Last news in Fakti

3 Август, 2022 03:54 17 457 21

Осман Октай: Президентът се намира в много сложна ситуация

  • осман октай-
  • румен радев-
  • правителство-
  • избори

Член съм на инициативния комитет на Радев и като такъв съм критичен към някои негови действия, които не споделям, заяви политическият анализатор

Осман Октай: Президентът се намира в много сложна ситуация - 1
Снимка: Евронюз България

В много силни кризи народът трябва да е много обединен, за да може по-лесно да преодолява политически, здравни, икономически, енергийни и всякакви други кризи.

Това каза в интервю за Euronews Bulgaria политикът Осман Октай, който сега е политически анализатор.

По думите му, за съжаление ние сме най-разделената нация и не можем да намерим дори наши символи, които да ни обединяват. Когато един народ е разединен, държавата винаги е слаба.

Политиците винаги се възползват от тези разногласия и противопоставяния в обществото.
Осман Октай

Затова ние, които сме излезли от кухнята на политиката, трябва да говорим с разума на нашите грешки, за да може българското общество да реагира като един народ, когато има проблем пред държавата, допълни той.
Служебното правителство и президентът едва ли ще имат самочувствието да променят външнополитическата ориентация на България и ресурс без парламент.

Президентът се намира в много сложна ситуация. В конфликтност с политическите формации, дори и със своята администрация по някои въпроси. Имам вътрешна информация. Член съм на инициативния комитет на Радев и като такъв съм критичен към някои негови действия, които не споделям, заяви Осман Октай.

И затова днес /б.р. вчера/ видях, че направи крачка назад. Явно е прочел и осъзнал дори карикатурите на Комарницки, че се е дистанцирал от протестната вълна и битката за отвоюване на държавата от задкулисието. Днес от това, което представи като програмно намерение за назначеното от него служебно правителство, се вижда, че е разбрал защо има 10% отлив на доверие според последните проучвания, каза още той.

На предстоящите избори трябва да се помогне на избирателите да бъдат по-активни, за да може да се състави едно спокойно мнозинство за управление и редовен кабинет, който не само да изкара тежката зима, но и да има единодействие в решаването на много кризи, които ни предстоят. Втори октомври не е най-добрата дата за избори, защото тогава хората са по нивите на гроздобер, което ще създаде условия за отлив от изборите и ще навреди на някои политически формации, каза още политикът.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    16 26 Отговор
    айде сега последния честен човек свалете самоунищожителни ид.... знаете кво ще кажа
  • 2 Импийчмънт!

    35 51 Отговор
    Зад това трябва да се обедини народа.

    Коментиран от #4

  • 3 Миро

    50 63 Отговор
    Радев не върши никаква работа!
    Той е една изпята песен в България!!!
  • 4 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    8 42 Отговор

    До коментар #2 от "Импийчмънт!":

    по ДОБРЕ СИНОПТИКА ----ПАСТИРКАТА ШОТЛАНДСКА

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Поп

    19 48 Отговор
    Тоя пък мазник-многознайко, що не се зашише директно в ГЕРБ
  • 7 бриз

    41 28 Отговор
    За какви обединяващи символи говори Октай Евроатлантическите партии ПП , ДБ , ГЕРБ , ДПС , продадоха и отрекоха българските символи и историята.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Народна мъдрост

    23 4 Отговор
    "Да би мирно седяло , не би чудо видяло".
  • 11 Панов

    46 8 Отговор
    Напротив, намира се в отлична ситуация...16 хиляди заплата плюс пенсия на макс и всичко безплатно в резиденцията. После, пенсия 9 хиляди плюс офис и апартамент подарък.
    Сложната ситуация е за нас
  • 12 Бамбука

    34 16 Отговор
    Президента се намира в възможно най-комфортната ситуация. Назначи си служебно правителство без наличие на нито една опозиционна партия, както е в НС. Може да критикува всички предишни управляващи, може нищо да не свърши служебното правителство, оправдавайки се, че мандата му е с ограничени функции, което си е така. Проблемите му са дали ще завие към Газпром или ще заложи на достойнството на България и ще продължи ли превъоръжаването на българската армия на дело.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лош материал

    11 12 Отговор
    Неуспешен опит за държава-от далечната 1945
  • 15 ргрт

    15 13 Отговор
    Какъв гроздобер? В кой век живее Октай? С гроздобер се занимават само земевладелците- винари и то берат грозде с машини, а не с хора.
  • 16 Прав

    3 9 Отговор
    Ос🖕ман Окт 🖕ай 😡
  • 17 Анонимен

    11 1 Отговор
    Османе, гладна мечка хоро не играе. Вашите дпс забогатели комунисти и комунистите на герб отмъщават на некрадливите хора, не по пол, вероизповедание, а по бедност. Биха му взели и малкото останало, за да отиде при тях, с тая разлика, че дпс вашите са малко по добри, докаъо българина е вълк и би стигнал до убиец с турци срещу българина, болен, съсипан от костово царя герб дпс. Който и да дойде на власт, който краде ще живее, а кой не, знаете, къде и няма смисъл да лъжете народа смачкан и ограбен. Знаем ви, не от сега, а след 44-та до днес. Нагли сте богатите. Само вие трябва да живеете. А и го беше казал Балев, в бг ще останат малко, но качествен народ. Знаем, колко качествени хора останаха в провинциите балкана на дпсгербсп
  • 18 1234

    7 5 Отговор
    Октай, познава, колкото синоптичките времето и шалрлатаните зодиите. Явно си няма на идея, как е при народа. Кой има връзки, османе в града, а това са българи и турци от номенклатурата, без проблем с протежета навсякъде си купуват евтини жилища и земи. Нека. Лошо няма, но лошото е, че се нахвърлят по турчина и българина, който ги няма или по точно казано и да ги има, не желае по този брутален начин да получава, каквото и да било. Хората вашите са вече мнозинство. Кво повече искате, османе. Да му мислят бедните турци болни стари самотни, както и българи. За новобогаташите, зли отровни змии сте, без значение партии и кой ни управлява, всеки който дойде на власт си назначава близките, така, че, който няма близки, бих им казалИ, не гласувайте, да си гласуват техните приятели.
  • 19 1122

    6 12 Отговор

    До коментар #4 от "Даа ДЕМОКРАЦИЯ":

    Мисля, че от Нинова ще излезе добър президент.
  • 20 ????

    4 0 Отговор
    Е, как сме РАЗДЕЛЕНЕ бе, "Другарю" Октай, има ли КОРУПЦИЯ-ИМА, има ли КРАЖБИ-ИМА, а ЗАЩО ВСИЧКИ ПАЗЯТ "Другарят" Гешев????????????????? ЗАЩО????
  • 21 Ники

    2 0 Отговор
    Да може и някои хора да са на гроздобер, но трябва да се отчита и настъпването на КОВИД който се очаква да има пик средата на октомври началото на ноември при което ограничителните мерки биха наляли избиратели във ИЗРАЖДАНЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове