4 Август, 2022 11:35 3 647 53

Илиян Василев: Радев и Борисов са двете страни на един проект

  • илиян василев-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • проект

Радев е обсебен от идеята да унищожи политически Кирил, Асен, Нинова и пътьом ДБ, да наложи модел на управление, съвместим с интересите на Кремъл, смята бившият дипломат

Илиян Василев: Радев и Борисов са двете страни на един проект - 1
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство на Румен Радев се превърна в основен играч в изборната кампания в полезна на ГЕРБ и ДПС. Просто не оставя място за техни изяви с обсесията срещу ПП. Радев води борбата на Борисов, и така последният може да си стои на завет. Това доказва посредствеността на Радев и обречеността на опитите му да остане в политиката и след мандата. Да не говорим, че до края на мандата, ще бъде обект на легитимна критика и отрицание от съществена част от обществото.
Това написа на страницата си във Фейсбук енергийният експерт и бивш дипломат Илиян Василев. Той продължи още:

И той като ИТН, излъга избирателите си. Защото изпълнява същата мисия - да представлява библиотекарите, които го поставиха на поста, а не избирателите си. Голямата истина е, че Румен Радев беше договорен от Решетников не с Нинова, а с Борисов. Нинова просто нямаше друг ход.

Антикризисният щаб не е последната изцепка. Радев е обсебен от идеята да унищожи политически Кирил, Асен, Нинова и пътьом ДБ, да наложи модел на управление, съвместим с интересите на Кремъл.

В този смисъл той и Борисов са двете страни на един и същ проект - Борисов тръгна от МВР, Радев от армията - двете опори на репресивния режим на Живков и руското влияние.

Всичко това осмисля общото явяване на ПП и ДБ на изборите, защото те реално се превръщат в цивилизационни. В този кабинет няма нито един явен атлантик, но прокремълски играчи, колкото искаш.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който

    21 8 Отговор
    ще рухне като Бабилонската кула !
  • 2 пожелание

    28 25 Отговор
    Радев никой да не го сравнява с боко,защото той е с светлинни години пред тиквата по всичко!!!!

    Коментиран от #21, #45

  • 3 Запознат

    23 22 Отговор
    Достатъчно е да погледнеш зам министри и съветници на бившите Кирчо и Кокорчо и ще лъснат топлите връзки между случайниците и тиквата. Не президентът, а мъпетите са две страни на една монета с гербавите. За това РАдев сне доверието и ги разкара.

    Коментиран от #20

  • 4 А ти чий проект си, бе льольо?

    26 21 Отговор
    Първо това ни кажи, пък после говори за другите!
  • 5 ХАХАХА😂

    24 13 Отговор
    Още един, живеещ в собствена реалност. Кой разправяше, че с повече като Киро и Асен България ще е по-добра? Възможни отговори: а) Президентът Радев; б) Б.Борисов. Такива „анализатори” като Илиян Василев ще познаят от третия път 😂😂😂
  • 6 радев и борисов са

    22 14 Отговор
    най-големите русофили за всички времена. Даже Драган Цанков - най-верният русофил преди тях е казал :
    "ние се прекланяме пред русия, но си оставаме българи" !

    Коментиран от #10, #47

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Путинофил

    20 14 Отговор
    Радев, я кажи, чии е Крим?

    Коментиран от #30, #51

  • 9 На кой му пука..

    8 3 Отговор
    Младежта Знае че всички сме Проект,дръти ганювци..Е,и? С какво ще помогнем на Младежта? Българската младеж "визирам",все пак в България живеем все още..С Русия или против Русия ще сме?
  • 10 Бесно куче

    9 19 Отговор

    До коментар #6 от "радев и борисов са":

    Не си прав......според руските медии, Бойко Борисов е НАЙ-големият български русофоб за последните 10 години. Пише го навсякъде!

    Коментиран от #15, #18

  • 11 Тома

    18 12 Отговор
    И двамата са атлантици под крилото на путя
  • 12 Радев & Борисов Со.

    22 10 Отговор
    Борисов хариза на Путин 3 милиарда за сръбската тръба, а Радев призна, че Крим е руски!
    Чии го дириме в НАТО и ЕС е световна загадка!
  • 13 Васил Илиянов-гея

    16 17 Отговор
    Аман от соростии.....
  • 14 Чоко

    23 18 Отговор
    Напълно съм съгласен с Илиян Василев. Народът няма да позволи реставрация на статуквото и превръщането на България в Задунайска губерния. А и дните на Путлер като президент са преброени.
  • 15 В мнооооого голяма грешка си ,

    17 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бесно куче":

    другар ! Балкано турецкия паток/4 млрд/ лева построен с наши пари, 12 години забавяне на интерконектора с Гърция, разгромяването на КТБ /2 влрд./и продавенето на Виваком на руснаците, 1.2 млрд за турбини на АЕЦ Белене и още много дерибейщини, затова са ви малки пенсиите , дъртаци с дъртаци комунистически !
  • 16 Биби Симеоново

    6 1 Отговор
    На кой мо гепят портофела почва да мънка ка бит ма недоопраскан!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    17 6 Отговор

    До коментар #10 от "Бесно куче":

    Значи руските медии лъжат приятелю, като обявяват Борисов за най-големият русофоб или нарочно го предпазват като му създават тази легенда. Реално погледнато никой от официалните русофили не е направил толкова много за руските интереси, колкото е направил Борисов. Под руски натиск наложи мораториум на проучванията за газови находища, 12 години не направи нищо за интерконектора с Гърция. След анексията на Крим искаше "лодки и платноходки в Черно море" и саботира формирането на обединена натовска флотилия, която да се противопостави на руснаците. Ходи в Русия да се мазни на Путин и накрая му построи 490 километра газопровод за пренос на руска газ за Сърбия и Унгария, с 3.5 милиарда български пари, които ще се изплатят да 20 години от транзитните такси. Радев, Нинова и Копейкин са русофоби в сравнение Баце!

    Коментиран от #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Просто момче си

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Запознат":

    Защото са заедно го арестуваха, защото са заедно свалиха правителството, защото са заедно Тиквата не спира да бучи по телевиизиите, защото са заедно спряха парите за пътните фирми...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Истината

    14 3 Отговор
    Баце имаше решаващо значение при избора на Радев за президент. Бави до последно номинацията на ГЕРБ, за да няма време за успешна кампания и накрая издигна кандидатурата на Цецка Цачева, която нямаше никакви шансове!
  • 29 Друг Българин

    7 9 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    За шистовия газ обърни се към Сандов, еколози , зелени и так дальше. Мисля, че скоро няма да се получи , лично мнение. За интерконектора имам въпрос: къде щеше да се върже този интерконектор като тръбата е довършена месец май 2020 година , а Гърция получава разрешение за строителни дейности юли 2020 година? България започва строежа края на 2019 г със срок от 6 месеца и оттам нататък всичко е в ръцете на гърците , който са прословути със своите к...венски номера . Колкото да тръбата може да врътнете кранчето, ама 340 милиона на година отиват в киреча ,вече плащаме главницата .По думи на експерт тръбопровода ще се изплати за около 10 години , а не за 20 години, а някой говорят за 35 .Таксите по стария газопровод бяха 110 милиона на година , а и Балкански поток е НАШ , не на Путин . И изобщо не ме вълнува Путин , вълнува ме цената на газа .При Борисов -големият русофил плащах 600 лева газ през зимния период, сега при демократичен газ платих точно 1586 лева . Нищо лично , просто бизнес , казват американците.

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 30 Радев

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Путинофил":

    РУСКИ БЕ НЕ РАЗБРАЛИ
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Флоранс Кючеклийска

    6 3 Отговор
    Борисов и Радев ще са лицата на двуполюсния модел, който ще уволни либералната демокрация като пошла имитация на правовата държава и върховенството на закона!
    Радев/Йотова искат да върнат оная БСП, за която гласуваха над 900 000, без Нинова и личната й прислуга, а Борисов иска да възроди синята идея, но такава, каквато не й позволиха да стане агенти провокатори, наконтени в маркови дрешки, лица с манталитета на шумкари и синьо знаме на балкона, наследници на обирджии на мандри с Ролекси и стажанти от школата на ДС, маскирана като лятна академия!
    Голяма партия в ляво и такава в дясно с по-малки около нея, които да я държат в кондиция, а не със сектантски претенции да извиват ръце и да се правят на управляващи опозиционери и революционери на повикване!


    P.S. Не твърдя, че това е добра или лоша перспектива, а възможна и "болкоуспокояваща" за изтормозеното ни от либерални изгъзици общество, от които дори превъзнасяният Западен свят лека-полека се отказва!
  • 33 Кажи нещо

    5 3 Отговор
    Василев да отиде пак на закуска на Козяк...
  • 34 Чоко

    10 6 Отговор

    До коментар #29 от "Друг Българин":

    Е хубаво де! По времето на Борисов, война имаше ли? Путлер спираше ли газта, когато си иска? А защо Борисов не намери и други доставчици, с които да подпишем дългосрочни договори и цената да не зависи от моментната на борсата? А и да ти кажа честно е доста елементарно да се сравняват сметките по този начин, защото по времето на комунизма бензинът беше 40 ст. литъра.
  • 35 Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Друг Българин":

    Протестите за шистовия газ се плакаха от Москва приятелю, Най активна беше поравженната организация на един уволнен за далавери от армията старшина.
  • 36 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Друг Българин":

    ........... думи на експерт тръбопровода ще се изплати за около 10 години , а не за 20 години,........

    Проруските експерти могат да го "изплатят" и за 5 години, но истината е 20. Факт е, че обслужва единствено интересите са Русия, Сърбия и Унгария, но не и лългарскити. И беше насочен против Украйна. Един вид реверанс на Баце към Путин след купуването на F-16 от САЩ.
  • 37 ЛУСТРАЦИЯ!

    6 5 Отговор
    ДОЛУ Ч€РВ€НИТ€ нато- Г€Йралит€(ФАТМАЦИ)-разбойкУ-ТИКВАТА И рум€н КАУНЯ!

    ДОЛУ БКП и КД$!

    78г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
  • 38 Друг Българин

    6 4 Отговор
    А сега де, моят факт срещу твоя факт . За 2 годишния договор с Русия сме получили точно 710 милиона лева , сметките ги има само да искаш да ги намериш , още повече да ги прочетеш ,За 20 години ще получим около 9 милиарда лева ,Не става само с опорки , трябва си и четене !

    Коментиран от #49

  • 39 Минева

    2 2 Отговор
    Така е
  • 40 Що не ги строиш

    3 0 Отговор
    да танцуват, да видим дали са играчи?
  • 41 Вибратор

    5 4 Отговор
    Тая подлога пак излезе от нафталина
  • 42 Анонимен

    2 4 Отговор
    Нали сме парламентарна демокрация намърдаха се само мушенници необходима ни е президентска република и тези да ги облекчат в раирани дрехи
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Трудолюбец

    2 2 Отговор
    "В този кабинет няма нито един явен атлантик, но прокремълски играчи, колкото искаш."

    Още един неразбрал, че "атлантик" е мръсна дума по света и у нас.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 хаха

    1 2 Отговор
    Айде стига приказаки на пазара, всички в момента са проекти на САЩ, като започнат да не слушат и ги заменят. Пълен фарс.

    Коментиран от #48, #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Привет 46

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "хаха":

    Алоо, май повечето сте върли пу.тинисти, а не българо фили .Ра.дев и той за съжаление!
    Той е определено по- интелигентен и умен эт Б..Б, но този път играе подло срещу тия, които го избраха и стратагиата му е губеща.П.П ще победят , макар и с малко Г.ерб, ще имат мнозинство и пре.зи.дентът ще стане един ауссайдер след мандата си, защото им стана враг .Той се оказа селски егоист и небл.агодарник- и спрямо Ни.нова и спрямо П П- на изборите всички фенове- гласоподаватали на П П гласуваха за Ра дев..А нищо чудно и до имп.ийчмънт до се стигне преди края на мандата му хаха..та грешна му е статегията🤣
  • 49 Привет:)

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Друг Българин":

    Да, ама Илиян Васи.лев си е прав! И двамата са фен.ове на Пу.тл.ер и играят за него- за милиони долари и облаги, хи хи..И понеже зо мтого хора спрЯха коми сионите, Петк.ов и сие бяха свалени чрез Сла.ви и Ге.рб! СПРЯХА СХЕМАТА НА ДВАМАТА- на Б Б и лъот.чика:))
  • 50 Да пълно

    2 1 Отговор
    с путлеристи,като Весела Лечева,каква българка е като пише отворено писмо да реве за руските шпиони????Пълно с путлеристки подлоги,начело с минисъра на отбраната.Жалък старец къде си тръгнал,не можеш да се сравняваш с бившия министър нито по интелект,нито по визия,но важното е да е Кремълска подлога????
  • 51 Така

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Путинофил":

    На Русия. И исторически е руски. Украй. също е руска.
  • 52 Истинската история неможе да се трие

    0 0 Отговор
    5 декември 1931 година е черен ден: по заповед на Сталин е взривен катедралният храм Христос Спасител в Москва, а в Казан е разрушен величественият Паметник на българите. Редом с тези унищожения върви и трескаво пренаписване на историята на Руската империя, върху чиито развалини е изграден Съветският съюз. Стремежът на болшевишката пропаганда е да бъде преиначена не само руската история, но и историята на света, като целта е да се докаже на народите в новата империя, че духовното и историческото наследство на царска Русия е дело само и единствено на руснаци от „подходящи” социални слоеве. Всичко, което не подкрепя тази измишльотина, е обречено на забрава. Не е пощадена и българската следа в руската история.
  • 53 Абе хаха то

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "хаха":

    Ти какво си, проекти на САЩ или пълен фарс?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол