте времето моме , особено простото ви Кире. Това ми е най-противно , винаги нещата да се насочват в друга посока , всичките елементарници в политиката го правите , а там само елементарници .
  • 42 456

    12 0 Отговор
    Само с манипулации калинки такива
  • 43 Абсурдистан

    8 1 Отговор
    Правилно ли съм разбрал? Възможна е коалиция с БСП/БКП/ДС/КГБ ( майката или по-точно бабата на мафията, първопричинада за всички катастрафи в съвремената история на България, най-голямата русофилска и пропутинска партия, най-антиевропейската и антибългарска партия) но не и с останалите! Браво! Добра аргументация!
  • 44 Боливуд

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    По сценарий партията на Слави има роля само за един сезон. Целта беше свалянето на Бат Бойко. Сега предават щафетата на университетската секта. Колко сезона ще гледаме този сериал зависи от избирателите.
  • 45 И като...

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Никой не трябва да гласува":

    Не гласуваш да не си мислиш че нафтата ще стане 40 стотинки.

    Коментиран от #70

  • 46 Кир

    15 4 Отговор
    ИТН ще бъдат този фактор който ви бърка там дълбоко и ви вади простотиите и лъжите.
  • 47 Хайде...

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "Тези":

    Ти пък кажи за лъжите на русия против България.

    Коментиран от #64

  • 48 Да не се тревожи

    13 0 Отговор
    и да не се бърка в други партии, ами да си гледа своята, че българският народ не обича злословници, предатели на нац интереси, празнодумци и алчни комисионери!
  • 49 да де

    14 2 Отговор
    Плюят по ИТН, докато вървят по стъпките им.
    Сега са в ранна фаза "Не щем да се коалираме с никого и 65 депутати са ни малко"
    Междинна фаза - и 30 депутати ни стигат.
    Трета фаза - някой се забавлява на ваш гръб и констатира, че пансовете ви за 4 процента са минимални.

    От вас зависи дали ще минете по тази схема. Засега вървите точно по нея.
  • 50 Хи хи хи !

    10 0 Отговор
    Кирчо и тая ли я друсаш ???????

    Коментиран от #53

  • 51 нннн

    19 2 Отговор
    Гьонсурати! От къде такова самочувствие у тия негодници? Изпиkaхa се в огъня на промяната и го угасиха, и само беди ни докараха. Неграмотни калинки, които бъркат Толстой с Чехов и Вапцаров със Смирненски. Абе,kypoлация...
  • 52 Просто К.

    10 1 Отговор
    ги харесва просто с мустаци...

    Коментиран от #61

  • 53 Киро парапетА

    8 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хи хи хи !":

    И тая и оная все ги онождам .....само Лена иска да се държи за парапета !!!!!!
  • 54 А ти тролиш за Шорош

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Моя сраня, моя Болгарияяя":

    за 2 сникерса и 2 Макдоналдса затуй си 2 декара отзаде
  • 55 мисля, че

    6 10 Отговор
    трябва да се гласува, но за някоя малка партия, която предлага добра програма и досега никога не е участвала във властта. От партиите в сегашния парламент трябва да влезе в новия единствено Възраждане, но поради спецификата на електората на ДПС е ясно, че и те ще влязат. Жестоко наказани и без възможност да видят повече Народното събрание отвътре трябва да са ГЕРБ, ПП, БСП, ДБ и ИТН. Нямаме повече време за кравешки експерименти, нито пък желаем да ставаме зона на военни действия, а децата ни пушечно месо. Искаме умерена и диалогична политика по отношение на всички чужди държави и никаква намеса отвън в работите на държавата ни. Можем и сами да се оправим, нито сме толкова глупави, нито нерешителни.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ива

    10 3 Отговор
    Дано никога вече да не сме такива идиоти и да гласуваме за следващите мошеници,крадци,чалгари и дребни селски лакеи.Но едва ли...

    Коментиран от #62

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Мухаа,хаа!

    10 2 Отговор
    Вицепремиер по " Ефективно упраление"- разбираш ли? Изсмукани от левия пръст,на десния крак длъжности.Длъжност за спец калинка.Точно заради такива прошмугнали се в НС недоразумения ,ПП изобщо не трябва да попада отново там.Дори с минимално изискуем минимум от 12 депутата.Парламента- само отвън,от жълтите павета,или по ТВ.
  • 61 Просто

    8 0 Отговор

    До коментар #52 от "Просто К.":

    с толкова много кристали от кутии за пици, не ги подбира, хихи
  • 62 Ти па си мноо градска

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ива":

    с обръснати мустаци и се спъваш в цървулите на мама си
  • 63 Лъжи, лъжи

    9 3 Отговор
    Гледах интервюто с тази несретница - само ентусиазирани глупости, лъжи до безкрай и нито един аргумент или документи подкрепящи това което тя ни представя за истина. Разтягат акордеона и се надяват някой да им повярва. Няма документи, няма вярно за сметка на това се показват документи в други сайтове, разобличават всичко казано от вашата партия(също и от БСП, ДБ).
  • 64 Кои са

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хайде...":

    тия лъжи? Всички медии в БГ са на сащ пропаганда!
  • 65 Йфнднь

    5 1 Отговор
    Тея са като Калигула, две семеиства се трещят в парламента до сред нощите и здраво бело. Как няма да искат влас. Смятай даже не са и сънували, че ще заемат такива постове, нагли мислещи обикновенния човек за по- ниш и така, но са по- умни от тиквата от Банкя
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Кечи

    2 6 Отговор
    ИТН трябва да бъде забравена, те са позор за България!

    Коментиран от #68

  • 68 Не знаех

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Кечи":

    че принципите, честността и достойнството, били позор! :))))) Явно продажниците имат нов тип "морал"!
  • 69 Ооооооооо

    1 0 Отговор
    Яката пер.....вер зницааааа😉😉😉😁😁😁
  • 70 Име

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "И като...":

    И с отиване до урните няма да стане. Но Идеята не е да стане 40 стотинки, а да покажем, че не искаме никой от последните 32 горини.
  • 71 ДО БЪЛГАРКА

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Не знаех, че България съществува от 12 г. Истината е, че ни докараха БКП/"БСП", които извършиха най-мащабното разграбване, приватизацията чрез РМД-та, банковия фалит, хиперинфлацията и фалита на държавата. А вие си вярвайте в каквото искате и приемайте всичко първосигнална. Народ който не помни миналото си, е обречен.
  • 72 ДО 18Когато

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Никога":

    Когато изминеш дългия път на ББ, имаш неговите успехи, сътвориш поне едно смислено нещо в интерес на България, поне веднъж носиш отговорност за държавата и заемеш поне един от постовете му, ще имаш право на коментар.
    Когато човек е некомпетентен и некадърен, всеки му е виновен. Жалки живуркащи паразити.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол